Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η περιοχή μας την εποχή του "Ποδονίφτη"

Ο Ποδονίφτης όπως ήταν στη δεκαετία του 1920
"Η Νέα Φιλαδέλφεια κι η Νέα Χαλκηδόνα κτίστηκαν και αναπτύχθηκαν (γράφει ο αείμνηστος Γιώργος Κακάτσος στον τόμο που είχε εκδώσει το 1997 με τίτλο "πορεία στο χρόνο") στην προνομιούχο θέση του "Ποδονίφτη", σε μια καταπράσινη λωρίδα, οριοθετημένη δυτικά από τον Κηφισό και ανατολικά από τον Ποδονίφτη, και τον Γιαμπουρλά. Βόρεια και ανατολικά του καρόδρομου που οδηγούσε στο Τατόι, ο καταπράσινος και χαρακτηρισμένος σαν Αλσος λοφίσκος, έμελλε με το πέρασμα των χρόνων να δώσει την ομορφιά και τον μεγάλο -μοναδικό- πνεύμονα του σήμερα και του αύριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το φωτογραφικό υλικό και τα στοιχεία που θα παραθέσουμε σε αυτό το μικρό αφιέρωμα τα αντλήσαμε από το βιβλίο αυτό και αφιερώνουμε αυτή την ιστορική αναφορά μας στη μνήμη του Γιώργου Κακάτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου