Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τραγικός πνιγμός στη Λίμνη του Άλσους

Ένας άνδρας πολωνικής καταγωγής έχασε τη ζωή του πέφτοντας στη λίμνη του Άλσους, υπό συνθήκες που ακόμα παραμένουν αδιευκρίνιστες. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής και σόκαρε όλους όσοι το έμαθαν ή βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη λίμνη του άλσους. Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε: "...Διασώστες μαζεύτηκαν σε ένα σημείο της λίμνης και
προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να ανασύρουν κάτι με την βοήθεια ενός σκοινιού. Μετά από λίγη ώρα ανέσυραν το πτώμα ενός νεαρού άντρα. Προφανώς κάποιος το είχε εντοπίσει και τους ειδοποίησε.Ο άτυχος άντρας φορούσε το μαγιό του. Δεν μάθαμε από τους διασώστες αν έπαθε ηλεκτροπληξία από τα φώτα της λίμνης ή αν ήταν μεθυσμένος. Πάντως όλοι αποχωρήσαμε αναστατωμένοι..."
Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος εκφράζει την οδύνη της, για το τραγικό ατύχημα που συνέβη την Κυριακή 17 Ιουλίου, στη λίμνη του Άλσους της πόλης μας.
Παρόλο που η κινητοποίηση της Διοίκησης ήταν άμεση και εν αναμονή της αστυνομικής και ιατροδικαστικής έκθεσης που αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το ατύχημα, η Δήμαρχος ήδη έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να διαλευκανθούν τυχόν διοικητικές ευθύνες.
 

19 σχόλια:

  1. Ζήτω η συντακτική ικανότητα18 Ιουλίου 2011 στις 3:21 μ.μ.

    Παρακαλούμε την Δημοτική Αρχή, την έκδοση των Δελτίων Τύπου και των διαφόρων Ανακοινώσεων ας την αναθέσει σε κάποιον συνεργάτη της που να γνωρίζει καλά την, υπέροχη, Ελληνική γλώσσα μας.

    Τα " ..και εν αναμονή....... που αναμένεται.." ή το τραγικότερο "..διεξήχθη το ατύχημα.." δεν τιμούν την Διοίκηση.

    Επίσης, συνήθως λέμε "..να διαλευκανθούν τα αίτια.." ή "..να καταλογισθούν τυχόν ευθύνες..".

    Λίγη προσοχή, παρακαλούμε.
    Όχι τέτοια κακοποίηση.
    Πως να σας πάρουν στα σοβαρά Περιφέρειες, Υπουργεία, και όλα τα σχετικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. prin ena mina eixe eidopoih8ei o kos Koutsakis ws antidimarxos, oti sth limni mpainoun polites kai kanoun mpanio ka8ws kai paidia.h apanthsh tou filaka htan oti den tous noiazei den einai yupeu8unoi autoi...na tous mazepsoun oi goneis.thn idia apanthsh edwse kai o k.Koutsakis.telika poios einai upeu8unos apo th dimotiki arxi?kaneis?giati uparxei fulakas tote?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φύλακας φταίει να τον κρεμάσουν χωρίς δίκη!
    Όλοι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, διευθυντές είναι αθώοι με ΕΔΕ.
    Παρακαλώ ο φύλακας να ομολογήσει την ενοχή του και να οδηγηθεί στο κελί του ώστε να επέλθει η κάθαρσις και ο τόπος απρόσκοπτα να οδεύσει στο λαμπρό μέλλον που του επιφυλάσσει η τρόικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτική διαφήμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος το σχόλιό σου. Αλλά μήπως νομίζεις ότι μετά από τόσα χρόνια αξιοκρατικών προσλήψεων
    στις Περιφέρειες και τα Υπουργεία τα πάνε καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως εννοείς ότι ο Δήμος πρέπει νάχει έναν δημοτικό υπάλληλο υπεύθυνο για κάθε ένα – άντε, κάθε πέντε – πιτσιρίκι που παίζουν γύρω απ τη λίμνη;
    Αλλά για πες μας, Ελληνικό πληκτρολόγιο δεν έχεις; Που ζείς; Αμάν ρε Διαμαντή, άσε τα παραμύθια περί ελευθεροστομίας και κόβε τέλος πάντων αυτά τα grenglish να ησυχάσουμε κι εμείς. Γι αυτό μεγάλωσε και η πρεσβυωπία σου . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AGAPHTE ENNOW OTI KANOYN MPANIO TA PAIDIA STH LIMNH KI OXI OTI PAIZOYN GYRW APO THN LIMNH!!ALLA NA MOY PEIS TI 8A ELEGE ENAS DIKOS TOYS (KAI KATALABAINEIS BEBAIA TI ENNOW..SAS MA8AME PIA!!!!)TWRA AN DEN MPOREIS NA DIABAZEIS TA GRENGLISH PROBLHMA SOY.aaa gi auto sou ta egrapsa twra kefalaia mpas kai katalabeis ti grafw kai ti ennow fusikaaa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όταν στο Δελτίο Τύπου της Δημαρχίας λένε ότι "η κινητοποίηση της Διοίκησης ήταν άμεση και εν αναμονή της αστυνομικής και ιατροδικαστικής έκθεσης που αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το ατύχημα, η Δήμαρχος ήδη έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να διαλευκανθούν τυχόν διοικητικές ευθύνες"

    δηλαδή πόσο άμεση ήταν?
    όλοι οι αντιδήμαρχοι φόρεσαν μαγιό και έπεσαν στην λίμνη να ψάξουν?

    δηλαδή το ατύχημα διεξήχθη?
    αγώνας ήταν και διεξήχθη?

    δηλαδή να διαλευκανθούν οι διοικητικές ευθύνες?
    αυτός που το έγραψε έχει τελειώσει Γυμνάσιο?
    δεν νομίζω
    να "αποδοθούν διοικητικές ευθύνες", αγραμματάκια μου της Δημαρχίας.

    Γραφείο τύπου είναι αυτό ή το κρυφό-κουτσό σχολειό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. exw na kataggeilw οτι xthes to vradi kathws perpatousa sto alsos strampouliksa to podi mou!!!
    ntropi stin dimarxo kai tous antidimarxous tis!thelw apozimiwsi!!!gia ola autoi ftaine!!!

    aaa!episis,prin ena mina,kathws pidousa tin perifragmeni me kagkela pisina,exasa ena 5eurw!
    ntropi stin dimarxo kai tous antidimarxous tis!!!autoi ftaine!!!apozimiwsi kai paraitisi twra!!!

    na ginoun dimarxoi kai antidimarxoi oi morfwmenoi k oi filosofoi tou PANEPISTIMONIKOU ADELFATOU tis ''omorfis polis''!wx!siggnwmi!
    tis adelfotitas ennoousa...
    zitw o telwnis,o trapezitis apo ta 19 tou stin ETE,oi sintaksiouxoi olou tou ellinikou dimosiou,oi foitites kai oi eleutheroi apotiximenoi epaggelmaties tis ''omorfis polis''!!!zitwwwwww!!!
    ESAS THELOUME!!!TOUS MORFWMENOUS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nα αδειάσει αμέσως και για πάντα η λίμνη.
    Να την γεμίσουν με χώμα και να την φυτεύσουν.
    Να αδειάσουν δωρεάν (φυσικά) τα μπάζα τους οι εργολάβοι-φίλοι που διαφορετικά θα πλήρωναν και θα έτρεχαν μακριά με μεγάλο κόστος να τα εναποθέσουν.
    Να γλυτώσουμε τις 230.000 ευρώ που προορίζουν (μαζί με τις μίζες) για την... επισκευή της,
    τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα χημικά της, και τις ευθύνες ανεύθυνων δημοτικών αρχών!
    Και βεβαίως να σώσουμε ζωές γιατί είναι πολλά τα παιδιά που καθημερινά πέφτουν σε 24ωρη βάση στα νερά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άμεση η κινητοποίηση της διοίκησης. Μάλιστα. Όπως άμεσα κινητοποιείται η δήμαρχός μας, που προσέρχεται στην εργασία της στις 12 το μεσημέρι και το μόνο που σκέφτεται είναι σε ποιο πλεούμενο ή αεροπλάνο θα μπει πάλι για το επόμενο ταξιδάκι αναψυχής της.
    Όμορφη η ξένοιαστη εκδρομούλα στις Σπέτσες. Τώρα φύγαμε για Κρήτη! Έχουμε και Κρητικό στη διοίκηση πού'ναι μανούλα στο τάισμα ημετέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Αηδιασμένε μπερδεύετε τους απλούς πολίτες με τους δημάρχους! Νομίζω αυτό είναι το πρόβλημα σας...
    H Δήμαρχος δεν έχει ωράριο, ούτε το αποτέλεσμα της δουλειάς της εξαρτάται από την παρουσία της στον δήμο!
    Είναι άνθρωπος που λειτουργεί υπό αυξημένη πίεση για να λύσει τα προβλήματα των πολιτών και έχει ανάγκη όπως όλοι μας από διακοπές για να αντεπεξέλθει στο δύσκολο και επίπονο έργο που της ανατέθηκε από τον λαό τον οποίο με συνέπεια υπηρετεί!
    Γιατί κανείς δεν έθετε τέτοια ζητήματα όταν άλλοι… δέχονταν ασθενείς, εξέταζαν και συνταγογραφούσαν στο δημαρχείο;
    Γιατί κανείς δεν είπε τίποτε όταν άλλοι… έλειπαν δυο μέρες την εβδομάδα γιατί συνέχισαν να δουλεύουν κι αλλού;
    Γιατί κανείς δεν είπε τίποτε όταν άλλοι κανόνιζαν… τις πιο φτηνές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων και τις δωρεάν επικοινωνίες με τα παιδιά τους που σπούδαζαν πέραν του Ατλαντικού;
    Γιατί κανείς δεν είπε τίποτε για εκείνους… που κανόνιζαν ταξίδια στο εξωτερικό, έφευγαν για μέρες από το πόστο τους στην διάρκεια του χρόνου, αλλά συχνά ταξίδευαν και στο εσωτερικό;
    Γιατί κανείς δεν είπε τίποτε για εκείνους που ταξίδευαν στο εξωτερικό με τον ΠΑΟ (στον οποίο επίσης όπως και στον δήμο έκαναν ένα αποτυχημένο πέρασμα) και χαλάνε σήμερα τον κόσμο γιατί η Δήμαρχος κ. Έφη Γαϊτανά – Αποστολάκη υποστηρίζει τον Ολυμπιακό Βόλου που είναι και η ομάδα της πόλης που γεννήθηκε και έζησε τα περισσότερα χρόνια;
    Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απόφοιτος σχολής ζητιάνων20 Ιουλίου 2011 στις 1:41 μ.μ.

    Χι χι χι!!!

    Ανώνυμε των 3:40μ.μ. παρακαλώ να μας πείς ποιοί είναι οι μορφωμένοι και ποιοί οι αμόρφωτοι για να ξερουμε. Γιατί ως πολίτες δικαιούμαστε να μάθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. α, πολύ ωραία

    τώρα μπλέξαμε και το ποδόσφαιρο.

    κανονικά, αν το πάρουμε, το Δημαρχιλίκι είναι λειτούργημα.
    Όποιος θέλει να το παίζει Δήμαρχος, δεν διακαιούται άδειας.
    Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο παίρνει μισθό 4.500 ευρω συν τον μισθό της προέδρου του ΠΠΙΕΔ (αν παίρνει και απο εκεί μισθό δεν ξέρω).

    Να μου λέγατε ότι παίρνει 1000 ευρω, θα έλεγα, ότι κάνει μια απλή δουλειά όπως όλοι μας.

    Αλλά 4.500 και απλή δουλειά δε γίνεται?

    Άρα τους ακριβοπληρώνουμε για να μην έχουν ούτε ωράριο, ούτε άδειες, ούτε οι τωρινοί ούτε οι προηγούμενοι.

    Τι να πει δηλαδή ο ταλαίπωρος ο Πυροσβέστης που παίρνει 1000 ευρω και δεν βλέπει άδεια κανένα καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ανωνυμος 20/7, 8:33 αποκρύπτει σκοπίμως ότι οι διακοπές της δημάρχου θα συνεχιστούν επί μια γεμάτη 3ετία ακόμη. Το αν εχει όρεξη να λύσει προβληματα και να εργαστει, θα φανεί, δε νομίζετε;
    Η ιδια δεν παραβλεπει να εξυμνει διαρκως το μακαριτη συζυγο, αλλα ο μακαριτης δουλευε απο τις 7πμ ως αργα το απογευμα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σαν το σκυλί.
    Γιαυτο η Χαλκηδονα ειδε ασπρη μερα.
    Μετα τον τραγικο του θανατο, διαδοθηκε βιντεο με τα γυαλια του εκλιπόντος πανω στο γραφειο του στο παλιο δημαρχειο Χαλκηδονας. Ας τα φορεσουν καποιοι, μπας και δουν τα πραματα αλλιως, γιατι πολυ στο κοπροσκυλιασμα τοχουν ριξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 1.49΄@
    αλήθεια είσαι βέβαιος ότι η δήμαρχος κάνει μόνο διακοπές και δεν έχει συναντήσεις εργασίας με αυτοδιοικητικούς παράγοντες στους τόπους που επισκέπτεται;
    Έχει φουλ πρόγραμμα κι αν προλάβει μπορεί να κάνει και κανένα μπάνιο!
    Μην συγκρίνεις όμως την δήμαρχο με τον όποιο πυροσβέστη...
    Και ναι παίρνει τον μισθό του Προέδρου του ΠΠΙΕΔ γιατί είναι κάτι σύννομο.
    Το δικό σου πρόβλημα είναι να μην τον παίρνει η Δήμαρχος γιατί έχεις προτίμηση ας πούμε να τον παίρνει ο Αντιπρόεδρος;
    Ο κ. Γρετζελιάς και ο κ. Αδαμόπουλος πως έπαιρναν και τους δυο μισθούς και παρόλα όσα ακούστηκαν κανείς δεν τους ζήτησε να επιστρέψουν κάτι ως παρανόμως καταβληθέν...
    Όταν έχετε απαιτήσεις από την δήμαρχο πρέπει να καταλάβετε πως αυτό συνοδεύεται από αντίστοιχες χορηγίες...
    Μην ξεχνάτε πως σήμερα πια είναι τόσο λίγοι οι δήμοι της χώρας που οι δήμαρχοι είναι σαν μια βουλή, ας πούμε η κάτω βουλή και οι δήμαρχοι κορυφαίοι παράγοντες που καθορίζουν τις εξελίξεις στον τόπο!
    Αντί να τιμάται λοιπόν την "βουλευτή" σας την πολεμάτε για μικροπολιτικούς λόγους με στόχο να πάρετε την θέση και τις χορηγίες της φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. MERIKA SXOLIA EINAI...

    O LAIKISMOS STO MEGALIO TOY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ανώνυμος 4:15 μμ

    φίλε μου τώρα πραγματικά μπερδεύτηκα.
    να το πάρω σαν επιτυχημένη ειρωνεία το σχόλιο σου, ή σαν κάτι που το πιστεύεις?

    Αν είναι ειρωνεία, τότε είσαι μεγάλος λογοπλόκος.

    Εγώ ας το πάρω τώρα σαν το πιστευω σου και να συνεχίσω.

    Τι επαφές να κάνει? Εδώ ούτε μια Λαϊκή δεν μπορεί να βολέψει.

    Άρα παίρνει 4.500 + 2.000. Δηλαδή παίρνει 6.500 ευρω/μήνα.
    Τι λές αδελφέ μου.
    Τόσα λεφτά ούτε ο δήμαρχος του Λονδίνου δεν παίρνει. Καλό μαγαζί βρήκαν μερικοί. Πολύ καλό.
    Αξίζει λοιπόν αυτή η γυναίκα να παίρνει τόσα?
    Προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες?
    Δε νομίζω.
    Μια πόλη με φουλ εγκληματικότητα, με αρκετό σκουπιδαριό, με ένα άλσος που βρωμοκοπάει κ.α. ωραία.

    Ναι έχουμε απαιτήσεις και καλά θα έκανε να παίρνει τέτοιες χορηγίες, αλλά το θέμα είναι ότι οι απαιτήσεις μας ικανοποιούνται?

    Οι Δήμαρχοι δεν είναι κορυφαίοι παράγοντες, είναι τα πιο αναξιόπιστα άτομα στην Δημόσια Διοίκηση. Ίσως να είναι το ίδιο με τα "βολευτάκια" που έχουμε.

    κατάλαβες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΚΥΡΙΑ ΤΟ'ΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ.
    ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΘΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΕΓΛΕΙΦΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΕΡΕΙ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ.
    ΤΟΣΟ ΟΙ ΜΕΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ'ΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ.
    Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ.
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΡΙ. ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΘΑ'ΡΘΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΩΜΑΛΑ. ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...! Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ'ΧΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή