Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα για τους νέους υπουργούς...

Δύσκολες αποστολές περιμένουν τους νέους υπουργούς. Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν και όλοι καλούνται να προχωρήσουν με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις. Στο υπουργείο Υποδομών, ο Γιάννης Ραγκούσης, παρέλαβε, χωρίς δηλώσεις, σε μια τελετή, «κεκλεισμένων των θυρών» το νέο του χαρτοφυλάκιο. Ο κ. Ραγκούσης έχει μπροστά του την
εξυγίανση του ΟΣΕ, τη διαπραγμάτευση της σύμβασης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα της εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΑΣΑ.

Επίσης η ανανέωση των αδειών των δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα βρεθεί στο επίκεντρο. Ψηλά στην ατζέντα παραμένει η μείωση των διοδίων μετά το μνημόνιο που υπεγράφη πριν από μερικές ημέρες μεταξύ κατασκευαστών και υπουργείου, ωστόσο ακόμη μένουν πολλά να διευκρινιστούν αλλά και να εφαρμοστεί στην πράξη.

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου θα κληθεί να εξετάσει από το νέο του πόστο το θέμα των αυθαιρέτων που παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο ίδιος προϊδέασε για τη στάση του λέγοντας ότι δεν αντιμετωπίζει τα θέματα του υπουργείου από «λογιστική σκοπιά», ωστόσο είναι ακόμη νωπή η «κόντρα» του με την απερχόμενη υπουργό, Τίνα Μπιρμπίλη για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει μπροστά του να μελετήσει τη νέα πολεοδομική νομοθεσία για την έκδοση των οικοδομικών αδειών και τις αλλαγές στη δόμηση ενώ στον τομέα της ενέργειας η βασική πρόκληση του υπουργού είναι το θέμα της ΔΕΗ.

Μπορεί την πώληση του 17% να την διαχειρίζεται πλέον ο νέος υπουργός οικονομικών, ωστόσο η ΔΕΗ εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κληθεί να εξετάσει το θέμα από το νέο του πόστο.

Άλλωστε οι προθέσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι γνωστές και ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει από τη Δευτέρα το πρωί να διαχειριστεί τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστές. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον νέο υπουργό.

«Αγκάθι» για τον νέο υπουργό Εσωτερικών, αλλά και για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να αποτελέσει η ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, είτε με τη μέθοδο της μισθωτής εφεδρείας, είτε με απολύσεις. Επίσης ο Χάρης Καστανίδης αλλά και ο Πάρις Κουκουλόπουλος έχουν μπροστά τους τον εκλογικό νόμο αλλά και την εφαρμογή του Καλλικράτη.

O  Δημήτρης Ρέππας πάντως, που ακόμη δεν ανέλαβε το υπουργείο του καθώς δεν έχει υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα, έχει εκφραστεί δημόσια κατά των σεναρίων για απολύσεις στο δημόσιο.

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου βρήκε ήδη στο γραφείο του την απόφαση για επιβολή προστίμου στη Siemens. Όπως είπε ο Χ. Καστανίδης στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, μένει μόνο η υπογραφή του νέου υπουργού για την επιβολή του προστίμου.

Στο υπουργείο Εργασίας ο Γιώργος Κουτρουμάνης που ήταν ήδη αναπληρωτής υπουργός είναι αυτός που θα πρέπει να εφαρμόσει όλες τις περικοπές που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο

Ο Σταύρος Λαμπρινίδης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη ως νέος υπουργός Εξωτερικών. Κατά την επίσκεψη του το Σάββατο στη Λευκωσία, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του Μάρκο Κυπριανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου