Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σπύρος Καβακόπουλος υποψήφιος για Συμπαραστάτης του δημότη

Ο νομοθέτης γνωρίζοντας καλά την ελληνική πραγματικότητα, ξέρει ότι τα σκήπτρα διαφθοράς στη χώρα μας, κρατά η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Συνήγορος του Πολίτη). Για την προάσπιση λοιπόν των νομίμων συμφερόντων των δημοτών, θεσμοθέτησε μέσω του Άρθρου 77 του Νομοσχεδίου  "Καλλικράτη", την θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». 
Ο “Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης", είναι μια προσπάθεια "αυτοϊασης", ο ασθενής «δημοτική αρχή», θα προσπαθήσει από τα μέσα, να θεραπεύσει τις ανεπάρκειες του. Ανεπάρκειες που οδηγούν στην απαξίωση της  δημόσιας διοίκησης, ακόμη και στην αποχή των δημοτών από το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου. Σκεφτείτε. Το ποσοστό αποχής στον δήμο της Αθήνας έφτασε στο ρεκόρ του 65,77%. 
Αυτή η προσπάθεια του νομοθέτη για «αυτοϊαση», είναι κατά την άποψή μου από τις τελευταίες ελπίδες του πολίτη. Τώρα θα μπορεί να ελέγξει την εξουσία του, ώστε να μην πράττει για αυτόν, χωρίς αυτόν. Επί τέλους δόθηκε θέση στον πολίτη.
Όμως θα γίνει σωστά η εφαρμογή του πλέον σοφού άρθρου του «Καλλικράτη» ή θα καταστρατηγηθεί και θα πάνε ακόμη πιο πίσω τα δικαιώματα του πολίτη και μάλιστα από αυτούς που υποτίθεται ότι τα υπερασπίζονται; Ο νομοθέτης, προσπαθεί να αποφύγει τις στρεβλώσεις. Απαγορεύει την επιλογή του «Συμπαραστάτη» από τους Δημάρχους. Υποχρεώνει την εκλογή του από τους δημοτικούς συμβούλους με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 (πρέπει να τον ψηφίσει και μέρος της αντιπολίτευσης).  Η ψηφοφορία είναι μυστική, για να διασφαλιστεί τον αδιάβλητο της εκλογής από τους εκλέκτορες. Ο Καλλικράτης προσπαθεί να αποτρέψει την "παραταξιακή πειθαρχία",  επειδή ο Συμπαραστάτης δεν επιτρέπεται να είναι πρόσωπο «μαριονέτα», αλλά ένα πρόσωπο ανεξάρτητο από τα πολιτικά παιχνίδια.
Ο «Συμπαραστάτης» ελέγχει τις αρχές του Δήμου. Η  σώφρων διοίκηση, δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τον Συμπαραστάτη. Αντιθέτως πρέπει να τον θεωρεί ως αρωγό στην προσπάθεια βελτίωσής της. Μέσω του Συμπαραστάτη, που θα δέχεται τις καταγγελίες των δημοτών, θα μπορεί να γνωρίζει τα κακώς κείμενα και να επιλαμβάνεται για να τα εξαλείφει. Ο Συμπαραστάτης είναι η γέφυρα ανάμεσα στη διοίκηση και στους δημότες ώστε να καλυτερεύει η πρώτη επ΄ ωφελεία όλων.
Η μη σώφρων διοίκηση θα προσπαθήσει να στρεβλώσει και να υπονομεύσει το θεσμό. Θα θελήσει να τοποθετήσει στη θέση του συμπαραστάτη, κάποιον που να μπορεί να τον ελέγχει και να τον ποδηγετεί. Κάποιον “ανώδυνο”, για να μπορεί να λειτουργεί αυθαιρετώντας σε βάρος του δημότη. Άλλωστε ο μισθός είναι ζηλευτός 2.600 € και ίσως πολλοί να θέλουν να πληρώνονται και να μην κάνουν τίποτα.  
Φίλες και Φίλοι αναγνώστες, θα αναρωτιέστε το λόγο που αναφέρομαι στον θεσμό του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης». Σας λέω λοιπόν ότι σκέφτομαι να θέσω υποψηφιότητα, όμως τα ερωτήματα που γεννιούνται μέσα μου πολλά και βασανιστικά, να μερικά:
1.   Μπορώ να πείσω για την αντικειμενικότητά μου, όταν η σύζυγος μου είναι δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα με την συμπολίτευση. Πόσοι με ξέρουν από την αντιπολίτευση και συμπολίτευση και μπορώ να τους πείσω;
2.   Συμπολίτευση και αντιπολίτευση, θα ψηφίσουν κατά συνείδηση όπως προβλέπει ο νομοθέτης ή κατά παραγγελία;
3.   Οι εκλέκτορες θα ανταποκριθούν δημιουργικά στην πρόκληση του θεσμού; Θα ερευνήσουν; Θα συγκρίνουν; Θα επικοινωνήσουν με τους υποψήφιους για να μορφώσουν τη δική τους άποψη; Θα σκεφτούν και θα μελετήσουν τις υποψηφιότητες;
4.   Μήπως και εγώ θα συμμετάσχω σ’ ένα θέατρο άκρατης υποκρισίας;
5.   Έχει συνειδητοποιηθεί, ότι αυτή είναι η μεγάλη ελπίδα του πολίτη να ελέγξει την εξουσία του και ότι μόνον έτσι μπορεί να πεισθεί να επιστρέψει στην κάλπη;
6.   Είμαστε ώριμοι να βελτιώσουμε την δημοκρατία μας;
Αυτά τα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις.
Βέβαια φίλοι μου, γνωρίζοντας και σεις την ελληνική πραγματικότητα, θα με ρωτήσετε: «Αν δεν ψηφιστείς θα ισχυρίζεσαι ότι σε αδίκησαν»;  Όχι. Από τη στιγμή που αποφασίσω να υποβάλλω υποψηφιότητα, θα αποδεχτώ τους όρους επιλογής και οτιδήποτε αποφασίσει η κάλπη. Θα συγχαρώ τον νικητή και θα τον συνδράμω στο έργο του. Άλλωστε μέρος της υφιστάμενης ιδιωτικής μου δράσης, είναι παρεμφερής με αυτήν του Συμπαραστάτη.
Φιλικά
Σπύρος Καβακόπουλος 
Δεν πρέπει να καταντήσει το αύριο, πια σαν αύριο να μη μοιάζει.

59 σχόλια:

  1. H Oikogeneiokratia sunexizetai... Den tis ekatse h Antidimarxia ths k. Nikis kai psaxnei alles piges eisodimatos???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα η σύζυγός του είναι Δημοτική Σύμβουλος. Αυτό το γεγονός δεν διασφαλίζει την αμεροληψία που απαιτείται για τη θέση. Οταν συμβαίνει κάτι σχετικό στα δικαστήρια οι δικαστές αυτοεξαιρούνται των υποθέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια πρόταση...
    όποιος θέλει να προσφέρει στην πόλη σαν "Συμπαραστάτης του Δημότη" ας αποποιηθεί μαζί με την αίτησή του και τον αντίστοιχο μισθό, επιστρέφοντας τον στα ταμεία του Δήμου, εξαιρώντας φυσικά κάθε λειτουργική δαπάνη που θα χρειαστεί αυτός να κάνει, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Μη βάζει και από την τσέπη του. Μιλάμε για προσφορά και όχι για επάγγελμα που μας δίνει το καρβέλι της οικογένειας. Εκτός αν μετατραπεί και αυτός ο θεσμός σε καινούργια θεσούλα να βγάζουμε το κάτι τις παραπάνω. Φαντάζομαι ότι αυτός που θα καταλάβει την θέση, θα ασκεί ήδη κάποιο επάγγελμα. Αν πάλι είναι άνεργος, ΟΚ, ας τον βαστήξει. Για να δούμε, πόσοι θα ενδιαφερθούν τώρα, αν είναι άμισθη η θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ εύστοχα τα ερωτήματα που έθεσε ο Σπύρος Καβακόπουλος. Και περισσότερο μου κάνει εντύπωση η παρρησία με την οποία μιλά για κάποια θέματα.
    Εκτιμώ ότι θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή για την συγκεκριμένη θέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμη ένας πασοκικού τύπου συναισθηματικός εκβιασμός. Σεβόμαστε τον πόνο της οικογένειας Καβακόπουλου αλλά δεν θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση να πνίξει κάποιος σκληρός πασόκος (όπως ο κ. Καβακόπουλος) τον πόνο του με τη θέση και τα λεφτά του Συμπαραστάτη του Δημότη.
    ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές τις μακακίες για τις αμισθίες τις λένε τρεις κατηγορίες πολιτών.
    1. Αυτοί που ποτέ δεν θα τις καταλάβουν γιατί είναι ανίκανοι.
    2. Αυτοί δεν δουλεύουν αλλά θέλουν απλά να ζεστάνουν τις καρέκλες και
    3. Αυτοί που έχουν σκοπό να βγάλουν πολλαπλάσια όταν τις καταλάβουν από ρεμούλες.
    και αυτά τα ιδεαλιστικά να τα αφήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ανώνυμος των 4:05 μμ
    1. ναι είμαι σίγουρα ανίκανος να παίρνω 2ο μισθό στην ζωή μου, όταν υπάρχουν νέοι άνεργοι με σπουδές στο αντικείμενο. Άλλοι θα παίρνουν 2 μισθούς και άλλοι κανέναν. Εκτός αν αφήσει τον πρώτο μισθό του και παίρνει τον 2ο. Κανένα πρόβλημα. Θα θυμάσαι παλιά που οι στρατηγοί όταν έφευγαν με την παχυλή σύνταξη, δορίζονταν από την κυβέρνηση και Διοικητές σε ΔΕΗ-ΟΤΕ κλπ
    2. Ναι δεν έχω δουλέψει ποτέ στην ζωή μου. Η Εκκλησία με τάϊζε.
    3. Οι ρεμούλες γίνονται από αυτούς που βλέπουν ευκαιρίες να βγάλουν τσάμπα λεφτά, παριστάνοντας δήθεν τον "συμπαραστάτη".

    Τα ιδεαλιστικά υπάρχουν μόνο στις κεφάλες των κομματόσκυλων, και τέτοια αρρώστια ευτυχώς δεν την πέρασα. Οι υπόλοιποι που πληρώνουμε δήθεν ειδικούς, τα πονάμε τα λεφτά του Δήμου μας.

    Και τελικά τι λες, δεν είναι καλύτερα να πιάσει αυτή την δουλειά ένας νέος επιστήμονας και ίσως άνεργος?
    Τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΡΟΠΗ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΗΔΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

    Έλεος με τα ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ!

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ

    Ο άνθρωπος έχει μελετήσει σε βάθος το θέμα, έχει σχεδιάσει τις κινήσεις του, μας ανακοινώνει τον μισθό του για να μην τον μάθουμε μετά από αλλού, ο τοπικός Γιωργάκης Κανταρέλης του παρέχει πιστοποιητικό καταλληλότητας... ώστε να μάθουν κι οι άλλοι ΠΑΣΟΚοι ότι αυτός είναι ο υποψήφιος μας, αυτοπροτείνεται και καλά για να φάμε το χάπι... και περιμένει να μαζέψει τα 2/3 της σχετικής ψηφοφορίας για να κάνει συμπαράσταση...

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

    ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΤΕΣ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

    με τους αργόμισθους της ΕΡΤ γρετζελοκαβακόπουλους...

    ΑΝ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΘΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ συμπαραστάτης του δημότη τότε αν δεν θέλουμε να βάλουμε κάποιον άξιο συμπολίτη μας ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
    ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟ!
    ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

    κ. ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΕ μαζεύετέ τα μας εκνευρίζετε εσείς κι η παράταξή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι λαγοί είναι μέχρι τις 23 που θα γίνει Δ.Σ. θα έρθει η μεγάλη πρόταση από αυτόν που ξέρει πρόσωπα και πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σύντροφε Κανταρέλη το θέμα δεν είναι τί εκτιμάτε εσείς. Το θέμα είναι τι εκτιμά ο παπαστρουμφ. Εκτός αν νομίζετε ότι εκτιμά τη γνώμη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O kurios Kabbakopoulos exei spoudasei kati sxetiko me ta nomika??? An einai etsi na baloume gia sumparastath tou dimoth to galata tis geitonias mas... Na mou peis edw balane gia dimarxo ton kafetzi ekei tha kolisoun?

    Ela omws pou xreiazontai 22 psifoi...entaksu an prosthesoume kai to Mallio menei alli mia psifos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχήν είναι αδιανόητο άνθρωποι έστω και σύζυγοι, που μοίραζαν σταυρωμένα ψηφοδέλτια Γρετζελιάς-Καβακοπούλου να πάρουν ένα τέτοιο πόστο!

    Κατά δεύτερον κανείς υποψήφιος και συγγενής… ανεξαρτήτως συνδυασμού δεν είναι δυνατόν επίσης να τοποθετηθεί σε τέτοια θέση, γιατί απλούστατα δεν θα είναι αρκούντως αντικειμενικός!

    Κατά τρίτον δεν θα πρέπει να έχει εμπλακεί στις τελευταίες εκλογές υπερασπιζόμενος σθεναρά οποιαδήποτε πλευρά…

    Κατά τέταρτον τα περί επιστήμονος… είναι πονηρά… κι αν δεν είναι τέτοια από τον ανώνυμο, έτσι θα τα χρησιμοποιήσει η εξουσία για να κάνει την δουλειά της τοποθετώντας πιθανά έναν άγνωστο νεαρό που δεν θα είναι σε θέση να κρατήσει την ανεξάρτητη θέση που οφείλει να έχει… αλλά θα κοιτάει πώς να ικανοποιήσει αυτούς που τους προσέλαβαν… αντί τους πολίτες!

    Κατά πέμπτον στην θέση αυτή πρέπει να τοποθετηθεί πρόσωπο που γνωρίζει τα της αυτοδιοίκησης, εγνωσμένου κύρους στην τοπική κοινωνία, με ήθος, αξιοπρέπεια, θάρρος, ικανότητα διαχείρισης ανακυπτόντων διαφορών, συναίσθηση ευθύνης για τους συμπολίτες που αισθάνονται να αδικούνται από την τοπική εξουσία και καταφεύγουν σε αυτόν!

    Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι μόνο προϊόν συναλλαγής…

    Και επιτέλους κάποτε πρέπει να τελειώνει η πελατειακή λογική των καρεκλοθήρων…


    Υγ. Για την αντιπολίτευση χωρίς εξαιρέσεις…
    Επειδή εσείς θα καθορίσετε λόγω των 2/3 ποιος θα εκλεγεί, να μην ξεχάσετε ότι δίνετε εξετάσεις στην κοινωνία!
    Η οποία ασφαλώς θα μετρήσει απουσίες αν παίζουν ρόλο κι αυτές… αλλά και τοποθετήσεις…
    Ακούσατε κύριοι Τομπούλογλου, Κόντε, Βαλλασά, Μάλλιε και λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι ευχάριστο και διαφωτιστικό πώς από το μηδέν βγάζετε μίσος προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους όσους έχουν σχέση με τη Νέα Προοπτική. Αν νομίζετε ότι η πρόταση είναι κομματική, τότε δεν ξέρετε τα πράγματα καλά. Αν πιστέυετε ότι η πρόταση γίνεται για λόγους βιοπορισμού, τότε έχετε μαύρα μεσάνυχτα, ή δεν έχετε και κάνετε επίτηδες πως έχετε. Δεν μπορείτε να χωνέψετε με τίποτα την πολυσυλλεκτικότητα της Νέας Προοπτικής.

    Και το σχόλιο για το τι έχει συμβεί στην οικογένεια Καβακοπούλου δείχνει την ποιότητα και το ήθος του ατόμου που το έγραψε.

    Δε ρωτάτε και τα παιδιά στη Στρούγκα αν τον ξέρουν και τι γνώμη έχουν για αυτόν, - επαναλαμβάνω - άσχετα από κομματικές τοποθετήσεις;

    Είναι άριστη επιλογή και θα υπηρετήσει άψογα τη θέση για την οποία είναι υποψήφιος.

    Προσέξτε μην τσιμπηθείτε από το δηλητήριό σας, γιατί το αντίδοτο δε θα είναι στο τέλος κανείς δίπλα σας να σας το δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αστειότητες! Δεν έχει καμιά τύχη η υποψηφιότητα Καβακόπουλου. Είναι λαγός! Άλλην έχουν έτοιμη. Γυναίκα και δικηγόρο. Εδώ είσαστε κι εδώ είμαστε! Άντε να σας βοηθήσω λίγο... Μάλλον ο γυιός της, επίσης δικηγόρος, θα είναι. Κι εκεί ο Χάρης δεν θα ξέρει τι να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O Mallios pantws einai o pio pistos symvoulos tis Neas Prooptikis. Pote den prokeitai na xtipisei ton evergeti tou. Aporw pws ton stirizei akomi i Vallia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To provlima einai tou idiou tou Nomou pou den provlepei tipika prosonda.

    Giati o k Mallios na psifisei kapoion allo exei apo to perivalon tou ikanoterous sympolites.

    Kala akomi den arxise i nea periodos kai o Kavakopoulos diapistonei aneparkies pou tha therapefsei AFTOS!!! ELEOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Ανώνυμε των 4:54
    Θα προτιμούσα να είχατε το θάρρος να γράφετε το όνομά σας, για να είχαν κάποια αξία αυτά που λέτε. Δεν το έχετε όμως και δεν θα σχολιάσω το περιεχόμενο των όσων γράφετε. Θα παρατηρήσω μόνον ότι το ύφος με το οποίο διατυπώνετε την άποψή σας, μόνο σοβαρούς ανθρώπους δεν χαρακτηρίζει.
    Επίσης, αν εκνευρίζεστε, δοκιμάστε.... ΞΥΔΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν εχουμε για συμπαραστατεs του δημοτη κ τηs επιχειρησηs γρετζελοκαβακοπουλουs κ πασοκοκανταρελιδεs τη βαψαμε για μια ακομα φορα σαν νεοσυστατοs δημοs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΙΣΩ ΡΕΜΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    ΕΛΕΟΣ! ΣΑΝ ΜΥΚΗΤΕΣ ΑΠΛΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

    Τα κόλπα να ρωτήσουμε "...τα παιδιά της Στρούγκας" να τα αφήσετε...
    Αν πράγματι αξιολογείτε την γνώμη τους να βάλετε σε αυτή την θέση ένα από αυτά που κυριολεκτικά είναι αξιολογότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το χειρότερο δεν είναι να έχεις γρετζελοκαβακόπουλους ή πασοκοκανταρέληδες για συμπαραστάτες του δημότη. Το χειρότερο είναι να έχεις ανόητους δημότες, όπως ο φίλος Ανώνυμος των 6:59

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Vre ta 2/3 tha ta parei o Kabakopoulos? Lagos itan kai paei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κ. Κανταρέλη Γιώργο ποτέ και σε τίποτε δεν διορίστηκα στο δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα,
    ούτε σε κρατικά ελεγχόμενη τράπεζα λόγω κομματικής ιδιότητας για να συνεννοούμεθα...
    ούτε στον Δήμο ως συμβασιούχος και να κατεβαίνω μετά και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
    ούτε έκανα κουμπαριές με κανέναν π.χ. Γρετζελιά...
    ούτε διορίστηκα πρόεδρος σε κανένα Πνευματικό Κέντρο από δυο διαφορετικές δημοτικές αρχές...
    ούτε άλλαξα παρατάξεις για να πετύχω το όνειρο...

    Και τέλος για να μην γράφω περισσότερα... θα έλεγα επιτέλους συνεννοηθείτε με τον εαυτό σας!

    " Πέραν των διαχρονικών ευθυνών της Πολιτείας, υπάρχουν, σήμερα, σημαντικά προβλήματα που αφορούν την ανεπάρκεια των αιρετών. Η ενασχόληση με τα κοινά, στην εποχή μας, καθώς και η ανάληψη οποιασδήποτε θέσης ευθύνης, προϋποθέτουν διαχειριστική επάρκεια, κατάρτιση και τεχνοκρατική γνώση".

    Στις 12 Ιανουαρίου στον Πρωθυπουργό σχετικά με τον "Καλλικράτη".

    Πόση σχέση έχει αυτή η γνώμη σας με την προσυπογραφή της υποψηφιότητας Καβακόπουλου που είναι τεχνικός ήχου;;;

    Και πόση πίκρα, χολή και υπεροψία βγάζετε γιατί απλά αποτύχατε επανειλημμένα ως υποψήφιος του κ. Γρετζελιά και αργότερα του κ. Κόντου!

    Κι ακόμη με ποια προσόντα... με ποιες γνώσεις... με τι αποτελέσματα... γίνατε εσείς πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου;

    Να θυμήσουμε το όργιο των παρανομιών στις συμβάσεις των δασκάλων του πνευματικού κέντρου που είναι καταγραμμένο στα πρακτικά του Δ.Σ. επί διοίκησης Αδαμόπουλου;

    Να είστε πιο προσεκτικός όταν λαϊκίζετε άλλη φορά ή προσπαθείτε να περάσετε την γραμμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου έπρεπε να γίνει η Ευτυχία Παπαλουκά. Έχει ήδη προσφέρει πολλά στην πνευματική ζωή του νέου Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ ανώνυμε που έγραψες το παραπάνω σχόλιο, για τοποθέτηση που προηγήθηκε και δεν ήταν δική μου σε διαβεβαιώνω, θα ήθελα να σε ενημερώσω και για το εξής.
    Αυτό που συνέβηκε στην συγκεκριμένη οικογένεια καλύτερα να μην συμβεί σε κανέναν μας, παρότι είναι πολλοί οι δημότες ανάμεσα τους δημοτικοί παράγοντες που τους έχει συμβεί το ανάλογο… (Πατσιαντού, Κασίμης κλπ). Έχουν λοιπόν όλη την κατανόηση μας!
    ΑΥΤΟ που αποδέχτηκε να κάνει ή να συμμετέχει ή ίσως και να κάνει, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
    Να γίνει παραταξιακή εκδήλωση για ενίσχυση του Γρετζελιά με εισιτήριο 5 ευρώ να μιλήσει ο Ιαβέρης… και καλά σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του παιδιού τους!!!
    Καταλαβαίνεις πως όταν έχουν συμβεί τέτοια πράγματα αυτόματα έχουν δώσει σε καθέναν το δικαίωμα να αναφερθεί και σε αυτή την πλευρά… ακόμη κι άδικα και καθ΄ υπερβολήν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Telika diavazontas to thema Kavakopoulou - Kantarelh katalavainw oti h anaxiokratia, o kommatismos, h politikh ypokrisia exei ftasei mexri ton teleytaio troxo ths amaxhs!
    Pou na vrethei tsipa...
    Gia ayto oloi oi sovaroi anthrwpoi exoun katsei sto perithwrio kai alwnizoun ta lamogia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ ανώνυμος 10:23πμ
    τι ακριβώς έγινε με τα 5 € και την εκδήλωση υπερ του Γρετζελιά?
    Δεν τα ξέρουμε όλοι αυτά που λες, και φυσικά να τα πεις μόνο αν είναι αλήθεια και όχι φήμες σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aνώνυμε 5.27΄ πριν 2 χρόνια περίπου έγινε γενική κινητοποίηση του μηχανισμού Γρετζελιά με τηλεφωνήματα, sms, ανακοινώσεις κ.α. για εκδήλωση στην Βάνα Κανάκη όπου θα μιλούσε ο Ιαβέρης που έχει την σχολή ασφαλούς οδήγησης και κάποιος ακόμη που αυτή την στιγμή δεν θυμάμαι.
    Σε όλους ήταν γνωστό στο ψιθυριστό ότι η εκδήλωση θα ήταν αφιερωμένη στον σκοπό που ανέφερα στο παραπάνω ποστ!
    Όταν έκατσαν στα τραπέζια όσοι πήγαν πλήρωσαν κι από 5 ευρώ!
    Έγραψαν και οι εφημερίδες τότε κι αν ψάξεις θα βρεις...
    Τα πράγματα όμως είναι απλά...
    Ας τηρεί σιγήν ιχθύος ο κ. Καβακόπουλος!
    Ας μην απαντήσει σε τίποτα...
    Επειδή το συγκεκριμένο είναι γεγονός που είχε μεγάλη δημοσιότητα μπορεί να βγει αν θέλει και να πει ότι αυτά είναι συκοφαντίες και δεν συνέβησαν!
    Και μετά θα παραθέσω περισσότερα στοιχεία...
    Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε για φήμες ούτε για συκοφαντία!
    υγ. μπορεί και ο κ. Γρετζελιάς ή όποιος άλλος πρωταγωνιστής... να κάνει διάψευση... ισχύουν τα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κλασσικές πασοκοκαταστάσεις...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευτυχία Παπαλουκά - Σιγουριά-Ελπίδα-Προοπτική

    όλα τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης16 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:38 π.μ.

    Έλεος πιά με τους τυφλοπόντικες των blogs. Δημοκρατία και ελεύθερη έκφραση σημαίνει, κύριοι, ότι ο καθένας λέει την άποψή του επώνυμα και αναλαμβάνει το κόστος των λεγομένων του.
    Γιατί επιτίθεστε έτσι σε απόψεις που διατυπώθηκαν επώνυμα και δημόσια; Ένας άνθρωπος εξέφρασε την βούληση να είναι υποψήφιος για μια δημόσια θέση και ένας άλλος βρίσκει την ιδέα καλή. Που είναι το μεμπτό; Γιατί κάποιοι φοβούνται διαδικασίες που γίνονται δημόσια;
    Να φοβάστε αυτά που γίνονται «κεκλεισμένων των θυρών» σε παρασυναγωγές και εξωθεσμικές συνάξεις.
    Μήπως η βούληση του Καβακόπουλου ή η συναίνεση Κανταρέλη είναι σε θέση να επηρεάσουν τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου;
    Είστε αστείοι, τουλάχιστον, ορισμένοι.
    Επί της ουσίας, ποιός λέει ότι η θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» πρέπει να κατέχεται από δικηγόρο; Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει το πνεύμα του νομοθέτη που θέσπισε τον θεσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το έλεος χρειάζεται σε εσάς… και επειδή δείχνουμε έλεος δεν λέμε περισσότερα…
    Ζήτημα υπάρχει όταν γράφονται ψεύδη και συκοφαντίες!
    Όταν όμως παρατίθενται αδιαμφισβήτητα γεγονότα καμιά σημασία δεν έχει η ανωνυμία…
    Ποιος είπε ότι πρέπει να είναι δικηγόρος καλέ μου κύριε;
    Αν μια άποψη προσεγγίζει σε αυτό είναι του κ. Κανταρέλη που μιλάει για εξειδικευμένες γνώσεις... αλλά τα λέει αλλού!
    Εδώ υποστηρίζει μια υποψηφιότητα που δεν έχει καμιά εξειδικευμένη γνώση για αυτόν που αυτοπροτείνεται, αλλά είναι πλήρως ενταγμένη στην κομματική λογική!
    Από πότε απαγορεύεται η κριτική σε υποψήφιους επειδή είναι αναγκασμένοι να εκτεθούν επώνυμα;
    Πως αλλιώς θα μπορούσε καλύτερα ο επικεφαλής του τοπικού ΠΑΣΟΚ να δηλώσει την υποστήριξη του στην υποψηφιότητα Καβακόπουλου χωρίς να κατηγορηθεί ότι πρόκειται για μια κομματική επιλογή, από το να βάλει τον αδελφό του επώνυμα να βρει καλή την υποψηφιότητα! Όταν είναι γνωστό σε όλους ότι τα δύο αδέλφια πάντα ταυτίζονται σε ότι υποστηρίζουν;
    Επιτέλους κύριοι του ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ μην υποτιμάτε άλλο την νοημοσύνη μας!
    Εσείς και στον καλό καιρό φροντίζετε να επωφελείστε από τις ευκαιρίες, πόσο μάλλον τώρα που έχουμε και κρίση!
    Αν ο κ. Καβακόπουλος θέλει να είναι υποψήφιος εκτός από τον μονόλογο που μας εξέθεσε και ο οποίος εύλογα είναι εντελώς απολογητικός γιατί γνωρίζει τι επιχειρεί… καλό είναι να τοποθετηθεί και στα υπόλοιπα που τέθηκαν στην συζήτηση…
    Αν ο κ. Γ. Κανταρέλης σε ότι πολιτικά και επαγγελματικά πόστα διορίστηκε, έγινε με την αξία του ως πολίτη και όχι ως κομματικού στελέχους να μας το πει!
    Να πουν ας πούμε βρέθηκα στο γραφείο του Παπαντωνίου που σήμερα κατηγορείται… και τότε μας έβαλε στην ΟΝΕ και ήταν υπουργός οικονομικών στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και άμυνας στις σκανδαλώδεις προμήθειες οπλικών συστημάτων κλπ
    Ή πληρώνομαι από την κρατική ΕΡΤ που πληρώνετε υποχρεωτικά όλοι σας χωρίς να εργάζομαι εδώ και χρόνια γι΄ αυτό γυρίζω όλη την Αθήνα με το ποδήλατο μου, αλλά και την Ελλάδα και κάνω σεμινάρια της ΝΕΛΕ κλπ.
    Τώρα θέλω να γίνω συμπαραστάτης σας… με μισθό αντιδημάρχου αφού τελικά δεν έκαναν την γυναίκα μου!
    Να πει άλλος εγώ είμαι τίμιος, ειλικρινής, συμπονετικός, αριστερός, άνεργος ένα χρόνο και μου χρειάζονται τα 2.600 ευρώ να ζήσω την οικογένεια μου.
    Να του απαντήσει ο υποψήφιος, ναι κι εγώ χτίζω σπίτι και χρειάζονται και σε μένα!
    Να γίνει δηλαδή ένας διάλογος για μια θέση που προορίζεται να προστατεύσει τους πολίτες από την αυθαιρεσία της τοπικής εξουσίας και έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά!
    Ώστε στο τέλος γιατί όχι με κοινωνικά κριτήρια να επιλεγεί ο συμπαραστάτης του δημότη!
    Μην παίζετε άλλο με την νοημοσύνη μας!
    Μην προκαλείτε άλλο με τις συμπεριφορές σας…
    Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι κι άλλοι μπορεί να έχουν στην διάθεση τους ελικόπτερο για να φύγουν όταν χρειαστεί… αλλά οι πολλοί δεν έχουν…
    Αφήστε χώρο και για τους πολίτες που δεν είναι της λογικής σας…
    Τα ίδια έκαναν όπου κάποια στιγμή ξεσηκώθηκε ο κόσμος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μάλιστα! Μόλις μαθαίνω ότι δεν προλαβαίνουν να δέχονται αιτήματα οι παράγοντες του δήμου για να προτιμήσουν ψηφοφόρους τους για το πόστο του συμπαραστάτη του πολίτη!
    Έπιασε το κόλπο με τον κράχτη...
    Όλοι από τον πάγκο τώρα για το ρουσφέτι!
    Αγέρωχε παλαιοκομματισμέ ποτέ δεν πεθαίνεις!
    Δηλαδή οι συντηρητές σου... ποτέ δεν σε αφήνουν να πεθάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. νομίζω ότι ο ανώνυμος των 10:21πμ, έβαλε πολλά πράγματα στην σωστή τους θέση. Είναι πολύ απλά όλα, αν όλοι μας έχουμε το "θάρρος" να πούμε γιατί κάνουμε αυτό, και όχι το άλλο. Να πέσουν οι υποψηφιότητες, να δούμε τα προσόντα του καθενός, την προϊστορία του, τον λόγο που κάποιος θέλει να καταλάβει το πόστο, και μετά όλοι θα μπουν στην κρισάρα. Και όπως και να το κάνουμε αγαπητοί, αυτοί που έχουν "δικαίωμα δια να ομιλούν" (θυμάστε ποιός το είχε πρωτοπεί αυτό) περισσότερο, και να ζυγιάζει ο λόγος τους περισσότερο, είναι οι απλοί Δημότες. Οι άλλοι, που τόσες δεκαετίες γυρνοβολούσαν σε κομματικά γραφεία για να διοριστούν, να διορίσουν, να μεταθέσουν, να οργανώνουν κομματικές απεργίες, είναι αυτοί που όλοι μαζί και ξέχωρα ο καθένας τους, έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι. Αυτοί έχουν καταγραφεί στην Ελληνική γλώσσα με την λέξη "κομματόσκυλα". Πολύ προσβλητική λέξη όντως, αλλά πολύ χαρακτηριστική της δυσοσμίας που εκλύεται. Αυτοί λοιπόν οι άλλοι, ας πάνε λίγο στην άκρη, εκτέλεσαν πια το καθήκον τους, τον κατέστρεψαν τον τόπο, δεν υπάρχει πια άλλη χλωρίδα διαθέσιμη. Ας μη ξανατοποθετηθεί σε δημόσια θέση ένα "κομματόσκυλο" (και δεν υπονοώ τον κ. Καβακόπουλο), μη και δούμε καμία προκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός περισσεύουν σ΄αυτό τον τόπο. Ενώ ως κοινωνία, για πολλές 10ετιες έχουμε εκχωρήσει τα πάντα στο πολιτικό/κομματικό σύστημα, ερχόμαστε σήμερα και καταγγέλουμε τα κόμματα, τα «κομματόσκυλα», τους βουλευτές τους υπουργούς κλπ. Ενώ για το παραμικρό τρέχουμε στο βουλευτή μας, για να βρει δουλειά το παιδί, για τη μετάθεση του φαντάρου, για τη νομιμοποίηση του εξοχικού, για το σβήσιμο της κλήσης, για να βγει πιο γρήγορα η σύνταξη κλπ, σήμερα βρίζουμε τους ίδιους ανθρώπους.
    Κάποιοι κάνουν σαν να ανακάλυψαν την πυρίτιδα! Σαν να βλέπουν κάτι το οποίο έπεσε από τον Άρη.
    Και δεν μας λένε τι ακριβώς θέλουν. Θέλουν να καταργήσουμε τα κόμματα; Θέλουν να καταργήσουμε το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας;
    Και αν ναι, τι άλλο προτείνουν;
    Αν το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας αφορούσε λίγες χιλιάδες «κομματόσκυλων» θα ήταν πολύ εύκολο να λυθεί. Δυστυχώς, όμως, αφορά σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας μας. Γι αυτό είναι δύσκολο να βγούμε από το αδιέξοδο.
    Γιατί δεν είναι μόνο τα μεγάλα κόμματα που κυβερνούν ή κυβέρνησαν. Και οι λεγόμενοι «μικροί» κοιτάζουν εντελώς ευκαιριακά να αρπάξουν καμιά ευκαιρία συμμετοχής και νομής των τοπικών εξουσιών (αυτοδιοίκηση).
    Μάλλον θα πρέπει, λοιπόν, να γίνουμε όλοι πιο ειλικρινείς. Μας αρέσουν τα «κομματόσκυλα» που συμπλέουν με εμάς στα τοπικά πράγματα και δεν μας αρέσουν τα τοπικά «αντίπαλα κομματόσκυλα».
    Και με αφορμή τις τελευταίες εκλογές, ας μου πει κάποιος σε ποιό ψηφοδέλτιο δεν υπήρχαν σκληροί κομματικοί, διαφόρων κομμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σπύρος Καβακόπουλος16 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:46 μ.μ.

    Η ζωή μου είναι το μήνυμά μου
    Γκάντι

    Όποιος εκτίθεται στη δημόσια ζωή είναι απόλυτα φυσιολογικό να δέχεται τις όποιες κριτικές δίκαιες και άδικες. Δεν κακίζω κανέναν.
    Δεν απολογούμαι, αλλά ενημερώνω. Λόγω της σχετικής συζήτησης που άνοιξα, υποχρεούμαι να δημοσιοποιήσω το βιογραφικό μου - αν και δεν το επιθυμώ. Προτιμώ να με γνωρίζει ο καθένας, μόνον από αυτό που βλέπει και διακρίνει εξωτερικά σε μένα. Άλλοτε ως ποδηλάτη που από το 1992 έχει καταργήσει το ΙΧ και την συγκοινωνία για τις μετακινήσεις του, άλλοτε ως κηπουρό που καλλιεργεί μέσα σε παλέτες στην ταράτσα του μαρούλια και κρεμμυδάκια κι άλλοτε ως μικροεπαναστάτη του διαδικτύου.
    Κατ’ αρχάς αν υποβάλλω αίτηση για υποψήφιος ως Συμπαραστάτης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα το κάνω αποποιούμενος τον μηνιαίο μισθό και θα ζητήσω να δοθούν τα χρήματα στα τοπικά ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ, Φιλοζωικό Σύλλογο Ν. Φιλ/φειας και Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας.

    (Η συνέχεια στο επόμενο σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σπύρος καβακόπουλος16 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:50 μ.μ.

    (Συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο)
    Οι γράφοντες δεν με γνωρίζουν, θεωρώ λοιπόν φυσικό να ρωτούν με ποια προσόντα ζητώ την θέση. Να λοιπόν μερικά στοιχεία που με κάνουν να θεωρώ τον εαυτό μου ικανό: Αν κάποιος τα θεωρεί μη πραγματικά (καθώς στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει), μπορώ φιλικά να συναντηθούμε και να του δώσω όποιο στοιχείο θέλει – ένα καφεδάκι είναι πάντα χρήσιμο στην ανθρώπινη επικοινωνία.

    1.Έχω συγγράψει αρκετές μελέτες για την Οργάνωση – Διοίκηση, διαφόρων επιχειρήσεων(2ο Πανελλήνιο Βραβείο για την αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση της γραφειοκρατίας στους Περιφερειακούς Ρ/Σ ΕΡΤ ΑΕ, αναδιοργάνωση Αλβανικής ραδιοφωνίας κλπ). Οι μελέτες περιέχουν πλήθος στοιχείων Συμβουλευτικού Management (Διαγνωστικές Εκθέσεις, Διαγράμματα ροής εργασίας, αριθμοδείκτες αποδοτικότητας κα), πολύ χρήσιμα στοιχεία για την σωστή λειτουργία του Συμπαραστάτη του Δημότη. Ανάλογες μελέτες ενταγμένος σε ομάδες εργασίες, περιστασιακά έχω συγγράψει στην εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων «ΘΕΣΙΣ» (υπεύθυνος Τάκης Αρκουλής).
    2.Πριν τις εκλογές (πριν γίνει γνωστή η παράταξη που θα πάρει τον δήμο), μέσω του Internet, κάλεσα πολλούς συνδημότες να οργανώσουμε άτυπη ομάδα ενεργών πολιτών, με σκοπό την προστασία των πολιτών από την κακοδιοίκηση και αυθαιρεσίες του δήμου. Το email εκτός των άλλων, το έλαβαν και γνωστοί μου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις. Όποιος επιθυμεί μπορώ να του δώσω διευθύνσεις μελών αντιπολίτευσης.
    3.Εδώ και δύο χρόνια είμαι μέλος της ομάδας του A" ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στο Face book : http://www.facebook.com/group.php?gid=29418182283
    4.Μη ανεχόμενος παραβάσεις της δημόσιας διοίκησης, έχω απευθυνθεί εγγράφως στους Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης και τον Συνήγορο του Πολίτη (διαθέτω τους σχετικούς αρ. πρωτ.).
    5.Μόνο στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια έχω απευθυνθεί εγγράφως (με αρ. πρωτ.) στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, σε πάνω από 10 καταγγελίες και παρατηρήσεις που αφορούσαν θέματα αμέλειας, κακοδιοίκησης κλπ .
    6.Για να μπορούν να εμβολιάζονται τα παιδιά της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας δωρεάν, προχώρησα στις εξής ενέργειες το 2007:
    α. Συνέλλεξα 500 υπογραφές δημοτών (είναι ακόμη διαθέσιμες).
    β. Απευθύνθηκα εγγράφως (με αρ. πρωτ.) δύο φορές στον τότε δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας κο Σ. Κόντο.
    γ. Απευθύνθηκα εγγράφως (με αρ. πρωτ.) στον Διευθυντή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας.
    δ. Απευθύνθηκα προφορικά στον αρμόδιο υπουργό κο Γ. Γιακουμάτο και κατ’ επανάληψη στην κα Όλγα Αυγερινού Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του.
    Κατόπιν όλων αυτών λειτούργησε το Κέντρο Μάνας και Παιδιού στο ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας.
    7.Το 2009, μέσω του Internet, σε ανοιχτή επιστολή μου προς τον πρωθυπουργό κο Γ. Παπανδρέου, ζήτησα την αποκατάσταση της κα Μ. Καραβασίλη που είχε εκδιωχθεί από Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος, λόγω του ενδιαφέροντος της για την μόλυνση του Ασωπού. Η επιστολή κυκλοφόρησε ευρέως στο Internet, με αποτέλεσμα ακόμη και τώρα να μπορεί να την βρει κάποιος σε διάφορες ιστοσελίδες, μεταξύ αυτών και σ’ αυτήν της κας Καραβασίλη. Η κα Μ. Καραβασίλη τελικά αποκαταστάθηκε. Δεν θεωρώ ότι ήμουν η αιτία της αποκατάστασής της, όμως σίγουρα η επιστολή μου, πρέπει να συνέβαλε.
    8.Το 2007, μέσω του Internet, έκανα ανοικτή καταγγελία για το πωλητήριο κλεμμένων ποδηλάτων από τους ίδιους τους κλέφτες, που λειτουργούσε στην γωνία Γερανίου και Ζήνωνος. Η καταγγελία είχε μεγάλη απήχηση, καθώς διακινήθηκε από διάφορα blogs πολιτών. Μετά από μια βδομάδα το πωλητήριο έκλεισε από την αστυνομία. Από τα emails που έλαβα, θεωρώ ότι συνέβαλα σημαντικά στο κλείσιμο της παράνομης αγοράς.
    (συνέχεια στο επόμενο σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σπύρος Καβακόπουλος16 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:51 μ.μ.

    9.Αν και ως επαγγελματίας έχω συνεργασθεί με πολλούς δήμους σ’ όλη τη χώρα, ποτέ δεν ζήτησα και ούτε είχα ποτέ επαγγελματική σχέση με τον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας. Τουναντίον έχω αφιλοκερδώς οργανώσει εκδηλώσεις σ’ αυτόν, για τις οποίες ο ημερήσιος Αθηναϊκός τύπος είχε δισέλιδο αφιέρωμα (Ελεύθερος Τύπος) ακόμη και πρωτοσέλιδο (Έθνος).
    10.Έχω μεγάλη εμπειρία από τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων καθώς έχω συνεργασθεί με πλήθος απ’ αυτούς είτε ως εκπαιδευτής είτε ως οργανωτής διαφόρων δραστηριοτήτων (ευχαριστήριες επιστολές από Δήμο Γαλατσίου, Δήμο Καλάμου, Αναγνωστήριο Δήμου Αγιάσου, Δήμο Γαλαξιδίου κλπ).
    11.Όσοι με παρακολουθούν μέσω των emails μου, έχουν διαπιστώσει την τακτική για χρόνια δράση μου σε θέματα που αφορούν αξίες και αρχές, όπως «σωστή χρήση και αξία της Ελληνικής γλώσσας και γραφής», «το περιβάλλον», «την τέχνη» κλπ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορώ να τους δώσω ακόμα και ονόματα αυτών που με παρακολουθούν, από την πλευρά της αντιπολίτευσης του δήμου.
    12.Η πρόσφατη συνταξιοδότησή μου (1/1/2011) μου δίνει την ευχέρεια της αποκλειστικής απασχόλησης ως «Συμπαραστάτης». Η εμπειρία της ηλικίας (61 χρονών), της κοινωνικής δράσης και των μέχρι τώρα εργασιών, μου δίνει την ωριμότητα και κρίση, για την σωστή διερεύνηση και επίλυση κάθε προβλήματος του πολίτη, με την αυτοδιοικητική εξουσία.
    13.Από το ΠΑΣΟΚ έχω αποχωρήσει από το 1985. Αιτία οι λόγοι που σήμερα μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Από τότε διαμαρτυρόμουν για τα ρουσφέτια και την αναξιοκρατία. Για τον λόγο αυτόν, αν και πολυβραβευμένος, από την ίδια την ΕΡΤ, δεν πήρα ποτέ θέση. Αν και η γυναίκα μου συνεχίζει στο ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ζητήσαμε διορισμό των παιδιών μας σε δημόσιες θέσεις.
    14.Η όποια δράση μου στο κοινωνικό σύνολο την θεωρώ κοινωνική μου υποχρέωση και όχι εθελοντισμό. Να ένα μικρό μέρος στοιχείων από την δράση μου αυτή:
    •Τακτικός αιμοδότης και αιμοπεταλίων (με τιμητική διάκριση).
    •Δωρητής Οργάνων και Ιστών στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.
    •Εθελοντής στους Παραολυμπιακούς του 2004.
    •Εγγεγραμμένος εθελοντής στους Special Olympics του 2011.
    •Ιδρυτικό μέλος και πρωτεργάτης των «Εθελοντών Πολιτισμού Γαλαξιδίου» με εκδηλώσεις που χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι εθελοντές.
    •Κάθε χρόνο προσφέρω εργαζόμενος σε διάφορες ΜΚΟ (Ζωοφιλικό Πανηγύρι Ν. Φιλαδέλφειας, Αναδάσωση Πάρνηθας, Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ κ.α.).
    •Έχω συνεργασθεί με την Αλεξάνδρα Προτσένκο - Πιτσατζή πρώην Γραμματέα του ΣΑΕ (Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού) και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας. Επισκέφθηκε την οικία μου στην οποία οργάνωσα τιμητική συγκέντρωση προς αυτήν.
    •Επέλεξα συνειδητά να έχω πέντε φίλους ΑΜΕΑ, που επικοινωνώ μαζί τους και βγαίνω έξω. Ένας από αυτούς Αλβανός (τα τηλέφωνα στη διάθεσή σας εκτός internet).
    •Πριν 15 ημέρες το “ΚΕΘΕΑ – Παρέμβαση” μου ζήτησε προσφορά εξειδικευμένης εθελοντικής εργασίας, το αίτημά τους το έκανα αποδεκτό.
    15. Την ημέρα των εκλογών στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, σε σχετική συζήτηση με νυν εκλεγμένο σύμβουλο της αντιπολίτευσης του είπα «αν εκλεγεί ο συνδυασμός σου πολύ ευχαρίστως να σας βοηθήσω σε θέματα που γνωρίζω καλά π.χ. οικολογία, πολιτισμός κλπ, καθώς αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει καλά ο τόπος». Όποιος ενδιαφέρεται στη διάθεσή του το όνομά του.
    16.Οι μαθητές μου οι καλύτεροι για να μορφώσετε προσωπική γνώμη. Στη διάθεσή σας (όχι όμως μέσω του Internet) τα τηλέφωνά τους ανά πρόγραμμα εκπαίδευσης και όχι ατομικά.
    (Η συνέχεια σε επόμενο σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σπύρος Καβακόπουλος16 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:54 μ.μ.

    (Συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο)
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΠ. ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει κάθε αποδεικτικό στοιχείο του βιογραφικού μου.

    Συνοπτικά
    Ηλεκτρονικός Τεχνολόγος Μηχανικός ΕΡΤ ΑΕ. Πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Έργων (ΙΟΜ). Συνεργασθείς με τα Αρσάκεια – Τοσίστεια Σχολεία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρώην Τεχνικός Υπεύθυνος του Τμήματος στην Ελλάδα του Ελληνικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Νέας Υόρκης «Διασπορά FM». Πιστοποιημένος Σύμβουλος Τοπικής Δημοσιότητας (ΕΕΤΑΑ). Έχει συνεργασθεί με πάνω από 40 δήμους σ’ όλη τη χώρα. Έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στον ΟΕΕΚ, ως εκπαιδευτικός σε ΚΕΚ & ΙΕΚ και ως αξιολογητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Υπουργείο Εργασίας. Συνεργάζεται με την εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων «ΘΕΣΙΣ».

    Ατομικά Στοιχεία
    1. 61 ετών.
    2. Συνταξιούχος από 1/1/2011.
    3. Έγγαμος με δύο παιδιά.

    Βραβεία
    α. 1984 : Πρώτο βραβείο εσωτερικού διαγωνισμού της ΕΡΑ/ΕΡΤ.
    β. 1990 : Δεύτερο Πανελλήνιο βραβείο μεταξύ υπαλλήλων ΔΕΚΟ και Δημόσιου τομέα για τέσσερις μελέτες σχετικές με την μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση της παραγωγικότητας στην ΕΡΤ ΑΕ.
    γ. 1992 : Εύφημη Μνεία από την ΕΡΑ/ΕΡΤ.
    δ. 1993 : Εύφημη Μνεία από την ΕΡΑ/ΕΡΤ.
    ε. 2004 : Βραβείο από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, για την μακροχρόνια και τακτική αιμοδοσία του.
    στ.Για την δραστηριότητά του έχουν γράψει με επαινετικά σχόλια οι εφημερίδες "Κυριακάτικο Βήμα", "Ελευθεροτυπία", "Νέα", “Hellas News” (εφημερίδα Ν. Υόρκης τετράστηλο) και τα περιοδικά "Ταχυδρόμος", "ΤV 3", “GREEN η Οικολογία στην Πράξη” (δισέλιδο αφιέρωμα), “rreth e rroful” περιοδικό οικολογίας της Αλβανίας.

    Μελετητικές Εργασίες
    •Εκσυγχρονισμός Δημόσιας Αλβανικής Ραδιοφωνίας – 1ο & 2ο Βήμα Διάρθρωσης Επέμβασης.
    •Μελέτη για την οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Περιφέρεια από την ΕΡΤ ΑΕ.
    •«Φορείς εκπαίδευσης Οπτικοακουστικών Μέσων» (παραγγελία Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων).
    •Σε δήμους έχει κάνει την παραγωγή DVD, που αφορούσαν τον απολογισμό της δράσης κάποιου τομέα και την παρουσίαση ερευνητικών εργασιών (Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Καλάμου κλπ) .
    •«Ήχος Ραδιοφώνου» (εκπαιδευτικό βοήθημα 220 σελίδων).
    •Μελέτη για τη Διάσωση και Διαφύλαξη του Αρχειακού Υλικού της ΕΡΑ/ΕΡΤ.
    •Μελέτη για την τεχνική αναδιοργάνωση του ραδιοφώνου της ΕΡΤ ΑΕ με διαγράμματα ροής εργασίας, αριθμοδείκτες παραγωγικότητας και συγκριτικά στοιχεία από την λειτουργία πέντε μεγάλων ιδιωτικών Αθηναϊκών σταθμών (1997).
    •Μελέτη Νέας Διαδικασίας Αρχειοθέτησης Μαγνητοφωνημένων Εκπομπών ΕΡΑ/ΕΡΤ (1997).
    •Σχεδίαση και τεχνική οργάνωση Εκπαιδευτικών Στούντιο Ραδιοφωνίας (Γ.Γ.Λ.Ε. 1991).
    •Μελέτη για την οργάνωση της Ραδιοφωνικής Παραγωγής των Περιφερειακών ραδιοσταθμών της ΕΡΑ/ΕΡΤ (1990).
    •Μελέτη για την Οργάνωση των Επικοινωνιών (του Δικτύου) των Περιφερειακών ραδιοσταθμών της ΕΡΑ/ΕΡΤ (1990).
    •Μελέτη του Συστήματος Έγκρισης Εκπομπών και Πληρωμής των Εξωτερικών Συνεργατών των Περιφερειακών ραδιοσταθμών της ΕΡΑ/ΕΡΤ (1990).
    •Χάρτες Ραδιοκάλυψης δικτύου 19 Περιφερειακών Σταθμών ΕΡΑ/ΕΡΤ (1991) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σπύρος Καβακόπουλος16 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:57 μ.μ.

    (Συνέχεια του Βιογραφικού Σπ. Καβακόπουλου)

    Ερευνητικές Εργασίες
    •Δημιουργεί μυθοπλασίες χρησιμοποιώντας σύνολα ήχων. Μέσω της κατάλληλης συνάρμοσης παρασύρει την σκέψη του ακροατή, ώστε να τις απολαμβάνει και να μεταφέρεται σε νοητούς χώρους και καταστάσεις. (1ο βραβείο 1987, Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω 2010, Γαλαξίδι 2009 -10).
    •Από το 1988 πειραματίζεται και ερευνά την δυνατότητα χρήσης των τεχνικών της ραδιοφωνικής επικοινωνίας, ως συμπληρωματική και εναλλακτική μέθοδο εκπαίδευσης (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία 1988 – Πνευματικό Κέντρο Καλάμου 2008).
    •Ερευνά και κωδικοποιεί τις τεχνικές για την μεταφορά της μη λεκτικής επικοινωνίας του ήχου των λέξεων, από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου.


    Προϋπηρεσία
    •1977 – 2010 στην ΕΡΤ ΑΕ.
    •Από το 1985 έχει συνεργασθεί με πάνω από 40 δήμους σ’ όλη τη χώρα (Δήμοι Μελισσίων, Γέρακα, Αιγάλεω, Καλάμου, Γαλαξιδίου, Ν. Ηρακλείου κλπ).
    •Το 1987 συνεργάσθηκε με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης), ως μέλος ομάδας εργασίας.
    •Πρώην έκτακτος Επιστημονικός συνεργάτης του «Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας» (1989).
    •Πρώην έκτακτος Επιστημονικός συνεργάτης της «ΑΝ.ΚΟ» (δημοσυνεταιριστική εταιρία Κοζάνης -1989).
    •Αξιολογητής προγραμμάτων της Γεν. Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων (ενταγμένος στο Ενιαίο Μητρώο Αξιολογητών ΕΜΑ – 2002).
    •Γενικός Συντονιστής Προγραμμάτων Εκπαίδευσης στο ΚΕΚ της ΓΓΛΕ (1995 – 96).
    •Επιστημονικός Υπεύθυνος Σεμιναρίου στο Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ - 1993).
    •Από το 1987 συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Επιμόρφωσης Ενηλίκων .
    •Επιστημονικός συνεργάτης ως αρμόδιος επί θεμάτων κατάρτισης στο ΙΟΜ (Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων - 1995).
    •Επί χρόνια δίδασκε σε IEK και ΚΕΚ.
    •Επιστημονικός συντονιστής σεμιναρίου για στελέχη της ΕΡΤ ΑΕ (1993).
    •Επί σειρά ετών, μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Στήριξης της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης.
    •Επί σειρά ετών, μέλος Επιτροπής Εξετάσεων Πρακτικής Εξάσκησης αποφοίτων των ΙΕΚ.
    •Δίδαξε σε δύο σεμινάρια που απευθυνόταν σε Παραγωγούς της Αλβανικής Ραδιοφωνίας (1994 & 2001).
    •Μέλος Επιτροπών Επιστημόνων του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), που συνέταξαν τους “Κανονισμούς Κατάρτισης” για τις ειδικότητες : α. Ηχολήπτη, β. Εικονολήπτη - Vision Mixer, και γ. Οργανωτικού Συντονιστή Παραγωγής ή Unit Production Manager.
    •Δίδαξε σε σεμινάρια που απευθυνόντουσαν σε Διευθυντικά Στελέχη Δημοτικής Ραδιοφωνίας (ΕΕΤΑΑ - 1988).
    •Πρόεδρος και μέλος πολλών επιτροπών στην ΕΡΤ ΑΕ (άμισθος). Θεωρώντας τον ως τον πλέον ειδικό, με απόφαση Δ.Σ. (319/2.6.87), τον όρισε να βοηθά την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην οργάνωση Ραδιοφωνικών Σταθμών «Δίαυλος 10», «Ράδιο 5», «Ράδιο Κύκλος» κλπ).
    •Είχε τον επιστημονικό συντονισμό σεμιναρίου Ραδιοφωνίας που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς (Αρσακεία - Τοσίτσεια Σχολεία).
    •Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμώντας τις ικανότητές του με αίτημά του προς το Δ.Σ. της ΕΡΤ ΑΕ, ζήτησε την απόσπασή του, προκειμένου να τον τοποθετήσει διευθυντή σε κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης που είχε ως βασικό τομέα εκπαίδευσης τα Multimedia (η ΕΡΤ δεν το έκανε αποδεκτό).

    (Συνέχεια Βιογραφικού στο επόμενο σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σπύρος Καβακόπουλος16 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:59 μ.μ.

    (Συνέχεια Βιογραφικού Σπ. Καβακόπουλου)

    Πιστοποιήσεις
    1.Πιστοποιημένος Σύμβουλος Τοπικής Δημοσιότητας (ΕΕΤΑΑ - 1989).
    2.Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο Μητρώο Εκπαιδευτών Σ.Ε.Κ. του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ Απόφαση Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (2007)
    3.Basic & Intermedia user (ΕΡΤ - 2001)


    Μερικά από Σεμινάρια που παρακολούθησε
    •Άριστος χρήστης βασικών και επαγγελματικών προγραμμάτων πληροφορικής με πιστοποιήσεις από το 1993.
    •Εκπαίδευση εκπαιδευτών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
    •Πρόγραμμα εθελοντικής εκπαίδευσης και δράσης για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών (Γ.Γ.Ε.Ε.).
    •Management οπτικοακουστικών και Multimedia επιχειρήσεων» (ECAT – Managed by Master Europeo in Genestione di Impresa Cinematografica e Audiovisiva).
    •Νέο Οπτικοακουστικό περιεχόμενο & Αμφίδρομες Επικοινωνίες» (Ι.Ο.Μ.).
    •Ψηφιακή Τεχνολογία στις Ηχογραφήσεις (ΚΕΜ ELECTRONICS LTD).
    •Ραδιοφωνικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδιά (Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς).
    •Κατάρτιση Παραγωγών Ραδιοφωνίας – Τμήμα Δημοσιογραφικό & Μουσικό (Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης).
    •Σπουδές Μουσικής (Απόφοιτος Μέσης σχολή Πιάνου Ελληνικού Ωδείου).

    Προσωπικές Ευαισθησίες
    •Οικολογία (δισέλιδο αφιέρωμα γι αυτόν από το περιοδικό «GREEN η Οικολογία στην Πράξη»). Από το 1992 αντικατέστησε το αυτοκίνητο με το ποδήλατο για τις μετακινήσεις εντός της Αθήνας. Κηπευτικά στην ταράτσα του κλπ.
    •Ελληνική Γλώσσα. Τακτικά μέσω του διαδικτύου ενημερώνει δεκάδες φίλους και γνωστούς, για την αξία της Ελληνικής Γλώσσας και την καταστροφή που επιφέρουν τα γκρίκλις. Διαθέτει πλούσιο αρχείο σχετικών δημοσιευμάτων.
    •Δημιουργός Ηχοτεχνημάτων (1ο βραβείο) με παρουσιάσεις των σε δήμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σπύρος Καβακόπουλος16 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:22 μ.μ.

    (Συνέχεια βιογραφικού Σπ. Καβακόπουλου
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

    Από την Τοπική Αυτιοδιοίκηση
    Δρόσος Αγγουράς πρ. Δήμαρχος Γαλαξιδίου, Τούλα Ψαράκη πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης δήμου Αθηναίων, Νίκος Κανελλάκης Αντιδήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχιικού, Ελένη Κατσούλη πρ. Αντιδήμαρχος Νέου Ψυχικού, Λένα Γκούλντα πρ. αντιδήμαρχος υπεύθυνη πολιτιστικών δήμου Καλάμου, Χρυσή Κοπιτσή Δημοτική Σύμβουλος – πρ. υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγάλεω κ.α

    Γονεϊκό Υπόβαθρο
    1.Ο πατέρας του Παντελής Καβακόπουλος μουσικολαογράφος, έχει τιμηθεί :
    • Από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Βραβείο Ζάππα).
    •Από την Ακαδημία Αθηνών δύο φορές για το ερευνητικό του έργο στην μουσικολαογραφία.
    2. Η μητέρα του λαογράφος έχει διακριθεί σε λογοτεχνικό διαγωνισμό.

    Τα παραπάνω είναι μέρος του βιογραφικού μου.

    Αν μετά τα παραπάνω, κάποιος συνεχίζει να θεωρεί ότι η οικογένεια μου εκμεταλλεύτηκε τον θάνατο του γυιού μου για διαφήμισή της, παρακαλώ να το γράψει. Είμαι πρόθυμος να του πω τι έγινε και πως έγινε.

    Με Εκτίμηση προς όλους όσους νοιάζονται.
    Σπύρος Καβακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι αχαρακτήριστοι. Στα πολιτικά ας έχει ο καθένας την άποψή του. Αλλά ας αφήσουμε τους νεκρούς ήσυχους, το έχω πει και γράψει με κάθε ευκαιρία εδώ μέσα. Κάνετε στον κ. Καβακόπουλο και στον κάθε έναν που διεκδικεί θέση στη δημόσια ζωή, όποια πολιτική κριτική θέλετε. Αλλά οικογενειακές τραγωδίες μην ανακατεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εμένα πάντως το βιογραφικό του κ.Καβακόπουλου με εντυπωσίασε. Άλλωστε όλες οι μέχρι τώρα υποψηφιότητες που ακούγονται κομματικές είναι. Ο Γκρίτζαλης μέλος της Τοπικής της Ν.Δ., ο Δάρας ζήταγε πριν μερικά χρόνια το χρίσμα ΠΑΣΟΚ στη Χαλκηδόνα ενάντια σε Αποστολάκη και τελικά πήγε με Παπαμικρούλη, τελικά την κομματική τοποθέτηση δεν θα τη γλυτώσουμε και λογικό είναι. Απλά όσο λιγότερη εμπλοκή τόσο καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σπύρος Καβακόπουλος16 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:23 μ.μ.

    Η δική μου υποψηφιότητα δεν είναι κομματική και ούτε ποτέ θα το επέτρεπα. Δεν έχω καμμία κομματική σχέση με κόμμα που βρίσκεται εντός του κοινοβουλίου. Θεωρώ το κοινοβούλιο ως το ναό της δημοκρατίας. Αν εμείς ψηφίζουμε και επιλέγουμε άτομα ανίκανα, αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει το κοινοβούλιο. Άλλωστε (αν θυμάμαι καλά) ο Τσώρτσιλ είχε πει ότι "η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα".
    Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου στο email : spiroskavako@gmail.com . Επίσης όποιος θέλει να του στέλνω στην δική του διεύθυνση, τα διάφορα στα οποία κατά καιρούς αναφέρομαι, μπορεί να μου το γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Na symperanoume dld oti vazete mia ypopsifiothta xwris kamia tyxh afou den exete synenohthei me kanenan kai oi parataxeis-kommata tha proteinoun dikous tous ypopsifious!

    Akomh oti o k. Kantarelhs gnwsto topiko stelexos tou PASOK sas yposthrizei anidiotelws gia ta prosonta sas pou symptomatika gnwrizei...

    kai einai o anthropos pou sthn parwdia dhmopsifismatos pou eixe kanei o Gretzelias gia na rixei dekades tonous tsimentou sto dasos, epixeiramotologouse sto D.S. yper ths protashs tou na psifisoun kai oi mathites twn dhmotikwn sxoleiwn(!) legontas oti milhse mazi tous kai exeplagein apo thn orimothta pou diapistwse na exoun ta paidia twn 6 etwn!!!
    Akomh parathrhsa apo osa lete o idios oti mono ston Konto kanate antistash...
    Den anafereste sthn Nea Xalkhdona sthn opoia nomizw eixate drasthriothtes me ton k. Papamikroulh an eiste aftos pou nomizw.
    Oles oi drasthriothtes sas einai sxetikes me to dhmosio pou einai gnwsto oti ta krithria einai entelws antitheta apo afta poy isxyoun ston idiwtiko gia na sou anatethei mia douleia...
    Kai den exhgeite ti einai afto pou sas kanei na thelete toso poly thn thesh afth akomh kai xwris ta 2.600 euro
    ta opoia omws safws anaferete sthn arxikh sas aftoprotash oti tha pernete!
    Sas rwtw dhmosia giati den xerw se ti exyphretei na ta poume idiwtika me kafedaki kai tetoia pou proteinete!

    ps. ennoeite den exw kati proswpiko mazi sas kai tha hthela na dw kai tous allous ypopsifious symparastates na sas mimounte kai na mas enhmerwnoun opws ki eseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Για δείξτε μου κάποιον που ασχολείται με τα κοινά και δεν έχει μεγάλη ή μικρή σχέση με κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Προσέξτε κάποιοι, γιατί εκτός από τα κομματόσκυλα υπάρχουν και κομματόγατες. Εκεί να δείτε τι λουλούδια υπάρχουν. Αλλά ... μάλλον αυτές μας αρέσουν γιατί μας υποστηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σπύρος Καβακόπουλος17 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:12 π.μ.

    Για τον ανώνυμο της 16/2 10:45.
    Πριν την απάντηση θα παρακαλούσα να γράφετε στα Ελληνικά. Δεν σας κακίζω γι αυτό, η παιδεία μας είναι τόσο τρισάθλια, που είναι δικαιολογημένο πολλοί να γράφουν στα γκρίκλις. Σίγουρα δεν γνωρίζετε το μεγάλο κακό που κάνετε στην γλώσσα, στην πατρίδα και γενικά στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Πιθανόν να με περάσετε ελληναρά ή εθνικιστή, όχι δεν είμαι. Αν θέλετε γράψτε μου το email σας, προκειμένου να σας στείλω πειστική πληροφόρηση για τα παραπάνω. Θα πρότεινα στην «Αλήθεια» ν’ ανοίξει ένα τέτοιο θέμα.

    Σε ευχαριστώ για τον πληθυντικό σου (δεν εμπεριέχει ειρωνεία). Χαίρομαι που έχετε αρχές που δύσκολα τις συναντά κανείς τώρα.
    Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν (όσο και αν δεν το πιστεύετε). Το θεωρώ ντροπή μου να κάνω υπόγειες συνεννοήσεις ώστε να στρεβλώσει ο θεσμός. Αν διαβάσατε τα ερωτηματικά μου στην αρχή, θα δείτε ότι αυτό που με προβληματίζει, είναι η ψήφος κατά συνείδηση, έστω και αν δεν ψηφιστώ. Θα ψηφίσουν συνειδητά ή θα γίνω και γω μέρος ενός θιάσου ελληνικών εκλογών.
    Ο κος Κανταρέλης είναι στην κατάσταση των ανθρώπων που με παρακολουθούν από τα emails που στέλνω. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την πλευρά των κων Τομπούλογλου και Κόντου. Επίσης και από την πλευρά του κου Μάλιου. Αν σας προβληματίζει το άτομό μου (που το θεωρώ φυσιολογικό μέσα στην άκρατη ψευτιά και δυσωδία της πολιτικής), θα μπορούσα να σας δώσω τα ονόματά τους προκειμένου να μάθετε.
    Αν ο κος Κανταρέλης μιλά με θετικά λόγια για μένα, αυτό δεν το θεωρώ ψόγο. Όπως επίσης αν μιλήσουν τα παιδιά από την Στρούγκα ή ακόμη κάποιοι του κου Τομπούλογλου.
    Δεν κάνω αντίσταση – όπως λέτε – απλά και μόνο ζητώ το ορθό και σωστό από την πολιτική ζωή. Αν θέλετε, μπορώ να σας στείλω στο email σας, όλη την αλληλογραφία μου με τον δήμο με αρ. πρωτ., προκειμένου να μου πείτε που σφάλλω.
    Ναι φίλε αναγνώστη, πριν τέσσερα χρόνια είχα συνεργασία με τον δήμο Ν. Χαλκηδόνας, με δήμαρχο όχι τον κο Παπαμικρούλη αλλά τον κο Αποστολάκη. Ακόμη χειρότερα θα πείτε, άρα είχες κάποιο μέσον. Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω για το αντίθετο, όμως αν σας ενδιαφέρει, μπορώ να σας δώσω όλη την κατάσταση των μαθητών μου με τα τηλέφωνά τους, προκειμένου να μάθετε, τι ήμουνα υποχρεωμένος να κάνω και τι τελικά έκανα.
    Μου γράφετε ότι όλες οι δραστηριότητές μου είναι με το δημόσιο, άρα είμαι ένας, σαν όλους τους άλλους. Συνεργάζομαι με πολλούς ιδιωτικούς φορείς και κυρίως με την εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων που έχω αναφέρει. Όμως αυτό που αξίζει να αναφέρω είναι αυτό που έγραψε ιδιωτική ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, συγκεκριμένα : «Ο διευθυντής του Ελληνικού Σταθμού ζήτησε από τους συνεργάτες του στην Αθήνα να βρουν τον πιο ενδεδειγμένο για τον σχεδιασμό του στούντιο στην Αθήνα. Όλοι του συνέστησαν τον Σ. Καβακόπουλο…..Κατόπιν τούτου ο σταθμός τον κάλεσε στη Ν. Υόρκη …..». Θα άξιζε να δείτε όλο το τετράστηλο που αφιερώνεται σε μένα, σίγουρα θ’ αλλάζατε γνώμη.
    Στην τελευταία σας ερώτηση «εφόσον αποποιείσθε τα χρήματα, τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε την θέση». Θα σας απαντήσω με αυτό που έγραψα στο τέλος της αυτοπρότασής μου «Άλλωστε μέρος της υφιστάμενης ιδιωτικής μου δράσης, είναι παρεμφερής με αυτήν του Συμπαραστάτη». Μέσω του συμπαραστάτη θα ισχυροποιήσω αυτό που κάνω ως άτομο. Στείλτε μου το email σας έστω και ψεύτικο, να ενημερώνεστε και σεις για ότι αφορά του «δυστυχία να είσαι έλληνας – Νίκος Δήμου».
    Δεν προσπαθώ να κάνω τον άγιο και αλάθητο, έχω κάνει σφάλματα για τα οποία μετανιώνω, αλλά και μαθαίνω.
    Είστε υποχρεωμένοι να με ξετινάζετε έστω κι αν ακόμη δεν είμαι σίγουρος για την υποψηφιότητα, όμως το ίδιο υποχρεωμένοι είστε και με όλους τους άλλους. Και οι άλλοι δεν είναι μόνον οι Συμπαραστάτες, είναι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Βουλευτές, οι Υπουργοί, ο Πρωθυπουργός.
    Φιλικά Σ. Καβακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σπύρος καβακόπουλος17 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:22 π.μ.

    Για τους ανώνυμους 17/2 8:58 και 9:01.
    Επαναλαμβάνω, δεν έχω καμμία σχέση με κόμμα που βρίσκεται εντός της βουλής. Διαβάστε προσεκτικά όσα γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σπύρος Καβακόπουλος17 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:48 π.μ.

    Προς τον ανώνυμο της 16/2 10:45.
    Στην αυτοπρότασή μου δεν αναφέρω πουθενά ότι θα ζητήσω να πληρώνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κύριε Καβακόπουλε δεν έχετε ανάγκη να αποδεικνύετε συνεχώς ότι δεν είστε ελέφαντας. Η πόλη που ζούμε είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλοι αρκετά καλά.
    Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να επαναλαμβάνετε το ότι δεν έχετε σχέση με κάποιο κόμμα. Είναι απόλυτο δικαίωμά σας να έχετε ή να μην έχετε σχέση με κόμματα και δεν έχετε να δώσετε λόγο σε κανένα για αυτό.
    Και στο κάτω κάτω, όπως προαναφέρεται σε κάποιο σχόλιο, τα κόμματα δεν είναι θεσμοί του κοινοβουλευτισμού; Ποιός είναι υπεράνω κομμάτων;
    Μην μας τρελλάνουν ορισμένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο Σπύρος που μου κάνει την τιμή να με θεωρεί φίλο του, υπήρξε συνάδελφός μου στην ΕΡΤ από το 2004 και δώθε. Κοντά του έμαθα να εκτιμώ την έννοια του εθελοντισμού. Επίσης θαύμασα τη στάση του και την αξιοπρέπειά του στον τρόπο που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα που προέκυψαν στη ζωή του.
    Με εξέπληξε ο δυναμισμός του και η τετράγωνη σκέψη του.
    Αν θέλετε να κάνετε μια χάρη σε σας τους ίδιους βγάλτε τον Σπύρο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Αν δεν θέλετε, εσείς θα χάσετε. Γιατί ο Σπύρος - ανεξάρτητα από τη δική σας επιλογή - θα συνεχίσει να δουλεύει αθόρυβα και ουσιαστικά, αγνοώντας τα κόμματα και τις παρατάξεις, με γνώμωνα πάντα το κοινό καλό. Κι όσο για την ανοησία που αναμασούν πολλοί για το οικονομικό όφελος που θα έχει, μάθετε ότι για να εργαστεί ως συνταξιούχος, θα πρέπει να διακόψει τη χορήγηση της σύνταξής του. Για ποιο κέρδος μιλάτε λοιπόν.
    Καλή τύχη και καλό κουράγιο Σπύρο

    Νίκος Β. Αποστόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την αξιοκρατία, που ήταν τα προηγούμενα χρόνια όταν σε έμμισθες θέσεις (και με καλές απολαβές) διορίζονταν άνθρωποι χωρίς προσόντα;
    Ας αφήσουν κάποιοι αυτό το παραμύθι με τις αμοιβές και ας μην καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία για να λοιδωρούν κάποιους άλλους.
    Ας δουν ποιοί από όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά στην πόλη τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν καταλάβει έμμισθες θέσεις και για πόσα χρόνια.
    Δεν μας είπαν, επί διοίκησης Κόντου ή Αδαμόπουλου, αν όλοι όσοι κατέλαβσν έμμισθες θέσεις ήταν οι πιο άξιοι και με τα περισσότερα προσόντα.
    Προσέξτε λοιπόν κάποιοι γιατί υπάρχει μνήμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εγω νομίζω πως μας αποστόμωσε...Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το μοναδικό μας φαίνεται παράξενο...Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άνθρωποι, με Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ, όπως είναι ο κ.Καβακόπουλος.Παρακολούθησα ολη την κουβέντα σας με ιδιαιτερο ενδιαφερον και προσπάθησα να ερμηνεύσω και να αξιολογήσω τις απαντήσεις ...και με απλή λαϊκή διάλεκτο: ευχαριστούμε Κ.Καβακόπουλε!
    Ακόμα παραμένω με το στόμα ανοιχτό, με το βιογραφικό του Κ.Καβακόπουλου. Σε όλες τις ερωτοαπαντήσεις που θέσατε στον Κ.Καβακόπουλο, εσείς οι ανώνυμοι ή επώνυμοι, έψαχνα να βρώ την αλήθεια. Το μόνο που έχω να πω είναι οτι αξίζετε Κ.Καβακόπουλε να είστε Συμπαραστάτης του Δημότη και μακάρι εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίζαμε και εμείς οι απλοί πολίτες. Τότε θα υπήρχε νόημα να πάμε στις κάλπες για κάτι που αξίζει.
    Υ.Γ.: Συνεχίστε την καλή δουλειά με τα ΑΜΕΑ που θεωρώ σημαντική και ειλικρινά αξιέπαινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σπύρος Καβακόπουλος18 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:18 μ.μ.

    Μιας και δόθηκε η ευκαιρία, μήπως θέλει κανείς να γίνει συνειδητός και καρδιακός φίλος με αυτά τα παιδιά; Προσοχή το συνειδητός δεν σημαίνει λύπηση. Τα τέσσερα απ' αυτά είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου. Να ξέρετε ότι θα πάρετε περισσότερα από όσα θα δίνετε και δεν εννοώ βέβαια σε χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αγαπητέ κ. Σειτανίδη

    Μέσω υμών, ως διαχειριστή του blog, απευθύνομαι σε κάποιους που διατύπωσαν κάποια σχόλια σχετικά με την προσωπική και επαγγελματική μου πορεία, καθώς και με την πορεία μου στα κοινά.
    Κάτι που, δυστυχώς, το έκαναν ανώνυμα και άνανδρα.
    Δεν σας κρύβω ότι μπήκα στον πειρασμό να μην απαντήσω στους γεωσκώληκες του υπεδάφους, αλλά η προσωπική μου υπόσταση μου επιβάλλει να μην αφήσω να αιωρούνται αιχμές και υπόνοιες.
    Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι γεννήθηκα στην Ν. Φιλαδέλφεια, τελείωσα και τις 3 βαθμίδες της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια), σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων και ήδη κάνω το μεταπτυχιακό μου στο τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλώ πολύ καλά την αγγλική και μετρίως την ιταλική γλώσσα.
    Είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.
    Είμαι μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικής Διοικήσεως.
    Είμαι μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
    Είμαι μέλος του Ο.Π.Ε.Κ.
    Είμαι μέλος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής.
    Δεν βλέπω, λοιπόν, τον λόγο για τον οποίο δεν θα μπορούσα να εργάζομαι σε μια Τράπεζα.
    Εργάζομαι στην Attica bank και είμαι Account Manager στο Business Center Αγίας Παρασκευής.
    Παράλληλα, δραστηριοποιούμαι στην ελεύθερη αγορά μέσω ατομικής μου επιχείρησης με αντικείμενο την διαφήμιση και προώθηση πωλήσεων, χωρίς να έχω καμία επαγγελματική σχέση με το Δημόσιο.
    Υπήρξα εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος την 4ετια 1994-1998, ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΜΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
    Την 2ετια 1996-1998 υπήρξα μέλος του Δ.Σ. του Ενιάιου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας.
    Υπήρξα ΑΜΜΙΣΘΙ Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου. Για το γιατί έγινα Πρόεδρος και με ποιά προσόντα, ρωτήστε τόσο τον κ. Γρετζελιά, όσο και τον κ. Κόντο.
    Ούτε από τον κ. Γρετζελιά, ούτε από τον κ. Κόντο ζήτησα ποτέ να καταλάβω έμμισθη θέση.
    Για όλες τις επιλογές μου στα τοπικά πράγματα, έχω δημόσια τοποθετηθεί κατ΄επανάληψιν και έχω εξηγήσει, με πολιτικούς όρους, τόσο την αποχώρησή μου από την Δημοκρατική Αλλαγή, όσο και την συμπόρευσή μου το 2006 με το Όραμα Πόλης του κ. Κόντου.
    Επίσης εξήγησα και επαρκώς το γιατί απομακρύνθηκα από την παράταξη του κ. Κόντου.
    Σε ό,τι αφορά το Πνευματικό Κέντρο, μία απλή ματιά στα νούμερα των συμμετεχόντων συμπολιτών μας στις δραστηριότητες του Πνευματικού Κέντρου, τότε και τώρα θα καταδείξει την διαφορά.
    Υπήρξα το 2003 ειδικός συνεργάτης του βουλευτή και τότε Υπουργού Άμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου.
    Η δουλειά μου όμως αφορούσε τον βουλευτή Παπαντωνίου (πολιτικό γραφείο), και ΟΧΙ τον Υπουργό.
    Και φυσικά η περιουσιακή μου κατάσταση δεν μετεβλήθη καθόλου, το εκκαθαριστικό μου σημείωμα και το Ε9 είναι στην διάθεση του οιουδήποτε. Άλλωστε υποστηρίζω φανατικά την ιδέα ότι πρέπει να αρθεί το φορολογικό απόρρητο και όλες οι φορολογικές δηλώσεις των πολιτών, ανεξαιρέτως, να αναρτώνται στο διαδίκτυο και να είναι σε κοινή θέα.
    Απο εκεί και πέρα, δεν έχω καταλάβει ΚΑΜΙΑ δημόσια θέση, ούτε στη Ν. Φιλαδέλφεια ούτε αλλού και δεν μισθοδοτήθηκα ποτε από τον κρατικό προυπολογισμό. Ούτε και το επεδίωξα, αλλωστε.
    ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν τους ανώνυμους «καλοθελητές», να γίνουν επώνυμοι και αν έχουν κάτι εναντίον μου να το καταθέσουν αρμοδίως, αλλιώς να υποστούν τις νόμιμες δικαστικές συνέπειες, των λεγομένων και γραφομένων τους, ως κοινοί συκοφάντες.

    Υ.Γ. 1 : Κε Σειτανίδη, θα σας παρακαλούσα εφεξής, τα σχόλια που περιέχουν τέτοιου είδους μομφές και κατηγορίες, όπως αυτά που προαναφέρονται κατά του προσώπου μου, να είναι επώνυμα ή να μην αναρτώνται.

    Υ.Γ. 2 : Ασφαλώς και υποστηρίζω τις επιλογές του αδελφού μου, Δημήτρη Κανταρέλη, επιστήμονα, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα και είναι νυν Δημοτικός Σύμβουλος, με την «Νέα Προοπτική». Ανέλαβε δε Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. επίσης ΑΜΜΙΣΘΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το να χύνεις τόνους λάσπης σε οποιονδήποτε χωρίς έστω και ένα ψευδώνυμο , έτσι ώστε αν θέλει κάποιος να απαντήσει να ξέρει που απευθύνεται. Σπύρο κατούρα τους αναξιορουφιανοχέστες και κάνε ότι αυτά τα ανθρωπάρια δεν μπορούν να κάνουν . Και τι δεν μπορούν να κάνουν ;;;; να σκεφτούν ελεύθερα κατ` επιλογή τους και όχι ότι οι άλλοι τους προστάζουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κε Καβακόπουλε
    Η παρακάτω γνώμη δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνδρομή στον προβληματισμό σου, που ενδεχομένως να σε απογοητεύσει, αλλά έτσι εγώ τουλάχιστον νομίζω.
    1. Σε μία εποχή πλήρους απαξίωσης των θεσμών, νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να πείσει για την αντικειμενικότητά του, δεδομένης της καχυποψίας που έχει φωλιάσει στα μυαλά όλων. Πόσο μάλλον όταν η σύζυγος σου είναι σύμβουλος της συμπολίτευσης.
    2. Κανένας σήμερα που έχει δικαίωμα ψήφου, δεν ψηφίζει κατά συνείδηση. Ίσως δεν ψηφίζει καν κατά παραγγελία. Το σίγουρο είναι ότι ψηφίζει «κατά το συμφέρον του».
    3.Για ποιους εκλέκτορες μιλάς και ποιες διαδικασίες διερεύνησης; Έχεις κάτι να τους υποσχεθείς ; Έχει καλώς. Αν όχι, κάποιος άλλος θα υποσχεθεί και τελικά θα επιλεγεί.
    4.Πιστεύεις αλήθεια ότι η όποια εξουσία θα έβλεπε με καλό μάτι τον έλεγχο για το καλό του πολίτη; Εξ άλλου αυτός δεν είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης; Είδες εσύ κανένα έλεγχο; Σε όλα τα επίπεδα πολιτικής κε Καβακόπουλε, κυριαρχεί η αρχή των «ίσων μέτρων», δηλ. «Δεν με ελέγχεις σήμερα εσύ, δεν σε ελέγχω αύριο εγώ». «Φάε και συ από κει που έτρωγα και δεν θα μιλήσω». Τώρα θα μου πεις και ο νέος θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη; Ε λοιπόν αυτός ο θεσμός θα εξελιχθεί σε «κακό σπυρί στον κώλο τους», γι αυτό θα προσπαθήσουν να τον απενεργοποιήσουν άμεσα. Ουσιαστικά θα λειτουργήσει για να βολέψουν τον δικό τους (διάβαζε κομματόσκυλα) και ταυτόχρονα να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών.

    Παρ’ όλα αυτά εγώ σου λέω βάλε υποψηφιότητα. Ακόμη και η αρνητική της έκβαση όφελος είναι. Ήδη ο διάλογος αυτός, που εσύ ήσουν αφορμή, δεν είναι κάτι θετικό; Η ιδέα που μας έβαλες ότι οι «Συμπαραστάτες» θα πρέπει να εκτίθενται στο διαδίκτυο κι αυτό θετικό δεν είναι; Για την ακρίβεια, δεν έχω καμία αμφιβολία για την προσφορά σου είτε επιλεγείς είτε όχι. Απλώς στη θετική έκβαση θα έχεις θεσμικό ρόλο.

    Οι άλλοι γιατί κρύβονται; Γιατί δεν τολμούν να εκτεθούν; Γιατί δεν μας λένε τα βιογραφικά τους; Ποια είναι η γενικότερη προσφορά τους; Γιατί δεν μας λένε ποιοι είναι; Φοβούνται μήπως τους τα βγάλουμε στη φόρα και πιέσουμε τους κολλητούς τους δημοτικούς συμβούλους να μην τους ψηφίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή