Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Δεκαήμερη απεργία στα ΕΛ.ΠΕ.

Σε δεκαήμερη απεργία από τις 6 ώς τις 16 Μαΐου ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα προχωρήσει το σωματείο των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ η εταιρεία αναμένεται να προσφύγει στα δικαστήρια ώστε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη.
Η κινητοποίηση, που σχεδιάζεται και για τα τρία διυλιστήρια της εταιρίας, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6 και 16 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα
Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ), καθώς οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.
Εκπρόσωπος της εταιρίας, πάντως, προανήγγειλε προσφυγή των ΕΛΠΕ στα δικαστήρια για να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.
«Η εταιρία θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα των μετόχων και των καταναλωτών, κυρίως όμως θα προασπίσει τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, διότι το διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου οδηγεί σε αδιέξοδο και είναι εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ Ευάγγελος Στράνης.
Οι εργαζόμενοι επιδιώκουν αυξήσεις μισθών στο επίπεδο του ευρωπαϊκού πληθωρισμού. Η διοίκηση δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει το αίτημα, εφόσον οι εργαζόμενοι αποδεχθούν να συνδεθούν με την παραγωγικότητα οι τρεις από τους περίπου 18 μηνιαίους μισθούς που τους καταβάλλονται ετησίως.
Η διοίκηση επιδιώκει επίσης την αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου από τις 38 στις 40 ώρες.
«Η εταιρία επιδιώκει με βελτιωμένη πρόταση τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης του μεγαλύτερου βιομηχανικού και εμπορικού ομίλου στην Ελλάδα», είπε ο κ. Στράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου