Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ρένα Χωρέμη, η σύγχρονη ιστορία του Πνευματικού Κέντρου Φιλαδέλφειας

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελινός στο blog του: 
Δε νομίζω πως υπάρχει Φιλαδελφειώτης που να μην γνωρίζει τη Ρένα Χωρέμη μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας στο Πνευματικό Κέντρο. Η «Ρένα» συνεργάστηκε με πολλούς Δημάρχους και πολλές περισσότερες Διοικήσεις του Πνευματικού Κέντρου προσφέροντας πάντα τον καλύτερο εαυτό της για ένα ουσιαστικό πολιτιστικό αποτέλεσμα. Η εμπειρία της, οι ιδέες της, οι πολύπλευρες γνώσεις της βοηθούσαν τις διοικήσεις να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Τον Δεκέμβρη του 2010 η «Ρένα» μας, η Διευθύντριά μας, απεχώρησε από την υπηρεσία και το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με τους εργαζόμενους του Πνευματικού Κέντρου διοργάνωσαν μια
σεμνή συνάντηση για να την αποχαιρετήσουν προσφέροντας της διάφορα αναμνηστικά.
Προσωπικά ελπίζω η Ρένα να βρει πλέον  έναν άλλο τρόπο συμμετοχής της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης γιατί έχει πάρα πολλά ακόμα να προσφέρει.

Ναι, Κώστα, αλλά δεν γράφεις ποιος υπέγραψε το έγγραφο για να φύγει η Ρένα... Κι επειδή εδώ έχουμε μπόλικους καλοθελητές, να διευκρινήσω ότι "φύγει" σημαίνει "συνταξιοδοτηθεί"κι ότι το έγγραφο ως πρόεδρος του Πνευματικού -κι όχι ως άνθρωπος που θα ήθελες να δεις τη Ρένα... συνταξιούχο- το υπέγραψες εσύ!

16 σχόλια:

  1. Καλά του τα λες του Κωστάκη, που έκανε το βίο αβίωτο και της Ρένας γιατί προτιμούσε για συνεργάτη πρόεδρο τον Κανταρέλη...
    Και πίσω από τον Κωστάκη κρυβόταν ο Σταυράκης, που ήθελε να κάνει άλλο πρόσωπο διευθυντή του πνευματικού κέντρου!
    Για να μην πούμε για την κόντρα της από παλιά με την Κοσμά και άλλα πολλά...
    Τώρα για τους συναδέλφους της που της έκαναν και δώρα... μάλλον ήταν γιατί χάρηκαν που την ξεφορτώθηκαν και για να πιστέψουν πως πράγματι έφυγε οριστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να τα ξέρεις όλα αυτά, μάλλον θα είσαι πολύ κοντά στο Πνευματικό, μα πάρα πολύ κοντά. Μήπως σε πειράζει που η Χωρέμη έχει "πρόσωπο" στην κοινωνία; Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε όλοι να είμαστε το ίδιο. Αν κοιτάς ψηλά, ζαλίζεσαι, γι αυτό άστο καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ονομαστεί το νομικό πρόσωπο του νέου δήμου "ΡΕΝΑ ΧΩΡΕΜΗ". Χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι άλλες αγιογραφίες15 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:41 μ.μ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που γίνεται αυτή η... αγιογραφία της Χωρέμη. Ας προσφέρει και κανένας άλλος στα πολιτιστικά, κάποιος νεότερος. Και στο φινάλε, τζάμπα ...πρόσφερε στον πολιτισμό τόσα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κ. Χωρέμη υπήρξε καλλικρατική πριν τον "Καλλικράτη" καθώς ήταν υποψήφια του κ. Παπαμικρούλη στις εκλογές που δυστυχώς έχασε από τον Αποστολάκη!
    Δεν είναι τυχαίο που ένας επιτυχημένος δήμαρχος 6 θητειών την ξεχώρισε και την ενέταξε στις γραμμές του!
    Αν είχε επανεκλεγεί ο κ. Παπαμικρούλης ασφαλώς θα είχε δείξει λαμπρά δείγματα δουλειάς στην Νέα Χαλκηδόνα και πιθανά το όνομά της θα είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκλογές!

    Σε ότι αφορά την ονομασία του νέου νομικού προσώπου του δήμου γιατί όχι, να ονομαστεί "ΡΕΝΑ ΧΩΡΕΜΗ" όπως ακριβώς λέει ο κ. Γρετζελιάς πως πρέπει εν ζωή να τιμούμε τους πολίτες που το αξίζουν κι όχι μετά θάνατον!
    Και την πρόταση να κάνουν τα πρόσωπα που ωφελήθηκαν από την παρουσία τις γνώσεις και την δραστηριότητα της σε ένδειξη συγνώμης για όσα τις έκαναν όσο ήταν επικεφαλής του Πνευματικού Κέντρου! Αντέχουν;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kai o Mpovos thn eixe diwxei arketa xronia prin apo ton syllogo Peloponhsiwn gia na mhn xexniomaste... gia na ginei proedros sthn thesh ths kai na syllegei pshfous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι άλλοι παίρνουν τα λεφτά τους
    Μα δεν κάνουν τη δουλειά τους
    Μ΄απ τη Ρένα τη Χωρέμη
    Είμαστ’ ευχαριστημένοι.

    Ρένα Χωρέμη-Θωμοπούλου σ’ ευχαριστούμε πολύ.
    Σου ευχόμαστε απ την καρδιά μας ότι καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί τόσο κόμπλεξ για μια συμπολίτισσα που υπηρέτησε 38 το Πνευματικό Κέντρο και έβαλε την προσωπική της σφραγίδα σε πάρα πολλές δραστηριότητες και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.
    Τέτοιος μηδενισμός δεν ωφελεί κανέναν, ιδιαίτερα βλάπτει την πόλη και όσους προσφέρουν. Δεν κατάλαβα, οι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν πρέπει να είναι παραγωγικοί και να προφέρουν και όταν συμβαίνει αυτό είναι κακό να αναγνωρίζεται .
    Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι κατεβάζουν τον πήχη συνειδητά για να επιπλεύσουν στο μέλλον κάποιοι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΟΒΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
    ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΒΟ ΜΕΤΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ
    ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
    ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ
    ΡΕΝΑ
    ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τεράαααστια προσωπικότητα ο Μπόβος. Ένας Κουτσάκης σε λίγο (πολύ λίγο) πιο πολιτισμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί να μην αναγνωρίζεται η προσφορά ενός συμπολίτη μας. Δεν χρειάζεται να τα απαξιώνουμε όλα... Αν μη τι άλλο, μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας τι είναι αυτό που μένει στον εργαζόμενο ή διευθυντή, πέραν της αναγνώρισης ότι έκανε καλά τη δουλειά του. Και πιστεύω πως ειδικά για την κυρία Χωρέμη, της αξίζει και με το παραπάνω για όλα αυτά που πρόσφερε στη βιβλιοθήκη και το πνευματικό κέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tελικά αναρωτιέμαι ποιοι είναι οι περισσότεροι που γράφουν σε αυτό μπλογκ!
    Μου κάνει εντύπωση π.χ. που κάνουν φέτες... τον Μπόβο, τον Ευαγγελινό, τον Κόντο και σωστά, ενώ αφήνουν άθικτη την Κοσμά, η οποία υπήρξε ολετήρας για την κ. Χωρέμη και την δουλειά της στο Πνευματικό Κέντρο!
    Όπως αφήνουν στο απυρόβλητο τον Γρετζελιά και την αδελφή του που είναι κι αυτοί μια αιτία που η κ. Χωρέμη αποχώρησε...
    Ή τον Χρήστο ή την Ρούλα που της έκαναν την υπηρεσιακή ζωή αφόρητη για να τα λέμε όλα...
    Ρένα όπου κι αν πας θα τα καταφέρεις!
    Και δήμαρχος να αναλάβεις θα ανταποκριθείς πολύ καλύτερα από πολλούς άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O anonimos 11.04 kanei kai aftos epilektiki kritiki kai tou ftene oloi. Pali kala pou den tou fteei kai to Pnevmatiko Kentro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. afou eiste ergazomenos sto Dimo... miliste kai peite thn dikh sas ekdoxh.
    den katalabainw omws pws ginetai se mia protash na xwrane dyo antitheta!
    "kanei epilektiki kritiki" "tou ftene oloi"

    Den eimai ekeinos ston opoio eixate anaferthei to epishmainw gia na akousw omws ti lete eseis pou kanete kritikh sthn kritikh xwris na mas lete kati...
    Eiste mhpws h anhpsia ths k. Kosma poy xerei apo pnevmatiko kentro... kai eixate proslhftei me thn gnwsth methodo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Balte tin Rena gia SYMPARASTATI TOY POLITI.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά κε Ανώνυμε των 11:04 σε λίγο θα μας πεις ότι όλη η κοινωνία της Φιλαδέλφειας συνωμότησε εναντίον της Ρένας Χωρέμη. Δεν άφησες και κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή