Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ένα μεγάλο "μπράβο" στον ΟΠΑΠ

Από τις εξαγγελίες στην πράξη περνούν τα μέτρα της κυβέρνησης για δραστική αντιμετώπιση της βίας, μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε, η οποία αποφάσισε να μην καταβάλλει σε ΑΕΚ, Ατρόμητο και ΕΠΟ, τα μπόνους για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπως τονίζει σε σημερνή ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, το μπόνους στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του κυπέλλου ύψους 200.000 ευρώ, του Ατρομήτου, για την συμμετοχή του στον τελικό, 100.000 ευρώ, καθώς και το "ψαλίδισμα" κατά 300.000 της χορηγίας προς την ΕΠΟ, "θα διατεθούν άμεσα ως δωρεά σε φιλανθρωπικό σκοπό, τον οποίο θα προσδιορίσει με νεότερη απόφασή του το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., επιλέγοντας από
τα πολλά και σημαντικά αιτήματα τα οποία έχουν κατατεθεί στην εταιρεία", αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. Ταυτόχρονα, η ΟΠΑΠ Α.Ε στέλνει το σαφές μήνυμα ό,τι "δεσμεύεται προς όλες τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων και τις ομάδες, με τις οποίες διατηρεί ή μέλλει να συνάψει συμβάσεις χορηγίας, ότι ανάλογα μέτρα θα ληφθούν στο εξής σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προσβάλλεται το φίλαθλο πνεύμα και θα διασύρεται τόσο το όνομα της εταιρείας, όσο και η φήμη των προϊόντων της.
Παράλληλα, θα καλέσει όλες τις διοργανώτριες αρχές, αλλά και τις ομάδες με τις οποίες διατηρεί συμβάσεις χορηγίας, να υπογράψουν αναθεωρημένες συμβάσεις, στις οποίες θα συμπεριληφθούν αυστηρότεροι όροι διεξαγωγής των αγώνων και μέτρα αποτροπής γεγονότων βίας, ευθέως αντίστοιχων με τα ισχύοντα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και αυξημένες ρήτρες βίας και διαφάνειας, σε σχέση με αυτές που περιελήφθηκαν πριν ένα χρόνο στις συμβάσεις με πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Α.Ε. Σε περίπτωση άρνησης το Δ.Σ. ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε να καταγγείλει υφιστάμενες συμβάσεις ή να μην προχωρήσει στη σύναψη οποιασδήποτε νέας».
Η ΟΠΑΠ Α.Ε στο σκεπτικό της απόφασής της, επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει συνάψει χορηγικές συμβάσεις τόσο με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων και του Κυπέλου Ελλάδος, όσο και με τις περισσότερες ομάδες οι οποίες συμμετέχουν σ’ αυτά.
Είναι προφανές, ότι η ορθή εκτέλεση του περιεχομένου των χορηγικών συμβάσεων, δεν περιορίζεται στην ποσοτική εφαρμογή των αντιπαροχών, αλλά προϋποθέτει την διενέργεια των αθλητικών εκδηλώσεων με τρόπο άρτιο, σύμφωνο με την κείμενη νομοθεσία και με σεβασμό στο φίλαθλο πνεύμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αθλητικό γεγονός διασύρεται και προκαλεί αρνητικά αποτελέσματα, για τα οποία η ΟΠΑΠ Α.Ε. πάντοτε εκφράζει την εντονότατη ένσταση και τον αποτροπιασμό της".
Τέλος, επισημαίνει, πως "είναι ξεκάθαρο, ότι η απόφαση αυτή τυγχάνει εφεξής εφαρμογής σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, κατά τις οποίες η συμπεριφορά νομικών ή φυσικών προσώπων θίγει το ουσιαστικό νόημα της χορηγίας, που δεν είναι άλλο από την αμοιβαία εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων, οι οποίες θα οδηγούν σε διοργανώσεις, που θα αναγνωρίζονται από το κοινό αίσθημα ως δίκαιες, φίλαθλες και ευγενείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου