Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ο σφυγμός της Νέας Φιλαδέλφειας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λάππας
Ο Χριστός μετά την Ανάστασή του επισκέφθηκε τους μαθητές του στο υπερώον όπου ήταν συναγμένοι, αλλά ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε. Οταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με την επίσκεψη του Χριστού, ζήτησε να τον δει και να ψηλαφίσει τις πληγές του Σταυρού στα χέρια και
στο πλευρό του.
Ο Χριστός επισκέφθηκε και πάλι τους μαθητές του μετά από οκτώ ημέρες και κάλεσε τον Απόστολο Θωμά να ψηλαφίσει τα σημάδια των πληγών στο σώμα του. Τότε ο Απόστολος Θωμάς τον αναγνώρισε και τον ομολόγησε Κύριο και Θεό του. Η φράση του δε, έχει μείνει στην Ιστορία: «Αν δεν δω στα χέρια του τις τρύπες από τα καρφιά, αν δεν βάλω τα δάχτυλά μου σε αυτές και το χέρι μου στο πλευρό του, δεν πρόκειται να πιστέψω».
Ο Θωμάς έμεινε με την αγωνία για οκτώ ημέρες, μέχρι την επόμενη εμφάνιση του Ιησού. Οταν οι δυο τους συναντήθηκαν, ο ίδιος ο Χριστός τον κάλεσε να δει με τα μάτια του και να αγγίξει με τα χέρια του τις πληγές του για να βεβαιωθεί. Ο απόστολος τον αναγνώρισε και επιβεβαίωσε με τη φράση «Είσαι ο Κύριος και Θεός μου». Από τότε έχει μείνει ο χαρακτηρισμός του «Απιστου Θωμά» όχι γι' αυτούς που δεν πιστεύουν, αλλά γι' αυτούς που ζητούν αποδείξεις ώστε να πειστούν.
Τι κοινό έχει η παραπάνω χριστιανική ιστορία με την ΑΕΚ; Απόλυτη. Το «Goal» βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και προσπάθησε να καταγράψει γνώμες και απόψεις των κατοίκων της περιοχής για την αναμενόμενη κατασκευή του «σπιτιού» της Ενωσης. Μίλησε με περαστικούς, με επιχειρηματίες και χαρτογράφησε την ατμόσφαιρα που επικρατεί εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή που εκπροσωπεί τον δικέφαλο αετό. «Περιμένουμε να δούμε έργα και πράξεις...»
Τα μηνύματα, πάντως, που λάβαμε από πάσα κατεύθυνση ήταν άκρως ενθαρρυντικά και άπαντες έκαναν λόγο για μία νέα εποχή. Δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το σωματείο που λέγεται ΑΕΚ, αλλά κυρίως με τα κέρδη που θα αποκομίσουν η δημοτική αρχή, η πολιτεία και το προσωπικό όφελος του καθενός από το χτίσιμο του γηπέδου. «Ενας για όλους και όλοι για έναν» λέει ένα ρητό και οι υγιείς σκεπτόμενοι κάτοικοι -ΑΕΚτζήδες στην πλειονότητα- βλέπουν ένα είδος λύτρωσης να τους κλείνει το μάτι.
Αυξάνονται οι άδειες, ανοίγουν μαγαζιά
Θα παραθέσουμε κάποια στοιχεία και ορισμένες λεπτομέρειες που καταδεικνύουν την άνθηση που επρόκειτο να δώσει στη Νέα Φιλαδέλφεια το νέο γήπεδο. Μέσα στο 2013 ο δήμος έχει ανάψει το πράσινο φως για λειτουργία 20 νέων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης με άδεια. Αυτό δείχνει πως υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν μπροστά και ποντάρουν στην οικονομική τους άνοδο μέσω του έργου. «Ο ανταγωνισμός θα φέρει υγεία. Μέχρι τώρα βρισκόμαστε με το ένα πόδι στον τάφο. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο και μετά...». Η ατάκα αυτή ανθρώπου που διατηρεί επιχείρηση ήταν αφοπλιστική.
Στα ύψη αντικειμενικές αξίες, αγορές οικοπέδων, ενοίκια
Θα ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών και των μαγαζιών. Επίσης, το τωρινό χαμηλό ενοίκιο ή το ποσό αγοράς ενός οικοπέδου θα αυξηθεί κατακόρυφα. Ο φόρος καταστήματος προς τον δήμο δεν θα έχει καμία σχέση με τον τωρινό. Λόγοι που έχουν αφυπνίσει πολύ κόσμο που προσπαθεί από τώρα να κλείσει θέση στη νέα τάξη πραγμάτων.
Ανοίγει η οικοδομή, επιλογή ντόπιων εργατών
Η έναρξη των εργασιών του γηπέδου θα δώσει δουλειά σε αρκετούς ανθρώπους. Και θα ανοίξει ένα επάγγελμα που εδώ και αρκετούς μήνες έχει πάρει τον κατήφορο. Αυτό της οικοδομής. Υπάρχει μάλιστα μία διάχυτη σιγουριά για επιλογή εργατών από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι θα δουλέψουν σε μία φερέγγυα εταιρεία που θα πληρώνει στην ώρα της. Το κίνητρο ανθρώπων με ελάχιστα έσοδα, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και μεγάλων εταιρειών βρίσκεται στο ζενίθ του.
Ο απολογισμός των συζητήσεων έβγαλε ατάκες βγαλμένες από τα σπλάχνα κάθε ΑΕΚτζή. «Καλύτερα που έπεσε η ΑΕΚ. Και πολύ άργησε. Δεν αντέχαμε άλλο. Επιτέλους θα ανασάνουμε, αποκτήσαμε όραμα και ελπίδες».
Υπάρχει κάποιο μείον της κατασκευής του έργου;
Υπήρξε και μία ερώτηση, από την οποία δεν πήραμε απάντηση. «Εντάξει, τα κέρδη είναι πολλά. Υπάρχει κανένα μείον της κατασκευής του νέου γηπέδου;». Τελικά, βρέθηκε κάποιος που μας έδωσε μία εκτίμηση περί αντιδράσεων. «Οι φασαρίες και το ξύλο. Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο και θεωρεί πως η επιστροφή της Ενωσης στο σπίτι της θα σημάνει και την επιστροφή των λεγόμενων χούλιγκαν. Οσοι έχουν ζήσει σε παλαιότερες εποχές έχουν τη νοοτροπία πως γύρω από την περιοχή θα επικρατήσει θερμό κλίμα και θα προκληθούν συμπλοκές με σπασμένα αυτοκίνητα και μαγαζιά».
Πρόκειται για μία άποψη που σαφώς δεν απέχει από την πραγματικότητα, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ αγωνίστηκε στο γήπεδό της. Το βασικό έχει να κάνει με την απαγόρευση μετακίνησης φιλοξενούμενων και με την εντολή που έχει δοθεί περί διατήρησης του νέου γήπεδο σε άριστη κατάσταση.
«Οταν επιστρέψουμε, θα μας κυνηγάνε και θα μας μισούν»
Η πίκρα που γεύτηκαν οι οπαδοί με τον ιστορικό υποβιβασμό στη Γ' Εθνική έχει αρχίσει να γλυκαίνει. Στο άκουσμα της είδησης της εμπλοκής του Δημήτρη Μελισσανίδη οι περισσότεροι μίλησαν για λύτρωση και για ανάταση ζωής. «Η ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων έχει πολλές συμπάθειες. Είναι αλήθεια. Και από Ολυμπιακούς και από Παναθηναϊκούς. Ξέρουμε, όμως, τον λόγο. Επειδή δεν είμαστε δυνατοί. Μας συμπαθούν γιατί δεν μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Οταν, όμως, επιστρέψουμε, όλοι θα μας κυνηγάνε και θα μας μισούνε».
 http://www.sentragoal.gr

7 σχόλια:

  1. ΝΠΟΥΡΔΕΣ... ΜΠΟΥΡΔΕΣ... ΜΠΟΥΡΔΕΣ...
    Τόσες μπούρδες συσωρευμένες σε τόσο μικρό κείμενο...


    -"Μέσα στο 2013 ο δήμος έχει ανάψει το πράσινο φως για λειτουργία 20 νέων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης με άδεια".

    Αυτό είναι το σχέδιο , η πόλη της φραπεδιάς και του σουβλακίου όπου τα εκλεκτά μενιδολιόσια θα μπορούν να έρχονται για καφέ, η Σούλα με το χιλιάρι πόλο με τις φίλες τις από το Καματερό κτλ κτλ κτλ...

    - "Θα ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών και των μαγαζιών"
    Το αστείο της ημέρας...Ποιές αξίες και ποιά νοίκια? αυτά που θα σπάνε κάθε δεύτερη Κυριακή...σιγά τον δήμο ούτε στη Γλυφάδα να ήσουν. Ξύπνα ταλαίπωρε Φιλαδέλφεια είσαι με τιμή ζώνης στα 1200 ευρώ maximum το μέτρο κακόμοιρε...

    -"Υπάρχει μάλιστα μία διάχυτη σιγουριά για επιλογή εργατών από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας"

    Πλάκα μας κάνεις δεν νοείται διαφορετικά αυτό που γράφεις. Μήπως θα ζητήσουν και φιλαδελφειόχαρτο ή πιστοποιητικό φιλαδελφειώτικων φρονημάτων για πρόσληψη? Ή μήπως νομίζεις ότι εταιρίες περιμένουν να συλλέξουν προσωπικό από τις γειτονιές των έργων τους? που ζεις???? ΞΥΠΝΑ!!!!

    - "Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο και θεωρεί πως η επιστροφή της Ενωσης στο σπίτι της θα σημάνει και την επιστροφή των λεγόμενων χούλιγκαν"

    Πάλι λάθος είσαι. 2 λάθη σε μισή γραμμή. α) όποιος δεν θέλει το γήπεδο δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο.από που το συμπεραίνεις αυτό ούτε εσύ δεν ξέρεις. Είναι σαν ναλές ότι ποδόσφαιρο είναι μόνο η αεκ.β) δεν είναι ομάδα ανθρώπων φίλε, είναι Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ και σε προκαλώ να κάνεις δημοψήφισμα αύριο το πρωί πόρτα πόρτα.

    -"Το βασικό έχει να κάνει με την απαγόρευση μετακίνησης φιλοξενούμενων και με την εντολή που έχει δοθεί περί διατήρησης του νέου γήπεδο σε άριστη κατάσταση".

    Άλλη παπάτζα που πετάς. α) η απαγόρευση μετακίνησης σε 1 ώρα έχει καταργηθεί αν θέλουνε και πάλι γινόμαστε μπάχαλο. νομίζεις αιώνια θα ισχύει???? β) τα προβλήματα δεν δημιουργούνται μόνο από αυτό. Τα ζώα μετά το γήπεδο τσακώνονται μεταξύ τους, ουρούν όπου βρουν, πετάνε κατάχαμα ότι χαρτοειδές και σκουπιδοειδές έχουν φάει κτλ κτλ κτλ. γ) εντολή διατήρησης του γηπέδου. Φίλε σε Δανούς , Νορβηγούς ή Σουηδούς απευθύνεσαι????? ΞΥΠΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ???? Σε αυτούς που λερώνουν ότι αγγίζουν?????Σε αυτούς που ότι δεν είναι δικό τους το σπάνε????Δεν είμαστε ηλίθιοι, δεν γεννηθήκαμε χτες...

    Η Νεα Μελισσανιδεια και η Νέα Μελισσαδόνα δεν θα υποκύψουν. Ο αγώνας με το λαθρεμπόριο άρχισε. Η δικαιοσύνη δυστυχώς όμως για μερικούς είναι τυφλή ευτυχώς ακόμη και στις μέρες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3:05 τα ειπες ολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρέπει στην καλύτερη περίπτωση ο άνθρωπος πίσω από το κείμενο να είναι απίστευτα άσχετος!
    Καταρχήν ούτε κατά φαντασίαν δεν υπάρχει τέτοιο κλίμα υπέρ του γηπέδου από κατοίκους. Από ορισμένους που προσδοκούν οφέλη ή να πάρουν κάποιο από τα μαγαζιά που θα λειτουργήσουν όταν και όποτε γίνει, ναι υπάρχει. Μάλιστα είδα έναν εξ αυτών της προσκολλήσεως, με αλυσίδα μαγαζιών στην πόλη, να είναι και υποψήφιος για το Δ.Σ.
    Κέρδος από το γήπεδο θα αποκομίσουν αυτοί που θα το φτιάξουν και θα το εκμεταλλεύονται. Αν εννοεί από δημοτικά τέλη, ποτέ δεν ήταν περισσότερα από έξοδα για καθαριότητα που ακολουθούσαν κάθε παιχνίδι ή εκδήλωση… Η δημοτική αρχή που γράφει επί της οποίας και με την συναίνεση της θα ξεκινήσει το έργο, δεν υπάρχει περίπτωση να επανεκλεγεί. Η πολιτεία με την έννοια της κεντρικής κυβέρνησης πιθανόν άπαξ να έχει κάποια εκλογικά οφέλη και τίποτε περισσότερο.
    «Αυξάνονται οι άδειες, ανοίγουν μαγαζιά»

    Τι κοτσάνα είναι αυτή! Είναι με το ένα πόδι στον τάφο οι επιχειρηματίες και εμφανίζονται άλλοι 20 να μπουν επίσης με το ένα πόδι στον τάφο για 2 τουλάχιστον χρόνια, με την προσδοκία να γίνει το γήπεδο για να βγουν από τον… τάφο; Και ισχυρίζονται πως ο ανταγωνισμός θα φέρει υγεία! Ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα σκεφτόταν να πει κάτι τέτοιο…
    Δηλαδή στο Μπουρνάζι περίμεναν γήπεδο της ΑΕΚ όταν άνοιγαν 10 μαγαζιά την μέρα; Ή μήπως η πόλη γίνεται σταθερά το νέο Μπουρνάζι…

    «Στα ύψη αντικειμενικές αξίες, αγορές οικοπέδων, ενοίκια»
    Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι. Γιατί αν συνέβαινε απλά θα πλήρωναν περισσότερους φόρους, ακριβότερα νοίκια και μεταβιβάσεις. Αντίθετα οι τιμές θα πέσουν γιατί θα αυξηθεί η προσφορά από κατοίκους που θα φεύγουν κακήν κακώς για να γλυτώσουν τις συνέπειες της λειτουργίας του γηπέδου. Επίσης θα έχουμε αναβίωση του φαινομένου που δημιουργήθηκε πριν το σεισμό του ΄99 και εντάθηκε το πρώτο διάστημα μετά. Δηλαδή φτωχούς μετανάστες να συνωστίζονται σε σπίτια ετοιμόρροπα ή εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους. Αυτήν την φορά μπορεί να είναι ανάμεσα τους και Έλληνες, ορισμένοι εκ των οποίων ενδεχόμενα εργαζόμενοι για την κατασκευή του γηπέδου. Η ρύπανση του περιβάλλοντος από σκόνες, οικοδομικά υλικά, θόρυβο, αυξημένη κίνηση βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων που θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα, θα κάνει αφόρητη την ζωή των περιοίκων μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.
    Για τις γελοιότητες περί φόρου καταστήματος που δεν θα έχει καμιά σχέση με τον σημερινό, ας μην κάνουμε κουβέντα…
    «Ανοίγει η οικοδομή, επιλογή ντόπιων εργατών»
    Από βλακεία σε βλακεία… ανακατεύει εργάτες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, μεγάλες εταιρίες και καταλήγει σε… όραμα! Κακοπληρωμένοι εργάτες θα είναι και δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως θα προτιμηθούν, όχι μόνο Φιλαδελφειώτες αλλά έστω Έλληνες.

    «Υπάρχει κάποιο μείον της κατασκευής του έργου;»
    Επειδή είναι… αντικειμενικός, έψαξε πολύ για να βρει κάποιον να πει μια αρνητική εκτίμηση. Και φυσικά εξηγεί με ανάλογης με το υπόλοιπο κείμενο ευφυΐας επιχείρημα, ότι σήμερα εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης φιλοξενουμένων, λες και τα επεισόδια γίνονταν μόνο παρουσία φιλοξενουμένων… Προσθέτει δε και το αμίμητο πως έχει δοθεί εντολή για διατήρηση του νέου γηπέδου σε άριστη κατάσταση!!! Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαμαντή με κάθε θάρρος που σου έχω αν μου επιτρέπεις,
    τόσες μέρες συνεχώς μας αναφέρεις ειδήσεις σχετικά με το γήπεδο, σχετικά με τα κατορθώματα της δημοτικής αρχής για το θέμα αυτό κτλ κτλ κτλ.Το τελευταίο αυτό άρθρο αποτελεί κορωνίδα αμορφωσιάς, αν μη τι άλλο είναι εκτος πραγματικότητας και με επιχειρήματα 12χρονου σε έκθεση ιδεών στ' δημοτικού με θέμα "Τι θα ήθελα να γίνει στην πόλη που ζώ".

    Προσωπικά και είμαι σίγουρος πως και πολλούς άλλους τους έχει κουράσει αυτό. Γήπεδο δεν πρόκειται να γίνει και το ξέρουν αυτό οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ....τα υπόλοιπα είναι για να δίνουν θάρρος στα 19χρονα της πρώην σκεπαστής και νυν 35 θύρας του οακα μπας και πάρουν και φέτος το διαρκείας της γ' εθνικής που θα τους το μοσχοπουλήσουν όσο δυο πορτοκαλί χαρτονομίσματα αυτοί που χρωστάνε στο δημόσιο όσα 5 γήπεδα γεμάτα μαζί. Θεωρώ πως το πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο των αναγνωστών σου είναι σαφώς ανώτερω από αυτών των τύπων. Μην μας υποτιμάς σε παρακαλώ.

    Τολμώ να πώ ότι υπάρχουν και άλλες ειδήσεις σε αυτή τη χώρα όπως π.χ. ένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης που έγινε χθες, ένας λόγος από την αντιπολίτευση και πολλά άλλα για τα οποία θα ήθελα να μαθαίνω περισσότερα αφου μου αρέσει να ενημερώνομαι από το site σου.

    Ευχαριστώ ένας αναγνώστης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη μου, Πρώτον δεν συμφωνώ με κάθε ανάρτηση που κάνω, προφανώς το αντιλαμβάνεσαι. Δεύτερον θεωρώ το γήπεδο ως πολύ σημαντικό θέμα, ίσως το κορυφαίο, για τις επόμενες εκλογές στην πόλη. Τρίτον, δεν έχουμε εδώ την υποδομή για να καλύψουμε γεγονότα όπως ο ανασχηματισμός, γι αυτό περιοριστήκαμε στην εντοπιότητα Μιχελάκη. Κι εγώ σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
  5. Σε ολες σχεδον τις μεχρι τωρα αναρτησεις περι γηπεδου σχολιαζα αρνητικα και σε καποιες περιπτωσεις ηρθα σε αντιπαραθεση με τον διαχειριστη του blog. Εδω δεν εχω να προσθεσω τιποτα! Τα λενε πολυ καλα οι κυριοι-ες πιο πανω! Περιμενω την αντιθετη απο την δικη μας (οσων δεν θελουμε το γηπεδο) αποψη η οποια ομως να εχει να αντιπαραθεσει σ ο β α ρ α επιχειρηματα και οχι αρλουμπες! Φοβαμαι βεβαια οτι θα περιμενω εσαει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μιλησουμε για αθλητικογραφους και για αρθρα επι πληρωμη για σπεκουλα και προετοιμασια κοινης γνωμης?
    Αμφιβαλλω αν ο κ.Λαππας ξερει που πεφτει η Φιλαδελφεια, απλα του ειπαν να γραψει και εγραψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή