Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Η μάχη της εσωκομματικής εξουσίας άρχισε ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων. Παράλληλα το θέμα των αριστίνδην συνέδρων διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της 35μελούς Γραμματείας την Παρασκευή, ενώ το
θέμα θα συζητηθεί σήμερα στη διεύθυνση του κόμματος.
Οι «προεδρικοί», κυρίως, μέσω των προεκλογικών διαδικασιών, έστειλαν τα μηνύματά τους, αλλά και η «αριστερή πτέρυγα» δεν πήγε πίσω, «κόβοντας» κυρίως από συνέδρους τους «πασοκογενείς»-και όχι μόνο. Επιπλέον, άλλα στελέχη, όπως π.χ. ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, μπροστά στο ενδεχόμενο να μην εκλεγούν, δεν έθεσαν καν υποψηφιότητα για σύνεδροι!
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε χθες η Realnews δεν έχουν εκλεγεί για το Συνέδριο μεταξύ άλλων οι Στάθης Παναγούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίνα Κασιμάτη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Πάνος Μαντάς (επικεφαλής του ΔΗΚΚΙ), Γιώργος Ραφτόπουλος (πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ), Σπύρος Κότσιας (πρώην Πρόεδρος σιδηροδρομικών, πρώην μέλος ΚΕ ΠΑΣΟΚ), Σταύρος Καράμπελας (επικεφαλής της ΕΔΗΚ), ενώ τελικά έθεσε υποψηφιότητα και εκλέχθηκε η Σοφία Σακοράφα.
Οι «προεδρικοί» έκοψαν στο Γαλάτσι τη Σόφη Παπαδόγιαννη, κορυφαίο στέλεχος του «Αριστερού Ρεύματος», ενώ σύνεδρος δεν εκλέχθηκε στη Σαρωνίδα ο Γιάννης Θεωνάς, πρώην συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΚΕΔΑ, με τους συντρόφους του να δείχνουν ως υπεύθυνο το Δήμαρχο της περιοχής Πέτρο Φιλίππου. Εκτός Συνεδρίου έμεινε και ο «πασοκογενής» βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς, μέλος της ηγεσίας του «Κοινωνικού Μετώπου» των Αλ. Μητρόπουλου και Παν. Κουρουμπλή (στην ίδια οργάνωση εκλέχθηκε πάντως δεύτερη η σύζυγός του), όπως και ο γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός που δεν εκλέχθηκε από την οργάνωση των μέσων ενημέρωσης. Επίσης ο γνωστός οικολόγος Γιάννης Σχίζας, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, η Όλγα Γεροβασίλη.
Δεν εκλέχθηκε ούτε ο Δημήτρης Σακελλάρης, που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν επί Γεωργίου Παπανδρέου παραιτήθηκε από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πρώτοι στις οργανώσεις τους εκλέχθηκαν πασοκογενείς όπως οι Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Πάντζας.
Το θέμα όσων δεν εκλέχθηκαν ή όσων δεν τόλμησαν να θέσουν υποψηφιότητα γιατί φοβήθηκαν το «μαύρισμα» ενδέχεται ίσως να αναδειχθεί σε μείζον, αφού πολλοί υποστηρίζουν πως δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να εκλεγούν στη νέα Κεντρική Επιτροπή!
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως πολύ δύσκολα εκλέχθηκαν κορυφαία στελέχη όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου στην οργάνωση δικηγόρων ή ο Γιάννης Τόλιος σε οργάνωση των Αθηνών.
Στο Συνέδριο, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, θα κληθούν όλοι οι παραπάνω ως αριστίνδην. Ως αριστίνδην θα κληθούν ακόμη οι Γιώργος Κιμούλης, Κάτια Γέρου, Κυριάκος Κατσουράκης, Κώστας Βεργόπουλος, Νίκος Μάλλιαρης, Κώστας Χρυσόγονος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Πετραλιάς και Ηλίας Νικολακόπουλος.
Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Λαοκράτης Βάσσης. Τέλος, πρόσκληση για το Συνέδριο θα αποσταλεί σε προέδρους Ομοσπονδιών που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το τελευταίο διάστημα συμπορεύονται μαζί του. Μεταξύ αυτών ο Θέμης Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης της ΕΡΤ, ο Νίκος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

9 σχόλια:

  1. ολα τα κοπροσκυλα απο τους συνδικαλιστες εβαλαν οι συριζιωτες,μην χασουν το μισθο τα μπουμπουκια σε περιπτωση που δεν εκλεγουν στους οργανισμους τους.ο μεγας εργατολογος να μας πει ποσο χρεωνει την ερωτηση στον καθε εργαζομενο?πολυ θα θελαμε να μαθουμε,αν χρειαστουμε τις υπηρεσιες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε ΦΙΛΕ και οσοι ασχολειστε με την παραπολιτικη,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ και αφηστε τις ΄΄ΚΑΚΙΟΥΛΕΣ΄΄.Το ιδιο ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΄΄ΑΛΗΘΕΙΑ΄΄εαν θελει να κρατησει την ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΤΙ ΛΕΝΕ ,ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ και παραπολιτικο κουτσομπολιο.Αυτα ειναι ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΩΝ.ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.

      Διαγραφή
    2. Γράψαμε κάτι λάθος; Ή μήπως εννοείς ότι είμαστε σοβαροί μόνο εάν δεν βγάζουμε τα εσωκομματικά άπλυτα στη φόρα; Αυτό το τελευταίο δεν γίνεται, αγαπητέ...

      Διαγραφή
    3. Δεν ξερω γιατι μιλας περι εσωκομματικων απλυτων.οΣΥΡΙΖΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ, ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για την ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΥΤΑΣΙΚΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ ΤΟΥ.Για τις θεσεις και τα κειμενα που θα συζητηθουν ΔΕΝ ΕΙΧΕΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ,εσυ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΣ ΄΄ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ΄΄ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

      Διαγραφή
    4. Θα είχες δίκιο να μιλάς για δεοντολογία, αν δημοσιεύαμε θέσεις άλλων κομμάτων κι αποσιωπούσαμε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν συνέβη. Σε αυτή τη διαδικασία που περιγράφεις, τα πρόσωπα που αναφέρουμε μένουν εκτός. Αυτό είναι ανάγκη να το γνωρίζουν οι πολίτες. Αν διαφωνείς, πρέπει να εξηγήσεις τη διαφωνία σου. Αν θέλεις, φυσικά. Στο ερώτημά μου "γράψαμε κάτι λάθος;", δεν απάντησες...

      Διαγραφή
    5. Τα προσωπα που μενουν εκτος τι σημαινει.Καποια θα πανε καποια δεν θα πανε,αυτο ομως το ΑΝΑΓΑΓΕΙΣ σε ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ και απαξιωνεις ΣΚΟΠΙΜΑ[καταλαβαινεις εσυ] τις ΘΕΣΕΙΣ και τα ΚΕΙΜΕΝΑ που θα συζητηθουν και ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ[κατα τη γνωμη μου].ΑΥΤΟ 'ΑΛΗΘΕΙΑ' σημαινει 'ΚΙΤΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ'.

      Διαγραφή
    6. Κι από τις θέσεις, κάποιες θα περάσουν και κάποιες όχι. Γιατί οι θεωρίες του καθενός, που ποτέ δεν γίνονται πράξη, είναι πιο σημαντικές από τα πρόσωπα; Αυτό δεν το εξηγείς. Προτιμάς την τυφλή επίθεση περί κιτρινισμού, ενώ δύο σχόλια πιο πριν αναγνωρίζεις ότι σχολιάζεις σε ένα σοβαρό μέσο. Δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω...

      Διαγραφή
  2. ένα συνοθύλευμα παράταιρων ανθρώπων, με πολύ ενίσχυση από Πασοκατζήδες που έχασαν ή φοβούνται ότι θα χάσουν την βολή τους, αυτός είναι ο πολυτασικός Σύριζα.

    ένα τσούρμο ανθρώπων που δεν έχουν ούτε ειρμό, ούτε αρχή, ούτε τέλος.
    Βλέποντας και κάνοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ εχετε χασει επεισοδια,τωρα εχουμε και νεα συνιστωσα,αλλα απο αλλο μετεριζι,ο καπελαδουρας,η στρουμφιτα,ο τεν-τεν και ο κατασκευαστης.αυτοι θα μας σωσουν ολους.ΑΧ κοτοπουλακη ποσο δικιο ειχες αλλα με λαθος ανθρωπο.κριμα μπαρμπα φωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή