Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Έψαξε για ρόλο το ΠΑΣΟΚ

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε αδιάφορο στις εξελίξεις που σημειώθηκαν στη Φιλαδέλφειας και τη Χαλκηδόνα κατά το τελευταίο 4ήμερο. Από τη μια μεριά ο αποκλεισμός του Σταύρου Κόντου, που είχε το επίσημο "χρίσμα" του κυβερνώντος κόμματος, από το β' γύρο κι από την άλλη ο αιφνίδιος θάνατος του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη δημιούργησαν ένα κενό που τράβηξε την προσοχή της Ιπποκράτους.

Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι στο τραπέζι έπεσαν δυο ή τρία ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, νυν και πρώην βουλευτών, που θα μπορούσαν να τεθούν επικεφαλής της Νέας Προοπτικής. Ο κύριος λόγος που η εξέλιξη αυτή αποφεύχθηκε ήταν ο διακομματικός χαρακτήρας του συνδυασμού, η ενότητα του οποίου θα διαταρασσόταν αν έμπαινε επικεφαλής ένας νυν ή πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ή και άλλου κόμματος, φυσικά.

Φαίνεται πως τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντελήφθησαν την αξία του αντεπιχειρήματος και δεν επέμειναν, με δεδομένο πως η χήρα του Αποστολάκη, η Έφη Γαϊτανά είχε ήδη αποδεχθεί να τεθεί εκείνη επικεφαλής του συνδυασμού.

7 σχόλια:

  1. Τι εννοούμε με τον όρο "διακομματικός" χαρακτήρας του συνδυασμού; Ένα είναι το στίγμα του, κι ας πασχίζει να στολίζεται με επιθετικούς προσδιορισμούς (υπερκομματικός, ανεξάρτητος, κ.λπ.): Δεξιο-φασιστικός συνδυασμός, γιατί απλούστατα αυτή είναι η επικρατούσα νοοτροπία των συμμετεχόντων (τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους). Και όχι μόνο νοοτροπία, αλλά και καταβολές... και καταβολές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι δα! Η πλειοψηφία ανήκει στο βαθύ παλιό ΠΑΣΟΚ, με τον συγχωρεμένο σε πρώτη θέση. Υπάρχουν και κάποιοι της Ν.Δ. Αλλά η πλειοψηφία είναι όσοι είχαν φύγει από τον Παπαμικρούλη. Μην λέμε τώρα ξαφνικά χαζομάρες. Όλοι εδώ ζούμε και γνωρίζουμε και έχουμε μνήμη. Μήπως και ο κ.Κουτσάκης είναι δεξιός για παράδειγμα;
    Όχι ότι έχει σημασία, έχει αποδειχτεί ότι ανεξαρτήτως κομμάτων, όταν η πλειοψηφίων των ανθρώπων βάζει το χέρι στο γλυκό της εξουσίας, χάνει πολιτικές πεποιθήσεις, αξιοπρέπεια, ηθική κλπ κλπ. Διαβρώνονται οι "αρχηγοί" γιατί όλοι περιμένουμε να μας λαδώσουν για να τους κρατήσουμε στην κορυφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννης ο Χαλκηδέλφειος11 Νοεμβρίου 2010 στις 6:48 μ.μ.

    αν και και συμφωνώ με το τελευταίο μερος του σχολιου Αναρωτιέμαι αφού ο κ. Κουτσάκης δεν είναι δεξιός σημαίνει ότι είναι αριστερός;
    Πολύ αριστερός; Η μπορεί να είναι και ΚΚΕ;
    Αλλα και Η Γιασεμή μαλλον εχει δικιο οταν μηλα για νοοτροπια και ..καταβολές..
    Ολοι εδώ ζούμε και γνώριζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι απλά ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαλκηδέλφειε. Και το μεγάλο πλήγμα που φυσούσαν και δεν κρύωνε στον συνδυασμό του Αποστολάκη, είναι ότι δεν πήραν το χρίσμα γιατί κανείς από το επίσημο ΠΑΣΟΚ δεν θέλει σχέσεις με τον Παντέλαρχο. Κυρίως ΠΑΣΟΚ και σε μικρότερο ποστοστό Ν.Δ. Και ίσως ίσως κάποιοι της ευρύτερης αριστεράς, στην οποία ανήκε ούτως ή άλλως αρχικά και ο Παπαμικρούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστάρας Πρωτόπαπας ο ...έντιμος11 Νοεμβρίου 2010 στις 9:21 μ.μ.

    Η πλειοψηφία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Νέας Προοπτικής πριν 4 χρόνια ελέγχονταν απολύτως από τη Νέα Δημοκρατία. Η σταυροδοσία και η πριμοδότηση ήταν σαφέστατη. Άλλωστε αυτό αποτέλεσε και το βαρύ χαρτί πριν από 4 χρόνια, όταν όλη η σπέκουλα μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής ήταν: Ψηφίστε μας να πάρουμε το Δήμο, όπερ και εγένετο.
    Όσο για κάποιους πασόκους που εκλέχτηκαν τότε ήταν απλά το άλλοθι ότι ο συνδυασμός ήταν υπερκομματικός. Αλλά για ποιούς πασόκους μιλάμε; Για τα πιό λούμπεν στοιχεία που διέθετε το τοπικό ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αποστολάκης ήταν Νεοδημοκράτης; Μα τί λέμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος της 11 Νοεμβρίου 2010 11:12 μ.μ., ο Αποστολάκης δεν ήταν νεοδημοκράτης. Η πλειοψηφία όμως των δημοτικών του συμβούλων, την περασμένη 4ετία στη Χαλκηδόνα ΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή