Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος

Ο πακιστανός δημοσιογράφος, ο οποίος είχε απαχθεί στο Ισλαμαμπάντ και η σορός του ανακαλύφθηκε την Τρίτη στο ανατολικό Πακιστάν, είχε ξυλοκοπηθεί και βασανιστεί μέχρι θανάτου, δήλωσε σήμερα ένας από τους γιατρούς που διενήργησαν τη νεκροψία.

Ερευνητές της αστυνομίας δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν έχουν κάποια επικρατούσα εκδοχή για τα κίνητρα των δραστών της δολοφονίας του, πάντως ο Σάγεντ Σαλίμ Σαχζάντ, 40 ετών, είχε γράψει την Παρασκευή ένα άρθρο περί σχέσεων ανάμεσα στην

αλ Κάιντα και «ανεξέλεγκτα στοιχεία» στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν.

Είχε επίσης γράψει πρόσφατα ένα άρθρο περί απειλών από τις υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού σε βάρος οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ο Σαχζάντ ήταν ανταποκριτής του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείο Adnkronos κι επικεφαλής του γραφείου στο Πακιστάν της εφημερίδας Asia Times Online, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

«Η αιτία του θανάτου είναι ο βασανισμός. Φέρει πολλά σημάδια βασανιστηρίων στο σώμα και στο πρόσωπό του», δήλωσε ο δρ. Άσκοκ Κουμάρ του πακιστανικού ινστιτούτου ιατρικής επιστήμης στο Ισλαμαμπάντ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Άλλος γιατρός ανέφερε ότι οι πνεύμονες και το ήπαρ του είχαν υποστεί βλάβες.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Ρεχμάν Μαλίκ δήλωσε ότι, πέραν της έρευνας που διεξάγεται, η κυβέρνηση προσφέρει 20.000 ευρώ για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υπόθεση.

Το πτώμα του δημοσιογράφου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την Κυριακή, ενώ αναμενόταν να πάει σε τηλεοπτικό δίκτυο για να συμμετάσχει σε μια τηλεοπτική εκπομπή, βρέθηκε κοντά στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Σαράι Αλαμγκίρ, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ισλαμαμπάντ, και αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου