Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή Κοπελούσου σε Δήμαρχο και Γρετζελιά


Ο Χρήστος Κοπελούσος, με την θεσμική του ιδιότητα ως Αντιπρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απηχώντας τις απόψεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ», έστειλε σήμερα στη Δήμαρχο Έφη Γαϊτανά και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελή Γρετζελιά επιστολή, διατυπώνοντας ιδιαίτερη ανησυχία για τα κωμικοτραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στο εσωτερικό της σημερινής Δημοτικής Αρχής και οδηγούν σε διάλυση το Δήμο. Η επιστολή Κοπελούσου έχει
ως εξής:


Νέα Χαλκηδόνα, 10/10/2011
Προς
την Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Έφη Γαϊτανά
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελή Γρετζελιά

Κυρία Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε,
με την αγωνία του απλού δημότη, αλλά και του ανθρώπου που υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1986 ανελλιπώς, και σήμερα Αντιπροέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, μη μπορώντας να σιωπήσω για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο Δήμο μας.
Έχουν περάσει 10 μήνες από τότε που αναλάβατε τη Δημοτική Αρχή και δυστυχώς η λειτουργία αλλά και η προσπάθεια για τη λύση των μικρών καθημερινών και των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας βρίσκεται στο μηδέν.
Οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη είναι οι πολίτες που σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και σήμερα θλίβονται με τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Δημοτικής Αρχής.
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει να συνεδριάσει από τις 31/08/2011 και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που Πρόεδρος της είστε εσείς κυρία Δήμαρχε, έχει να συνεδριάσει από τις 12/07/2011.
Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν καταντήσει αρένα γιατί εσείς κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, μη μπορώντας να συμβιβαστείτε με το ρόλο σας, νομίζοντας ότι ακόμα είστε Δήμαρχος, όπως πριν από 10 χρόνια, πυροδοτείτε συγκρούσεις, υπερβαίνετε τις αρμοδιότητές σας, δείχνετε ασέβεια σε συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους Δημοτικούς Συμβούλους. Ως μέλος, του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλω ότι ουδέποτε, στους 10 μήνες που πέρασαν, το Προεδρείο κλήθηκε από εσάς κύριε Πρόεδρε, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες σας για να συζητήσουμε το θέμα της λειτουργίας μας. Επίσης, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκμεταλλεύεστε την απειρία και την ανεπάρκεια της κ. Δημάρχου με αποτέλεσμα ο Δήμος να οδηγείται σε διάλυση.
Δυστυχώς το μόνο που σας ενδιαφέρει σήμερα κυρία Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το πόσους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης ελέγχει ο καθένας από εσάς.
Αποτέλεσμα των συγκρούσεών σας, που κανέναν δεν ενδιαφέρουν όταν τα προβλήματα είναι τόσο οξυμένα, είναι να μην λαμβάνονται αποφάσεις και τα μικρά καθημερινά και τα μεγάλα προβλήματα να βρίσκονται σε τέλμα, όπως ο Συμπαραστάτης του Δημότη, Οικονομική κατάσταση του Δήμου, Μεγάλα έργα όπως κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, προστασία και αναβάθμιση του Άλσους μας, Διευθέτηση ρεμάτων, Αξιοποίηση χώρου της πρώην RENAULT, Καθαριότητα και Πράσινο, Κοινωνική πολιτική, Πρωτομαγιά, Λειτουργία παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, προγράμματα Πνευματικού Κέντρου -  Αθλητικού Οργανισμού - Φιλαρμονικής, Νεκροταφείο, Δημοτική συγκοινωνία, Λειτουργία οίκων ανοχής στην πόλη μας και άλλα.
Αλήθεια κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ποιο από αυτά που ενδεικτικά προανέφερα έχετε βρει λύσεις ή έστω έχετε προτείνει λύσεις;
Την απάντηση σ’αυτά τη δίνουν καθημερινά οι πολίτες οι οποίοι, μαζί με μας, αγωνιούν και θλίβονται για το κατάντημα της όμορφης πόλης μας.
Η ανοχή των συνδημοτών μας εξαντλήθηκε. Βλέπουν μια αλληλοσπαρασόμενη Δημοτική Αρχή, πολυέξοδη - έχετε προσλάβει 7 συμβούλους κυρία Δήμαρχε, για να σας συμβουλεύουν, σε τι άραγε; - βλέπουν τους Αντιδημάρχους σας να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον, βλέπουν να μην μπορείτε να ανταποκριθείτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις σας, όπως είναι η καθαριότητα, η προστασία του Άλσους μας, η κοινωνική αλληλεγγύη που ιδιαίτερα απαιτείται στις κρίσιμες ώρες που περνάμε ως κοινωνία και ως έθνος.
Το μόνο που λειτουργεί απρόσκοπτα είναι η είσπραξη της μισθοδοσίας, της δικής σας, των Αντιδημάρχων, των Προέδρων των Νομικών Προσώπων και των συμβούλων σας, ενώ παράλληλα έχει διαλύσει τη διοίκηση του Δήμου με συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού, καταργώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας.
Με την ευκαιρία, θέλω να συγχαρώ τους εργαζόμενους του Δήμου μας στο σύνολό τους, για τις φιλότιμες προσπάθειές τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν και την εχθρική αντιμετώπισή τους από την Διοίκηση του Δήμου.
Εμείς, από τη θέση που μας έταξε ο λαός, ως η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου, τιμώντας την ψήφο των μισών περίπου συνδημοτών μας με επικεφαλής τον κ. Χάρη Τομπούλογλου, πήραμε πρωτοβουλίες, κάναμε προτάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας. Καταγγείλαμε τις αυθαιρεσίες σας. Είχαμε και έχουμε καθημερινή παρουσία στην πόλη και θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον ολισθηρό κατήφορο που έχετε πάρει.
Επιτέλους κυρία Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου αναλάβετε τις ευθύνες σας, ασχοληθείτε με τα προβλήματα της Πόλης, σταματήστε τις ανούσιες εσωτερικές σας συγκρούσεις και κάντε το καθήκον σας απέναντι στο λαό μας, που δε σας φταίει σε τίποτα!
Τα περιθώρια στένεψαν απελπιστικά, η ανοχή και τα ψέματα τέλειωσαν. Είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα της διάλυσης, που μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλεί στους Δημότες μας.

                                                                                                     Χρήστος Κοπελούσος
                                                                                 Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                με την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
                                                                                         ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
                                                                                        «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου