Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Νέο σήριαλ με τη Ρεπούση


Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ φέρεται να απέστειλε επιστολή στους βουλευτές και τα μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία τούς ζητεί να αντιδράσουν και να απορρίψουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως είχε
συνταχθεί αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό Αντ. Ρουπακιώτη
Η κυρία Ρεπούση στην εν λόγω επιστολή που αποκάλυψε το Real.gr φέρεται να χαρακτηρίζει προβληματική τη διάταξη που αναφέρεται στην ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου και καλεί τους συναδέλφους της από τον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσουν πολιτικούς και δημοσιογράφους. 
«Σε κάθε περίπτωση πρέπει νομίζω να υπάρξει αντίδραση, πολύ περισσότερο αν κυριαρχήσει η εκδοχή που θέλει η Ν.Δ. που σύμφωνα με πληροφορίες που έχω αυτή τη στιγμή ενσωματώνει ως γενοκτονία ό,τι έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή ως γενοκτονία, δηλαδή και γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», αναφέρει ο συντάκτης της επιστολής που φέρεται να είναι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ - η οποία, ως γνωστόν, ως καθηγήτρια και επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού πριν από μερικά χρόνια είχε χαρακτηρίσει ως «συνωστισμό» το διωγμό των Ελλήνων από τη Σμύρνη.
Η ίδια η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ περιορίζεται - προς το παρόν - σε μια σύντομη δήλωση, η οποία, πάντως, αφήνει να αιωρείται εάν συνέταξε όντως τη συγκεκριμένη επιστολή. «Δεν έστειλα ποτέ επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει λιτά η κυρία Ρεπούση, αρνούμενη να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο.
Συνεργάτες του Φ. Κουβέλη τόνιζαν στον Real.gr ότι «είναι οι γνωστές προσωπικές θέσεις της κυρίας Ρεπούση»
Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι «Δεν έστειλα ποτέ επιστολή στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαψεύδει και ο ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ουδέποτε η Βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έχει κοινοποιήσει προς το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οποιαδήποτε επιστολή, έγγραφο ή πρόταση που να σχολιάζει ή να αναφέρεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.
Κατά συνέπεια, κάθε πληροφορία, που μας αναφέρει ως αποδέκτες τέτοιου μηνύματος, είναι παντελώς ανακριβής.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την επιστολή που έστειλε η Μαρία Ρεπούση προς το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε το άδειασμα από τη ΔΗΜΑΡ αφού κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο του κόμματος τόνισαν χαρακτηριστικά οτι οι απόψεις της βουλευτίνας εκφράζουν την ίδια και όχι ολόκληρο το κόμμα. Υπενθυμίζεται οτι η ΔΗΜΑΡ είχε έρθει σε πολύ άσχημη θέση ένα χρόνο πριν όταν η ίδια βουλευτίνα είχε αποχωρήσει από το κοινοβούλιο την ώρα που τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της γενοκτονίας. Και τότε το κόμμα της είχε αναγκαστεί να δικαιολογείται. 
Κι όπως έγραψε κάποιος στο Twitter, "καλό θα της κάνει της Ρεπούση να πίνει και κανένα ποτάκι στον Πλούταρχο. Έτσι κι αλλιώς, κι οι δυο για τη Χρυσή Αυγή δουλεύουν".

4 σχόλια:

  1. Ενας νέος που δεν τρώει κουτόχορτο28 Μαΐου 2013 στις 8:04 π.μ.

    Κύριε Σειτανίδη καλημέρα σας. Για να είμαι ειλικρινής τη περίμενα πως και πως την ανάρτηση αυτή. Δεν θα ασκήσω γκεμπελικές απόψεις όπως πολλές φορές μου έχουν προσάψει λαμπρά και διαφωτισμένα μυαλά της αριστεράς επειδή είπα τη γνώμη μου. Απλά θέλω να πω το εξής. Εγώ έμαθα την ιστορία όπως έπρεπε. Για τη φρίκη της γενοκτονίας και των Ποντίων και τη καταστροφή της Μ.Ασίας. Ζω στη πόλη που τη δημιούργησαν αυτοί οι άνθρωποι. Σε αυτή τη πόλη που για μένα έπρεπε να είναι στολίδι. Αυτά που έγιναν στη Μ.Ασία και στο Πόντο από το κεμαλικό καθεστώς είναι η πιο μελανή ιστορία της Ελλάδας. Και έρχεται η συγκεκριμένη κυρία και αναφέρει το παραπάνω αίσχος! Η αριστερά θα καταφέρει να κάνει την επόμενη γενιά ανθέλληνες. Ολα τα κόμματα κάνανε ζημια σε αυτή την υπέροχη μεριά του κόσμου. Αλλά το χειρότερο είναι να αρνείσαι την ιστορία σου. Είναι σα να χάνεις την ταυτότητα σου. Ας πήγαινε η κυρία αυτή να πει στο Ισραήλ για τη γενοκτονία των Εβραίων. Ας πήγαινε να πει στη Ρωσία για τα γκούλαγκ. Εν κατακλείδι θέλω πραγματικά όχι να βάλω φωτιά όπως οι περισσότεροι θα μου προσάψουν, αλλά να αφυπνίσω. Διότι η τελευταία λέξη που θα πει η Γη μόλις ξεψυχήσει είναι Ελλάς! Περιμένω και από εσάς ένα καλό σχόλιο γιατί ό,τι γράφετε είναι πολύ σωστό και τεκμηριωμένο. Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιό μου είναι η τελευταία φράση του κειμένου. Τέτοιες θέσεις και απόψεις στέλνουν εκ των πραγμάτων μια μερίδα συντηρητικών πολιτών -δεν το λέω πολιτικά το "συντηρητικών" το λέω κοινωνικά- στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής. Αν ένας πολίτης αισθάνεται ότι του θίγουν αυτά που εκείνος θεωρεί "ιερά και όσια" καταφεύγει σε ακραίες λύσεις με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι νεοναζιστές στη χώρα μας. Ας το συνυπολογίσουν αυτό όσοι αβασάνιστα εκφέρουν τέτοιες ατεκμηρίωτες απόψεις. Κατά τα λοιπά, ουδείς διανοείται να περιορίσει την ελευθερία του λόγου στη σημερινή Ελλάδα. Αλλά η ελευθερία έχει και συνέπειες. Και καλό είναι όσοι αισθάνονται υπεύθυνοι -εννοώ ότι δεν αισθάνονται ανεύθυνοι- να συνυπολογίζουν τις συνέπειες του "λέω ό,τι θέλω".
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα κρασια Διαμαντη ενω ο ΣΥΡΙΖΑ διεψευδει εσυ κανεις σχολια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε κόμμα διαψεύδει, εγώ πρέπει να "τσιμπήσω"; Δεν είδες ότι η επιστολή ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ στο Διαδίκτυο; Εσύ εάν ένα κόμμα πει κάτι, αμέσως συμφωνείς; Δεν το τσεκάρεις; Δεν το διασταυρώνεις; Κάνουμε άλλη δουλειά, αγαπητέ, εσύ κι εγώ. Πιες τα κρασιά μόνος σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή