Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Μαρινάκης: Ολυμπιακός, Σκάι, metro, κι επέλαση στις εφημερίδες

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης σκέφτεται σοβαρά να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον χώρο των media. Η αγορά του Ολυμπιακού, αναχαίτισε για ένα διάστημα το στρατηγικό σχέδιο του μεγαλομετόχου του «Θρύλου». Τώρα, λοιπόν, που έχει αρχίσει να μπαίνει το νερό στ' αυλάκι, ο Μαρινάκης, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, αποφάσισε να ενεργοποιήσει και το «σχέδιο media». Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε προ δεκαπενθημέρου επαφές με τα αφεντικά δύο μεγάλων εκδοτικών Συγκροτημάτων, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της συμμετοχής του, σ' αυτά. Όπως, αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, και πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Πλειοψηφικό πακέτο
Με δεδομένο ότι η επιχειρηματική λογική του Μαρινάκη, είναι η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου, των μετοχών, σ' όποια εταιρεία αποφασίζει να συμμετάσχει, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, πως ο εφοπλιστής θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ο εφοπλιστής, βρίσκεται ένα βήμα πριν την είσοδό του σε εκδοτικό Συγκρότημα , που έχει μεγάλη παράδοση στον χώρο του Τύπου. Όσοι γνωρίζουν τους σχεδιασμούς του, υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις του, προκαλέσουν ευχάριστες εκπλήξεις για τους εργαζόμενους στο Τύπο.

Αντιπρόεδρος στον ΣΚΑΙ
Πέραν, όμως, των προχωρημένων επαφών που έχει με τα αφεντικά, δύο Συγκροτημάτων, αξίζει να αναφερθεί και η πληροφορία που τον θέλει, να διευρύνει και την συμμετοχή του, στον όμιλο του ΣΚΑΙ, στον οποίο προσφάτως, έγινε αντιπρόεδρος. Ο Μαρινάκης, όπου κάτσει, κι' όπου σταθεί, επισημαίνει την άριστη συνεργασία που έχει τόσο με τον Γιάννη όσο και με τον Θέμη Αλαφούζο της «Καθημερινής». Κατά το παρελθόν, είχε γραφτεί ότι είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο εισόδου του εφοπλιστής και στην ναυαρχίδα του Ομίλου Αλαφούζου. Ανεξάρτητα, όμως, από την συμμετοχή του στον ΣΚΑΙ, αξίζει επίσης, να αναφερθεί ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν δει το φως της δημοσιότητας και δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να έχει ξεκινήσει επαφές με τους Αναστασιάδη και Καραμήτσο, για την είσοδό του, στην Κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά..

Επιλέγει τους «πρωταγωνιστές»
Όσοι γνωρίζουν τους σχεδιασμούς Μαρινάκη, αναφέρουν ότι ο στόχος του, είναι η δημιουργία ενός Ομίλου Media, ο οποίος θα στηθεί σε νέα επιχειρηματικά πλαίσια. Στις μέχρι τώρα κινήσεις του, ο εφοπλιστής έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο τους. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Ολυμπιακού (πρώτη ομάδα στην χώρα), της συμμετοχής του στον ΣΚΑΙ (πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός) και της εξαγοράς της free press εφημερίδας metro (πρώτη στο χώρο των free press). Το αφεντικό του Θρύλου θα εξακολουθήσει να κινείται στην ίδια γραμμή πλεύσης. Αυτό σημαίνει, ότι οι όποιες κινήσεις κάνει, τόσο στον ηλεκτρονικό Τύπο, όσο και στα έντυπα θα αφορούν «μαγαζιά» που πρωταγωνιστούν στον τομέα τους. Με απλά λόγια θα συνεργαστεί με τους Leaders.

Φτιάχνει όμιλο media
Οι επαφές που έχει ο Μαρινάκης, πιστοποιούν ότι έχει ένα και μόνο στόχο. Να διευρύνει την συμμετοχή του, τόσο στον χώρο της τηλεόρασης, όσο και στον χώρο των εντύπων και του internet. Κάποιοι, μάλιστα, λένε, ότι ήδη έχει αποφασίσει σε ποια «μαγαζιά» θα μπει. Όσοι τον γνωρίζουν το παρασκήνιο, αναφέρουν ότι είναι διατεθειμένος να ρίξει χρήμα για να φτιάξει έναν Όμιλο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες, αλλά και στις απαιτήσεις της νέας εποχής. «Ο Μαρινάκης επενδύει δεν πετάει λεφτά» αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος που ξέρει πως δρα επιχειρηματικά. Η διάθεση του εφοπλιστή να διευρύνει την συμμετοχή του στα Media, έρχεται σε μια περίοδο που ο χώρος δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, κάτι που το γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα ο ίδιος.

Ενισχύει τα free press
Ανεξάρτητα, πάντως, από τις όποιες επαφές κάνει σε επίπεδο συμμετοχής ή εξαγοράς άλλων Μέσων, αξίζει να σημειωθεί ότι από την στιγμή που αποφάσισε να προχωρήσει στην εξαγορά της free press εφημερίδας metro, έχει προχωρήσει στην έκδοση της πρώτης δωρεάν αθλητικής εφημερίδας «Stadio by metro», η οποία διανέμεται σε 100000 φύλλα, σε όλη την Αττική, αλλά και εντός του Σταδίου Καραισκάκη. Ο όμιλος της metro προετοιμάζει ένα σύγχρονο ενημερωτικό portal, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του αθλητικού site www.woop.gr, από τον Όμιλο ΣΚΑΙ.

Βγάζει και εβδομαδιαίο φύλλο
Ήδη έχουν ξεκινήσει η προετοιμασίες για την έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου ποικίλης ύλης. Πρόκειται για την metro weekend, η οποία θα κυκλοφορεί δωρεάν κάθε Σάββατο σε 250.000 φύλλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου