Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Ρε πού πάμε, ρε", όπως θάλεγε κι ο Αυλωνίτης

Πλήρη επιβεβαίωση της ανάρτησής μας για έλλειψη σοβαρότητας, πλήθος αφόρητων γενικολογιών, συνθημάτων που μυρίζουν μούχλα αντί συγκεκριμένων προτάσεων, καιροσκοπικού κομματισμού και πολλά άλλα απογοητευτικά στοιχεία παρέσχε η χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το "χαράτσι" της ΔΕΗ. Κορυφαίες στιγμές, τα κροκοδείλια δάκρια αιρετών και μη για το "χαράτσι" και οι προτάσεις να... αναθέσουμε σε νομικους να μας πουν πώς θα παρανομήσουμε. Αν δεν ήταν η
ξεφτίλα της αναζήτησης πρωθυπουργού από τον κ. Παπανδρέου, που κέρδισε με το σπαθί της χθες το χρυσό βατόμουρο της φαρσοκωμωδίας, ασφαλώς το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας θα είχε αποσπάσει το (πολυπόθητο, ως φαίνεται) βραβείο.
Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε; Από την απουσία της Δημάρχου; Από την απουσία ολόκληρου του "Οράματος Πόλης"; Ή από τις δήθεν προτάσεις που κατετέθησαν, με κορυφαία (αλίμονο) την απόλυτη κενολογία του κ. Γρετζελιά, ο οποίος μάλιστα, δεν τη διένειμε νωρίτερα, προφανώς για να μην λιποθυμήσουμε από το "στέρεο", το "νεωτερικό", το "ρηξικέλευθο" πολιτικό του λόγο. Μήπως να γράψει καμία επιθεώρηση για το "Δελφινάριο"; Καλύτερα θα είναι από δήθεν πολιτικά κείμενα της πεντάρας όπως το χθεσινό.
Τι πρότεινε, λοιπόν, ο μέγιστος των μεγίστων πολιτικών της πόλης, Παντελής Γρετζελιάς; Ο ογκόλιθος της τοπικής πολιτικής χαρακτήρισε "αντισυνταγματικό" το χαράτσι (αποκάλυψη! ευτυχώς που μας το είπε, δεν το ξέραμε!) και ζήτησε να γίνει "μείωση δημοτικών τελών". Δηλαδή, για να καταλάβω: Το δάνειο που ήταν να πάρει ο δήμος το σαμποτάρισε και έτσι ο Δήμος δεν το πήρε. Ζητεί τώρα μείωση δημοτικών τελών. Μένει βέβαια να μας πει πού θα βρει χρήματα ο Δήμος για να λειτουργήσει, είτε ανταποδοτικά (δημοτικά τέλη) είτε σε σχέση με τις υποχρεώσεις του (δάνειο). Περιμένουμε την επόμενη εμπνευσμένη του παρέμβαση για να μας... καλύψει και σε αυτά.
Ακολούθως ο τρισμέγιστος πρόεδρος έκανε άλλη μια ρηξικέλευθη πρόταση: Να δημιουργήσει ο Δήμος "γραφείο συμπαράστασης του πολίτη". Ναι, αυτό είπε: Το είπε ο άνθρωπος που αδίστακτα σαμποτάρισε την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη, για να κάνει επίδειξη δύναμης της ομαδούλας του. Και χθες ζήτησε γραφείο συμπαραστάτη του πολίτη. Και δεν σηκώθηκαν τα πλακάκια να τον πλακώσουν. Ρε που πάμε, ρε... (Αυλωνίτης).
Το κορυφαίο, όμως, της τοποθέτησής του ήταν η πρόταση για να χρησιμοποιηθεί οικόπεδο του Δήμου, να μπουν εκεί κρεβάτια και μαγειρεία και να φιλοξενούμε εκεί συμπολίτες μας!!!! Αβάντι πόπολο κον λα ρισκόσα. Βέβαια, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια, ότι κατασχέσεις σπιτιών δεν έχουν γίνει, συνεπώς δεν χρειάζεται να φιλοξενούμε εκεί συμπολίτες μας (εκτός αν το οικόπεδο του δήμου είναι στη Μύκονο ή έστω στη Σύρα, οπότε η πρόταση είναι καλή για το... καλοκαίρι), αλλά αυτή η λεπτομέρεια είναι ανίκανη να ανακόψει τον άρχοντα των αρχόντων της Φιλαδέλφειας.
Τέλος, η προεδράρα πρότεινε να... αναπτυχθεί ο εθελοντισμός (μισό λεπτό να βγάλουμε μια εντολή ανάπτυξής του...) και έκλεισε με την πρόταση- βόμβα: Να καταργηθούν οι αντιμισθίες αντιδημάρχων, προέδρων Νομικών Προσώπων κλπ. Μέχρι τότε, είπε ο τρισμέγιστος, η δική του αντιμισθία να πηγαίνει στο κοινό ταμείο αρωγής. Βέβαια ο τρισμέγιστος, αξιοποιώντας τα κομματικά του κονέ, έχει τη δουλειά του και αμοίβεται καλά. Άρα δεν έχει ανάγκη την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ενώ κάποια άλλα "κορόιδα" που ξημεροβραδιάζονται στο Δημαρχείο προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, αυτά κατά τη γνώμη του πανσόφου, δεν πρέπει να παίρνουν μία, αλλά να βάζουν τα χρήματα της αντιμισθίας τους εκεί που βάζει κι εκείνος τη (ΔΕΥΤΕΡΗ) δική του. Επίσης, όσο ήταν εκείνος Δήμαρχος (μπρρρρ), καμία κουβέτα για κατάργηση αντιμισθιών αντιδημάρχων δεν έβγαζε, ούτε και δεχόταν. Αλλά ξέχασα. Ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος, γηράσκει αεί διδασκόμενος. Ρε που πάμε, ρε... (Αυλωνίτης).

Κατά τα λοιπά, η χθεσινή συνεδρίαση ήταν γεμάτη κενολογίες. Ούτε μια σοβαρή πρόταση δεν ακούστηκε, που να έχει περιθώρια υλοποίησης. Ο καθένας κι η καθεμιά είπε τη δική του (της) άποψη, αλλά ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν βγήκε- και πώς μπορούσε να βγεί, δηλαδή; Άλλωστε, η τελική "απόφαση" του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ενδεικτική της ελαφρότητος του θέματος: Αποφάσισε ομόφωνα να παρασχεθεί πολιτική, νομική και τεχνική κάλυψη σε κάθε συμπολίτη που του κόβεται το ρεύμα. Η μεν νομική, προτάθηκε από τη Δήμαρχο στη γραπτή της πρόταση που κατατέθηκε προ ημερών. Η τεχνική κάλυψη έχει τα προβλήματά της: Πρώτον, δεν διαχωρίζει τους πλουσίους που δεν "γουστάρουν" να πληρώσουν, από τους φτωχούς που πράγματι έχουν ανάγκη και πρόβλημα. Κι όποιος νομίζει ότι στην πόλη μας δεν υπάρχει η πρώτη κατηγορία, μάλλον είναι μακριά νυχτωμένος... Δεύτερον, το τέλος και τα άλλα έξοδα καθενός που δεν πληρώνει, τα επιβαρύνεται ο Δήμος. Πού θα βρει τα χρήματα; Μειώνοντας τα δημοτικά τέλη ή αρνούμενος να λάβει το δάνειο που ζήτησε και του εγκρίθηκε; Όσο για την πολιτική κάλυψη, ΑΥΤΟ το μέτρο θα τα λύσει όλα τα προβλήματα. Τώρα οι πιεσμένοι, αγχωμένοι, αδικημένοι, κυνηγημένοι πολίτες (και) αυτής της πόλης, που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, που δεν έχουν χρήματα για τις υποχρεώσεις τους, που έχουν βυθιστεί στην κατάθλιψη, έχουν μια ΜΕΓΑΛΗ ελπίδα. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τους παρέχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ. Ρε που πάμε, ρε... (Αυλωνίτης)...

3 σχόλια:

  1. Από δω και πέρα θα σε λέω Χρυσόστομο!!!

    Όλοι -λίγο πολύ- έλεγαν τα ίδια πράγματα.
    Όλοι προσπαθούσαν να το παίξουν "καλοί"...

    Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ σε όλο του το μεγαλείο !

    Η αποκορύφωση βέβαια ήρθε τη στιγμή που οι αιώνιοι αρνητές των πάντων, οι Λαϊκιστές του «Όχι σε Όλα»... οπαδοί του ΚΚΕ - μέλη του ΠΑΜΕ, παραλίγο να πλακωθούν με οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ - μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης (Αγανακτισμένοι)!!!

    ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

    Όσο για τον Γρετζελιά, δε χρειάζεται να λέμε συνέχεια τα ίδια.
    Καιροσκόπος και ακραίος Δημαγωγός του κερατά,
    γνωστός σε όλους, χρόνια τώρα, μην πω και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο γελοιότητα έδειξαν οι πολιτικοί μας (στην Βουλή) με τον επί 4 ημέρες αναζητούμενο Πρωθυπουργό, άλλη τόση δείχνουν και οι τοπικοί μας πολιτικοί.

    Είναι πιστά αντίγραφα μιας ράτσας που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στις προθήκες των μουσείων.

    Δυστυχώς (εμείς) τους επιτρέπουμε να κυκλοφορούν σαν ζόμπυ ανάμεσά μας.

    Και όσο τους επιτρέπουμε, αυτοί θα μας εκπροσωπούν.

    Για να μας κάνουν ρεζίλι είτε τοπικά είτε σε διεθνές επίπεδο.
    Για να κατασπαταλούν τα δημόσια έσοδα της χώρας μας.
    Για να είναι αγκιστρωμένοι σε καρέκλες που δεν τους αξίζουν.
    Για να χύνουν κροκοδείλια ψεύτικα δάκρυα για τον "φτωχό λαό".

    Πότε θα ξυπνήσουμε να τους στείλουμε στα σπίτια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλήτερα πριν μιλήσης να ρωτάς φίλε μου,καθώς όποιος ειναι στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ δεν σημαινει οτι είναι οπαδός του σύριζα ή οτιδήποτε άλλο,αυτά τα κομματικά σας τρώνε και κοιτάτε μέσα απο παρωπιδες,αμέσως να βάζετε ταμπέλες παντού καχυποψία και διχόνια γι'αυτο φτάσαμε να μας κάνει ένας οποιοσδήποτε απίθανος κουμάντο,και να μην αντιδράμε γιατι κοιτάμε πρώτα το χρώμα και σε συνδιασμο με την αδιαφορια μας πέρνουμε αυτο που μας αξιζει.....ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΕΣΥ ΙΣΩΣ!!!!ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή