Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η κυβέρνηση ζητεί χρήματα από πυροπλήκτους!

Μια ακόμα «τρύπα» που οι Έλληνες έκρυβαν χρήματα, σύμφωνα με την προεκλογική εξαγγελία του Πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν», ανακάλυψε (!!) το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προκύπτει κατόπιν ερώτησης-καταγγελίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη ότι η κυβέρνηση ζητάει από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τέσσερα χρόνια μετά, από τότε που δόθηκε.

 Σύμφωνα με την απάντηση του
υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, «σε εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον έλεγχο της καταβολής των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων που δόθηκαν κατά το έτος 2007, απεστάλησαν από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, ειδοποιήσεις για την υποβολή ή και την συμπλήρωση των προβλεπομένων δικαιολογητικών. “Εφόσον μετά την προσκόμιση των δικαιολογητικών αίρονται οι αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα καταβολής της ενίσχυσης, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι “η προηγούμενη κυβέρνηση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους πολίτες, έδωσε τη δυνατότητα ενίσχυσης με την υποβολή μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ώστε να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες“…Eνώ η πλειοψηφία των πληγέντων ήταν αντάξια της εμπιστοσύνης του κράτους, σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητά από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή των ενισχύσεων“.

1 σχόλιο:

  1. πονεμένη ιστορία.
    Ξεχνάτε πόσοι γύφτοι έφυγαν από όλη την Ελλάδα και πήγαν στην Ηλεία για να πάρουν το πεντοχίλιαρο?

    Ξεχνάτε ότι τουλάχιστον οι μισοί από όσους πήραν τα λεφτά δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής?

    Κανονικά, όχι να επιστρέψουν τα λεφτά, αλλά πίσω από τα κάγκελα έπρεπε να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή