Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κάθε φορά ασχολούμαστε με τις εμμονές του νούμερο ένα...

Άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, άλλη μια απόδειξη ότι ο πρόεδρος του σώματος, γνωστός και ως νούμερο 1 του Συμβουλίου, χρησιμοποιεί την Ημερήσια Διάταξη για να περνάει τις "γραμμές"του, που έχουν εξελιχθεί σε "εμμονές". Ξανά- μανά το θέμα των οίκων ανοχής, παρά το ότι έχει χάσει ΟΛΕΣ τις ψηφοφορίες που έχουν γίνει, παρά το γεγονός ότι η πουριτανική εμμονή του κ. Γρετζελιά έγινε αιτία να εξευτελιστεί ολόκληρος ο Δήμος με την ακύρωση των ραδιουργιών του από την Περιφέρεια, παρ' όλα αυτά το νούμερο ένα του Συμβουλίου, επανέρχεται με το ίδιο θέμα, με εμμονές που γίνονται, πια, αντικείμενο
χλευασμού από την τοπική μας κοινωνία.
Κι ενώ το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί ανεξήγητη εμμονή του νούμερου ένα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο απασχολεί το Σώμα ξανά και ξανά, λες και έχει κάποια ειδική απέχθεια προς τη συγκεκριμένη επιχειρηματία (έχει; κι αν έχει, γιατί έχει;), ωστόσο ο κ. Γρετζελιάς ΚΩΦΕΥΕΙ στην πρόταση που έκανε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Χάρης Τομπούλογλου, να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία το ζήτημα της αλλαγής χώρου συνεδριάσεων του Συμβουλίου. Είναι πια ξεκάθαρο ότι ο χώρος του Πνευματικού Κέντρου είναι πολλαπλώς ακατάλληλος, κι όποιοι επιθυμούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, στοιβάζονται όρθιοι στο χώρο έξω από την κεντρική αίθουσα και, τις περισσότερες φορές, στη σκάλα. Αντίθετα, στην καινούρια και θερμαινόμενη αίθουσα στο "Μίλτος Κουντουράς" υπάρχουν ΟΛΕΣ οι προϋποθέσεις για να παρακολουθούν όσοι δημότες το επιθυμούν, τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ανθρώπινες συνθήκες. Μήπως θα έπρεπε η κυρία δήμαρχος να ΘΕΣΕΙ το θέμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας, αφού ο κ. Γρετζελιάς χρησιμοποιεί, πλέον, την Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προσωπικές του εμμονές; Φυσικά, ένας δημοτικός άρχοντας όπως ο κ. Γρετζελιάς, δεν θα ήταν δυνατό να προβλέψει ειδικές θέσεις για τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου. Αν ένας δημοσιογράφος της πόλης βρίσκεται σε εργασία και φτάσει περίπου την ώρα που ξεκινά το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι περίπου βέβαιο ότι δεν θα βρει θέση να καθήσει. Με τον παλιο-Τύπο, που μας κάνει κριτική θα ασχολούμαστε τώρα; Σωστό... Πόσο πιο χαμηλά θα καταντήσει ο κάποτε πρώτος δημότης της πόλης; 

Ακολουθεί η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της προσεχούς Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου:

1.    Έγκριση απαλλαγής από τη καταβολή δημοτικών τελών του κ. Δημητρίου Μποϊντά, ως γονέα παιδιού ΑΜΕΑ, μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας.




2.    Καθορισμός χώρων στους οποίους επιτρέπεται η υπαίθρια διαφήμιση στα διοικητικά όρια του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος


3.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή διαφόρων Η/Μ εγκαταστάσεων».



4.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση και επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείων».



5.    Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Κατασκευή αγωγών σύνδεσης διαφόρων ακινήτων».



6.    Έγκριση 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου.



7.    Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου έως ένα έτος, μετά από πρόταση του Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου.



8.    Έγκριση τροποποίησης καταστατικού Π.Π.Ι.Ε.Δ., βάσει της αριθ. 32/2011 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.



9.    Έγκριση επιστροφής ποσού 3.000,00 € στην Εθνική Τράπεζα, λόγω εσφαλμένης πίστωσης εμβάσματος για επιδότηση Ο.Α.Ε.Δ.



10. Έγκριση μίσθωσης μεταφορικών μέσων για την μεταφορά μαθητών από το 1ο στο 4ο Δημοτικό σχολείο για το έτος 2012 και ψήφιση σχετικής πίστωσης.



11. Αποδοχή επιχορήγησης ποσού 2.196,70 € για Σχολικούς τροχονόμους.



12. Έγκριση δωρεάς ταφής των Θεόδωρου Τερζάκη και Βασιλικής Γκεβεζέ.



13. Έγκριση διενέργειας εκταφών λόγω λήξης τριετίας ή χρόνου παράτασης.



14. «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις άδειες εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων από εκδιδόμενα πρόσωπα στο Δήμο μας σύμφωνα με τον Ν. 2734/1999



α)  καθορισμός αριθμού οικημάτων (οίκων ανοχής),   



β)  καθορισμός ακτινών αποστάσεων των οικημάτων αυτών από  διάφορους χώρους,           

γ) αποκλεισμός εγκατάστασης των εν λόγω οικημάτων από διάφορους χώρους και πολεοδομικά συγκροτήματα,



δ) Ορισμός ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Δημοτικού Συμβούλου ως μέλος της Επιτροπής του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 2734/1999.



15. Ορισμός ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Δημοτικού Συμβούλου ως μέλος της Επιτροπής του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 2734/1999.



16. Λήψη απόφασης επί της έκθεσης για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το τρίμηνο 1/7-30/9/2011, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.1β του Ν. 3852/10.



17. Έγκριση-Ψήφιση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2011.



18. Αναπροσαρμογή τελών χρήσεως πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων έτους 2012.



19. Αναπροσαρμογή τελών χρήσεως πεζοδρομίων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς έτους 2012.



20. Αναπροσαρμογή συντελεστών τελών διαφήμισης έτους 2012.



21. Αναπροσαρμογή τελών Δημοτικού Νεκροταφείου έτους 2012.



22. Αναπροσαρμογή συντελεστών τελών Καθαριότητας και Φωτισμού ως και Δημοτικού Φόρου έτους 2012.


6 σχόλια:

  1. Ο ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ25 Νοεμβρίου 2011 στις 12:18 π.μ.

    Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙΝΙΝΙΝΙ !!!25 Νοεμβρίου 2011 στις 12:46 μ.μ.

    Επειδή "Η πράξη είναι ατομική, η ευθύνη συλλογική"
    πρέπει να προσέξουν οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας (αλλά και οι άλλοι),
    τι θα ψηφίσουν στο θέμα Ν.14
    Αν και νομίζω πως η επαναφορά του θέματος στο ΔΣ
    για συζήτηση-ψήφιση, μετά από 3 αποτυχίες...
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ !!!

    Η ΑΓΩΓΗ από την πλευρά της ιδιοκτήτριας εναντίον του Δήμου,
    ΤΩΡΑ ΠΙΑ... πρέπει να θεωρηθεί σίγουρη...

    Και τότε... επειδή είναι βέβαιο ότι η αγωγή θα κερδηθεί από την ενδιαφερόμενη επιχειρηματία και όχι από το Δήμο, θα δείτε πόσο μετανιωμένοι θα το παίζουν όσοι στήριξαν τον ηθικολόγο Γρετζελιά... αλλά και όσοι δεν του εναντιώθηκαν για τους χειρισμούς της υπόθεσης...

    Σας το λέω και να το θυμηθείτε...

    ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙΝΙΝΙΝΙ !!!
    Ο επιχειρηματίας του Οίκου... ήδη "τρίβει τα χέρια του"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΦΑΝ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΝΟΧΗΣ , ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΣ Π...ΑΝΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΑΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΛΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΑΚΙ!
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!!
    ΟΜΩΣ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ΚΕΦΑΛΑΙΕ πράγματι, μακάρι κάποια στιγμή το κράτος μας να αποκτήσει οργάνωση αντίστοιχη με των οίκων ανοχής. Για παράδειγμα, στους οίκους ανοχής το «προϊόν» που σου «επιδεικνύεται» το ίδιο και σου «προσφέρεται» προς «χρήση». Δεν σου επιδεικνύεται λ.χ. Γεωργία για να σου προσφερθεί τελικά Λουκία με ολίγον από Αδωνούλα και γαρνιτούρα Αντωνία. Επίσης το τίμημα της «χρήσης» του προϊόντος είναι καθορισμένο και προκαταβάλλεται. Δεν εμφανίζεται κάθε τόσο κάποιος που αφού έχεις προκαταβάλλει το καθορισμένο τίμημα να σου ζητάει «πανωπροίκια» με την απειλή μάλιστα να σου κόψει το . . . «ρεύμα». Θα πρότεινα μάλιστα να καλέσουμε να συμμετάσχουν στην έτσι κι αλλιώς πολυσυλλεκτική κυβέρνηση της χώρας μας εξέχοντες επιχειρηματίες και οικοδέσποινες των οίκων αυτών, διότι αν μη τι άλλο είναι βέβαιο ότι λόγω προτέρου «εντίμου» βίου θα μας «προστατεύσουν» αποτελεσματικά. Θάπρεπε μάλιστα να παραδειγματιστούμε απ τη γειτονική Ιταλία, που μετά την απόσυρση της Τσιτσιολίνας απ την πολιτική πήρε την κάτω βόλτα.Μετά απ τα παραπάνω αναρωτιέμαι τι είναι «αποδοτικότερο» να είσαι εταίρος των Ευρωπαίων ή «εταίρα» τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή