Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ
προσωρινός συντονιστής Δημοκρατικής Αριστεράς
Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
 Στο Δήμο της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, κατά τις τελευταίες εκλογές, τα ψηφοδέλτια του αριστερού φάσματος τα επέλεξαν περισσότεροι των 5.000 ψηφοφόρων (περιφερειακές εκλογές) και περίπου το 42% τα αποδέχτηκαν σαν ικανά να διοικήσουν τον ενιαίο δήμο.
Τι άλλο μπορεί να σημαίνει, όταν 7.500 ψηφοφόροι σε επιλέγουν με την ψήφο τους (δημοτικές εκλογές);
Δυστυχώς, στην τελική αναμέτρηση δεν βρέθηκε κανένα εκ των ψηφοδελτίων της αριστεράς.
Έφτανε, για να ηττηθούμε, μια αποδοχή από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ότι θα στήριζε το «Όραμα Πόλης» αναγνωρίζοντας ως επιτυχημένη τη θητεία του, την απελθούσα τετραετία.
Αυτός, λοιπόν, ο λόγος ήταν αρκετός για να εκτοξευτούν κατηγορίες του στυλ «ο Κόντος και οι συν αυτώ πήγανε στο ΠΑΣΟΚ, άρα δεν είναι αριστεροί, γι αυτό μαυρίστε τους».
Κανείς, πλέον, δεν έβλεπε τον αέρα της Δημοκρατίας που είχε φυσήξει τα τέσσερα τελευταία χρόνια στο δήμο.
Κανείς πλέον δεν έβλεπε τη διαφάνεια στους διαγωνισμούς, στις προσλήψεις του προσωπικού, στη διαχείριση των οικονομικών.
Κανείς, πλέον, δεν έβλεπε τις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, τις επανακατασκευές των παιδικών χαρών, της κεντρικής και των άλλων πλατειών (Υψηλάντη, πρώην ΠΙΚΠΑ, Απόμαχοι), τον εκσυγχρονισμό του στόλου της καθαριότητας, το πέρασμα της σκούπας από γειτονιές που ούτε στο όνειρό τους δεν είχανε δει να περνάει.
Κανείς, πλέον, δεν έβλεπε την κοινωνική πολιτική (συσίτια σε καθημερινή βάση για τους άπορους, βοήθεια στο σπίτι για τους ανήμπορους ηλικιωμένους, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για τις εργαζόμενες οικογένειες, δωρεάν παροχή καφέ και αναψυκτικών στα ΚΑΠΗ, πάγια οικονομική ενίσχυση της εκκλησίας στο φιλανθρωπικό της έργο, πάγια οικονομική ενίσχυση των αθλητικών, κοινωνικών και εξωραϊστικών συλλόγων).
Κανείς, πλέον, δεν έβλεπε την εθελοντική προσφορά των δημοτικών συμβούλων που προέρχονταν από τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά και των φίλων της που κατείχαν έμμισθες θέσεις χωρίς να πληρώνονται.
Κανείς, πλέον, δεν έβλεπε ότι ο Δήμαρχος, ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, δεν επιβάρυνε τα οικονομικά του Δήμου ούτε με προσωπικό οδηγό ούτε με αυτοκίνητο, ούτε και με προσωπικά έξοδα για κινητά τηλέφωνα, ούτε δικά του ούτε των συνεργατών του για ολόκληρη την τετραετία.
Κανείς, πλέον, δεν έβλεπε ότι δυο εκατομμύρια ευρώ εξοικονομήθηκαν για το ταμείο του Δήμου από αυτή την πολιτική της Δημοτικής Αρχής του «Οράματος Πόλης».
Εάν όλα αυτά δεν είναι αριστερή πολιτική, τότε τι είναι;
Σύντροφοι της κομμουνιστικής και της άλλης αριστεράς, ας δούμε τι έχει ανάγκη άμεσα αυτός ο τόπος κι ας σταματήσουμε να βάζουμε το μικροκομματικό μας συμφέρον πάνω από το κοινό καλό του τόπου γιατί οι πολίτες άρχισαν να μας προσπερνούν.
Όμως εάν θέλουν το ΚΚΕ και ο Σύριζα να θεωρούνται σοβαρά πολιτικά κόμματα θα πρέπει να μάθουν να βλέπουν το δάσος κι όχι μόνο το δέντρο.
Γιατί η ευθύνη τους για την απώλεια μιας πραγματικά χρήσιμης Δημοτικής Αρχής για την πόλη, είναι μεγάλη.-
ΥΓ: Η κομμουνιστική και η άλλη αριστερά με τις τόσο κοντόφθαλμες πρακτικές της καταντάει ο ευκολότερος αντίπαλος για τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας.

50 σχόλια:

  1. Άνθρωπε μου βαρεμένος είσαι;
    Θέλεις στα αλήθεια την ενότητα της Αριστεράς την στιγμή που την καθυβρίζεις!
    Ή παριστάνεις ότι την θέλεις για να δικαιολογήσεις την εξωσυζυγική σχέση του απο κόμματος σου με το ΠΑΣΟΚ, αφού εκείνο έχει συζυγική σχέση με τον Καρατζαφέρη…
    Τόσα χρόνια στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήσουν κι εσύ;
    Γιατί αυτομόλησες και ότι λέτε τώρα είναι συμπληρωματικό της πολιτικής ΠΑΣΟΚ;
    Και σταθερά ΕΝΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
    Όλα αυτά τα χρόνια υπονομεύατε τον ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούσατε να τον ρυμουλκήσετε σε συνεργασία και σε απορρόφηση από το ΠΑΣΟΚ στο όνομα της δημιουργίας της Κεντροαριστεράς…
    Αφού δεν σας πέρασε… διασπάσατε τον χώρο προεκλογικά και υποκρίνεστε πάλι ότι είστε αριστεροί και επιδιώκετε την ενότητα της αριστεράς…
    Επιτέλους λίγη ντροπή!
    Βγάλτε τις μάσκες και πείτε την αλήθεια!
    Ότι δηλαδή, είστε ΠΑΣΟΚ σε διατεταγμένη υπηρεσία διάλυσης της Αριστεράς!
    Ελπίζεται (μάταια) να τα καταφέρετε για να εκτιμηθεί αυτό από το σύστημα και να σας δοθούν ανάλογα δημόσια πόστα…
    Τίποτα δεν θα καταφέρετε η παραγωγικότητα σας στη στρατολόγηση προδοτών θα μείνει στο μηδέν!
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ! Ο ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννης Πουλάκης
    Θά απαντήσω μόνον σέ επώνυμα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσοχη. Γ.Π. Πασοκοs με πολιτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεί στην Δημοκρατική Αριστερά καθρέφτη έχετε; Αν ναι, να πάτε να κοιτάξετε και να δείτε ποιός ευθύνεται για τον κατακερματισμό της αριστεράς.

    Υ.Γ.: Για την προσπάθεια ξεπουλήματος της Πλατείας Γεννηματά σε εργολάβο έχετε να μας πείτε κάτι; Ή είναι κι αυτό αριστερή πολιτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί ακριβώς συντονίζει ο κ. Πουλάκης, μιας και δηλώνει συντονιστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τι ερωτήσεις είναι αυτές!

    Την διάλυση της αριστεράς φυσικά!

    Να την κάνουν μπάλωμα του ΠΑΣΟΚ...

    Και κ. Πουλάκη όταν γράφεται σε μια εφημερίδα ποιος να σας πει τι!

    Όταν γράφετε σε μπλογκς δεν ξέρετε ότι θα σας απαντήσουν και ανώνυμοι;

    Αν πιστεύετε ότι έχετε να αντιπαραθέσετε κάποιο επιχείρημα στην πολιτική κριτική που ασκείται σε όσα κι εσείς πολιτικά λέτε, γράψτε το!

    Μην υπεκφεύγετε...

    Εδώ πρωθυπουργοί απαντούν ζωντανά σε ανώνυμους στο διαδίκτυο...

    Ποιος νομίζετε πως είστε και παριστάνετε τον υπεράνω!

    Και για ποια δημοκρατική αριστερά μας μιλάτε αν δεν μπορείτε να κάνετε διάλογο χωρίς έλεγχο ταυτοτήτων...

    Γι΄αυτό είστε 3 κι ο Κουβέλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πίσω ΔουΝουΤοτσολιάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν απαντάει, λέει, σε ανώνυμους...

    Μυαλό δεν έχουν βάλει από το κάζο στις εκλογές. Ένα κάζο που πέραν των ηλιθιωδών πολιτικών επιλογών (στήριξη ΠΑΣΟΚ) οφείλεται και σ' ένα ανεξήγητο τουπέ τόσο του επικεφαλής των όσο και κάποιων στελεχών τους που κυκλοφορώντας με ύφος χιλίων καρδιναλίων έδιναν την εντύπωση ότι το τοπικό ΔΗ.ΑΡΙ. (ή ΔΗΜ.Α. όπως το θέλουν) είναι μια κλειστή λέσχη πλουσίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα καλά... δεν έχετε καταλάβει ότι και μόνο η επιλογή του όρου «αριστερά» στο όνομα της ΔΗΜΑ προκαλεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώς να μην έχουν τουπέ ρε φίλε 11.47;
    Ξέρεις τί είναι να έχεις τελειώσει τον... Αγαλιανό και να κινείσαι στα όρια του λούμπεν στα σχολικά χρόνια, και ξαφνικά να γίνεσαι... αξιοκρατικά μεγαλοστέλεχος στην πασοκοαναθρεμένη εταιρεία του κουνιάδου σου; Μεγαλώνει η μύτη και κοιτάει στο ταβάνι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Filoi synanagnwstes blogo-eidisewn,

    an perimenete apo Valies... Thanasides... & CIA... na akousete kapoia "alitheia" i na mathete gia kapoio "gegonos"...
    gelasthikate !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν σκεφτείς τώρα ότι ο απόφοιτος... του Αγαλιανού είναι πρώτο στέλεχος στην αριστερά (τρομάρα τους) των κυρκοκουβέληδων καταλαβαίνεις τι σχέση μπορεί να έχουν με οτιδήποτε αριστερό!

    Αν πάρεις τώρα και την πολιτική που εφάρμοσε στο δήμο θα καταλάβεις ότι πράγματι ο φυσικός του χώρος είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ!
    Ακόμη κι ο Παναγιωτακόπουλος με τον Τζουμάκα είναι ακροαριστεροί μπροστά τους!
    Το κακό είναι πως είναι πολλοί... και χρειάστηκαν και συντονιστή...
    Σιγά σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ μην πέσετε σε συντονισμό και καταρρεύσετε αμέσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά μη χαλιέστε... Ο άνθρωπος το είπε καθαρά... Δεν συζητάει με ανώνυμους. Μόνο με επώνυμους. Ποιοί νομίζετε τέλος πάντων ότι είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. opote katharise me ton dialogo...

    opws leme petaxe (t)o poulaki(s)!

    etsi ki allios omws o stoxos tetoiwn paremvasewn... den einai o dialogos...

    alla h dhmiourgia provlhmatwn stous prwhn syntrofous
    afthn thn ergolavia exoun analavei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπήρχαν δήμοι που ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΔΗΜ.Α. συνεργάστηκαν μια χαρά. Εδώ όμως πολύ δύσκολα θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το χάσμα είναι αγεφύρωτο. Και την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι τοπικοί παράγοντες της ΔΗΜ.Α. που είναι πλέον γνωστοί ως ...κοντοβατίδηδες. Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το πρώτο και βασικότερο ότι αντί να ασχοληθούν προεκλογικά με τους αντιπάλους τους γράφαν άρθρα εναντίον του Μάλλιου (λες κι ο Μάλλιος ήταν ο βασικός αντίπαλος) σε έντυπο της πόλης ο εκδότης του οποίου είναι γνωστό ότι κινείται μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς. Αλλά και η μαζική παρουσία των στελεχών της σημερινής ΔΗΜ.Α. στις εκδηλώσεις του ΛΑ.Ο.Σ. είναι κάτι που έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις όλων.

    Τώρα σε ό,τι αφορά το κείμενο του κ. Πουλάκη, τον οποίον δεν γνωρίζω, εκείνο που έχω να πω είναι πως είναι λίαν επιεικώς παράδοξο, να εγκαλεί το Κ.Κ.Ε. και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι ευθύνονται που χάθηκε ο Δήμος. Μα ο Δήμος είχε χαθεί κ. Πουλάκη από τη στιγμή που αποποιηθήκατε ιδεολογία και αρχές προσκυνώντας το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Δ.Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι σχέση έχουν με αριστερά ΔΗΜΑ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΟΑ, ΚΕΔΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και λοιποί;
    Την ίδια σχέση πού'χει το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας ή Γαλλίας με την αριστερά. Δηλαδή ΚΑΜΙΑ!!! Μην κονταροχτυπιέστε λοιπόν, σοσιαλχαμουράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εκτος απ τους κοντοβατιδηδες υπαρχουν κι οι καλυβοπεπεδες μην ξεχνιομαστε. Κι αυτοι ειναι ακομα πιο επικινδυνοι. Συνδικαλιστες - εργατοπατερες πρωην τσιρακια του Παναγοπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανωνυμε 3.52 επειδη καταλαβαινω που το πας, μη μου πεις οτι αριστερα ειναι μονο το ΚΚΕ, που εχει προσκυνησει απο το 74' τη νομιμοτητα στο αστικο καθεστως. Σεβομαι το ΚΚΕ αλλα τοπικα δεν εκατσε καν σε ενα τραπεζι για συζητηση κι εσπευσε να κλεισει συνδυασμο για να προλαβει τις εξελιξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. oi kontovatidides pote den hthelan ton SYRIZA kai thn enothta ths aristeras!

    gi ayto kai pote den parahorhsan ta grafeia tou SYNASPISMOY ston SYRIZA

    epishs oi kontovatidides htan ekeinoi pou htypousan adamopoulo gia na eklegei gretzelias ton opoio esteilan se synergasia me ton idio, gia dhthen skandalo sta dikasthria opou kai athoothike panigyrika!

    apo to 02 ws to 06 synexisan na ton xtypane gia na diefkolynoun ton gretzelia!

    twra xtypousan Mallio!

    Me exairesh thn perasmenh 4etia tous edwsan xtyphmata oi dhmotes kai katalavan...

    4 exelexe o syndiasmos ki an o kontos den eklegotan ws dhmarxos den tha eixe eklegei kaneis tous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τόσο πολύ σας τσούζει η παρουσία της ΔΗΜΑΡ;
    Τόσο πολύ σας έτσουξε το άρθρο του Πουλάκη και κάνατε ρεκορ σχολίων;
    Γιατί οι εμετοί σας μου θυμίζουν το στίχο του Σαββόπουλου:
    'Μια τσογλανοπαρέα που κανει κριτική';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς ΑΦΕΛΗ: Καλύτερα τσογλάνια που κάνουν εμετό παρά αυτοϊκανοποιούμενος κρυφοπασόκος. Και δεν είσαι μόνο συ! Και στον άλλο νεότευκτο πολιτικό σχηματισμό με πρώτο συνθετικό πάλι το "Δημοκρατική" βρίσκουμε μπουμπουκάκια σαν και σένα που σπεύδουν να ξελασπώσουν το σύστημα όταν αυτό κλυδωνίζεται θολώνοντας έτσι τα νερά. Αν είναι να καταρρεύσει ο δικομματισμός για να μπείτε και σεις στο παιχνίδι ως στήριγμα των δυο αυτών σάπιων κομμάτων, τότε άστο. ΥΓ: Θα δούμε σε μια 5ετία τους κατά τόπου "συντονιστές" πού θα βρίσκονται και τι θα κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άντε Γιάννη μου, "φίρμα" έγινες πάλι! Μια μακακία έγραψες και σε πήρανε στα σοβαρά! Βρε φουκαρά, δεν κατάλαβες τίποτα από τη χλαπάτσα που φάγατε; Της ίδιας λογικής με τον Κόντο είναι και ο Ιωακειμίδης και καθάρισε Ρέντη και Νίκαια στο άψε- σβήσε. Όπως και ο Φωκιανός, εδώ κοντά σας. Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έπαιξε ρόλο το ότι είστε -πράγματι- Πασοκοουρά, αλλά ότι μαυρίστηκε η πολιτική της τετραετίας; Τρίτοι ήρθατε ακόμα και στη Φιλαδέλφεια. Συμπέρασμα ακόμα δε βγάλατε; Ή μήπως της κοντής......της φταίνε οι τρίχες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μία κότα δέν θά βάλει τό ονοματάκι της από κάτω
    από τα γραφόμενά της; ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μου αρέσει να βλέπω τις συνοδούς πολυτελείας... που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ για να ικανοποιεί τις ανάγκες του... να αποκαλούν κότες τους αντιπάλους του!

    Ακόμη και κότα... να είναι κάποιος δεν είναι χειρότερο από το να κάνει πολιτική πορνεία εκδιδόμενος όσο-όσο στο ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ

    Άντε να ανοίξετε και οίκο... να τους κάνουμε δύο στη Φιλαδέλφεια...

    45 Γιάννηδες 1 κοκόρου γνώση...

    Αγιάννης Κοτοπουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. «Οmnia novit Graeculus esuriens; in coelum jusseris, ibit»,4 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:46 μ.μ.

    Πόσο «ωραία» και «στοχευμένα» τα σχόλιά σας,
    αγαπητοί...
    Νίκο ?
    Γεράσιμε ?
    Θεόδωρε ?
    Βάλια ?
    Θανασάκη ?
    Αλέκο ?
    και λοιποί...
    Γ Ρ Α Ι Κ Υ Λ Ο Ι !!!


    Τελικά έχουμε γεμίσει ανεγκέφαλους “προοδευτικούς” πουλημένους δειλούς,
    συστηματικά συκοφάντες-υβριστές,
    που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους,
    για να λύσουν τα υπαρξιακά τους,
    να εκφράσουν την εμπάθειά τους,
    να ρίξουν τη χολή τους, και έτσι
    να ικανοποιήσουν το κόμπλεξ της "μικρότητάς" τους...

    Δυστυχώς γι’ αυτούς οι παροικούντες… γνωρίζουν!

    Όμως το πραγματικό ερώτημα είναι να διακρίνει κανείς τη ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ τέτοιων τοποθετήσεων-σχολίων.

    *** Σε ποιους ΔΙΝΕΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ με τις συγκεκριμένες σας πράξεις;
    *** Αυτό είναι το «ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ» σας, για να σας αποδεχθούν, όσοι σας απορρίπτουν;
    *** Με αυτή τη «Συντροφική ΗΘΙΚΗ» και με αυτό τον τρόπο κριτικής μεταξύ των αριστερών ανθρώπων, θα πάει μπροστά η αντικαπιταλιστική αριστερά;

    Ζητείται… αιδώς!!!
    Γ Ρ Α Ι Κ Υ Λ Ο Ι,

    Είστε για φτύσιμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η αλήθεια ειναι ότι με την αύξηση των νομίμων
    οίκων ανοχής χάνουν την δουλειά τους οιπροα-
    γωγοί,γιαυτό Αγιάννη Κοτοπουλάκη κινδυνεύεις να μείνεις άνεργος και ο τάμειο ανεργίας δεν αναγνωρίζει το επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλά τώρα κύριε Πουλάκη εγώ εκ τρίτου ερωτώ, μην με βάζεται αν έχετε την καλοσύνη στους γραικύλους!

    Εσείς που αν κατάλαβα καλά είστε με τον κ. Κουβέλη, είστε και υπέρ της ανατροπής του καπιταλισμού;

    Και ερωτώ όχι γιατί σας κατηγορούν ότι είστε υπέρ της ανατροφής του καπιταλισμού οι σύντροφοί σας όπως τους αποκαλείτε,

    αλλά γιατί κι εγώ έχω την εντύπωση ότι το μόνο που δεν επιθυμείτε είναι η ανατροπή του συστήματος!

    Δεν το λέω από την γωνία του αριστερού γιατί μόνο αριστερός δεν είμαι, αν και έκανα το πέρασμα μου νεαρός...

    ούτε γιατί σας θεωρώ βολεμένους...

    αλλά γιατί ειλικρινά πιστεύω πως η ιδεολογία σας είναι αντίθετη με επαναστάσεις και ανατροπή του καπιταλισμού...

    Αν είναι να με βρίσετε μην απαντήσετε καλοπροαίρετα ερωτώ επαναλαμβάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Profanos Yparxei krisi kai stin Aristera, kai i ekfrasi tis xeperna tin kosmiotita. Aftosigkratisi Syntrofoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2011 9:27 μ.μ.

    Να σου διευκρινίσω ότι δεν είμαι ο ΠΟΥΛΑΚΗΣ
    και δεν ξέρω αν συμφωνεί με όσα γράφω.

    Όσο για τους άλλους, τους Γραικύλους,
    τι να πω...

    Ζητείται… αιδώς!!!

    «Ψαγμένος Αριστερός Φιλόσοφος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 4 ΦΕΒ ωρα 9΄27 μμ
    Θεωρώ οτι το καπιταλιστικό συστημα δεν είναι αυτό που αρμόζει να ζουν οι άνθρωποι,καθώς και οτι είναι αυτό που θα οδηγήσει τον πλανήτη στην καταστρoφή και σύντομα μάλιστα
    Ομως και από την αλλη μεριά και ο υπαρκτός σοσιαλισμος δεν έδειξε καλύτερα αποτελέσματα και επιπλέον αφαίρεσε και το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφραστούν ελεύθερα,πραγμα που το κατάφερε ο καπιταλισμός σε ενα σχετικά ικανοποιητικό βαθμό,δεν γνωρίζω,όμως,αν αυτό το πλεονέκτημα θα το διατηρήσει για πολύ ακόμα.

    Η αριστερά,νομιζω,οτι θα πρέπει να αναθεωρίσειτις μέχρι πρότεινως βεβαιότητές της,κομμουνιστικές [αποθητικές πλέον] και 'αντισυστημικές'της αλλής αριστεράς[χαοτικές και συνάμα,επικίνδυνα,καταστροφικές]και να προσπαθήσει για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών [φαίνεται οτιο καπιταλισμός ειναι ικανόςνα μας γυρίσει στην εποχήτου'οι προλετάριοι δεν εχουν να χάσουν παρά μόνον τις αλυσίδες τους'],ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΕΙΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΣΗ να Μ Ε Τ Α Ρ Υ Θ Μ Ι Σ Ε Ι το σύστημα ώστε,στην πορεία,να αγγίξει το όρ αμα του σταματήματος της εκμετάλευσης του ανθρώπου απο άνθρωπο,εξασφαλίζοντας την διαιώνιση και βελτίωση των συνθηκών για την ζωή των όντων στον πλανήτη.
    Δεν ειναι τυχαίο που δεν μιλώ για επαναστατικές διαδικασίες.Χωρις πειστικό όραμα,εκατόμβες θυμάτων,δικαίων και αδίκων,κατάλυση της δημοκρατίας[έστω και αυτής της λίγης,αν το θέλεις]και αμφίβολης μετεπαναστατικής πορείας,ΔΕΝ ΠΕΙΘΩ ούτε τον εαυτό μου.Ο αριστερος,θέλω να πιστεύω,οτι εστω και βασανιστικά,ειναι υποχρεωμένος να μαθει να
    λαμβάνει υπόψην του την πραγματικότητα και οχι να την στέλνει στο 'πυρ το εξώτερο'οταν αυτή συγκρούεται με τις βεβαιότητες του,αλλιώς θα
    είναι ο εύκολος αντιπαλος για το κατεστημένο.
    ΤΕΛΟΣ η δεοντολογία επιβάλλει,οταν ενα άρθρο
    είναι ενυπόγραφο,οι σχολιασμοί και κριτική να
    γίνονται επώνυμα γιατί το αποτ΄λεσμα το βλέπου-
    με εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Νομίζω όλοι σας κάνετε κάτι που δεν είναι σωστό!
    Πρώτα ευθύνεται η πλευρά που έχει αναρτήσει το θέμα, γιατί στις επιθέσεις που δέχεται βρίζει!!!

    Μετά όμως φταίει και η πλευρά που επιτίθεται!
    Γιατί το κάνει με σφοδρότητα ενώ είναι φανερό πως αυτοί που λέτε Κοντοβατίδηδες ή όπως αλλιώς ακολουθούν την τακτική του κοπαδιού των αγριογούρουνων!

    Που θυσιάζουν ένα μικρό για να σώσουν το κοπάδι!
    Όσοι γνωρίζουν να κυνηγάνε αγριογούρουνα ξέρουν ότι στέλνουν μπροστά στα 100 μέτρα ένα μικρό για να χτυπήσουν οι κυνηγοί αυτό μόλις το δουν στην ενέδρα και να ειδοποιηθεί έγκαιρα το κοπάδι ώστε να τραπεί σε φυγή και να γλυτώσει!

    Προφανώς οι πρώην επικεφαλής αυτό κάνουν τώρα και κρύβονται πίσω από τον κυρ Γιάννη...

    Αν μου τα λένε σωστά το έχουν ξανακάνει με επιτυχία όταν έσπρωχναν τον Αλαφάκη ή τον Κωνσταντάτο για υποψήφιους τότε που δεν ήθελαν να εμφανίζονται για να μην φθείρονται...

    Νομίζω είναι έξυπνη τακτική και εσείς έχετε σκαγιάσει τον ανήμπορο αυτό κύριο που αποδέχτηκε να κάνει τον στόχο!

    Έχει την ευθύνη του βέβαια όχι μόνο γιατί αποδέχτηκε αλλά και για την αδυναμία που παρουσιάζει να υπερασπιστεί τις απόψεις που υποστηρίζει αρνούμενος τον διάλογο!!!

    Αλλά όταν κάποιος εκπροσωπεί έναν πολιτικό χώρο που είναι ζήτημα αν πιάνει το 0,5% που να βρει και άξια στελέχη να προβάλουν και να υπερασπιστούν τις απόψεις τους...
    Είναι καλύτερα νομίζω να μην ξαναναρτήσει ποστ ο συμπαθέστατος κύριος Γιάννης (τον οποίο δεν γνωρίζω) σαν συντονιστής... τουλάχιστον γιατί σαφώς εκθέτει παρά προβάλλει τον χώρο που εκπροσωπεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ανωνυμο 2Φεβ 7,59 μ.μ
    ΝΙΚΟΛΑΚΗ,οσα δεν φτάνει η αλεπου τα κανει
    κρεμαστάρια ,η βλακεία σας και η ηλιθειότητα ΣΑς
    ειναι αηττητη και ειδικα στον χώρο της 'ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ'
    που νομιζεις οτι εκφράζεις.
    Δυστυχώς,για σένα,ο χώρος της Δημοκρατικης Αριστεράς δεν ζητά την εγκριση κανενός για το πως
    θα λειτουργησει ,ποιόν θα κάνει συντονιστη η οτι
    άλλο,κάτι συγκεκριμένο επι του αρθρου να κάνατε
    εκτός απο αφορισμούς και σπέκουλα
    ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ ΠΟΛΥ ΦΟΥΚΑΡΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Telika apantaei se anwnymous!!!

    Mhpws rwtage o idios eixe etoimasei kai thn apanthsi...

    kyrie poulaki na apanthsete kai stous allous anwnymous twra afou kanate thn arxh!

    Gia na parete kai tis antapanthseis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν εχω να απαντήσω τίποτα στη σπεκουλα και τους
    αφορισμούς των αυτόκλητων ιδιοκτητών της 'αριστεράς' ΟΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ θα τους φύγουν αργά και
    βασανιστικά΄,οπως γράφω και στην παρέμβασή μου,
    ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ,ΚΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. leme kai xeleme twra opws poulakhs xepoulakhs?

    epi tou arthrou einai ola ta sxolia esy den to katalaves kai les kai onomata asxeta gia na provokareis athwous!

    vlepeis to nikolaki... kai xaneis to dasos twn epikrisewn gia th stash kai tis apopseis pou ekfrazeis...

    Xexases pws me tous Kontovatidhdes hsastan dyo xenoi sto idio koma kai twra se evalan brosta gia na xtyphsete thn aristera!

    Na meinoun sto apyrovlhto ekeinoi kyrioi kai kala na mazevoun psifous...

    Kai na kaneis esy thn vrwmikh douleia...

    aidws poulaki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 1) """προσωρινός συντονιστής Δημοκρατικής Αριστεράς
    Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας"""

    Πραγματικά είναι για γέλια. Καλά δεν ντρέπεται ο τύπος να εμφανίζεται με αυτόν τον τίτλο. Μου θυμίζει έναν άλλο απίθανο τύπο που είχα γνωρίζει κάποτε και μου έλεγε ότι είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΑΒΛΙ ΦΘΙΩΤΙΔΟΦΩΚΙΔΟΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΩΚΙΔΟΣ)!!!!χαχαχαχα.

    Είναι λοιπόν
    ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ???? λες και υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις για την θεσάρα αυτή από τα μέλη του κόμματος της περιοχής μας...
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ??? ποιών?? 3 και ο κούκος είναι όλοι και όλοι...
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ? μιας ακόμη συνιστώσας ανάμεσα στις τόσες που υπάρχουν που κοντράρει στα ίσια την είσοδο της στη ΒΟΥΛΗ και την ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!! (ΜΕ 0,5% όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω)
    ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ. Σιγά τον υπερδήμο, λες και τον έβαλαν να συντονίσει τον ενιαίο δήμο του Λος Άντζελες.

    Ρε πως τρελλαίνονται για τίτλους οι Ελληναράδες. Υπουργέ, πρόεδρε, τώρα και συντονιστά θα φωνάζουμε στη Δεκελείας...
    Ξυπνάτε σας έχουν πάρει στο ψιλό, άσε που η αβραμοπουλικοτσοβολική σας κατάληξη είναι βεβαία.

    2) Αν και μακριά από το χώρο της αριστεράς το μόνο που καταφέρνουν είναι να με κάνουν αν συμπαθώ το ΚΚΕ όλο και περισσότερο. Ίδια ξυλινη γλώσσα, ίδιες αναχρονιστικές απόψεις αλλά τουλάχιστον είναι συνεπής, δεν γλύφουν κανέναν, δεν διασπώνται σε 20 συνιστώσες. Στους άλλους όποιος διαφωνεί φτιάχνει και ένα καραγκιοζιλίκι που το λέει κόμμα. ΄Ασε που ψάχνουν συνεχώς ανάπηρους να γίνουν το δεκανίκι τους.

    Άντε και ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ συντονιστής! Με τις ευχές μου κύριε συντονιστά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. """Δυστυχώς,για σένα,ο χώρος της Δημοκρατικης Αριστεράς δεν ζητά την εγκριση κανενός για το πως
    θα λειτουργησει"""

    O ποιός χώρος?
    κ.Πουλάκη κατά το κοινώς λεγόμενον ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΚΑΣΤΑΝΟ, όπως λένε και οι νεαροί της πόλης μας!!! Αποτελείται μια ακόμη συνιστώσα η οποία θα έχει την τύχη των λοιπών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, θα αγωνίζεται δηλαδή μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και σε διάστημα 5 ετίας θα ακολουθήσει τη φυσική της κατάληξη, δηλαδή ή να διαλυθεί ή να έχει την τύχη του ΔΗΚΚΙ.
    Αφήστε λοιπόν τους πολυ-χώρους της συνιστώσας-σχηματισμού-κατασκευάσματος σας, τα αρχηγιλίκια με συντονιστές, γραμματείς και φαρισαίους γιατί αμφιβάλλω αν το ΤΑΞΙ ΤΟ ΓΕΜΙΖΕΤΕ όπως ξαναλένε και οι νεαροί της πόλης μας!!!

    Ε Λ Ε Ο Σ
    ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ, 2011 ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιατι,πρωην συντροφε καλύπτεσαι απο την ανωνυμια
    τι φοβάσε; μηπως σε χαρακτηρισω ΚαλυβοΠεπε,δεν
    θα το κανω.Θα σε ψέξω για το οτι το ΠΑΣΟΚ με μια
    παραδοχη του προκάλεσε την ηττα του 42% των εγκυ
    ρων ψηφοδελτίων τών εκλογών .και συνεβει αυτό για
    τί ενα κομμάτι της (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ)πιστευε οτι μαζευεί οπλα για να τσακισει το αλλο(ΔΗΜΑΡ)στό
    μέλλον,λες και στήν περιφέρεια δεν ηγειτω ενα
    απο τα ποιο αμφισβητουμενα προσωπα του ΠΑΣΟΚ
    μονο και μονο γιατι ηταν "αντιμνημονιακο"
    Τουλαχιστον στΟν Δημο μας οεπικεφαλης ήταν
    γεννημα θρεμα της αριστερας .Απο το ΚΚΕ δεν
    περιμενα τίποτα,εχει τίς δικές του ,αδιαταρα-
    χτες βεβαιότητες αλλά από τονΣΥΝ;
    Η βεβαιοτητα της υπεροχής του ιδεολογικου οπλοστασιου και οχι μονον (Η υπεροχή της ανανε-
    ωτικης πτέρυγας στην οργανωση)ΣΑς εκανε να χαρισεται τον δήμο στον Γρετζελιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύριε Πουλάκη, πρώτον μια «τεχνική» συμβουλή: πριν αναρτήσετε τα κείμενά σας να τα γράφετε πρώτα στο WORD, όπου γίνεται και ορθογραφικός κλπ έλεγχος.
    Δεύτερον, προσπαθείτε να υπερασπισθείτε τα πεπραγμένα μιας Δημοτική Αρχής με επιχειρήματα που λίαν επιεικώς δεν αντέχουν στην κριτική, ενώ οι υπεύθυνοι της αρχής αυτής «λουφάζουν», αφήνοντας εσάς να υπομένετε τον –επώνυμο ή ανώνυμο – αντίλογο, πράγμα που κατά τη γνώμη μου τιμά ίσως εσάς, αλλά δεν τιμά αυτούς.
    Ένα παράδειγμα ανάμεσα σε πλήθος άλλων, ο κ. Βατίδης που χαρακτήριζε «νεοφιλελεύθερη επέλαση» την κατά 15% αύξηση των δημοτικών τελών επί Αδαμόπουλου, που κρύβεται σήμερα, πώς χαρακτηρίζει την κατά 100% σχεδόν αύξηση των δημοτικών τελών επί Κόντου και αφήνει εσάς να υπερασπίζεστε την πολιτική αυτή ως «αριστερή»;
    Τρίτον, διαπληκτίζεστε και αλληλοκατηγορείστε, αλληλοβρίζεστε θα έλεγα στο blog με ανθρώπους που «μαζί τα τρώγατε» μέχρι χτες, τους οποίους «εγκαταλείψατε» διότι τάχατες δεν συμφωνείτε «ιδεολογικοπολιτικά»
    Τώρα το καταλάβατε;
    Αλλά εκτός που αυτοί μπορεί να μην συμφωνούν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή ήταν πραγματικά χρήσιμη στην πόλη, αφού όπως λέτε δεν συμφωνείτε και «ιδεολογικοπολιτικά» γιατί θάπρεπε να την στηρίξουν;
    Τέταρτο, η εντύπωση πολλών δημοτών που παρακολουθεί τις μεταλλάξεις κάποιων «υπεύθυνων» είναι ότι προσκολληθήκατε στο ΠΑΣΟΚ όχι για «να προστατεύσει (η «αριστερά») την δημοκρατική του έκφραση να μεταρρυθμίσει το σύστημα ώστε, στην πορεία, να αγγίξει το όραμα του σταματήματος της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο, εξασφαλίζοντας την διαιώνιση και βελτίωση των συνθηκών για την ζωή των όντων στον πλανήτη» αλλά διότι το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα την κουτάλα.
    Αυτό, ομολογώ, είναι όντως ένα πολύ πειστικό «όραμα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανωνυμο 6 Φεβ 12.01
    ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ
    ΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ !!!

    Ε Π Ι Λ Ο Γ Ο Σ Κ Α Ι Τ Ε Λ Ο Σ
    Πως ειναι δυνατόν να απολογουμαστε για το αν
    ''πηγαμε''με το ΠΑΣΟΚ όταν ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τα πιό ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ,ΔΗΜΟΣΧΕΣΙΤΙΚΑ,
    ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΙΚΑ στοιχεία του ΠΑΣΟΚ ,και με ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ πασοκο,ελεγχόμενης αξιοπιστίας;
    Ενώ σε μας ήρθε το ΠΑΣΟΚ κάτω από την ηγεσια
    Κόντου.Εχει διαφορά ετσι; Γιατί δεν ζητάτε να
    απολογηθή το ΠΑΣΟΚ για αυτό;
    Σε οτι αφορά ''το ΝΙΚΟΛΑΚΙ''έγω΄εννοούσα τον
    (Ν)έο πελάτη που μπήκε,αλλα εσυ κατάλαβες αλλο
    φαινεται οτι οποιος εχει τη μυγα ,μυγιάζεται.
    Για το ποιός πρόσφερε την δημαρχια στον Γρετζελια φαινεται από το ποιός εισπράττει τα
    χρεωστουμενα(ΣΥΠΙΖΑ -ΚΚΕ σε θέσεις που δεν τις
    δικαιούνται)
    Οσο για τα εσωκομματικά που αναφέρατε,(αφού
    ούτε την λειτουργία του κόμματός σας δεν σέβεστε
    ΠΑΛΙΟΚΑΤΙΝΕΣ,γιατί να την σεβαστώ εγώ;)Στις εσω
    κομματικές εκλογές για την προεδρεία ΠΟΙΟΣ στήριζε,ανοικτά,την υποψηφιότητα του αείμνηστου
    ΜΗΧΑΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ;;

    ΤΕΛΟΣ!! ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!
    ΥΓ.Την αλλη φορά πριν αναρτήσης να με ρωτάς,
    ΔΙΑΜΑΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γιάννη και τώρα η ανάρτηση ήταν κατόπιν δικής σου προτροπής. Μόνο για το χρόνο δεν συνεννοηθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κ.Θηραμενη

    Ευχαρίστω για την συμβουλή αλλα η σχέση μου με τα κομπιούτερ ειναι πολυ κακή. Παρακαλώ ανεχθείτεμε έτσι, εδω ανεχόμαστε αυτους που γράφουν στα αλαμπουρνέζικα.
    Θα ήθελα να σας συστήσω να διαβάσεται το άρθρο μου στο τελευταίο φύλλο του "Επιτέλους" για να καταλάβετε τι θεωρώ οτι δεν είναι αριστερό. Για το τι πίστευε ο κ.Βατίδης ας απαντήσει αυτος. Εγω λέω αυτο "Όταν εισαι έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια λες" και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
    Οι περισσότεροι πρώην σύντροφοι μας θεωρούσαν χρήσιμη την δημαρχιακή θητεία του "οράματος πόλης" πριν την διάσπαση. Ξαφνικά είδαν την αποτυχία της;
    Όσο για την δικαιολογία περί στήριξεις ΠΑΣΟΚ, και παλαιότερα είχε επειχειρηθεί απο τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ η στήριξη στον Κόντο, τότε δεν ειχε ενοχλήθει κανένας μας.
    Θα μπόρουσες να μου πεις: Μα τώρα υπαρχεί το "Μνημόνιο"; Εγω θα σου πω: Δυστυχώς αυτη η αριστερά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς "Βαρβάρους", τώρα που τους βρήκε, θα "Σκοτώσει" 5-6 και μετά θα ψάξει για αλλους.
    Όσον αφορα την αποχώρησει μας απο τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ήταν γιατί η ηγετική ομάδα άλλαξε τον χαρακτήρα του κόμματος. Νομίζω οτι είχαμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Προσωπικά, πιστέυω οτι έπρεπε να είχαμε φύγει πολύ νωρίτερα.
    Η εντύπωση τον πολιτών, πιθανόν να είναι αυτή που επικαλείστε, αλλα αυτού του είδους η απαξίωση ανθρώπών και πολιτικών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους (φασίσμους κτλ). Νομίζω οι σκεπτόμενοι πολίτες πρέπει να αποφέυγουν αυτου του είδους την λογική.

    Υ.Γ

    Κ.Θηραμένη το πεντάλεπτο δημοσιότητας που μου αναλογεί το εχω εξαντλήσει με το παρα πάνω. Γνώριζεις ποιός είμαι. Τον καφέ μου τον πίνω στα καφέ της Ν.Φιλαδέλφειας. Όποτε θελήσεις έλα να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Kύριε Πουλάκη όλα σταματάτε την κουβέντα και όλο την συνεχίζετε!
    Πρέπει να σας πω όμως ότι εκτός άλλων αρνητικών που παρατήρησα στην παρουσία σας εδώ μέσα, θεώρησα πολύ τραβηγμένη την προσπάθεια που κάνατε να επιρρίψετε ευθύνες στον κ. Σεϊτανίδη για την ανάρτηση του κειμένου σας!
    Τι θα άλλαζε αν το αναρτούσατε άλλη χρονική στιγμή;
    Τίποτε!
    Αν όμως, και πολύ καλά έκανε ο κ.Σεϊτανίδης, δεν μας ενημέρωνε ότι εσείς τον παροτρύνατε να το αναρτήσει, όλοι θα είχαμε την εντύπωση ότι σας παγίδεψε ο δεξιός ως αριστερό... για να σας εκθέσει στους αντιπάλους σας...
    Συγχωρήστε μου την γνώμη, δεν κάνετε για αυτό που έχετε αναλάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Ανώνυμος των 7.25μμ
    Ούτε με τον Γιάννη Πουλάκη, ούτε με κανέναν που θέλει να στείλει ένα κείμενό του στο blog αυτό υπάρχει παρεξήγηση. Το κείμενο το έλαβα και το δημοσίευσα.
    Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Χωρίς να θέλω, αγαπητέ, να πω κάτι αρνητικό για σας, πραγματικά βαρέθηκα να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Πολλοί -ίσως όχι εσείς, δεν ξέρω- χρησιμοποιούν τον όρο "δεξιός" όχι μόνο για να με χαρακτηρίσουν, αλλά και για να με στιγματίσουν. Είμαι πολύ περήφανος για τις ιδέες μου (άλλωστε κανείς δεν μου τις επέβαλε...) και θεωρώ εαυτόν βαθύτατα δημοκράτη και βαθύτατα προοδευτικό άτομο. Μπορεί ο οποιοσδήποτε άλλος να έχει άλλη άποψη για μένα ή και για τις ιδέες μου, αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Αλλά είναι δυνατόν κάθε τρεις και λίγο να πρέπει να αποδείξω ότι μετέχω στο δημοκρατικό παιχνίδι; Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Όπως καταδεικνύουν όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις, παρόμοιες ιδέες με τις δικές μου έχει περίπου (συν- πλην) το 40% της ελληνικής κοινωνίας. Αλίμονο αν είναι να αποδεικνύουμε κάθε φορά τα αυτονόητα. Αλίμονο. Τα γράφω αυτά με αφορμή το σχόλιό σας, όχι υποχρεωτικά για σας, να εξηγούμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αφού δεν το γράφετε για μένα περιορίζομαι μόνο να εξηγήσω πως καμιά τέτοια σκέψη... ούτε ως υποψία δεν υπήρχε στο μυαλό μου, ακόμη κι αν οι απόψεις σας εκφράζανε όχι το 40% αλλά έστω μόνο τον εαυτό σας!

    Ότι έγραψα είχε να κάνει με την παρουσία του κ. Πουλάκη και το γεγονός ότι δημοσίως έγραψε με τρόπο που σε μένα έδωσε την εντύπωση ότι εσείς χωρίς την έγκριση του αναρτήσατε το κείμενο του που βεβαίως είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Έμαθα ότι ο κ. Πουλάκης είναι εκλεγμένος εδώ κι έξη μήνες!!!

    Όταν ρώτησα έναν του συντονιστικού οργάνου... γιατί δεν εκλέγεται οριστικό συντονιστή, γραμματέα, πρόεδρο ότι πείτε τέλος πάντων, μου είπε ότι είναι λίγοι(!) δεν δέχεται κανείς(!!) δεν μαζεύονται να συνεδριάσουν γιατί οι περισσότεροι οργανώθηκαν... εκεί λόγω Κόντου και δημαρχείας(!!!)
    και τέλος γιατί κάποιοι είναι ετεροδημότες ή ετεροκάτοικοι και μένουν σε άλλους δήμους!!!

    Οπότε μάλλον ο τελευταίος λόγος είναι η αιτία που χρειάζονται συντονιστή... κι όχι ο συμπαθέστατος κ. Πουλάκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αχ κε Γιάννη Πουλάκη που είσαι συμπαθέστατος. Που πήγες κι έμπλεξες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αν τα πράγματα έχουν όπως αναφέρεται στο κείμενο του ανώνυμου 7-2/2.47΄ τότε αυτό δεν είναι κόμμα αλλά προσωρινή επιτροπή παραπηγματούχων με συντονιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ Ανώνυμος 9:32 μ.μ.

    Εννοείται αγαπητέ μου ότι δεν πρόκειται για κόμμα. Απλά μια συνιστώσα του ΠΑ.(Ε).ΣΟ.Κ. *


    * Πανελλήνιο (Εθνικο)Σοσιαλιστικό Κίνημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αχ Κύριε Πουλάκη ή Κύριε Συντονιστά αν προτιμάτε.

    Διάβασα το άρθρο σας στο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Καταπληκτικό! Καταπληκτικό! Πολύ ωραία τα λέτε! Και εις ανώτερα!

    Τώρα που κάνατε κι εσείς όπως κι οι «σύντροφοί» σας το κονέ με Λιόση-Τομπούλογλου, σας εύχομαι να συγγράψετε κι ένα άρθρο μαζί με τον Σπι(ου)νο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή