Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Θα γίνουν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου... οίκος ανοχής;

Τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. Εκατοντάδες πολίτες -και ανάμεσά τους πολλοί δημοσιογράφοι- είδαν προχθές, Τρίτη, την ψηφοφορία για το θέμα του οίκου ανοχής. Νωρίτερα είχαν μετρηθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι κι ήταν 32 (έλειπε ΜΟΝΟ ο κ. Βεργής Βαλασσάς). Στην ψηφοφορία, υπέρ της πρότασης που ανέπτυξε ο κ. Γρετζελιάς (απόσταση 450 μέτρα από σχολείο- εκκλησία) τάχθηκαν 14 σύμβουλοι και κατά- λευκό άλλοι τόσοι. Οι υπόλοιποι δεν
τοποθετήθηκαν, συνεπώς ήταν αντίθετοι με βάση τα όσα επιτάσσει ο Καλλικράτης. Σε σύνολο 32 συμβούλων, δηλαδή, οι 14 ήταν υπέρ και οι υπόλοιποι (οι ασθενείς επιδόσεις μου στην αριθμητική τους βγάζουν 18) κατά- είτε ρητά είτε μέσω του λευκού.
Τα γράφω αυτά, διότι μαθαίνω ότι ετοιμάζεται απόφαση σύμφωνα με την οποία υπέρ της πρότασης Γρετζελιά ψήφισαν (δήθεν)... 18 σύμβουλοι. Κάτι αλχημείες απίστευτες, όπως το ότι μετράει, λέει, κανονικά η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ψήφος των προέδρων των τοπικών συμβουλίων κι ότι η ψήφος του προέδρου μετράει για... δυο.
Αν δεν πρόκειται για κακόγουστο ανέκδοτο, πρόκειται για καθαρή παραποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόταση ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ και κάθε προσπάθεια αλλοίωσης αυτής της απόφασης, την οποία ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ, συνιστά αληθινό πραξικόπημα. Η δε ψήφος του προέδρου μετράει διπλή ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις ισοψηφίας, σε καμία άλλη περίπτωση.
Ελπίζω όλα αυτά να ανήκουν στη σφαίρα των... ονείρων. Αλλά κι αν ακόμα ετοιμάζονται να περάσουν τις θέσεις τους λάθρα, εν κρυπτώ και παραβύστω (κάποιοι νομίζουν ότι οι δημοσιογράφοι είμαστε τίποτα... γιουσουφάκια...) ελπίζω η κυρία Δήμαρχος να μην υπογράψει μια απόφαση ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ.
Εδώ είμαστε. Και περιμένουμε να δούμε πού παίρνονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην αίθουσα συνεδριάσεων σε ανοικτή συνεδρίαση παρουσία πολιτών, ή σε σκοτεινά γραφεία. Εδώ είμαστε, και περιμένουμε!

9 σχόλια:

  1. ε, τώρα εσείς πιστεύετε ότι η Διοίκηση του Δήμου είναι υπόδειγμα προς μίμηση?

    δεν σας πιστεύω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ γυρνάει όλη τη Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα ο πρωταγωνιστής του προηγούμενου ΔΣ και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι ήξερε η δήμαρχος ότι θα πήγαινε η λαϊκή στην Επταλόφου στις 3 Μαΐου (μια στιγμή του ξέφυγε η αλήθεια στο ΔΣ και το μετάνοιωσε - κρίμα βρε παιδί μου, τόσο πολύ φοβάται;),
    δε θα προσπαθούσε ο ηθικός αυτουργός του αλαλούμ της λαϊκής να κάνει και αυτό;

    Κάτι πρέπει να γίνει για να μπει σε σειρά ο δήμος γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και ο κόσμος δε φταίει σε τίποτα. Ας τελειώνουμε επιτέλους με το παρελθόν, ακόμα και αν "ματώσουμε".

    Η ιστορία γράφεται με πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που σε κρατάει πες μας και δεν ξερεις τι λές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @1.40, μήπως να γίνεις λίγο πιο σαφής; Ποιος κρατάει ποιον και ποιος δεν ξέρει τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειναι για σενα Αδαμάντιε γι αυτόν που δεν ξέρει ποιος του φταίει ειναι και δεν τολμαει να ομολογήσει την αληθεια ουτε στον εαυτό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλώνω επώνυμα ότι είμαι ο ανώνυμος 20/5/11 6.10μμ και δεν είμαι ο Αδαμάντιος (ξέρω όμως σε ποιον Αδαμάντιο αναφέρεσεαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε συ αδαμαντιε οι αναγνώστες σου εχουν αι κιου ραδικιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έχει χαθεί τελείως το νόημα του σχολιασμού του συγκεκριμένου post

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. DEN THELOUME ALLOUS NTAVATZIDES, TSATSADES KAI PORNES SE AYTI TIN POLI…

    …EXOUME KAI OREA PORNI KAI MEGALI TSATSA KAI TON MEGALO NTAVATZI! OXI ALLO PORNIO! FTANEI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή