Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Blogs, κακοήθειες, και ο νέος τρόπος επικοινωνίας

Λάβαμε από τη δημοτική παράταξη "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" το παρακάτω Δελτίο Τύπου που είχε τίτλο "η κακοήθεια έχει όνομα". Το Δελτίο τύπου έχει ως εξής:
Στο τοπικό site «epitelblog» δημοσιεύτηκε σήμερα το ακόλουθο σχόλιο :
«Νάνι, νάνι, τα χρυσά μου…
Απορώ, βρε παιδιά… Παίρνει κανείς τους χαμπάρι, τι στο διάολο γίνεται; Τον άκουγαν να τους τη βγαίνει κανονικά και κανείς τους δεν βρέθηκε να ρωτήσει ποιός είχε κάνει τις προτάσεις, που εκείνοι μεν δέχθηκαν, οι πιο πάνω όμως ακύρωσαν… Διότι κάποιος τις είχε κάνει εκείνες τις προτάσεις κι αυτός
ο κάποιος είχε και το θράσος να τους την πει κι από πάνω…»
Αμέσως κάτω από το σχόλιο αυτό, ανώνυμος(;) λασπολόγος προσδιορίζει τον επικεφαλής της παράταξής μας ως υπεύθυνο για το ότι η απόφαση καθορισμού των τελών του νεκροταφείου ακυρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Χάρης Τομπούλογλου πρότεινε μόνο αυξομειώσεις στα τέλη του Νεκροταφείου, πάντα πάνω στην πρόταση που υπέβαλε η διοίκηση του Δήμου και τις οποίες προτάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα.
Ας κάνει τον κόπο ο ξεπερασμένος Γκεμπελίσκος να διαβάσει το σκεπτικό της απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τις προτάσεις του Χάρη Τομπούλογλου.
Με την ευκαιρία, τονίζουμε για μία ακόμη φορά τη θέση μας σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει η σημερινή Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή. Η κ. Γαϊτανά, αλλά και οι 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής της είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για την σημερινή διάλυση του Δήμου. Η παραίτηση της Δημοτικής Αρχής στο σύνολό της θα αποτελούσε πράξη προσφοράς και ευθύνης στον τόπο. Επειδή, όμως, αυτά λείπουν ως στοιχεία και από τη σημερινή Δήμαρχο αλλά και από τους 20 συνολικά Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής της, ούτε ζητάμε, ούτε περιμένουμε να παραιτηθούν. Θα τους «παραιτήσει» όλους ο λαός όταν έρθει η ώρα του να μιλήσει, στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
*****
Αυτά λέει το Δελτίο Τύπου. Εμείς, που είμαστε το πρώτο blog της πόλης, εμείς που καθιερώσαμε τον ελεύθερο και ανώνυμο διάλογο ανάμεσα στους συμπολίτες μας, έχουμε άποψη για τέτοιου είδους προβλήματα. Και με αφορμή το Δελτίο Τύπου, την διατυπώνουμε και πάλι: Λοιπόν, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ακόμα και ΑΝΩΝΥΜΗ συζήτηση σε ένα περιβάλλον όπως αυτό ενός blog (που όμως εξαρχής έχει κάνει γνωστή την ταυτότητα του διαχειριστή του), κατά τη γνώμη μας συνιστά ΔΕΙΓΜΑ ΥΓΕΙΑΣ στη δημόσια έκφραση μιας κοινωνίας, άρα και της τοπικής μας κοινωνίας. Ωστόσο, κάθε μπλογκ πρέπει να θέτει κάποια όρια, καθώς σε μια κοινωνία πάντα υπάρχουν ακραίοι, με αντικοινωνικές επιδιώξεις, να το πω έτσι. ΤΑ ΟΡΙΑ ΟΜΩΣ, τίθενται από το ίδιο το μπλογκ, και να είστε σίγουροι ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ. Προσωπικά εγώ, που είμαι στο επάγγελμα του δημοσιογράφου κοντά τρεις δεκαετίες και ζω από αυτό το επάγγελμα επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, έχω πέσει (όχι μια φορά, περισσότερες) στις παγίδες που μου στήνετε μερικοί από εσάς, και έχω επιτρέψει να δημοσιευτούν σχόλια ακραία και αντικοινωνικά. Όχι από πρόθεση, φυσικά, αλλά δεν είναι δυνατόν ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, επτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, μέρα και νύχτα, να "κτίζεις" τα όρια έγκρισης ή απόρριψης ενός σχολίου πάνω στα ΜΗ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ όρια που έχεις θέσει για το μπλογκ σου. Έχω δεχτεί επιθέσεις, κακόπιστες επιθέσεις, και από δημοτικές δυνάμεις -δεν λέω παρατάξεις, γιατί δεν έγινα ως τα τώρα αντικείμενο δελτίου τύπου, όπως το παραπάνω, αλλά από στελέχη συγκεκριμένων δημοτικών δυνάμεων, που επιχείρησαν να με συκοφαντήσουν, να με αποδομήσουν, να με προσβάλλουν. Το ίδιο συμβαίνει, είμαι βέβαιος, και στα άλλα μπλογκς της πόλης, και σε κάθε μέσο ενημέρωσης της τοπικής μας κοινωνίας. 
Αυτά. Και τώρα βγάλτε δικό σας συμπέρασμα ποιος έχει δίκιο.

18 σχόλια:

  1. Ας πρόσεχε ο κ. Τομπούλογλου όταν συναινούσε στη φυλλάδα της 2ης Κυριακής με ποιον είχε να κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μην δίνεις σημασία, φίλοι είναι και θα παραμείνουν τέτοιοι... αυτός είναι ο τρόπος τους να συνεννοούνται γιατί στην πραγματικότητα είναι ολόιδιοι! Απλά δεν διαγκωνίζονται στον πολιτικό στίβο γιατί ο ένας δεν είναι... ρήτορας! Πριν λίγες μέρες στις γιορτές ήταν παρέα και τα έλεγαν... αλλά και σήμερα ακόμη μην απορήσεις αν τους δεις να τα λένε παρέα και να ξεκαρδίζονται στα γέλια! 35 χρόνια τώρα συνεργάζονται άψογα καυγαδίζοντας!!! Οι καυγάδες είναι για τους απέξω και πολλές φορές για ξεκάρφωμα…

      Διαγραφή
  2. E, καλά κι εσείς με τα μπλογκς δεν είστε εντελώς αθώοι... μέρος του συστήματος είστε κι εσείς! Για τον συγκεκριμένο ας μην συζητήσουμε καλύτερα αφού και γνωστός είναι και αμαρτωλή ιστορία έχει...
    Το μόνο με το οποίο διαφωνώ είναι ότι ασχολήθηκε το γραφείο τύπου μιας παράταξης για να απαντήσει σε ένα παραπολιτικό σχόλιο! Απλά διαφήμιση του κάνει σε μια περίοδο που η αναγνωσιμότητα του μπλογκ του είναι περίπου ανύπαρκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σε συμβουλεύει σωστά ο Ανδρέας...21 Ιανουαρίου 2012 στις 3:54 μ.μ.

    Το ζήτημα της ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ είναι σοβαρό μεν, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης, από το οποίο υποτίθεται πως θίχτηκε ο κ.Τομπούλογλου και έτσι βρήκε ευκαιρία να εκδώσει το παραπάνω Δ.Τ.

    Εξάλλου, όσα του καταμαρτυρεί ο ανώνυμος σχολιαστής, κατά τη γνώμη μου, είναι ΥΠΑΡΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και κατ' επέκταση ΔΙΚΑΙΑ του "την λένε".

    Αν τώρα ο κ.Τομπούλογλου είναι εύθικτος, τι να πω...
    Θα του υπενθυμίσω τη γνωστή παροιμία: "δεν υπάρχει καπνός, χωρίς φωτιά"...

    Αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλάει για συκοφαντίες & κακοήθειες...
    ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ (και με Διδακτορικό, μάλιστα) αυτών !!!

    ΥΓ: Υπάρχει και μια άλλη παροιμία: "ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕΣ (Χάρη μου) ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4.30
    Άλλο είναι το "εντελώς αθώοι" (κανείς δεν είναι "εντελώς αθώος") κι άλλο "μέρος του συστήματος". Γιατί είμαι εγώ μέρος του συστήματος; Από ποιο μέρος του "συστήματος" τα παίρνω και δεν το ξέρω; Και γιατί δεν είσαι εσύ μέρος του συστήματος. Σιγά παιδιά με την επανάσταση, θα σκίσετε κανένα καλσόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, οι καυγάδες είναι για τους απέξω και πολλές φορές για ξεκάρφωμα. Βλέπεις, για το περιβόητο «φύλλο» της 2ης Κυριακής ο καθένας τους ρίχνει την ευθύνη στον άλλον. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Αν ο εκδότης, που λέγεται μάλιστα πως είχε άριστες σχέσεις με τον μακαρίτη διαφωνούσε με το «φύλλο» τότε γιατί διέθεσε τον τίτλο; Αν ο και φερόμενος ως χρηματοδότης του «φύλλου» διαφωνούσε με αυτό, τότε γιατί διέθεσε στελέχη του μηχανισμού του για την κατά το δυνατό ταχύτερη και ευρύτερη διανομή του; Ω, ναι, 35 χρόνια τώρα συνεργάζονται άψογα καυγαδίζοντας. Ας το έχει αυτό υπ όψη της η Δήμαρχος και οι περί αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΗΣ 2ης ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ "ΜΑΓΚΑ", ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ Ε;
    ΝΑ ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΣΟΥ ΚΕ ΛΙΟΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρ.Ε.Ν.Ο.Σ. = ΡΕ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΡΟΦΑΡΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν κάποιος σε "νεκρό" χρόνο με μία κίνηση κάνει τους πάντες να αχολούνται μαζί του, μάλλον στροφάρει...

      Τσιμπήσατε όλοι σαν πρωτάρηδες από τον "μικρό".... ΡΕ ΨΑΡΑΔΕΣ!!!

      Διαγραφή
  8. &1.24:AN KAI ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ,ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!

    ΟΝΤΩΣ ΟΙ "ΦΙΛΟΝΙΚΙΕΣ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ!
    ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΨΟΥΝ(ΚΟΙΜΙΖΟΝΤΑΣ) ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΗ ΧΗΡΑ!

    ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΤΗΣ2ης ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ!

    ΔΙΟΤΙ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ,ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

    (ΣΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΛΥΚΟΙ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΤΗ 1η ΜΠΟΥΚΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποιος διάβασε το άρθρο του "μικρού" όπως τον αποκαλούν δήθεν υποτιμητικά κατάλαβε ότι ο "μικρός" λέει απλά τα αυτονόητα, που έπρεπε να τα έχουν πει εδώ και καιρό οι μεγάλοι. Όσο για αυτούς που τον βρίζουν μάλλον ανήκουν στον μισθοφορικό στρατό της Δημάρχου. Που είναι και οι μόνοι που της απέμειναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά...

      ΣΑΡΑΝΤα παληκάρια... Συμπληρώνω εγώ...

      Έτσι δεν είναι;

      ;-)

      Διαγραφή
  10. Αρχίζει το ματς............23 Ιανουαρίου 2012 στις 7:29 μ.μ.

    Τι θέλει να πει δηλαδή ο Τομπούλογλου;

    Τόσο καιρό που ΑΛΛΟΙ... αλώνιζαν και "στόλιζαν" τον καθένα,
    γιατί δεν μίλαγε για τις κακοήθειες των μπλογκ;

    Μήπως γιατί ήταν οι μισθοφόροι του, που έκαναν τότε τις βρωμοδουλειές;

    Μάλλον, ήρθε λοιπόν ο καιρός ο κ.Τομπούλογλου "να θερίσει ό,τι έσπειρε" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο ερασιτέχνες είναι κάποιοι; Show έκανε ο Χαρης και τσιμπήσατε!!!

    Μιλάμε το συγκεκριμένο μπλογκ ειναι μακράν το τελευταίο στην πόλη και το διαβάζει ο εκδότης του, άντε και το γραφείο τύπου του Χάρη για να βγάζει καμια ανακοίνωση για να σπάει πλάκα!!!

    Χαϊβάνια...

    Σας δουλεύει λέμε από τη μία ο Χάρης και από την άλλη ο πιτσιρικάς!!! Είστε πολύ αστείοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως η αβάντα που του έκαναν για να μπούμε και να διαβάσουμε τι γίνεται, ήταν κορυφαία! Αν πράγματι ήθελαν να του κάνουν κακό ήταν ανοησία, αν ήθελαν όμως να του προσθέσουν επισκέψεις και νέους αναγνώστες παίρνουν άριστα!

      Διαγραφή
  12. ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΛΙΟΣΗ;
    ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΒΑΒΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΒΑΒΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ακριβώς εννοείς; Ποια απάντηση έγινε αβαβά και από ποιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή