Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ο Σύλλογος Μικρασιατών για τη συνάντηση γνωριμίας που διοργάνωσε


Από το Σύλλογο Μικρασιατών λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου: Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε το νέο Δ.Σ. του συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας -  Ν. Χαλκηδόνας “ Οι Αλησμόνητες Πατρίδες” την προηγούμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου στο κατάστημα PICCADILLY. Πάνω απο 220 μέλη αλλά και φίλοι του συνδέσμου ήταν εκεί ανταποκρινόμενοι στην
πρόσκληση της νέας διοίκησης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση  της νεανικής θεατρικής σκηνής Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την πολιτιστική τους προσφορά αλλά και το εν γένει έργο τους στην πόλη. Εκ μέρους της θεατρικής ομάδας μίλησαν η δασκάλα Κα Πελαγία Βουτζουλίδου – Κούλη και η Κα Αντωνιάδου Τέτα και εκ μέρους των παιδιών ο Αλέξανδρος Μιμίδης και ο Αλέξανδρος Αντωνιάδης οι οποίοι και ευχαρίστησαν θερμά το Δ.Σ. του συνδέσμου για την πρωτοβουλία του.
Ο νέος πρόεδρος του συνδέσμου Σωτήρης Κοσκολέτος είπε μεταξύ άλλων : “Το 1995 στην πόλη μας πήρε σάρκα και οστά το όραμα μιας γυναίκας που έφυγε κυνηγημένη μέσα στο αμέτρητο ποτάμι των προσφύγων. Δημιούργησε μιά στέγη για να μαζέψει μέσα της όλες τις αναμνήσεις και τις θύμισες που αναβλύζουν απο τα βάθη της ψυχής μας στο άκουσμα των χαμένων μας πατρίδων. Αυτή η γυναίκα τότε δεν έδωσε τυχάια αυτό το όνομα. Η γιαγιά όλων μας , η γιαγιά Φιλιώ δεν ονόμασε τυχαία το σύνδεσμο “Οι Αλησμόνητες Πατρίδες”.
Γιατί ο στόχος είναι αυτός. Τα μέρη μας , οι συνήθειες των παππούδων μας, ο τρόπος ζωής αλλά και η καθημερινότητα τους να μείνουν άσβεστα στο πέρασμα του χρόνου. Κι' αυτό είναι που εμείς σήμερα καλούμαστε να συνεχίσουμε. Να κρατάμε αυτή τη φλόγα αναμμένη και δυνατή. Θέλω να ευχαριστήσω απο καρδιάς όλες τις προηγούμενες διοικήσεις για το έργο που επιτέλεσαν και ο σύνδεσμος μας εξακολουθεί να είναι ενα ζωντανό κύτταρο στα σπλάχνα αυτής της πόλης. Στόχος μας δεν είναι μόνο να μείνει άσβεστη η φλόγα του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Στόχος μας είναι τιμώντας την μνήμη των προγόνων μας να μεταφέρουμε στις νεότερες γενιές την λάμψη εκείνη του πολιτισμού και τις αξίες που μετέφεραν στην μητροπολιτική Ελλάδα 1,500,000 πρόσφυγες μέσα σ' αυτήν την πενηντακονταετία 1922 – 1974 που γράφτηκε μια απ' τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της νεότερης Ελλάδος.
Θέλω να πω ενα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας σήμερα και να ζητήσω ταπεινά την βοήθεια σας στο δύσκολο έργο μας. Ξέρουμε πως η κληρονομιά μας είναι βαριά και πως η διατήρηση της ακόμη πιο σπουδαία. Σαν το φορτίο που κουβαλάει κάθε ένας απο μας και το  εναποθέτει με μια γλυκιά μελαγχολία στους ώμους των  απογόνων του. Σαν το όνομα μας. Τις Αλησμόνητες Πατρίδες μας. ”



Στη συνέχεια παρουσίασε τα μέλη της νέας Διοίκησης :
Αντιπρόεδρος : Αντωνόπουλος Γιώργος
Γραμματέας : Μυλωνά Κωνσταντίνα
Ταμίας : Λάλη Νάνσυ
Μέλη : Αυγέρη Στέλλα
Κοπελούσος Χρήστος
Ματσουκά – Κουμαριανού Βάλια
Σιμιτζόγλου Μαρία
Τομπούλογλου Ιωάννης
Με την παρουσία τους μας τίμησαν εκτός των άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαυράκη – Φίλου Βούλα , Καβακοπούλου Νίκη , Τομπούλογλου Χάρης , Γραμμένος Σπύρος. Οι τοπικοί σύμβουλοι Φιλαδέλφειας Δερμανούτσου Δήμητρα , Κοσσύφης Θανάσης , Φακίνου Αλέκα. Η Κα Βασιλειάδου Τασούλα Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρου Ν.Φ. , ο Κος Αντωνόπουλος Γιάννης Πρόεδρος της πολιτιστικής Αναγέννησης , η πρώην Πρόεδρος του συνδέσμου Μικρασιατών “ Οι Αλησμόνητες Πατρίδες” Κα Ζαλμά Ρένα καθώς και η Κα Νίκη Τρυπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου