Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Διευκρινήσεις Παπανικολάου

Από τον κ. Νίκο Παπανικολάου λάβαμε -και φυσικά δημοσιεύουμε- το ακόλουθο κείμενο:

Αγαπητέ Διαμαντή.
Διάβασα την ερμηνεία που δίνεις σε μια πρόταση του άρθρου που καταχώρησα στο www.papanikolaou-nikos.blogspot.com και αιφνιδιάστηκα. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν προσπάθειες ώστε να λειτουργήσει επιτέλους η παράταξη της Νέας Προοπτικής όπως αρμόζει σε μια διοίκηση. Δυστυχώς δεν έχουν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσωπικά κατέβαλα και καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια. Στα πλαίσια μάλιστα αυτά
θεώρησα ότι ήταν σκόπιμο να μην κατέχω καμία θέση στη διοίκηση γι αυτό παραιτήθηκα από Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα και δεν αποδέχθηκα καμία άλλη πρόταση. Λυπάμαι που από ένα κείμενο 457 λέξεων που αποτυπώνουν την εικόνα ενός έτους, επικεντρώθηκες σε 18 λέξεις και στεναχωρήθηκα που πριν να καταλήξεις στα συμπεράσματά σου δεν ήρθες σε επαφή μαζί μου, για να σου λύσω οποιαδήποτε απορία σου. Επί της ουσίας θέλω να σε ενημερώσω ότι η φράση μου δεν αφορά τη Δήμαρχο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνα κ. Γαϊτανά αλλά τη γενικότερη άποψή μου για τα τεκταινόμενα τόσο στην πόλη μας όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν επιθυμώ να την διαιώνιση του θέματος καθότι δεν προσφέρει στην επίλυση του προβλήματος.

Κι η απάντησή μας έχει ως εξής:
Αγαπητέ Νίκο,
σε ευχαριστώ για την επιστολή σου. Διευκρινίζεις ορισμένα πράγματα, αλλά κάποια από αυτά δεν με πείθουν. Κάποια άλλα τα δέχομαι όπως τα λες. Δέχομαι για παράδειγμα ότι παραιτήθηκες για τους λόγους που αναφέρεις. Δέχομαι ότι έγιναν προσπάθειες να λειτουργήσει η Νέα Προοπτική που δεν απέδωσαν, άλλωστε έχω γράψει σχετικά. Δέχομαι επίσης ότι η διαιώνιση του θέματος δεν προσφέρει στην επίλυση του προβλήματος.
Υπάρχουν όμως και σημεία, που δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Απλώς τα καταγράφω κι οι αναγνώστες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Δεν δέχομαι ότι είχα κάποια απορία, συνεπώς δεν βλέπω γιατί πρέπει να σε πάρω τηλέφωνο πριν κάνω τη δημοσίευση. Να σε πάρω τηλέφωνο για να ρωτήσω κάτι που δεν είναι σαφές, ναι, το καταλαβαίνω. Για μένα, όπως θα δείξω αμέσως μετά, η συγκεκριμένη αναφορά σου είναι απολύτως ξεκάθαρη. Να θυμίσω μόνο στους αναγνώστες μας ότι μιλάμε για την επιστολή σου που μπορούν να διαβάσουν εδώ (http://e-alitheia.blogspot.com/2012/03/blog-post_07.html), όπου γράφεις ΜΟΝΟ για το Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας (κι όχι για "την κεντρική πολιτική σκηνή", όπως λες στην παραπάνω διευκρινιστική σου επιστολή), συνεπώς η φράση σου "Με αυτοσχεδιασμούς και παντελή έλλειψη στρατηγικής οδηγούμαστε στον γκρεμό. Όποιος αδυνατεί να διαχειριστεί, να συνθέσει, να αντιληφθεί, πάει σπίτι του, δεν παίζει με το μέλλον των παιδιών μας. Χρειάζεται άμεση αλλαγή νοοτροπίας, προσανατολισμού, σχεδιασμού", ασφαλώς ΔΕΝ μπορεί να αφορά σε κάτι άλλο, διαφορετικό από το περιεχόμενο ΟΛΗΣ της υπόλοιπης επιστολής σου. Αφορά λοιπόν αναμφίβολα στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.
Πάντως, σε ευχαριστώ και πάλι για τις διευκρινήσεις σου. 
Διαμαντής Σεϊτανίδης

15 σχόλια:

  1. Η γκρίζα διαφήμιση τελικά, καλά κρατεί. Κύριοι, ανοίγετε μια παράπλευρη συζήτηση επί συζητήσεως που έγινε σε άλλο blog, αν καταλαβαίνω καλά.
    Και τουλάχιστον ο δημοσιογραφος, κάνει τη δουλειά του. Εσύ κύριε Παπανικολάου πως θα μας πείσεις ότι δεν τα κάνεις όλα με στόχο την προσωπική σου προβολή;
    Τελικα όλα αυτά υπερβαίνουν το μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νίκος προσωπική προβολή; Από πότε; Το ότι κάθε φορά που μας έρχεται sms είναι μία στις δύο του Νίκου δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά

      Διαγραφή
  2. Ο Ν. Παπανικολάου μου θυμίζει τους πολιτικάντες βουλευτές της κεντρικής πολιτικής σκηνής που πηδάνε σαν τα ποντίκια από το πλοίο την ώρα που βλέπει πως βουλιάζει από την κατακραυγή της κοινωνίας.

    Αφού αποτέλεσε για χρόνια μέρος του σάπιου συστήματος της τοπικής εξουσίας,

    αφού έστεψε με πλήρη αποτυχία ό,τι κι αν ανέλαβε,

    αφού αναλώθηκε σε μαρκετίστικα προεκλογικά έντυπα και επικοινωνιακά τεχνάσματα και τρυκάκια χωρίς να παράξει ίχνος πολιτικής,

    αφού διεπλάκη με μέρος του τοπικού τύπου και μάλιστα εκείνου που αποτέλεσε για χρόνια την... "αυριανή" της πόλης,

    αφού "νόμιμα και ηθικά" πούλησε στο δήμο οικογενειακή του περιουσία σε εποχή που δεν κινείται φύλλο στην αγορά ακινήτων,

    αφού είναι διάτρητος ηθικά και πολιτικά σε περιπτώσεις τύπου ΑΡΩΓΗ και ΦΕΑ,

    έρχεται τώρα να προβληθεί ως... πολιτικός παράγοντας με επιστολές ανούσιες που κάνουν μπαμ ότι έχουν στόχο την προβολή του και μόνο, εντασόμενες σε ένα πλαίσιο προσωπικής στρατηγικής.

    Ανήκει σ' εκείνους τους ετερόφωτους που κόλλησαν σαν βδέλα δίπλα στον αείμνηστο Γιώργο Αποστολάκη και κατάφεραν να πάρουν λίγο από τη δόξα του. Με παντελή έλειψη στοιχειώδους αυτογνωσίας, ονειρεύεται τον εαυτό του στη θέση του δημάρχου.

    Πέραν του ότι το να εγκαλεί έναν αναγνωρισμένο από την τοπική επικοινωνία δημοσιογράφο γιατί (άκουσον άκουσον) δεν επικοινώνησε μαζί του, δείχνει επικίνδυνα φασιστική νοοτροπία.

    Σπίτι σας κ. Παπανικολάου. Σπίτι σας και γρήγορα.
    Σας μάθαμε κι οι Φιλαδελφειώτες πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η παραπάνω κριτική στον Ν. Παπανικολάου είναι υπερβολική, γι αυτό άδικη. Εδώ δύσκολα κόβουμε σχόλια, γι αυτό παρακαλώ να είστε πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις σας.

      Διαγραφή
    2. Υπερβολική? Λίαν επιεικής η κριτική από τον συμπολίτη. Και λίγα του σέρνει. Υπάρχουν και άλλα πολύ πιο σοβαρά αλλά θα τα πούμε εν καιρώ.

      Διαγραφή
  3. άλλο επιτυχημένο στέλεχος αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχει χάσει πλέον τη μπάλλα και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με αυτού του είδους τις επιστολές και τα SMS στους γονείς των Παιδικών Σταθμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έχετε βάλει με τον Παπανικολάου αλλά τα θέλει κι αυτουνού ο κ..ος του. Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς αυτός συμφωνούμε ή διαφωνούμε τη λέει τη γνώμη του οι υπόλοιποι κάνουν τις πάπιες. Θα μου πεις θα κάνει τίποτα δε νομίζω γιατί μιλάει σε βουλωμένα αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γνώμες είναι σαν τις κ..........ς. Όλοι έχουν από μία.

      Διαγραφή
  6. ΑΝΩΝΥΜΕ 12:15 NA ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο κρίμα ένας νέος άνθρωπος να είναι τόσο γέρος σε μυαλά και πρακτική. Πόσο κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εδώ έχουμε μοντέλο 22 Μαΐων που βαδίζει στα χνάρια της Εύας Καϊλή (αδικούμε φυσικά την Καϊλή), ο Παπανικολάου έχει παλαιοκομματική πρακτική;

      Τι να κάνουμε, όλες οι γυναίκες 1 πράγμα θέλουν και όλοι οι άντρες 1 πράγμα θέλουν. Γύρω από αυτά τα πράγματα κινείται η γη. Ο δήμος τι φταίει;

      Διαγραφή
    2. Είναι και η μέρα της γυναίκας σήμερα. Να πούμε ευχές σε όλες τους. Να ζήσετε, παλιομισοφόρια (αθάνατε Αυλωνίτη...)

      Διαγραφή
  8. Από που και ωσπού κε Παπανικολάου μου στέλνετε μηνύματα στο κινητο;
    Που βρήκατε το κινητό μου;
    Σας παρακαλώ μην επαναληφθεί γιατί θα γίνει χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κυρώσεις - έτσι είναι ο νόμος. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι αυτά για τα οποία ζητείται συγκατάθεση.

      Διαγραφή