Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ένα εκατομμύριο αναμνήσεις...

Ξέρω ότι κάμποσοι συμπολίτες μας, Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες, είναι πράσινοι και κόκκινοι στα φίλαθλα αισθήματα. Κανείς όμως δεν μπορεί να αγνοήσει ότι η ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τώρα, λοιπόν, που φαίνεται ότι το γήπεδο ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι, δείτε αυτή τη φωτογραφία... Πόσες αναμνήσεις, πόσες απίστευτες στιγμές, με τη μπάλα στο πλεκτό από κιτρινόμαυρο πόδι ή κεφάλι. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το "Μαύρο το Θεό"; Τον αξεπέραστο Μίμη Παπαϊωάννου (στα highlights του παγκόσμιου ποδοσφαίρου το θρυλικό τρίτο του γκολ με την ΚΠΡ, που έστειλε την ΑΕΚάρα στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ, είχε πηδήξει περίπου ενάμισι μέτρο για να βρει τη μπάλα με το κεφάλι και να τη στείλει στα δίχτυα) ή τον Ντούσαν, τον "άρχοντα" της επίθεσής μας; Θυμάστε τον Βάγκνερ; Τον Τσανλάϊτερ; Τον μακαρίτη Ερέα, τον αείμνηστο Σκευοφύλακα, το μεγάλο Νεστορίδη, το Λαβαρίδη... όλους... Κοιτάζω τη φωτογραφία και μου έρχονται όλα όσα έζησα εκεί μέσα σαν κινηματογραφική ταινία... Ακόμα και τον Παραπραστανίτη θυμήθηκα, που για συντομία τον φωνάζαμε "Τζόνι"

Δείτε πάλι το γήπεδο. Στα αριστερά της εικόνας η "σκεπαστή", η τελευταία φωλιά της "Original 21" πριν ξεσπιτωθούμε -ελέω Γρανίτσα...- απέναντι η θύρα 18 των "επισήμων", στην από εδώ μεριά οι "ήρεμες" θύρες 2 και 3. Και στα δεξιά της φωτό, μόλις που φαίνεται η αξεπέραστη Θύρα 21.

Πάλι σε (ΛΙΓΑ) χρόνια και καιρούς, πάλι εκεί θα πάμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 σχόλια:

  1. Αν προσέξει κάποιος τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΕ δεν πρέπει να είναι και πολύ αισιόδοξος.

    Στη δήλωσή του ανέφερε: “...Μπαίνουμε τώρα σε ένα στάδιο, κατά το οποίο θα επεξεργαστούμε τις νομικές ρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει το έργο και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε πιο ευχάριστες ειδήσεις...” Άρα υπάρχει πρόβλημα νομικό και χρειάζονται νέες ρυθμίσεις μια που με το υπάρχον νομικό καθεστός φαίνεται ότι τα όνειρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Μη ξεχνάμε ότι οι αλλαγές πρέπει να τύχουν της έγκρισης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρόσφατη ιστορία μας διδάσκει και τα χρονικά περιθώρια είναι δύσκολο να προσδιορισθούν. Με βάση λοιπόν το νέο νομικό πλαίσιο θα πρέπει να εκδοθούν άδειες από την πολεοδομία αφού προηγουμένως γίνουν νέα σχέδια διότι αυτά που προβάλλονται έγιναν επί ανύπαρκτου νομικού και συνταγματικού πλαισίου. Ο δρόμος λοιπόν είναι μακρύτερος (6 μήνες) από αυτόν που λέει ο Πρόεδρος της ΠΑΕ. Με αγωνία βέβαια θα περιμένει η πόλη τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων,απαραίτητες για ένα τόσο μεγάλο έργο.

    Σε άλλο σημείο είπε: «...οι καιροί είναι δύσκολοι και το ρευστό δυσεύρετο!Έχουμε κάποιες ιδέες στο μυαλό μας και, όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή, θα δούμε με ποιον τρόπο θα αντλήσουμε τα έσοδα προκειμένου να ξεκινήσει το έργο».Είναι σαφές λοιπόν ότι δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για την χρηματοδότηση. Αν είχε εξασφαλίσει τραπεζικό δανεισμό θα τον έλεγε και θα προσκόμιζε τα σχετικά έγγραφα. Αν πάλι υπάρχουν χρηματοδότες-επενδυτές γιατί δεν εμφανίζονται.

    Το τρίτο ερώτημα είναι ότι η ερασιτεχνική, της οποίας ιδιοκτησία είναι ο χώρος, δεν εμφανίζεται πουθενά,έχει εκχωρήσει την περιουσία ενός ερασιτεχνικού σωματείου σε ιδιώτες (βλέπε μετόχους της ΠΑΕ και τους εκπροσώπους της) για να διαπραγματεύονται; Η ΠΑΕ εκπροσωπεί και την ερασιτεχνική; Ποιανού ιδιοκτησία θα είναι το γήπεδο, μήπως όπως το Καραΐσκάκη που είναι των Κόκκαλη-Μαρινάκη.

    Αυτά τα λίγα για να μην τρώμε κουτόχορτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος 9:45

    Επιτέλους μια σωστή τοποθέτηση για το θέμα του γηπέδου.
    Όλοι μόνο λόγια-λογια και ευχές-ευχές
    Η σημερινή διοίκηση του δήμου αντιμετωπίζει το θέμα πολύ επιδερμικά και δεν νομίζω ότι αυτό θα μας βγει και θα της βγει σε καλό.
    Ο κ. Κότσιρας είπε ότι θα είμαστε η αιχμή του δόρατος στον αγώνα για το κτίσιμο του γηπέδου.
    Σε τι θα είμαστε όταν δεν ξέρουμε τι ζητά το σχέδιο.
    Καλό είναι να περιμένουμε να δούμε ποιο είναι το σχέδιο, γιατί αυτά που έχουν γραφεί σε σοβαρή εφημερίδα, όπως είναι η Καθημερινή, αλλά και σε άλλα έντυπα και blogs, εάν το σχέδιο ¨μπαίνει¨ 16 στρέμματα μέσα στο δάσος τότε θα υπάρξει μέγα πρόβλημα.
    αναμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ aragon

    Έχεις δίκιο. Το γήπεδο θα γίνει ΜΟΝΟ αν όλα είναι σύννομα και αν το θελήσει η τοπική κοινωνία. Αλλιώς, θα μείνει στα χαρτιά. Κάτι που δεν θέλουμε, ελπίζω όλοι. Άρα, να πιέσουμε στο να γίνουν όλα σύμφωνα με το νόμο και να εξηγήσουμε στην τοπική κοινωνία τα πλεονεκτήματα του γηπέδου. Επίσης να πιέσουμε το Δήμο να κάνει μια σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη, ώστε να μην επιβαρύνονται οι γειτονιές της πόλης μας κάθε φορά που θα παίζει η ομάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια ειναι η λύση: Οταν παίζει η ΑΕΚ να απαγορευεται η κυκλοφορια στη Φιλαδελφεια καινα ερχονται με τον ηλεκτρικο στον Περισσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλω να σου θυμίσω οτι εκει σε καποια γωνια αρχισες και την επαγγελαμτικη σου σταδιοδρομια. Τάληρο η πολυθρονα παιδια ..... συνεταιρο δε ειχες ενα γαβρο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή