Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας

Στα δημοτικά πράγματα της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, υπάρχουν δυο κόσμοι, που δεν ξέρουμε αν θα συμπεριφερθούν το ίδιο στις μεθαυριανές εκλογές:

Ο ένας, είναι ο μικρόκοσμος των συνδυασμών που έμειναν εκτός δευτέρου γύρου. Εκεί παρατηρούμε μια αξιοσημείωτη σύμπτωση δυνάμεων.

Αν μιλήσετε, για παράδειγμα, με δέκα στελέχη του συνδυασμού Όραμα Πόλης υπό τον Σταύρο Κόντο (τυχαία επιλεγμένα) θα δείτε ότι οι 8 ή οι 9 θα σου πουν στο αυτί ότι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ μεθαύριο.

Αν κάνετε το ίδιο με δέκα στελέχη του συνδυασμού Δύναμη Πολιτών (υπό τον Θανάση Μάλλιο), οι 8 τουλάχιστον θα σου εκμυστηρευτούν ότι θα συμπεριφερθούν ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ στις επαναληπτικές κάλπες της Κυριακής για Δήμαρχο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.

Όσο για τη Λαϊκή Συσπείρωση του Βεργή Βαλασσά, είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ μπορεί να καθοδηγεί πολύ πιο αποτελεσματικά τους πολίτες που το ακολουθούν στις επιλογές του.

Πέρα από το μικρόκοσμο των συνδυασμών, όμως, υπάρχει κι ο μεγάκοσμος της κοινωνίας. Εκείνοι που δεν έχουν τις συμπάθειες και αντιπάθειες, οι οποίες οδήγησαν κάθε υποψήφιο να ενταχθεί στον Α ή τον Β συνδυασμό. Εκείνοι που δεν απολογούνται για τα κριτήρια της επιλογής τους. Τα έχουν, και πάνε να τα ρίξουν στην κάλπη.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση της Κυριακής. Και η συμπεριφρά του μεγάκοσμου της κοινωνίας, σε σχέση με τον μικρόκοσμο της τοπικής πολιτικής.

1 σχόλιο:

  1. Το ΠΑΣΟΚ πριν απο μερικα χρονια ειχε την πολιτικη υπευθυνοτητα και την ελαχιστη εξυπναδα που χρειαζεται για να πει "οχι" στην επιθυμια της Λιανη να θεσει υποψηφιοτητα ως βουλευτης. Υπηρχαν φυσικα και αρκετα αξια στελεχη τα οποια οδηγησαν το ΠΑΣΟΚ σε πολλες επιτυχημενες εκλογες απο τοτε, οποτε δεν την ειχαν και αναγκη.
    Ο συνδυασμος του Γρετζελια δεν εχει ουτε την πολιτικη υπευθυνοτητα ούτε τα ικανα στελεχη που θα ειχαν το θαρρος να αφησουν την χηρα στο πενθος της (αντι να την τραβολογανε στα καναλια) και θα πηγαινανε να κερδισουν τις εκλογες με το σπαθι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή