Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ας πούμε και κάτι επωνύμως

Ένας φίλος, που κάνει χρήση του δικαιώματος της ανωνυμίας του (κανένα πρόβλημα) μου επισημαίνει σε σχόλιό του ότι "πρέπει να διαβάζουμε κι άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες" και κάνει post δυο συνδέσμους στο Ιντερνετ. Επίσης κανένα πρόβλημα, εδώ είναι ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ χώρος συζήτησης και γνωστοποίησης πραγμάτων, και τα μόνα σχόλια που θα κόβονται είναι όσα παραβιάζουν το νόμο, υβρίζουν, συκοφαντούν. Ήδη σε ένα- δυο από αυτά κάναμε σύσκεψη για να δούμε αν θα ανέβουν (ειδικά αν αναφέρονται σε πεθαμένους με τρόπο που υπονοεί πράγματα...). Τελικά τα ανεβάσαμε. Αλλά άλλο ήταν αυτό που ήθελα να σημειώσω εδώ. Και ξεκαθαρίζω ότι δεν μιλάω ειδικά για κάποιον και κάτι, μιλάω γενικά.

Δεν είμαστε χρυσόψαρα!

Μερίδα του Τύπου της περιοχής μας, ίσως πιστεύει ότι είμαστε χρυσόψαρα. Ως γνωστό, η μνήμη του χρυσόψαρου δεν ξεπερνά τα 3 δευτερόλεπτα. Κάποιοι, λοιπόν, πιστεύουν ότι ξεχνάμε την επαύριο των εκλογών όλους, όσοι θέλοντας να μας "ενημερώσουν", παίζουν διάφορα παιχνίδια, με υλικά ανταλλάγματα ή χωρίς.

Εμείς λοιπόν εδώ, στην ΑΛΗΘΕΙΑ, έχουμε να πούμε ένα νέο: ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΣΑ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ του τοπικού Τύπου ή γενικότερα των ΜΜΕ που αφορούν στην περιοχή μας. Τα μαζεύουμε και θα τα ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ στους αναγνώστες μας από Δευτέρα. "Να τι έγραφε η τάδε εφημερίδα", "δείτε πώς παρουσίαζε την κατάσταση το δείνα ΜΜΕ" κλπ.

Για να δούμε ποιοι ενημερώνουν υπεύθυνους πολίτες, στο χαρτί ή στην οθόνη, και ποιοι νομίζουν ότι πρωταγωνιστούν σε θέατρο σκιών.

Ως καραγκιόζηδες, φυσικά...
Διαμαντής Σεϊτανίδης

4 σχόλια:

  1. Επαναλαμβάνω για να γίνω σαφής: ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ συγκεκριμένα για κάποιον ή κάτι. Το σχόλιό σας είναι σεβαστό, όπως όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχάς γράφοντας, "να διαβάσουν" και όχι "να διαβάσεις" ή "να διαβάσετε", εννοούσα ότι πρέπει να ενημερώνεται ο καθένας αναγνώστης σας από πολλές πηγές. Να ψάχνει, να μαθαίνει. Να ανοίξει τα μάτια του. Και για το λόγο αυτό σας έκανα τα post. Ούτε εννοούσα ότι είστε blog που δεν ενημερώνεται ή ότι λογοκρίνει σχόλια. Και αν το καραγκιόζηδες αφορά αυτούς που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να δημοσιεύσουν το όνομά τους, ναι είμαστε καραγκιόζηδες, οι περισσότεροι γνωστοί βέβαια και με άποψη και με θέσεις. Βέβαια κατά την ταπεινή μου άποψη, το καραγκιόζης προσωπικά δεν μου ταιριάζει, γιατί σαν χαρακτήρας είναι ίσως ότι χειρότερο έχει να παρουσιάσει η φυλή μας. Τεμπέλης, βολεψάκιας, της αρπαχτής, πονηρός και όχι έξυπνος κ.α. Ότι δηλαδή είναι ο από πίσω από την υποψήφια. Μη με τοποθετείς στην ίδια θέση pls

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξαναλέω για πολλοστή φορά ότι η επισήμανση δεν αφορούσε το δικό σου σχολιασμό, αλλά το πήρα ως αφορμή για να πω κάποια πράγματα. Το έχω πει τρεις - τέσσερις φορές. Είναι ΧΑΡΑ ΜΟΥ να βάζετε λινκς, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απολύτως κανένα. Ούτε σας είπα καραγκιόζηδες, προς Θεού, το ξεκαθάρισα αυτό εξαρχής, είπα ότι ΔΕΝ σχολιάζω την κίνησή σου να συστήσεις να διαβάσουν και κάτι άλλο, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ελπίζω τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
    Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή