Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Αγκάθι" η λειτουργία των παιδικών σταθμών στην πόλη

Από το Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκδόνας λάβαμε αργά χθες το βράδυ το ακόλουθο δελτίο Τύπου: Είναι τοις πάσι γνωστόν, τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί σε όλους τους Δήμους της χώρας, προβλήματα, τα οποία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο παρελθόν και κρυβόντουσαν επιμελώς όλα τα επόμενα χρόνια, κάτω από το λογιστικό χαλί των «οφειλών παρελθόντων
ετών».

Ειδικά στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, το τελευταίο διάστημα αυτά τα προβλήματα διογκώθηκαν και απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών, κυρίως λόγω:

Α) Της μείωσης του ποσού της κρατικής χρηματοδότησης κατά €1.000.000 το 2011 και €1.000.000 το 2012.

Β) Των χρεών που κληρονόμησε η νέα Δημοτική Αρχή, όπου το €1.350.000 περίπου αφορά μόνο τον Ενιαίο Φορέα.

Γ) Της μη έγκρισης δανείου που σκοπό είχε τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και του Ενιαίου Φορέα, μέσω της αποπληρωμής των οφειλών παρελθόντων ετών.

Έτσι λοιπόν, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει όχι μόνο ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, αλλά και ο Ενιαίος Φορέας, στην αρμοδιότητα του οποίου περιέρχονται οι παιδικοί σταθμοί.

Δυστυχώς, παρόλο που σήμερα τα έξοδα του Δήμου και του Ενιαίου Φορέα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και καλύπτουν μόνο τις βασικές και ανελαστικές δαπάνες, η υστέρηση τακτικών εσόδων κατά €2.000.000, σε σχέση με το 2010 με υπαιτιότητα της σημερινής κυβέρνησης καθώς και τα χρέη των προηγούμενων ετών απειλούν τη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων δομών.

Σχετικά με το ζήτημα των τροφείων, το πρόβλημα εμφανίστηκε λόγω του κενού χρονικού διαστήματος που προέκυψε μεταξύ των συμβάσεων με τους προμηθευτές τροφίμων και της καθυστέρησης ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος για το 2012.

Οι γονείς έχουν δίκιο να αντιδρούν και συμφωνούμε με τα αιτήματά τους, όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να επιλύσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που έχουν κλείσει τους παιδικούς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς τους.

Δίχως διάθεση εμπαιγμού προς τους γονείς, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει σε κατ’ ιδίαν συναντήσείς τους, η Δήμαρχος, Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη και ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα, Γιώργος Καραβίας, σήμερα, 23 Ιανουαρίου 2012, 11 ημέρες μετά την τελευταία συνάντηση τους και όχι σε ένα μήνα όπως αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή τους, η Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα θα φέρει προς ψήφιση τις συμβάσεις με νέους προμηθευτές τροφίμων, προκειμένου το ζήτημα να επιλυθεί άμεσα.

Παρόλ’ αυτά το συγκεκριμένο ζήτημα δεν επιλύεται οριστικά και γι’ αυτό το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιήσουμε τον καλύτερο και τον κοινωνικά δίκαιο τρόπο επίλυσής του, που θα εγγυάται:
την απρόσκοπτη και δίχως προβλήματα λειτουργία των παιδικών σταθμών,
και θα διατηρεί παράλληλα το επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά.

7 σχόλια:

  1. ΕΞΩ Η ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ24 Ιανουαρίου 2012 στις 11:26 μ.μ.

    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΟΥΛΑ.Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.ΑΣ ΜΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί η σημερινή δήμαρχος δεν βγάζει στην επιφάνεια τις βρωμιές των προηγουμένων που έβαλαν τον δήμο μέσα. Μήπως γιατί κι αυτή δεν θέλει μετά να τις βγάλουν τις δικές της???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ!!!

    ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΤΕ ΔΟΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν είναι δόλος της Ματίλντας και όλης της παράταξης Τομπούλογλου που έκαναν το κορόιδο τόσο καιρό που το γνώριζαν προσπαθώντας να αποσπάσουν τον πρώην δικό τους Παπανικολάου, και τώρα που διαπίστωσαν ότι συνεχίζει να μην επανακάμπτει αρχίζουν σιγά-σιγά να τον σιγοψήνουν; Μόνο μερικοί... που χρησιμοποιούνται σήμερα θα αιφνιδιαστούν όταν κάποια στιγμή διαπιστώσουν ότι ο Παπανικολάου θα ξαναπέσει στην αγκαλιά του πρώην ηγέτη του που τον είχε στείλει στον Αποστολάκη, και αυτό θα γίνει σε βάρος τους...
      Η ευθύνη βαραίνει εξίσου τον Παπανικολάου τους Ματίλντογλου για την σιωπή!

      Διαγραφή
    2. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΜΑΤΙΛΝΤΑ ΕΝΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ. ΑΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ!!!

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!!!

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ!!! Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙ!!!

      Διαγραφή
    3. Σωστά δεν διοικεί... ΣΥΝΔΙΟΙΚΕΙ όμως...

      Μονά ζυγά δικά σας δεν γίνεται παλάντζες που συναγωνίζεστε τον Καρατζαφέρη σε κολοτούμπες, ο Κόντος τον Γιωργάκη σε συμπεριφορά, η Γαϊτανά τον Παπαδήμο σε σιωπηλή ανικανότητα, κι ο Γρετζελιάς τον Σαμαρά στα καμώματα πριν συμφωνήσει...

      Διαγραφή
    4. Κάποιες στιγμές καλύτερα να μην λέμε τίποτα και να αφήνουμε τα πράγματα να εξελιχθούν... Δηλαδή φταίει η καλυμέρα που δεν της έδωσαν θέση στο συμβούλιο τόσο καιρό? Το ότι διευκολύνει τη διοίκηση του δήμου δεν σημαίνει ότι έχεις μέρος στις ευθύνες της διοίκησης!!! Έχετε κάνει το δήμο να μην πώ τι και φταίμε εμείς????? Τι μία φταίει η κατάσταση που παραλλάβατε το δήμο την άλλη φταίει η αντιπολίτευση εσείς δεν φταίτε πουθενά? έχετε κάνει το άσπρο μαύρο μηδεν προγραμματισμός μηδέν ουσία μηδεν κοινωνική αντίληψη!!!! Έλεος πια μας κουράσατε!!!

      Διαγραφή