Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μια καθυστερημένη ένσταση κι ένα πολιτικό σκεπτικό

Γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι ορισμένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό Όραμα Πόλης υπέβαλαν ένσταση εναντίον του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των εκλογών στην πόλη, όπου, θυμίζουμε, τα αποτελέσματα έδωσαν τη δεύτερη θέση στο Καλημέρα Όμορφη Πόλη του Χάρη Τομπούλογου με μόλις 10 ψήφους διαφορά έναντι του Οράματος Πόλης του Σταύρου Κόντου. Οι Φωτόπουλος, Μόσχος κλπ υπέβαλαν ένσταση στη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Το ερώτημα είναι
γιατί καθυστέρησαν τόσο; Το να βρει κανείς αν υπάρχουν ψηφοδέλτια που επιτρέπουν την υποβολή ένστασης κατά του αποτελέσματος, δεν διαρκεί περισσότερο από 1-2 μέρες το πολύ. Γιατί καθυστέρησαν τόσο να υποβάλλουν ένσταση οι ενιστάμενοι;

Το ερώτημα ΔΕΝ είναι ρητορικό. Σε άλλες περιοχές η ένσταση υπεβλήθη αμέσως και εκδικάζεται σε λίγες ημέρες. Δείτε τη Γλυφάδα, για παράδειγμα. Εκεί ο δήμαρχος Κόκκορης εξελέγη στο 2ο γύρο με μόλις 52 ψήφους διαφορά έναντι του αντιπάλου του Βαρβιτσιώτη. Ο τελευταίος υπέβαλε ένσταση ΑΜΕΣΩΣ και αυτή προσδιορίστηκε να εκδικαστεί την επόμενη Τρίτη. Οπότε η εκκρεμότητα έτσι ή αλλιώς, θα λήξει.

Στη δική μας περίπτωση, η ένσταση καθυστέρησε υπερβολικά να υποβληθεί και, συνεπώς, η εκκρεμότητα παρατείνεται. Αφήστε που μια θεωρία λέει ότι οι ενιστάμενοι το έκαναν με βάση ένα συγκεκριμένο σκεπτικό: Από τη μια μεριά η εκκρεμότητα παρατείνεται, κι από την άλλη αν ευοδωθεί, οι εκλογές που θα επαναληφθούν θα απέχουν από τις προηγούμενες του Νοεμβρίου αρκετούς μήνες, ώστε το συναισθηματικό στοιχείο θα έχει υποχωρήσει.

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτά είναι πληροφορίες που συλλέξαμε μιλώντας με διάφορους και ξανατονίζουμε τη συνεπή στάση ουδετερότητας που τηρούν για το ζήτημα τόσο ο Χ. Τομπούλογλου, όσο και ο Σ. Κόντος.

15 σχόλια:

  1. alithia kai an ishiei i thewria sou pou einai to provlima.isa-isa hwris synaisthimatiko stoihio oi ekloges na einai pio alithines

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαμαντή λες σε κάποιο σημείο του κειμένου σου:
    "Οι Φωτόπουλος, Μόσχος κλπ"

    Τι θα πει ρε Διαμαντή κλπ; Τι κλπ; Μόνο ο Φωτόπουλος κι ο Μόσχος; Οι υπόλοιποι είναι ανάξιοι λόγου; Είναι και λοιπά;
    Unfair! Δεν το περίμενα από 'σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωρίζουμε πότε περίπου θα εκδικαστεί αυτή η ένσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι έχω πληροφορίες ότι τα άκυρα ψηφοδέλτια είναι εβραϊκός δάκτυλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν έπρεπε να γίνει η επίσημη ανακήρυξη για να γίνει μετά η ένσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι μόνο θα έχει υποχωρήσει το συναισθηματικό στοιχείο πιθανώς, αλλά θα έχει δώσει και τα πρώτα δείγματα γραφής η αρμάδα του Παντελή. Μπορεί να θεωρηθούν ως μη γενόμενα, αλλά στη συνείδηση του κόσμου θα έχουν γίνει. Τότε, τι κόλπο θα βρει άραγε ο Παντελής για να τα ξαναφέρει βόλτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος 11.54μμ
    Η πρωτοβουλία για όσους γνωρίζουν, ανήκει πρωτίστως στον κ. Φωτόπουλο και στη συνέχεια στον κ. Μόσχο. Γι αυτό τους επικαλούμαι στην αναφορά μου. Δεν είναι δυνατό να γράφω όλα τα ονόματα, ούτε αυτό σημαίνει ότι δεν εκτιμώ και θέλω να αδικήσω ή να μην προβάλω τους υπόλοιπους. Σε κάθε περίπτωση, παραπέμπω στην είδηση που είχαμε αναρτήσει προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα. Οι πιο πολλοί από τους ενιστάμενους είναι φίλοι μου, γιατί να θέλω να τους αδικήσω; Εδώ όμως κάνουμε ρεπορτάζ, δημοσιογραφικό κείμενο, όχι προβολή με βάση κανόνες δημοσιότητας- που αλλωστε δεν υπάρχουν. Λοιπόν στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείτε την πλήρη είδηση για το θέμα. Αν κάποιος αισθάνεται ριγμένος, δεν ήταν σε καμία περίπτωση στις προθέσεις μου.

    http://e-alitheia.blogspot.com/2010/12/blog-post_31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΜΗΝΥΜΑ:
    Σχετικά με το δημοσίευμα που αναρτήσατε στο ιστολόγιο σας την 18η.1.2011 στις 23.40μμ
    και εκφράζει απορίες σχετικά με το χρόνο υποβολής της ένστασης(που με αφορά άμεσα), έχω να δηλώσω τα κάτωθι:
    ο προσδιορίζει (και περιορίζει) σαφώς το χρόνο υποβολής τυχόν ενστάσεων.
    άρθρο 47 παρ 1:
    (σσ αριθμ. απόφ 1165 που εξεδόθη 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010! και ΟΧΙ ΝΩΡΊΤΕΡΑ)
    <...αφού αυτή εκτεθεί επί 3ήμερο στο πρωτοδικειο >(άρθρο 44 παρ 2)
    ...Μετά ο νόμος δίνει 7ημερη ρητή προθεσμία για τη υποβολή ένστασης:(άρθρο48 παρ 1).
    .<7 ημερες απο τη ληξη του χρόνου έκθεσης της πράξης>
    Αρα η προθεσμία ειναι ΜΟΝΟ 24.12 εως 31.12!
    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Κι εμείς ευχαριστούμε για την ευαισθησία του κ. Φωτόπουλου που διαφωτίζει αρκετά το ζήτημα. Το ερώτημα παραμένει (όχι προς εκείνον, αλλά γενικότερα) πώς είναι δυνατόν η ένσταση της Γλυφάδας να έχει οριστεί για την επόμενη Τρίτη και η ένσταση για τη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα να έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Re paidia den aksizei ton kopo na asxoloumaste me tetoies grafikotites... Lene oti brikan 15 akura psifodeltia pou mporoun na metrisoun ws eggyra... Kai o Tompouloglou leei oti ta dika tou akura idiws sth Xalkidona htan polu perissotera... (blepe ti egine me tis sxeseis Zisimatou-Tompouloglou meta tis ekloges... ).
    Epomenws dwron adwron... alla akoma kai na isxuei auto pou isxurizontai Fwtopouloi kai sia ante na eksdikastei meta apo 2-3 xronia. Diladi milame gia dimotiki arxi twn 3 minwn (pou de to blepw kan ws endexomeno).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως εβραιομασόνος που είμαι, έχω να δηλώσω ότι ακυρώσαμε τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Οραμα Πόλης», προκειμένου να μην λάμψει το άστρο του Χρήστου Φωτόπουλου στη διοίκηση του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Φωτόπουλος δεν είναι αυτός που πήρε το χαμηλότερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας πανελλαδικά στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης; Νομίζω 12%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. apo mikros fenotane th soi fotofouskas tha ginotane........(to paidi ths sfaliaras).........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @1.oo
    Afou to 2006 o Tompouloglou itan me ton Apostolaki, opos kai alla meli tis ND pou diekdikisan tin arxigiameta tin apolia tou G.Apostolaki. Tora tous fteei o Fotopoulos,exalou i Dimarxos ND einai kai prepei na einai efxaristimenoi.To 2014 tha parei kai to episimo xrisma tis ND,na do oiPASOKoi tote ti tha kanoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαύρο φίδι που σας έφαγε19 Ιανουαρίου 2011 στις 7:10 μ.μ.

    Όρεξη για κουβεντούλα και μαλακίτσες έχετε.

    Αλλά, γιατί να μην έχετε...

    Μήπως μπορούσατε να μιλήσετε ποτέ σοβαρά ?

    Το μόνο που ξέρατε πάντα ήταν να λασπολογείτε, να παραπληροφορείτε και να δημιουργείτε εντυπώσεις, μήπως και τσιμπήσει κάποιος.

    Θέλω να σας δω ΤΩΡΑ που οι Κοντοβατίδηδες και οι Φωτοπουλαίοι, Ξανάρχονται.
    Και ΤΩΡΑ έρχονται δριμύτεροι, με γνώση των λαθών που έκαναν την προεκλογική περίοδο και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ !!!

    Τρέμετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βασικά, επειδή συνολικά η διοίκηση του Κόντου ήταν τουλάχιστον καταστροφική για την πόλη και για το λόγο αυτό τους μαύρισε ο κόσμος, ειλικρινά δεν ξέρω αν δεν τα πάνε καλά οι τωρινοί το τι έχει να γίνει. Πάντως συγχωροχάρτι ο Κόντος δεν παίρνει με τίποτα και, αν δεν ήταν ιδιάζουσα η κατάσταση στην τωρινή δημοτική αρχή, θα την είχε ήδη κάνει... Για συμμαχίες κάποιων "επαγγελματιών" της ΝΔ με το "μπούλη" είναι ακόμα πολύ νωρίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή