Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ανοικτή Επιστολή από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Χαλκηδόνας


Κυρία Δήμαρχε, κυρίες/κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας
   Εμείς, οι μαθητές και οι γονείς του δημοτικού εργαστήριου ζωγραφικής, και με την ιδιότητα του πολίτη, σας εκθέσαμε, τον Φεβρουάριο 2011, με επιστολή αλλά και δια ζώσης, τις απόψεις και τις προτάσεις μας για το μέλλον του εργαστηρίου, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι απλώς μια δημιουργική δραστηριότητα για
εκατό πολίτες διαφορετικών ηλικιών αλλά (μπορεί και είναι) ένα σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας της πόλης.
 Καταθέσαμε την διάθεσή μας να συμβάλλουμε με προτάσεις και ιδέες στο να παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στην ανάδειξη μια σύγχρονης πολιτισμικής ταυτότητας του Δήμου.
     Σήμερα αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αδράνεια. Είχαμε συναντηθεί με τον αείμνηστο δήμαρχο κ Αποστολάκη στις αρχές φθινοπώρου 2010, αποστείλαμε επιστολή και συναντηθήκαμε με τη Δήμαρχο τον Φεβρουάριο 2011, έχουμε μιλήσει με δημοτικούς συμβούλους και κάθε αρμόδιο του Δήμου που θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων. Εξηγήσαμε την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε κι εμείς να βρεθεί λύση σε ένα λογικό χρονικό διάστημα. Πάντα ακούγαμε διαβεβαιώσεις ότι το εργαστήριο έχει την πλήρη υποστήριξη της δημοτικής αρχής, «να αναπτυχθεί και άλλο ναι, αλλά να κλείσει ή να πάει πίσω αποκλείεται», και ότι η δασκάλα μας θα συνεχίσει να παίζει τον καθοριστικό ρόλο της, όπως έκανε τα δέκα αυτά χρόνια. Όμως, με απορία βλέπουμε να περνάνε οι μήνες και να μην αναλαμβάνεται κάποια πρωτοβουλία. Επανερχόμαστε, λοιπόν, και  ζητάμε από την Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα άμεσα.
     Πολλοί από εμάς έχουμε ζήσει το εργαστήριο από τότε που άνοιξε, το 2001, και χάρη στην δασκάλα Αλεξάνδρα Νασιούλα, έχουμε διανύσει μια πολύ δημιουργική πορεία. Δεν είναι τυχαία η ολόθερμη υποστήριξη μας προς το πρόσωπό της. Η εξαιρετική δουλειά της τόσα χρόνια, αποδεικνύει ότι, όχι απλώς κάλυπτε επάξια τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοτικού καλλιτεχνικού εργαστηρίου και βοήθησε στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας όλων των παιδιών και των ενηλίκων που ενέταξαν τη ζωγραφική στην ζωή τους αλλά και, συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία μιας σταθερής σχέσης μας με την μάθηση, τη δημιουργία, τον πολιτισμό.
    Αυτό επιβεβαιώνεται εξάλλου από το γεγονός ότι δεν βλέπουμε την δασκάλα μας ως μια απλώς εργαζόμενη στο καλλιτεχνικό εργαστήρι αλλά ως ψυχή της δουλειάς που γίνεται.
 Εξάλλου όπως έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, αν ο Δήμος δεν επιλέξει να κρατήσει την δασκάλα του εργαστηρίου Αλεξάνδρα Νασιούλα, αυτό θα σήμαινε για εμάς τη μη συμμετοχή μας σε αυτό, για λόγους ηθικής τάξης και συνέπειας, απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει κομμάτι από την ψυχή του, προσωπικής αξιοπρέπειας αλλά και σεβασμού μας στο σημαντικό έργο που έγινε τα δέκα αυτά χρόνια.
     Απευθυνόμαστε στη δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους γιατί ήρθε η στιγμή για το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι.
     Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση, με αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης και ευθύνης απέναντι όχι μόνο στους «μαθητές του εργαστηρίου» αλλά και στην πόλη, με τις τόσες μνήμες.
     H δασκάλα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου κα Αλεξάνδρα Νασιούλα πρέπει να συνεχίσει την δουλειά της. Η πορεία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί και η υποστήριξη στο εργαστήριο μπορεί να εκφραστεί ξεκάθαρα με την παραδοχή από τον Δήμο, με την ευκαιρία του δικαστηρίου στις 16/5, ότι πράγματι η δασκάλα μας – όπως ξέρουμε όλοι και όπως συνέβαινε τα δέκα αυτά χρόνια - κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες   .
     Μια τέτοια κίνηση, θα έλυνε τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα, αποτελεί πρώτιστα μια πράξη ήθους, εκδήλωση σεβασμού στην πόλη, αλλά και μια υπεύθυνη πολιτική πράξη που στις δύσκολες εποχές που ζούμε θα αποδείκνυε ότι υπάρχει ελπίδα να επανέλθουν η κοινωνική υπευθυνότητα και ο πραγματικός πολιτισμός στη σχέση αρχών και πολιτών.
Οι μαθητές και οι γονείς των μαθητών του καλλιτεχνικού εργαστηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου