Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Προς νέα κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της κυβέρνησης. Οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς ζήτησαν εκτάκτως τη σύγκληση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, ενώ ο
πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σύσκεψη κράτησε λιγότερο από δύο ώρες και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης βγήκαν από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε στο Μαξίμου έκτακτο υπουργικό συμβούλιο κίνηση που φανερώνει την σοβαρή εμπλοκή η οποία θέτει και άλλο θέμα επιβίωσης της κυβέρνησης συνεργασίας.
Ανυποχώρητος παραμένει ο Φ.Κουβέλης, ο οποίος αρνήθηκε να διαπραγματευτεί την πρόταση του θέτοντας το δίλημμα επαναλειτουργία της ΕΡΤ ή εκλογές.
Το ερώτημα πλέον είναι αν η Δημοκρατική Αριστερά θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή θα αποσύρει τους υπουργούς δίνοντας όμως ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.
Ο Φ. Κουβέλης «χρέωσε» στον Α. Σαμαρά την κρίση τονίζοντας ότι με την απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ με ΠΝΠ ουσιαστικά ήταν «επιλογή άρνησης» της συλλειτουργίας της κυβέρνησης.
Πιθανό είναι ο Αντώνης Σαμαράς να συγκαλέσει αύριο την ολομέλεια της Βουλής και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Το σενάριο αυτό άρχισε να συζητείται έντονα, όταν, πριν από λίγο, ο Α. Σαμαράς κάλεσε στο Μαξίμου τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη.
Να μην κάνει το βήμα εξόδου από την κυβέρνηση κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την κρίσιμη σύσκεψη. «Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην επαναθεμελίωση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την κατάσταση για την χώρα και την οικονομία.
«Έχει ανοίξει ζήτημα για την ίδια την υπόσταση και την προοπτική της κυβέρνησης, ζήτημα πολιτικής σταθερότητας εν μέσω κρίσης», σημείωσε. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας», αλλά και για «θεσμική ισοτιμία των κυβερνητικών εταίρων».
Πάντως, το τελευταίο σενάριο θέλει τον Β. Βενιζέλο να στηρίζει την κυβέρνηση ανεξάρτητα από την στήριξη ή μη της ΔΗ.ΜΑΡ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.
Αυτή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που θα θέσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος στη δήλωση του τόνισε ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν θέλει εκλογές.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 153 ψήφους και θεωρητικά μπορούν να στηρίξουν την κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρενέβη στις πολιτικές εξελίξεις, προβαίνοντας ουσιαστικά σε προειδοποίηση, δια στόματος του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις, ο οποίος είπε ότι «εάν η αξιολόγηση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως αναμένεται δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι τέλος Ιουλίου 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου