Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο Ιούδας, φιλάει απαίσια

Για την υπονομευτική εκστρατεία του Π. Γρετζελιά και της ομαδούλας του έχουμε μιλήσει πολλές φορές, δεν χρειάζεται να λεμε τα ίδια. Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την εκστρατεία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η χθεσινή καταψήφιση του δανείου και του προϋπολογισμού, είναι ότι η λογική Γρετζελιά, η πρακτική Γρετζελιά, οι μέθοδοι Γρετζελιά δεν χωρούν σε κανέναν συνδυασμό του μέλλοντος, παρά μόνο στην αυτόνομη κάθοδο της ομαδούλας. Τα ερωτήματα είναι εύλογα και προφανή: Ποιος υποψήφιος Δήμαρχος θα δεχτεί να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του τον Π. Γρετζελιά και την ομαδούλα του, όταν είναι σαφές ότι στον πρώτο σκόπελο, στην πρώτη δυσκολία, η ομαδούλα θα αρχίσει την υπονόμευση και τον ανηλεή πόλεμο, ακόμα κι αν είναι ο ίδιος ο Π. Γρετζελιάς που θα
έχει προτείνει για αυτή τη θέση τον υποψήφιο Δήμαρχο; (όπως έγινε με τη σημερινή Δήμαρχο). Ποιος δημότης που θέλει να ηγηθεί του δήμου μπορεί να βασιστεί σε αυτή την ομαδούλα που όσο -τους πρώτους μήνες του 2011- η διοίκηση υπάκουε αναντίρρητα τις "κατευθύνσεις" της ομαδούλας, όλα ήταν καλά κι ωραία, αλλά μόλις η δήμαρχος συνέβη να διαφωνήσει με τις αποφάσεις του "κάπο", άρχισε η συνεχής υπονόμευση και οι τρικλοποδιές; Υπάρχει έστω και ένας συμπολίτης μας, που να πιστεύει ότι ένας Δήμαρχος του μέλλοντος μπορεί να στηριχτεί στον Π. Γρετζελιά και την ομαδούλα των αποστατών του; Αστείο πράγμα...
Η σημερινή άθλια κατάσταση στο Δήμο, κάνει πια φανερό ότι όποιος υποψήφιος Δήμαρχος θελήσει πραγματικά να προσφέρει στην πόλη κι όχι να αναβιώσει καταστάσεις παλαιότερων δεκαετιών για τις οποίες οι πρωταγωνιστές τους πρέπει να ντρέπονται, έχει μόνο μια λύση: Να είναι απέναντι από τον Π. Γρετζελιά και τα ενεργούμενά του.

14 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει βάλει τον κολλητό του (έναν παλαίμαχο εκδότη που φιλοξενήθηκε πρόσφατα σε φωτογραφία στην "Αλήθεια") να του κάνει κονέ με τον Χάρη για να γίνει το Νο 2 της "Καλημέρα".

      Διαγραφή
    2. Που να τ' ακούσει; Στο iPad;

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιον εννοείς...

      Διαγραφή
    4. Ήπιατε ποτάκι μαζί πριν 2-3 μέρες.

      Διαγραφή
    5. Βρε ποιος νάναι, βρε ποιος νάναι;

      Διαγραφή
  2. ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ Γ ΔΙΑΛΟΓΗΣ1 Μαρτίου 2012 στις 3:56 μ.μ.

    ΧΘΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟ ΠΑΠΠΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ,ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΨΟΓΟΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΔΕ,ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΣ;ΠΟΤΑΠΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΓΩ 4 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ Γ ΔΙΑΛΟΓΗΣ1 Μαρτίου 2012 στις 4:25 μ.μ.

    Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΣΑΡΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φανταζομαι ότι αναφερεσαι στο γυναικογιατρο...
      ετσι δεν ειναι ή κανω λαθος;;;

      Διαγραφή
  5. Γιατί δεν αναρωτιέται κανείς: 3 Νομικοί Σύμβουλοι (υπάλληλοι του Δήμου), 1 Νομικός Σύμβουλος παρ' Αρείω Πάγω (ειδικός συνεργάτης), 1 Ειδικός Γραμματέας, 1 Γενική Γραμματέας, 1 Αντιδήμαρχος (Πολιτικός Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου) και 1 Οικονομική Υπηρεσία, δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν το Δάνειο απ' τον Προϋπολογισμό, για να γίνει σωστά η ψηφοφορία.
    Θα μπορούσε (κατά τη γνώμη μου πάντα) να είχε ψηφιστεί η λήψη Δανείου σε προγενέστερο Δημοτικό Συμβούλιο, με το αιτιολογικό της κάλυψης του συνόλου των οικονομικών υποχρεώσεων παρελθόντων ετών -μια και το επιτρέπει ο νόμος- και στη συνέχεια να εντάξουν το προϊόν του Δανείου στον Προϋπολογισμό και να ισοσκελήσουν τα έσοδα (από το δάνειο) με τα ισόποσα έξοδα παρελθόντων ετών. Ετσι η ενισχυμένη πλειοψηφία του ενός, δεν θα επηρέαζε την απλή πλειοψηφία του άλλου. 'Η αν δεν μπορούσε να γίνει αυτό, μια ερώτηση στην Περιφέρεια θα τους έλυνε την απορία και θα τους καθοδηγούσε προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Αυτή είναι μια απλή σκέψη ενός απλού άσχετου πολίτη.
    Γιατί λοιπόν θα πρέπει μονίμως να αναγάγουμε με τις αναρτήσεις μας τον Πρόεδρο με την ομαδούλα του και την Αντιπολίτευση σε ρυθμιστικό παράγοντα.
    Παρ' όλα αυτά ομως, εγώ πιστεύω ότι δεν έγινε τίποτε από πλευράς Διοίκησης προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης χρημάτων για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Δήμου προς τρίτους έτσι ώστε, ούτε το δάνειο να έχουμε ανάγκη (υποθηκεύουμε με το δάνειο το μέλλον των παιδιών μας) ούτε τον Πρόεδρο με την ομαδούλα του. Να αφήσουμε και την Αντιπολίτευση να κάνει τον έλεγχό της, αυτόν που απορρέει από το Θεσμικό της ρόλο.
    Εν κατακλείδι, έχω την εντύπωση ότι τελικά η άπειρη, αλλά και άβουλη Δήμαρχος, δεν κατάφερε ούτε σωστούς ειδικούς συνεργάτες να επιλέξει, ούτε τους νομικούς του Δήμου και τους όποιους έμπειρους υπαλλήλους του Δήμου να ενεργοποιήσει προς την κατεύθυνση, του να αποκτήσει εμπειρία στα της Διοίκησης ενός Δήμου. Θέλει μονίμως να κρέμεται σε Δημοτικούς Συμβούλους, που δεν χάνουν ευκαιρία να την απαξιώνουν με το παραμικρό.
    Εγώ, ειλικρινά δεν θα το άντεχα. Θα είχα μεταφέρει το κρεβάτι μου στο Δήμο, θα καθόμουνα δίπλα σε κάθε Προϊστάμενο των Υπηρεσιών μου προκειμένου να πάρω μια πρώτη γεύση από το κάθε αντικείμενο, θα είχα πάρει αγκαλιά τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, θα έγραφα τις απορίες μου, αλλά και τις απαντήσεις που θα έπερνα.
    Με λίγα λόγια βρε παιδιά, δεν αντέχω άλλο αυτή την απραξία από την πλευρά της. Ας κάνει κάτι τέλος πάντων. Τα άτιμα τα πτυχία, που έγραφε στο βιογραφικό της, δεν την βοήθησαν πουθενά; Δε γίνεται μονίμως να φταίνε οι άλλοι. Θέληση και αγάπη για το Δήμο μας χρειάζεται. Αλλά πού;.....
    Κατακαημένη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα από ποιούς κατάντησες να διοικήσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @7.18:
    SOSTOS O DHMARXOS!
    ALLA,ΔΗΜΑΡΧΕ, FTAIEI O ...LAKAS O ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ LAOS ΠΟΥ EKPAIDEYTHKE ETSI TOSA XRONIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ Γ ΔΙΑΛΟΓΗΣ2 Μαρτίου 2012 στις 2:28 μ.μ.

    @ 10:19
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ.... Ο ΜΑΜΟΣ
    ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή