Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Έρχονται και Επίτροποι της τρόικας στα Υπουργεία!

Μετά τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, νέα αναταραχή έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα και ειδικά το ενδεχόμενο τοποθέτησης Επιτρόπων σε κρίσιμα υπουργεία. Πολλοί υπουργοί φαίνονται αποφασισμένοι να μην δεχθούν μία τέτοια εξέλιξη. Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι
δηλώσεις, το Σάββατο, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη στο Mega.

«Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ένας ξένος που θα έρθει στο υπουργείο και θα μου πει αν θα δώσω ή όχι τα λεφτά στους αγρότες» δήλωσε και στην ερώτηση εάν θα παραιτηθεί -εάν τοποθετηθεί ένας τέτοιος επίτροπος- απάντησε: «Βεβαίως».

«Μεταφορά τεχνογνωσία από το εξωτερικό ναι, πρώτος θα τη δεχθώ και θα την εφαρμόσω. Να' έρθει ένας μπάστακας έξω από το γραφείο μου και να λέει πού πάνε τα χρήματα, ενώ τους στόχους τους έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα, δεν το αποδέχομαι» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης τονίζει στο «Έθνος της Κυριακής» ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αναγκαία για να διορθώσουν στρεβλώσεις της τελευταίας τριακονταετίας.

«Βεβαίως υπάρχει δικαιολογημένη λαϊκή δυσφορία, κοινωνική ένταση και ορθά αίσθημα αδικίας» λέει, σημειώνοντας παράλληλα πως «οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στον λαό, γιατί οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός». Συμπληρώνει, ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο Χ. Παμπούκης υπεραμύνεται της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας πως «επιχειρούμε μια διόρθωση σε συσσωρευμένες στρεβλώσεις 30 ετών με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε μια νέα πορεία» και δεν διστάζει να κάνει αυτοκριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα μιλώντας για λάθη. «Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, αλλά δεν είναι η ώρα του καταλογισμού τους» λέει ο υπουργός.

Αναφερόμενος μάλιστα στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» ο υπουργός Επικρατείας λέει χαρακτηριστικά πως «υπό προϋποθέσεις μπορεί να συντελέσει στην πολιτική δυναμική στη χώρα, να λειτουργήσει ως συναγερμός για το πολιτικό σύστημα».

Μαραθώνιος συνεδριάσεων

Σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα συνεδριάζει το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ την Τρίτη αναμένεται η συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομίας, στην οποία θα λάβει μέρος το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το δύσκολο έργο αποφόρτισης του αρνητικού κλίματος και κατευνασμού των βουλευτών, μετά και την επιστολή των 16 προς τον πρωθυπουργό, θα αναλάβουν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι τέσσερις υπουργοί αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο να εξηγήσουν στους βουλευτές τη φιλοσοφία του Μεσοπρόθεσμου, και ειδικότερα το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες οι 16 βουλευτές έχουν θέσει σοβαρά ζητήματα, όπως το να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα η ΔΕΗ.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει, επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου