Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Συναινετικά λύνεται το θέμα

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι αντιδήμαρχοι Ζ. Χωρινός και Β. Αγαγιώτου, που υποστήριξαν την πρόταση της δημοτικής Αρχής. Η κυρία Αγαγιώτου απαντώντας στον Σ. Κοσκολέτο διευκρίνησε ότι το ποσό που προϋπολογίζεται είναι το ανώτατο και δεν σημαίνει ότι θα δαπανηθεί στο σύνολό του. Παρόμοιες θέσεις εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Πέτρος Λαζαρίδης, Αδαμάντιος Παϊδας και Ιερόθεος Καλόστος. Στη συνέχεια ο κ. Κοσκολέτος είπε ότι το θέμα έπρεπε να έχει συζητηθεί νωρίτερα.

Στη συνέχεια ο Χ. Τομπούλογλου είπε ότι κι αυτός θα
διευκολύνει με τη στάση του την επίλυση του έκτακτου αυτού ζητήματος. Άσκησε κριτική σε χειρισμούς της δημοτικής Αρχής. Χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι ο κ. Κουτσάκης είπε ότι έχει βρει τον προμηθευτή.

Ο κ. Πολίτης από τη Λαϊκή Συσπείρωση τάχθηκε εναντίον της λογικής της απευθείας ανάθεσης. Πρότεινε το ζήτημα των επιτροπών να συζητηθεί σε άλλο δημοτικό συμβούλιο. Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Μπόβος που εξέφρασε την έκπληξή του πώς ένα ζήτημα που έπρεπε να έχει λήξει σε δέκα λεπτά, συντηρείται με ανούσιες αντιπαραθέσεις μια ώρα. Εξήγησε ότι στο μεσοδιάστημα ο δήμος πίεζε τον προμηθευτή της Φιλαδέλφειας να προμηθεύσει και το νέο δήμο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Απαντώντας στον κ. Πολίτη, ο κ. Μπόβος είπε ότι "κάποιοι πρέπει να παραλάβουν τα καύσιμα" συνεπώς δεν υπάρχει χρόνος για συζητήσεις σε άλλο συμβούλιο.

Ο κ. Κόντος επανήλθε λέγοντας ότι το θέμα διάρκεσε με υπαιτιότητα της δημοτικής Αρχής. Η κα Γκούμα είπε ότι στην εισήγηση αναφέρεται πως "τα οχήματα είναι ήδη καθηλωμένα". Ο κ. Παπανικολάου παρατήρησε ότι υπάρχει μια ένταση στο δημοτικό συμβούλιο που ίσως δεν έπρεπε να υπάρχει και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να κατηγορείται η δημοτική Αρχή για το ότι βρήκε τον προμηθευτή.

Κλείνοντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κουτσάκης είπε ότι ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να δώσει τη μέση τιμή και κάλεσε όποιον έχει να προτείνει άλλο προμηθευτή, να το κάνει.

Τελικά το θέμα των επιτροπών ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, όπως και το θέμα της προμήθειας καυσίμων (καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση)

18 σχόλια:

  1. Φαίνεται επιτέλους ποιοι έχουν την πείρα, τις λύσεις, την αποφασιστικότητα και τον τρόπο να υποστηρίξουν αυτό που κάνουν. Καλή αρχή...

    Όσο για τη συναίνεση, απλά δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, μην ξεγελιόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς φαίνεται ποιοι έχουν πείρα στις μεθοδεύσεις για να περνάνε χαλαρά τις απευθείας αναθέσεις...
    καταλαβαίνουμε κι εμείς...

    αφού θυμόμαστε τις εκατοντάδες που έκανε ο έμπειρος Γρετζελιάς

    καλή αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μετά φάγανε αυτοί καλά κι εμείς πληρώσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Alitheia telika ta aporimatofora me ti petrelaio kinountai?

    Exei dikio o prwtos anonimos... auto tha pei peira...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Αλήθεια σου έχω έκτακτο ρεπορτάζ.

    Μετά το τέλος του συμβουλίου ο κόσμος έφυγε,
    αρκετοί απο την συμπολίτευση έμειναν πάνω στήν αίθουσα, κλειδώσανε τις πόρτες και σκοτωθήκανε μεταξύ τους!!!μέχρι το δρόμο ακουγόταν οι φωνές τους!!!

    Αυτό διασταυρώνεται πολύ εύκολα....Μπορείς να
    μάθεις περισσότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ Η ΔΗΜΑΡΧΕΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o proteleutaios(kai o ipotithetai o teleutaios.kai kala allos anonimos,pou pali o idios einai) aneksartitos,axrwmatistos kai akommatistos simpolitis mas,
    pws kserei ti egine meta ti sinedriasi kai genikotera ti ginetai pantou kai pantote..?
    akougontousan oi fwnes mexri to spiti tou?aporw!!!poioi einai autoi oi anonimoi sxoliastes sou?
    praktores tis kyp,oi klouzo tis filadelfeias,ntetektivs?eleos!
    i megali katantia gia to blog sou file!
    3-4 idioi sxoliastes stratologimenoi apo agnous,romantikous kai anidioteleis ''antres'' tis ''politikis'' na mas prizoun me laspi kai anakriveies...
    eleos!!!
    exei katantisei aidia re file!!!
    pou gnorizeste kai me ta mikra sas edw pera...
    ti einai auta?krima!ston mikrokosmo sas apaideutoi kai mikroprepeis!
    opws sas aksizei kai opws telika aksizei kai ston dimo mas pou ekproswpeitai kai dioikeitai apo tetoious tipous tragikous kai asteious.
    kai den ennow tin nea dimotiki arxi pou den exoume dei akoma ti sto diaolo aksizei kai ti tha mporesei na prosferei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!
    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ!
    ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ!
    Η' ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ(ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ) Η' ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ Ο,ΤΙ Μ..... ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βγήκαν οι πραιτωριανοί φαλαγγίτες του SANTA
    CLAUS να μας επιπλήξουν γιατί αδικούμε τον Master

    Αυτιά δέν έχετε;; οι φωνές μέχρι την Παναγίτσα
    ακουγόντουσαν.

    Οι Χαλκηδονιώτες δεν τον γνώριζαν τώρα τον
    νοιώθουν, δέν θα υπάρξουν τριβές; εσείς τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτή η κυριούλα που βγήκε δήμαρχος ελέω θανάτου του συζύγου της,
    που δεν έχει καμμία πολιτική κατάρτιση καθώς δεν πολυανοίγει το στόμα της στα δημοτικά συμβούλια,
    που δεν έχει δώσει στον τοπικό τύπο (δεν εννοώ τους «Ορίζοντες» φυσικά, που είναι «Η Φωνή του Παντελή») ούτε μία συνέντευξη, που κανείς δεν ξέρει ποιό ακριβώς είναι το βιογραφικό της,
    που δεν καταδέχεται να πάει στην κοπή πίτας ιστορικών σωματείων της πόλης όπως ο Ιωνικός,
    που δεν έχει κανένα συναισθηματικό δεσμό με την πόλη,
    γιατί απλά δεν είναι από αυτή την πόλη,
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΡΕΝΤΖΕΛΙΑΣ;

    Τις κουμπάρες παίζουμε μου φαίνεται. Βέβαια είναι και τα 4.500 Ευρά / μήνα. Δεν είναι λίγο να σου κάθεται το τριπλό τζακ-ποτ μιας δημαρχίας από το πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή βρέθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο η αλήθεια είναι ότι η αντιπολίτευση κατάφερε να φέρει τη συζήτηση εκεί που ήθελε. Το συμβούλιο κοκορομαχούσε για το αν υπάρχουν δεξαμενές αποθήκευσης και από που έπερναν πετρέλαιο τα οχήματα τη Χαλκηδόνας την ώρα που ήταν σαφές αλλά δεν κουβεντιάστηκε ότι δεν υπάρχει προμηθευτής να μας δώσει πετρέλαιο γιατί ο κ. Κόντος χρωστάει 130.000 ευρώ.
    Αν αναλογιστούμε ότι όλος ο προυπολογισμός για καύσιμα το 2010 ήταν 238500 ευρώ σημαίνει ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν πλήρωσε το 54,5% της υποχρέωσής της κατά το ποηγούμενο έτος.
    Με αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να ασχοληθεί το Δ.Σ. αλλά αυτοί που έπρεπε και ξέρουν να τα πουν, μίλησαν μόνο και μόνο για να ακουστεί η φωνή τους και να δείξουν ότι είναι παρόν.

    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. i apili gia ti dimarxo tha ine apo tin pa paloukia pou sproxni o gretzelias sti thesi tis kai exei idi ksekinisei na organonei omada...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. βρε φίλοι μου συμπολίτες, άφησα τις δουλειές μου και σκοτώθηκα να έρθω στο ΔΣ, με μόνο μου "βίτσιο" να ακούσω την φωνή της Δημάρχου. Μη με κατηγορείτε, δεν έχω ακούσει την φωνούλα της μέχρι τώρα. Δεν έχει άποψη η κοπέλα? Μήπως είναι μουγκή? Και το άλλο, την Κυριακή δεν ήρθε στην κοπή πίτας του Ιωνικού, γιατί λέει ήταν άρρωστη. Χθες στο ΔΣ είχε αναρρώσει? Θα μας τρελάνουν αυτά τα καλόπαιδα του Γρετζελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παιδιά, μια απορία θα μου λύσετε? χθες στο ΔΣ καθόμουν αναγκαστικά στον προθάλαμο. Τα αυτιά μου είχαν γίνει σαν του λαγού για να καταφέρνω να ακούω τι λέγανε τα παλληκάρια, μέσα στην αίθουσα. Μικρόφωνα δεν υπήρχαν γιατί αυτό το αστέρι ο Γρετζελιάς είπε κάτι για "λόγους οικονομίας" (αν το άκουσα καλά, και αν δεν έκανε χιούμορ). Την άλλη αίθουσα στο Λύκειο, όπου η ακρόαση ήταν τέλεια, γιατί την αποφεύγει ο παπούλης? Ξέρει κανείς να μου πεί το σκεπτικό της αλλαγής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΗΜΑΡΧΕΣΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ. ΜΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Gretzelias milise gia oikonomia, alla i ektakti synedriasi, xoris ta mikrofona, kostizei sxedon 3.000€. Giati den ekane mia synedriasi kanoniki avrio Tetarti p.x. Apla ekleise o minas Ianoyarios me 2 synedriaseis kai pame gia 3 ton Febrouario.Lete na epalitheftho?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. RE PAIDIA, KSEXASAME KATI POU OFILOUME NA TO PARADEKTOUME! OTI O kOSKOLETOS TA EIPE POLI KALA AYTA POU TOU EDOSE NA PEI O TOMPOULOGLOU! BRAVO! ALLA ETSI TA LEO KAI EGO! XAXAXAXA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή