Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πάτρικ Λι Φέρμορ, ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας που έφυγε...

Ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας, σύμβολο της ηρωικής αντίστασης κατά των Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγγραφέας, ο σερ Πάτρικ Λι Φέρμορ πέθανε χθες σε ηλικία 96 χρονών στο Ντάμπλτον της Αγγλίας.
Ο βρετανός συγγραφέας έγινε γνωστός για τη δράση του στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και κυρίως για την απαγωγή του γερμανού στρατηγού Κράιπε, το 1944.
Άνθρωπος της δράσης αλλά και του πνεύματος, είχε εγκατασταθεί στη Μάνη, και ο ίδιος δεν έγραψε ποτέ για το κατόρθωμά του στην Κρήτη.
Αυτό έγινε γνωστό από το
βιβλίο «Met by moonlight» του υπαρχηγού της ομάδας του, Στάνλεϊ Μος.
Από τους πιο προικισμένους και ρομαντικούς ταξιδιωτικούς συγγραφείς του αιώνα μας έγραψε, ανάμεσα στ’ άλλα, για τη «Μάνη» (1958) και τη «Ρούμελη» (1966).
Πρόκειται για δύο υποδειγματικά και γοητευτικά βιβλία που συνδύαζαν την ιστορία, τους θρύλους και τις παραδόσεις.
Ο σερ Πάτρικ Λι Φέρμορ ήταν αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού για το θάνατο του φιλέλληνα συγγραφέα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «Η Ελλάδα, η χώρα που ο ίδιος επέλεξε για να ζήσει και να δημιουργήσει, αποχαιρετά σήμερα έναν από τους πιο αξιόλογους πρεσβευτές του Πολιτισμού της σε ολόκληρο τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου