Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αντίο στον Γιώργο Γλυνό

Έφυγε χθες από τη ζωή στα 67 του χρόνια, έπειτα από μακρόχρονη περιπέτεια υγείας, ο Γιώργος Γλυνός. Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», κινήθηκε από τη σκληρή αντιστασιακή δράση και την τοποθέτηση βομβών επί χούντας, ως
μέλος των Δημοκρατικών Επιτροπών Αντίστασης (ΔΕΑ), στα γραφεία των επιτρόπων στις Βρυξέλλες και δυο πρωθυπουργών, του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, όταν αυτό του ζητήθηκε, αμισθί.
ΣΥΡΙΖΑ : «Ο Γιώργος Γλυνός υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα»
"Ο Γιώργος Γλυνός υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με βαθιά μόρφωση, καλλιέργεια και αίσθηση του ρόλο του. Καμιά πολιτική διαφορά μαζί του δεν μπορεί να κρύψει την εντιμότητα με την οποία προσέγγιζε τα κοινωνικά προβλήματα και την καθαρότητα των κινήτρων του" τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή την είδηση του θανάτου του οικονομολόγου Γ. Γλυνού. "Η αντιδικτατορική του δράση πιστοποιεί την προσήλωσή του στα ιδανικά της δημοκρατίας και στην υπεράσπιση των ιδεών του" προστίθεται στην ανακοίνωση.
Γ. Παπανδρέου: Ήταν ένας πραγματικός Έλληνας, πολίτης του κόσμου στην καρδιά της Ευρώπης
Τη λύπη του για την απώλεια του Γ. Γλυνού εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργός Παπανδρέου. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Ένας σπουδαίος άνθρωπος, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, έφυγε από κοντά μας. Με ευαισθησίες κοινωνικές, πολιτικές, φιλοσοφικές, τόσο αληθινός όσο και αγωνιστής. Με πλούσια αντιδικτατορική δράση. Με προσφορά ανεκτίμητη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο κοινό μας μέλλον, χωρίς αυταπάτες, με όραμα και πάντα παρών εκεί που δίνονται οι πραγματικές μάχες» και πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου: «Ο Γιώργος Γλυνός, ήταν ένας πραγματικός Έλληνας, πολίτης του κόσμου, στην καρδιά της Ευρώπης. Φίλος και συνοδοιπόρος στη μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Συμμέτοχος στον πόνο. Πρωταγωνιστής στις σκληρές διαπραγματεύσεις. Κοινή μας αγωνία, να σταθούμε στα πόδια μας, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Πατρίδα απαλλαγμένη από βάρη, δημιουργική, να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια την αλήθεια, την πραγματικότητα, το μέλλον. Η λύπη μου από την απώλειά του είναι μεγάλη. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
Ευ. Βενιζέλος: Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες
Την βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Γιώργου Γλυνού εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.  «Ο Γιώργος Γλυνός ήταν ένας σπάνιος συνδυασμός τεχνοκράτη με ολοκληρωμένη γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων και ενεργού προοδευτικού πολίτη. Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης με αφοσίωση και σθένος, παρά την περιπέτεια της υγείας του που αντιμετώπισε με υπομονή και αξιοπρέπεια. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του και τους πολλούς φίλους του», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Φ. Κουβέλης: Ήταν ξεχωριστή προσωπικότητα
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης εξέφρασε τη «βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Γλυνού. Ξεχωριστή προσωπικότητα, αντιδικτατορικός αγωνιστής, πάλεψε με πάθος για τις ιδέες του. Βαθύς γνώστης των ευρωπαϊκών ζητημάτων, εργάστηκε με συνέπεια για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων. Στους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου