Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα
πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 Μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με4 Μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι- απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με  4  Μποφόρ και βαθμιαία τοπικά νότιοι μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές στην ορεινή Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειανατολικοί 3  με 5   Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6  έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα έως και 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά μέχρι και 8 Μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.



ΚΥΡΙΑΚΗ

Την Κυριακή στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές  και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι βαθμιαία στα Ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι  δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες  διευθύνσεις  3 με 5 Μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Την Δευτέρα στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου