Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Είμαστε σε ενδιαφέρουσα περίοδο, λένε τα γκάλοπ

Μία ακόμη δημοσκόπηση που ο δικομματισμός με το ζόρι ξεπερνάει το 44% και οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 30% έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων σύμφωνα με την εταιρεία «Marc» για Το «Έθνος της Κυριακής» μειώθηκε κατά περίπου μισή μονάδα σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας και έφτασε στο 3,8%.
Ωστόσο την μεγάλη πτώση της κυβέρνησης δεν
δείχνει να εκμεταλλεύεται η ΝΔ .
ΚΚΕ και ΛΑΟΣ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη μένει οριακά εκτός βουλής ενώ για πρώτη φορά μπαίνει σε μέτρηση το κόμμα του Γιάννη Δημαρά «Άρμα Πολιτών».
Πρόθεση ψήφου
ΠΑΣΟΚ 24% ΝΔ 20,2% ΚΚΕ 7,8% ΛΑΟΣ 6,8% ΣΥΡΙΖΑ 3,3% Δημοκρατική Συμμαχία 2,9% Άρμα Πολιτών 2,8% Δημοκρατική Αριστερά 2,6% Οικολόγοι 2,4% ΔΞ/ΔΑ 27,2%
«Όχι» στις πρόωρες εκλογές λένε 7 στους 10
Το 68% των πολιτών δηλώνει ότι πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 24,6%. Ωστόσο σημειώνεται ότι ένας στους δύο πολίτες πιστεύει ότι δεν θα αντέξει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία. Αντίθετα το 43,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρώσει την τετραετία.
Ζητούν αλλαγή των όρων του μνημονίου
Οι ερωτηθέντες στην μέτρηση της Marc υποστηρίζουν σε ποσοστό 45,9% ότι πρέπει η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου, το 33,3% εκτιμά πως θα πρέπει να το εγκαταλείψουμε και μόλις το 17% δίνει την απάντηση πως δεν θα πρέπει να αλλάξει τίποτα και να τηρήσουμε τους όρους του μνημονίου.
Στο ερώτημα πότε θα βγει η χώρα από το μνημόνιο, το 15,2% πιστεύει ότι αυτό θα γίνει το 2013-2014, ενώ το 22,6% λέει σε 4 ή 5 χρόνια.
Ωστόσο σχεδόν το 22,5% εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί μετά από δέκα χρόνια, ενώ καταγράφεται και ένα 13,5% που λέει «ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου