Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Με τριάρα επί της Μάλτας, η "Εθνική Ελλάδος γεια σου" ξανά επικεφαλής στον όμιλό της

Στη θέση του οδηγού στον έκτο όμιλο των προκριματικών του Euro 2012 παραμένει η Εθνική μας ομάδα μετά την εύκολη επικράτησή της με 3-1 επί της Μάλτας το Σάββατο 04/06 στο «Καραϊσκάκη». Η Εθνική χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη, μετά τις νίκες που πέτυχαν η Κροατίας επί της
Γεωργίας με 2-1 και το Ισραήλ με το ίδιο σκορ επί της Λετονίας. Δύο νεαροί παίκτες που ξέρουν καλά το χορτάρι του φαληρικού γηπέδου, οι Φετφατζίδης και Κ. Παπαδόπουλος, πέτυχαν τα γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσε ο Μισφούντ (53').

Η ελληνική ομάδα έχει 14 βαθμούς, ενώ στη 2η θέση βρίσκονται η Κροατία και το Ισραήλ (με έναν αγώνα περισσότερο) με 13 βαθμούς.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

«Αγριεμένοι» και με διάθεση να πιέσουν σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου από την αρχή του αγώνα, μπήκαν οι παίκτες του Φερναντο Σάντος. Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική ήρθε στο 6', όταν μετά από ωραία πάσα του Βασίλη Τοροσίδη στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση (8'), ο Κατσουράνης «έστρωσε» στο σημείο του πέναλτι και ο Γιάννης Φετφατζίδης με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 25' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σημείωσε γκολ, το οποία σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο Έλληνας επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφ-σαιντ. Μόλις στο επόμενο λεπτό και μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπιασε από κοντά την «καρφωτή» κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χονγκ, διπλασιάζοντας έτσι τα τέρματα της Ελλάδας. Ο νεαρός αμυντικός της Σάλκε χρίστηκε σκόρερ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών.

Η Μάλτα κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 44' με τον Μιφσούντ μετά από λάθος απόκρουση του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος επίσης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε καθώς ο επιθετικός της ομάδας του Μπούτιγκεγκ υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο. Οι διεθνής φάνηκαν να επαναπαύονται στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα στο 54ο λεπτό ο Μιφσούντ να εκμεταλλευτεί την αδράνεια της ελληνικής άμυνας και να μειώσει προσωρινά σε 2-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Μάλτας επί ελληνικού εδάφους.

Στο 60' λίγο έλειψε η Ελλάδα να δεχθεί και δεύτερο γκολ, όταν ο Κοέν στην πρώτη του επαφή σούταρε, με τη μπάλα να «τραντάζει» το δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Η φάση αυτή «ξύπνησε» τους διεθνείς, οι οποίοι στο 64' εκμεταλλεύτηκαν το «δώρο» του Χονγκ, ο οποίος με την απόκρουσή του στην παράλληλη πάσα του Σαλπιγγίδη έστρωσε στον Γιάννη Φετφατζίδη και αυτός ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή έκανε το 3-1, «σφραγίζοντας» έτσι τη νίκη της Ελλάδας.

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)

Κίτρινες: Κ. Παπαδόπουλος

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Καφές), Νίνης (79' Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (90' Μήτρογλου).

ΜΑΛΤΑ (Τζον Μπούτιγκεγκ): Χονγκ, Καρουάνα, Τσιμπέρας, Ανκγους, Φενέκ, Μπογκντάνοβιτς (59' Κοέν), Μπρίφα, Μιφσούντ, Χάτσινσον (87' Π. Φένες), Σέμπρι, Μπαγιάντα (80' Φάιλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου