Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Χάρης Τομπούλογλου μιλάει για το αποτέλεσμα των εκλογών

Με γραπτή του ανακοίνωση ο επικεφαλής του συνδυασμού "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" Χάρης Τομπούλογλου κάνει μια πρώτη συνολική τοποθέτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ευχαριστώ το 53,58% των ψηφοφόρων της Νέας Φιλαδέλφειας και το 37,62% των ψηφοφόρων της Νέας Χαλκηδόνας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.
Οι επαναληπτικές εκλογές έγιναν κάτω από συνθήκες συναισθηματικού εκβιασμού και συγκινησιακής εκμετάλλευσης. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η βούληση του λαού είναι απολύτως σεβαστή. Εύχομαι στην κυρία Ευτυχία Γαϊτανά να πετύχει στο έργο της, να υλοποιήσει το πρόγραμμα του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη και να δικαιώσει εκείνους που την ψήφισαν. Η παρουσία όμως κάποιων στενών συνεργατών της και η πολιτεία τους στο παρελθόν, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, από τη θέση στην οποία μας έταξε ο λαός, προσπαθώντας ανυποχώρητα να προασπίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας.

Πώς τη διαβάσαμε

Από την ανακοίνωση προκύπτουν εμφανώς ορισμένα συμπεράσματα:
- Ο κ. Τομπούλογλου ξεκαθαρίζει ότι ο συνδυασμός του θα παραμείνει σε λειτουργία, όπως προκύπτει από τη φράση "εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας". Θα είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη, την οποία θα παρακολουθούμε από κοντά.
- Επισημαίνει ότι στη Φιλαδέλφεια έλαβε πάνω από 50%, ενώ στη Χαλκηδόνα μικρότερο ποσοστό.
- Αποδίδει την ήττα του της δεύτερης Κυριακής σε "συναισθηματικό εκβιασμό" και "συγκινησιακή εκμετάλλευση", χωρίς να αναφερθεί σε δικά του λάθη ή παραλείψεις.
- Επίσης παραλείπει να αναφερθεί στην ολόπλευρη στήριξή του από το συνδυασμό Όραμα Πόλης, με τον οποίο δεν έχει ούτε ιδεολογική συγγένεια, ούτε προγραμματική συμφωνία, ούτε βέβαια και κανενός είδους προσέγγιση επί των πρακτέων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο σημειώθηκε, πλην του "καφέ" μεταξύ των επικεφαλής κ.κ. Τομπούλογλου και Κόντου και τις δημόσιες παραινέσεις στελεχών του Οράματος Πόλης για στήριξη του συνδυασμού "Καλημέρα Όμορφη Πόλη".
- Κάνει έμμεση αναφορά στον κ. Γρετζελιά, χωρίς να τον κατονομάζει, για τον οποίο εκφράζει επιφυλάξεις, δίνοντας τον τόνο των πρώτων αντιπαραθέσεων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
- Αντίθετα, αφήνει εκτός κριτικής, τουλάχιστον για την ώρα τη νικήτρια των εκλογών Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη.-

12 σχόλια:

  1. Το λυπηρό συμπέρασμα από αυτήν τουλάχιστον τη δήλωση, φαίνεται να είναι ότι ο Χάρης δεν θέλει να πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει σε εκλογές. Είτε σαν υποψήφιος δήμαρχος, είτε σαν βουλευτής. Και ότι αν σέβεται λίγο τον εαυτό του και αν νοιάζεται για τον τόπο του (αστείο είναι αυτό), καλά θα κάνει να αποσυρθεί οριστικά από τις επόμενες εκλογές και μετά.
    Δεν κέρδισε η χήρα και τα κοράκια τις εκλογές. Τις έχασε ο Χάρης, αυτήν την φορά μάλιστα με τον ίδιο στο τιμόνι.
    Λες και δεν έφταναν τα απωθημένα δεκαετιών στους δεξιούς της Χαλκηδόνας, που εξαιτίας των παρασκηνιακών ενεργειών του Χάρη έβλεπαν επί 20 χρόνια τον Παπαμικρούλη να κάνει περίπατο σε κάθε εκλογές. Εδώ και 20+ χρόνια, ο Χάρης προσπαθούσε μανιωδώς να πάρει το χρίσμα και συστηματικά δούλευε πίσω από την πλάτη και εναντίον των σημερινών συνεργατών του σε αυτόν τον ανίερο συνδυασμό που έφτιαξαν, νομίζοντας ότι ξαφνικά θα ξεχάσουμε όλοι ποιές ήταν οι σχέσεις τους μέχρι χθες και τί ρόλο έπαιξε ο καθένας στην πολιτική ζωή της πόλης.
    Ας μας πουν ο κ.Κοπελούζος και ο κ.Ζησιμάτος γιατί ο πρώτος δεν πήρε το χρίσμα στις προηγούμενες εκλογές και γιατί έχασε ο δεύτερος στις προπροηγούμενες. Ή γιατί έχασε παλαιότερα ο Γκίκας. Ο Χάρης ήταν πάντα από πίσω, το βροντοφώναζαν οι ίδιοι παντού, το γνωρίζουμε και όλοι από διαφορετικές πηγές.
    Το δράμα της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας είναι ότι βρισκόμαστε πλέον στα χέρια του πασίγνωστου απατεώνα με το μαύρο παρελθόν, τον οποίο θα πρέπει να βάζει στη θέση του ο Χάρης, αυτός που ποτέ δεν μπόρεσε να αγγίξει την κορυφή, παρά τα πτώματα που σκορπούσε στο πέρασμά του.
    Γεννημένος χαμένος, μαζί του σέρνει πλέον δύο πόλεις στην ήττα και στον όλεθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "το 53,58% των ψηφοφόρων της Νέας Φιλαδέλφειας και το 37,62% των ψηφοφόρων της Νέας Χαλκηδόνας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν"......εννοεί βεβαίως βεβαίως το 53 κάτι και το 37 κάτι των ΕΓΚΥΡΩΝ ψηφοφόρων και βεβαίως βεβαίως αυτών που ΠΗΓΑΝ να ψηφίσουν και όχι ΟΛΩΝ......για να ξέρουμε που αντιστοιχούν τα μεγέθη και οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες.....γιατί εγώ βλέπω πως ΟΣΟΙ ψήφισαν ΓΙΩΡΓΟ/ΕΦΗ, ΧΑΡΗ και ΣΤΑΥΡΟ, είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι μισοί εγγεγραμμένοι τοου ΔΗΜΟΥ....[τυχαίο;;;; δεν ψηφίζω....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ta peri ideologikis siggenias stis dimotikes ekloges einai apolitos lanthasmena. diladi stin nea prooptiki exoun ideologiki siggenia? auto akougetai san asteio, otan den mporesan na broun enan epikefalis apo ta 50 atoma toy psifodeltiou kai kateliksan stin xira toy apostolaki. toso rixes analisis den perimenoume apo kapoion pou fainetai oti exei sxetiki peira apo ta pragmata. paroti to blog fainotane oti stirizi nea prooptiki- kanena problima se auto, dikaioma sas- omos prepi na ginei kai enas ousiastikos dialogos gia to apotelesma kai tin simperifora tis kathe parataksis, opos kai ta dedomena pou fernei auti i eklogi. perimeno synexeia ston dialogo auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μου άρεσε καθόλου η τοποθέτηση του κ.Τομπούλογλου.Αλλά τα αποτελέσματα τα βλέπει ο καθένας όπως τον βολεύουν..Ο Κος Αποστολάκης ήταν απο την πρώτη Κυριακή καθαρά μπροστά,δεν πήγε μπροστά την δεύτερη Κυριακή κ.Τομπούλογλου λόγω του άσχημου γεγονότος.Δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός συναισθηματικός απο κανέναν.Ο κόσμος έχει και κρίση και καταλαβαίνει.Η επιστολή που βρήκα στο αυτοκίνητο μου όπως φαντάζομαι και αρκετός άλλος κόσμος την Κυριακή το πρωί ήταν η πιό ατυχή σκέψη που μπορούσατε να κάνατε...Μήπως έγιναν λοιπόν λάθη και απο την δική σας μεριά?

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @agaron
    εμείς ούτε τη Νέα Προοπτική υποστηρίξαμε, ούτε άλλον συνδυασμό, εμείς καταγράφαμε γεγονότα και τα δημοσιεύαμε. Όσο για τις άλλες παρατηρήσεις σας, σας διαφεύγουν τα γεγονότα. Νέα Προοπτική και Οραμα Πόλης διακδίκησαν το χρίσμα ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, του ΠΑΣΟΚ. Τελικά το πήρε ο Κόντος, αλλά όλοι γνωρίζουμε -υποθέτω κι εσείς- ότι ο μακαρίτης Αποστολάκης ήταν τοποθετημένος στο ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς ναι! έχετε δίκιο να λέτε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές αυτά δεν είναι τόσο εμφανή, από την άλλη προκύπτει εμφανώς ότι υπήρξε ιδεολογική συγγένεια Οράματος Πόλης και Νέας Προοπτικής. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας κι ας μην χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς ("ρηχοί" κλπ), όταν μπορούμε να διαβάσουμε και να συμπέσουμε σε γεγονότα. Με χαρακτηρισμούς δεν προωθείται ο διάλογος, που σωστά ζητάτε να συνεχιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος
    Κι εσείς βλέπετε μόνο τη μια μεριά του νομίσματος, προφανώς γνωρίζοντας τα εσωτερικά της τοπικής κεντροδεξιάς. Να δούμε μαζί την άλλη πλευρά;
    - Υπάρχει αντίρρηση ότι ο Τομπούλογλου έκανε τον καλύτερο, δαπανηρότερο, πιο οργανωμένο αγώνα που έκανε ποτέ κεντροδεξιός υποψήφιος στην περιοχή; Ποντάρω στην καλή σας προαίρεση και πιστευώ ότι δεν θα διαφωνήσετε.
    - Υπάρχει αντίρρηση ότι ο Τομπούλογλου μάζεψε νέα πρόσωπα, φρέσκιες παρουσίες, ανανέωσε σημαντικά τα στελέχη που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση;
    - Υπάρχει αντίρρηση ότι ο συνδυασμός του ήταν παντού παρών σε όλη την εκλογική μάχη;
    - Υπάρχει αντίρρηση ότι αν ήταν άλλος στη θέση του Τομπούλογλου, ίσως το Όραμα Πόλης να μην τον στήριζε τη δεύτερη Κυριακή;

    Όπωβς δεν είναι όλα λάθος, δεν είναι και όλα σωστά για κανέναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @κύριος Δήμαρχος
    Δες αυτό...
    http://e-alitheia.blogspot.com/2010/11/blog-post_8832.html
    για να δεις πόσο κοντά είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βεβαίως να δούμε και τις άλλες πλευρές.
    Ξεκίνησα με την μία πλευρά στην οποία ανήκα στο παρελθόν, έχοντας έντονα στο μυαλό μου και τις άλλες. Αυτή του Χάρη στον συγκεκριμένο αγώνα και αυτή όσων δεν ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.
    Συμφωνώ 100% μαζί σας στις διαπιστώσεις σας. Και εγώ την ίδια αίσθηση με εσάς έχω και παρόμοιες πληροφορίες.

    Και πού καταλήγουμε;

    Ότι παρόλες αυτές τις πολύ καλά οργανωμένες προσπάθειες και προεκλογικό αγώνα, ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
    Σωστά;
    Συνεπώς;
    Πού διαφωνείτε στο συμπέρασμά μου;

    Ας πάρουμε όμως και τις άλλες πλευρές, μιας και κάνουμε ένα πολιτισμένο διάλογο, σαν ώριμοι σκεπτόμενοι ενήλικες που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην ευρύτερη περιοχή.
    Υπάρχουν λοιπόν και οι παλιοί Φιλαδελφειώτες (στην πλειοψηφία τους κεντρώοι και ΠΑΣΟΚ) με αρνητικές μνήμες και πικρή γεύση για την κατάληξη του Συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών που την καταλογίζουν στην οικογένεια του Χάρη και έχουν περάσει αυτήν την αίσθηση και στα παιδιά τους.
    Υπάρχουν και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που δεν συμφωνούν με τις υποτιθέμενες και παντελώς αδιάφορες για μένα σεξουαλικές προτιμήσεις του Χάρη. Βλέπετε οι συμπολίτες μας προφανώς προτιμούν έναν "άντρακλα" που τραγουδά στο πάλκο και χορεύει ζεμπέκικο αφήνοντας τους από κάτω του να κλέβουν, ή έναν πονηρό γάτο που έχει βουτήξει όλα τα ψάρια της λίμνης αλλά είναι υποθέτω επίσης "άνδρας", από κάποιον που δεν έχει ξεκάθαρη για τους έξω σεξουαλική κατεύθυνση. Αυτό είναι δυστυχώς το επίπεδο στην Ελλάδα, τί να κάνουμε;
    Υπάρχουν και οι άδικες και πρόστυχες κατηγορίες για τις οποίες αθωώθηκε πανηγυρικά ο Χάρης.
    Υπάρχει γενικώς λάσπη, αρνητική φήμη, όπως θέλετε πείτε το. Από όλες τις πλευρές.
    Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το φορτίο της αποτυχημένης δεξιάς στην παρούσα φάση και την φιλική συνεργασία με την ακροδεξιά σε δύο πόλεις που μόνο το 35% του πληθυσμού ανήκει στην κεντροδεξιά, οδήγησαν τον Χάρη και ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ.

    Και εμάς όλους στην χήρα και σια.

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Να συνεχίσετε την αξιόλογη προσπάθειά σας, ενημερώνοντάς μας για τα τεκτενόμενα. Θα είναι δύσκολα χρόνια και η ενημέρωση είναι το μόνο όπλο των απλών πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Δήμαρχε, νομίζω ότι όλοι αυτοί που αναφέρετε αποτελούν τελικά λιγότερο από το 50% των κατοίκων των πόλεών μας.
    Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τους επαγγελματίες τοπικούς "άρχοντες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές δεν νομίζω ότι μπορούν να κρίνουν εκ των υστέρων. Η επιλογή τους, να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, τους αναγκάζει ταυτόχρονα να ανεχθούν το όποιο αποτέλεσμα. Είχαν, αν ήθελαν, την δυνατότητα να το αλλάξουν και δεν το έπραξαν. Όσο για τη Νέα Χαλκηδόνα, όπως έλεγε και η κόρη μου "μαμά να ψηφίσεις τον κ. Αποστολάκη που έφτιαξε την παιδική χαρά για να παίζουν τα παιδιά". 20 και κάτι χρόνια Παπαμικρούλης, χάρις στην ευγενική συμβολή του Χάρη (ποιός θυμάται την κασέτα "Νίκο μην ανησυχείς, όλα εντάξει"), πήξαμε στις αδελφοποιήσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα. Με την τελευταία δημοτική αρχή είδαμε να αλλάζει κάτι για μας που ζούμε όλη μας τη ζωή στην πόλη. Γι΄αυτό και ο Δήμαρχος πήρε το 47% των ψήφων των Χαλκηδονιοτών την πρώτη Κυριακή. Ελπίζω η κα Αποστολάκη να βρει τη δύναμη να συνεχίσει και να μην πέσει στην λούμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @αλήθεια: Δεν μπορώ να πιστέψω, καλή μου αλήθεια, ότι υποστηρίζεις τη θέση πως υπάρχει ιδεολογική συγγένεια μεταξύ Νέας Προοπτικής και Οράματος Πόλης. Μπορεί ο Αποστολάκης να ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ (μαζί με την Αγαγιώτου και τον Παπακώστα, άντε και τον καφετζή), αλλά όλοι οι υπόλοιποι; Πλην ελαχίστων ακόμη εξαιρέσαιων, ο συνδυασμός αποτελούσε συνονθήλευμα συντηρητικού αναχρονιστικού ΠΑΣΟΚ με ισχυρές πλειοψηφίες δεξιάς και ακροδεξιάς! Πώς ήταν δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να δώσει το χρίσμα σε έναν τέτοιο συνδυασμό, μόνο και μόνο επειδή ο επικεφαλής του ήταν μέλος του; Για να μη μιλήσω –σήμερα πλέον– για την κυρία Γαϊτανά...
    Μην κοροϊδευόμαστε και να προσέχουμε πώς καταλήγουμε σε συμπεράσματα (βλ. "υπήρχε ιδεολογική συνάφεια μεταξ'υ Νέας Προοπτικής και Οράματος Πόλης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @γιασεμή
    λέω το προφανές: όταν δυο συνδυασμοί διεκδικούν το χρίσμα του ΙΔΙΟΥ κόμματος, έχουν ιδεολογική συγγένεια. Δεν είναι προφανές; Αν για σας όχι, απλώς διαφωνούμε κι έτσι -με τη διαφωνία- τρέφουμε τη Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή