Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Θα βγούμε από την κρίση επανέλαβε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός

Βρισκόμαστε σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού, λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος του χρέους και της «κακοφωνίας» που υπάρχει στην ΕΕ, ανέφερε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από το πρόβλημα του χρέους, επικρίνοντας όσους σεναριολογούν και κινδυνολογούν και τονίζοντας ότι πριν από ένα χρόνο, όταν υπεγράφη η δανειακή σύμβαση για τα 110 δισ. ευρώ, υπήρχε το
σενάριο της χρεοκοπίας, ενώ φέτος διακινείται το σενάριο της αναδιάρθρωσης.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα ήταν εγκληματικό «η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου» που κυριαρχούν στην πολιτική και μιντιακή σκηνή να επηρεάσουν την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Αρκετά με τους εργολάβους της αγωνίας των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «δυστυχώς στη χώρα είναι πολλοί εκείνοι που επιδίδονται στην κινδυνολογία».
Στην πλειονότητά τους, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, «οι δημοσιολογούντες, κόμματα, ΜΜΕ, και δήθεν ανεξάρτητοι αναλυτές, επιλέγουν το ρόλο της Κασσάνδρας και έστω άθελά τους συνδέονται με συμφέροντα».
Για τον ένα χρόνο που πέρασε από την υπογραφή του Μνημονίου, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός έγιναν πολλά, τα οποία δεν πίστευαν ούτε και οι πιο αισιόδοξοι. Κι αυτό που μας απασχολεί καθημερινά, πρόσθεσε, είναι μόνο η δουλειά μας.
Αναφέρθηκε επίσης και στις φήμες που κυκλοφορούν περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, τονίζοντας ότι όλοι αυτοί μιλούν για κάθε θέμα που μπορεί να είναι θεωρητικό, είτε μικροπολιτικό, είτε και επουσιώδες συγκρινόμενο με τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Η δυνατότητα έκφρασης της γνώμης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι φυσικά ελεύθερη, αλλά «η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με όλη αυτή τη σεναριολογία».
Αυτό που μας απασχολεί καθημερινά, τόνισε, είναι δουλειά μας και έχουμε χρέος να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της πατρίδας και να υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές που είναι ο στόχος μας.
Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη που ο ίδιος παρουσίασε πριν το Πάσχα, τόνισε ότι με αυτόν δόθηκε το πλαίσιο των επιλογών για το νοικοκύρεμα της οικονομίας, για έναν δρόμο, ο οποίος είναι μακρύς, όπως είπε, και υπογράμμισε ότι, «όπως πριν από ένα χρόνο σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, με το σχέδιο που θα καταθέσουμε σε λίγες μέρες, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου