Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Έρχεται το "Ζάππειο 2"

Με στόχο να ενισχύσει την αξιοπιστία της ΝΔ ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, αλλά και να περάσει το τεστ των εταίρων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για την παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος - το επονομαζόμενο "Ζάππειο 2" - που όπως αποκάλυψε το real.gr θα παρουσιαστεί στις 9 Μαϊου, ημέρα της Ευρώπης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ο κ. Σαμαράς απέναντι στην οικονομική πολιτική της διακυβέρνησης Καραμανλή και ειδικότερα ως προς την απογραφή Αλογοσκούφη, την οποία πρόσφατα ο Γιάννης Μιχελάκης αποκήρυξε ανοιχτά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και μιλά για ένα
"ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και απολύτως κοστολογημένο" πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση πετυχαίνοντας ταυτόχρονα δραστική μείωση του χρέους. Ο κ. Σαμαράς, ωστόσο, καλείται να απαντήσει πειστικά στο ερώτημα με ποιον τρόπο θα πετύχει εξυγίανση στα δημοσιονομικά χωρίς επιπρόσθετα μέτρα, καθώς έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες με τις περικοπές στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δραστηριοποιούνται στο οικονομικό επιτελείο της ΝΔ έχουν επίσης να ξεπεράσουν το σκόπελο της εξαγγελίας που έκανε έναν χρόνο πριν ο κ. Σαμαράς για μηδενισμό του ελλείμματος σε διάστημα 18 μηνών, αν και όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη αναφορά δε θα υπάρχει στο "Ζάππειο 2", παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στην ανάγκη για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς χωρίς όμως να υπάρχουν ρήτρες στο Σύνταγμα, όπως μετ' επιτάσεως αξιώνει το Βερολίνο.

Χωρίς να αποφύγει τη σκληρή κριτική προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται ότι στο "Ζάππειο 2" θα επικεντρωθεί περισσότερο στις προτάσεις του κόμματός του και λιγότερο στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου, καθώς όπως εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, "είναι οι ίδιοι οι αριθμοί που διαψεύδουν τον Γ. Παπανδρέου και το μνημόνιο".

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα επιμείνει στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών προκειμένου να δοθεί τόνωση στην ανάπτυξη της αγοράς έτσι ώστε να δοθεί ένα σημαντικό κίνητρο για επενδύσεις, αλλά και σημαντικές "ανάσες" στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα όρια του "λουκέτου".

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη μιλήσει για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και συμψηφισμό των οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών από και προς το Δημόσιο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι προτάσεις του για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς πρώτος έθεσε το θέμα αυτό πριν από έναν περίπου χρόνο.

Οι συνεργάτες του κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το ακριβές περιεχόμενο της οικονομικής πρότασης που θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς. Όπως όμως έχει ήδη αποφασιστεί, αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματός του, ενώ ειδική προετοιμασία θα γίνει και για τα "γαλάζια" στελέχη που κάθε εβδομάδα επισκέπτονται διαφορετικές περιοχές της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου