Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011
Ρούλα Κοσμά: Υπερψηφίζω το δάνειο- ισχυρό μήνυμα υπευθυνότητας από το Όραμα Πόλης
Το κείμενο ανάρτησε
administrator
στις
9:13 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
O Kontos sunexizei to thearesto ergo tou...apo thn antipoliteush auth th fora!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAlimono mas....
Μαζί τα φάγαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόντο γερά! γερά με την Κοσμά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μεγαλώνει το χρέος για να έχετε άλλοθι για τις σπατάλες σας...
o Πλατανος ξεσκεπασε τα ψευδη της χαλκηδονας . ειπε την αληθεια καταψηφιζοντας τον δανεισμο επικυνδυνοτητας.
ΑπάντησηΔιαγραφήmagkas o platanos!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Πλάτανος απέδειξε ότι η μικρόνοια, η εμπάθεια και η μικροψυχία της παπαμικρουλικής ομαδούλας, καλά κρατεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει. Ας περιφέρονται, ως θλιβερά ανθρωπάκια στη σκιά.
Χαιρέτα μου τον Πλάτανο!
ΑπάντησηΔιαγραφήtha ton misisoune kati ergolavoi apo th xalkidona pou itan sto simvoulio(gia ths arpaxtes pou kanane me ta dentra kai ta kraspeda sto stratiotiko ergostasio)dagosane to giorgo tora prospathoune me plagious tropous na dagosoune kai th dhmarxo alla pesane se kavo. ta aderfakia ntaltons.............
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην ψάχνετε για το θέμα Πλάτανου. Η παράταξη Κόντου ήθελε να ψηφιστεί η λήψη δανείου ακριβώς με το όριο της απαιτούμενης πλειοψηφίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια λογους συμβολικους, αλλά και σημειολογικούς, δεν ήθελαν να υπερβεί το όριο.
@ Ανώνυμος 12:42 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο λίγος και αστείος είσαι... Δηλαδή υπευθυνότητα κατ' εσέ, είναι να παίρνεις δάνεια. Από αυτή την αντίληψη (των δανείων) μπήκαμε ως χώρα στο ΔΝΤ. Μακάρι να επικρατούσε το μοντέλο διοίκησης που εφάρμοζε ο Νίκος Παπαμικρούλης.
fovase na pis alithies mh xasis to kone sou;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε 12:42
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανονικά η κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα, θα έπρεπε να έχει άκρως διδακτικό χαρακτήρα και με πολλές διαστάσεις.
Το πρόβλημα της χώρας, λοιπόν, δεν θα ήταν τα 340 περίπου δις ευρω του χρέους, αν οι κρατικοί προϋπολογισμοί εμφάνιζαν πρωτογενή πλεονάσματα, γεγονός που θα σήμαινε αποδεδειγμένη δυνατότητα εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.
Το πρόβλημα της χώρας, είναι ότι οι δανειστές μας δεν πιστεύουν ότι μπορούμε να τους αποπληρώσουμε.
Και αυτή η δυσπιστία, προέρχεται από το γεγονός ότι ως χώρα, το μεγάλο τμήμα του χρέους το διοχετεύσαμε στην κατανάλωση και όχι σε επεενδυτικούς σκοπούς.
Συμπεραίνω λοιπόν ότι το πρόβλημα δεν είναι, τόσο, η λήψη του δανείου, αλλά το πως χρησιμοποιούνται τα χρήματα.
Στα καθ΄υμάς, αυτοί που λένε όχι στο δάνειο, δεν μας λένε από που θα βρεθούν τα λεφτά για τις άμεσες και σοβαρές ταμειακές ανάγκες του Δήμου.
Ψελλίζουν, κάποιοι, κάτι περί διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία κλπ. Ακόμα και αυτό να γίνει και ακόμα και αν η κεντρική εξουσία επιστρέψει όσα παρακρατά, αυτό θα χρειαστεί μήνες.
Καποιοι άλλοι είναι εντελώς και σε όλα αρνητικοί. Τότε, γιατί θέτουν υποψηφιότητα αφού εκ των προτέρων ξέρουν ότι δεν θα συναινέσουν ποτέ και σε τίποτα. Τι τους χρειάζεται η πόλη;
Εξήγησαν, όλοι αυτοί στους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να μην πληρωθούν για 2,3,4 μήνες μέχρι να εισρεύσουν τα χρήματα;
Εξήγησαν στους μικροεπαγγελματίες της περιοχής ότι θα συνεχίσουν να μην πληρώνονται από το Δήμο; Ως γνωστόν οι μικρέμποροι της περιοχής δεν ανήκουν στην πλουτοκρατία.
Εξήγησαν στους Δημότες ότι κανένας προμηθευτής δεν θα ξαναδώσει τίποτα στο Δήμο, ή όποιος δώσει θα το υπερτιμολογήσει τόσο που θα αναπαράγει αυτή τη φάυλη κατάσταση και θα κληθεί ο πολίτης να πληρώσει το καπέλλο;
Τι απαντούν οι οπαδοί των κολχόζ σε όλα αυτά;
Γνωστή είναι η επιχειρηματολογία.
Απλώς, μέχρι να πάρουμε τα τουφέκια και να σκοτώσουμε όλους του πλουτοκράτες, και μέχρι να πάρουν οι λαϊκές μάζες τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους, κάποιοι πρέπει να ζήσουν. Και για να ζήσουν, πρέπει να τρώνε. Και για να τρώνε πρέπει να έχουν χρήματα. Σε αυτό τι απαντούν οι προστάτες των πτωχών και των αδυνάτων;
Υ.Γ. Πράγματι η τακτικη Παπαμικρούλη έχει μια λογική. Κανένα δάνειο, κανένα έργο.
Δεν δανειζόμαστε τίποτα, αλλά δεν κάνουμε και τίποτα. Ο καιρός να περνάει.
No money, no honey που λένε και οι σύμμαχοι αγγλοσάξονες.
Ε, όχι και no money Zizel, με το Σκλαβενίτη έτσι απλά έκλεισε η "δουλειά"; Απλά δε χρεώθηκε με δάνεια ο Δήμος, αλλά με μπετό και κυκλοφοριακό (εντάξει, και με αρκετές θέσεις εργασίας - μάντεψε για ποιους)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε 4:44
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή είμαι μικρή, δεν ξέρω από αυτά.
Αλήθεια, για ποιούς ήταν οι θέσεις εργασίας;
Ζιζέλ τα λες καλά και συμφωνώ μαζί σου. Έχεις άποψη και συγκροτημένη σκέψη, αναρωτιέμαι γιατί δεν βγαίνεις με το πραγματικό σου όνομα.
ΑπάντησηΔιαγραφή