Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Έτοιμη για το "Ζάππειο 2" η Νέα Δημοκρατία

Στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος ο κ. Σαμαράς βλέπει τη ΝΔ να πλησιάζει όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ στις μετρήσεις και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, εκτιμά ότι αμέσως μετά το Ζάππειο 2 η αξιωματική αντιπολίτευση θα περάσει μπροστά δημιουργώντας μία νέα ψυχολογία στους οπαδούς αλλά κυρίως στα στελέχη της παράταξης.
Στόχος του κ. Σαμαρά να πάρει πόντους στον τομέα της αξιοπιστίας, δίνοντας όμως ταυτόχρονα εξετάσεις προς τους εταίρους του στις Βρυξέλλες, οι οποίοι συνεχίζουν να κοιτούν με καχυποψία τη ΝΔ για το «όχι» στο μνημόνιο.
Παρά τα χαμηλά ποσοστά που συνεχίζει να εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η διαφορά σύμφωνα με τη νέα μέτρηση της VPRC για τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν σήμερα, βρίσκεται πλέον στο όριο του στατιστικού λάθους και συγκεκριμένα στη μία μονάδα. Στο
επιτελείο του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από την οικονομική πρόταση που θα παρουσιάσει στο Ζάππειο αλλά και πειστικές απαντήσεις για το πως θα εξευρεθούν οι πόροι για την ανάπτυξη για την οποία έχει δεσμευτεί ο πρόεδρος της ΝΔ. Η κοινή γνώμη εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ενώ το 80 των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Απόλυτα δικαιωμένος πρέπει να νιώθει ο κ. Σαμαράς από τα ευρήματα της μέτρησης που αφορούν στο μνημόνιο. Καθώς το 63% των πολιτών εκτιμά ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος για τη χώρα. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η γραμμή που είχε ακολουθήσει το Μαξίμου έχει υποστεί πλέον ρωγμές και πως η επιχειρηματολογία ότι το μνημόνιο έσωσε τη χώρα από την χρεοκοπία έχει εδώ και καιρό ξεφτίσει.
Απεμπλοκή από το μνημόνιο και την τρόικα ζητά ο ένας στους δυο πολίτες, κάτι στο οποίο θα επιμείνει ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτάσεων του. Με οδηγό τη διαπραγμάτευση που έκανε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι με τους δανειστές της χώρας του και το γεγονός ότι επέμεινε στη διατήρηση των χαμηλών φορολογικών συντελεστών, ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα παρουσιάσει ένα συνολικό πακέτο για τη φορολογία των επιχειρήσεων αλλά και των φυσικών προσώπων, με στόχο να δοθεί τόνωση στην αναπτυξιακή δραστηριότητα. Αδιευκρίνιστο ωστόσο παραμένει το τι θα πράξει με τη δέσμευση που ανέλαβε για αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους. Καθώς μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η δέσμευση αφορά ένα μέρος των χρημάτων ή όλα τα ποσά τα οποία κόπηκαν τον τελευταίο έναν χρόνο.

«Ξεχείλωσε» το κράτος
Την ώρα που οι υπουργοί ερίζουν και κονταροχτυπιούνται με τον Γ. Παπακωνσταντίνου για τις περικοπές που καλούνται να κάνουν στα χαρτοφυλάκιά τους, το κράτος δείχνει να ξεχειλώνει ακόμη και στον καιρό του μνημονίου. Και παρά τις μονότονες κυβερνητικές αναφορές στο «συμμάζεμα του κράτους», τα στοιχεία δείχνουν ότι τον τελευταίο χρόνο δαπανήθηκαν περίπου 115 εκ. ευρώ για κάθε είδους απίστευτες επιτροπές και προσλήψεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα «Επίκαιρα», από τον Νοέμβριο του 2009 έως σήμερα έχουν συσταθεί:
• 41 Γενικές και ειδικές γραμματείες, νομικά πρόσωπα και αυτοτελείς υπηρεσίες
• 386 Γενικές διευθύνσεις και τμήματα
• 11 Αυτοτελή γραφεία
• 2 Ανεξάρτητες αρχές
• 3 Ινστιτούτα
• 701 Συμβούλια
• 165 Συμπαραστάτες του Δημότη
• 13 Περιφερειακοί συμπαραστάτες του Πολίτη
• 7 Εκτελεστικοί γραμματείς περιφερειών
• Πάνω από 1326 αμειβόμενες επιτροπές
• 325 Κέντρα δια βίου μάθησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου