Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ερωτηματικά και για την αντιπολίτευση

Για τη χθεσινή χρεοκοπία του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, δεν μπορούσε να μην έχει ευθύνη και η αντιπολίτευση του δήμου. Αναλυτικά: Η αξιωματική αντιπολίτευση της "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" αναμφίβολα τήρησε την πιο θεσμική και υπεύθυνη στάση. Έκανε σκληρή κριτική στη διοίκηση, αλλά ψήφισε το δάνειο και τον προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή κατά το δυνατόν λειτουργία του δήμου. Η στάση αυτή είναι συνεπής με την αρχική στάση του συνδυασμού, όπως είχε εκφραστεί με το γραπτό κείμενο που είχε διαβάσει πέρυσι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Χάρης Τομπούλογλου. Ωστόσο, και με δεδομένο το
κενό εξουσίας στο δήμο, ο κ. Τομπούλογλου θα μπορούσε να έχει κάνει άλλο ένα βήμα: να αναλάβει εκείνος πρωτοβουλία υπερψήφισης του δανείου και του προϋπολογισμού, να κάνει εκείνος τις δικές του συνεννοήσεις, ώστε η επιλογή του να στηρίξει τη λήψη δανείου και την ψήφιση του προϋπολογισμού να έχει απτό αποτέλεσμα. Σήμερα, παρά την αναντίρρητα υπεύθυνη στάση του, ο κ. Τομπούλογλου και η παράταξή του συνυπολογίζονται στους ηττημένους της χθεσινής ψηφοφορίας.
Πάμε στο "Όραμα Πόλης" και το Σταύρο Κόντο. Ενώ πέρυσι είχε κρατήσει μια σταθερή στάση υπέρ της λειτουργίας του δήμου, χωρίς ωστόσο να χαμηλώνει τους τόνους της κριτικής του στη διοίκηση, αίφνης χθες αποφάσισε να μην ψηφίσει δάνειο και προϋπολογισμό. Προσωπικά η επιχειρηματολογία του Σταύρου Κόντου δεν με έπεισε. Δεν κατάλαβα γιατί άλλαξε στάση από πέρυσι και τώρα δεν ψήφισε το δάνειο. Το βασικό του επιχείρημα, ότι δηλαδή η πλειοψηφία είναι διχασμένη και δεν μπορεί να του φορτώνει (του Κόντου) τη δική της ανεπάρκεια, είναι ένα επιχείρημα κατώτερο από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο πρώην δήμαρχος της Φιλαδέλφειας. Εδώ μιλάμε για τη λειτουργία του Δήμου. Για την πληρωμή προμηθευτών. Για τη δανειοδότηση προς ικανοποίηση χρεών παλαιοτέρων διοικήσεων. Το επιχείρημα Κόντου αφορά στα εσωτερικά του δημοτικού συμβουλίου, όχι στις ανάγκες της πόλης. Γι αυτό δεν με έπεισε. Πολύ περισσότερο που σήμερα, με δεδομένη τη γελοία κατάσταση στους κόλπους της Νέας Προοπτικής, δεν είναι λίγοι όσοι σκεφτούν πως αν ο Κόντος και ο συνδυασμός του έμενε σταθερός στην αρχική του θέση, σήμερα η λήψη του δανείου θα είχει εγκριθεί. Μία ψήφος χρειαζόταν. Κι από το τωρινό δημοτικό συμβούλιο, μόνο ο Κόντος μπορούσε να τη δώσει. Και δεν την έδωσε.
 Για την άλλη αντιπολίτευση τι να πούμε; Είναι ντροπή να πιστεύει κανείς ότι θα ρίξει τον... καπιταλισμό μέσα από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Είναι μικρομεγαλισμός να πιστεύουν κάποιοι ότι είναι βουλευτές, υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς του κόμματος, ενώ είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Είναι πορεία ασύμβατη με την πραγματικότητα να αιτιολογείς την ψήφο σου στο δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας με κατηγορίες όχι στη Νέα Προοπτική, την Καλημέρα, το Όραμα, αλλά στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑΟΣ. Δεν θα προσγειωθείτε ποτέ στην πραγματικότητα, σύντροφοι;
Και τέλος, για τη Δύναμη Πολιτών. Σέβομαι την απόφαση του Θανάση Μάλλιου να αποχωρήσει από τη συζήτηση. Δεν συμφωνώ μαζί της ,όμως. Οι μάχες δίνονται από τους παρόντες, όχι από τους απόντες. Και η χθεσινή, ήταν μια μάχη ουσίας για ένα πολύ σοβαρό θέμα της πόλης, όχι μια συνεδρίαση με θέματα ρουτίνας.

28 σχόλια:

  1. Μπορεί του Κόντου να του έκανε κουβέντα ο Λιοσποπούτιν που αλλοιθωρίζει προς το φιλαράκο του από τους τελευταίους διασπάστες και δε στηρίζει (όπως ήταν για πολλούς αναμενόμενο) πια την πλευρά Γαϊτανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σφυρί Δρεπάνι και Φωτιά1 Μαρτίου 2012 στις 2:19 μ.μ.

    Σαν σήμερα to '52, το μετεμφυλιακό κράτος της "δεξιάς" (δηλαδή οι ιδεολογικοί και πολιτικοί πρόγονοι του Σαμαρά, του Μπουμπούκου και του Βορίδη) καταδίκασε σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη που εκτελέστηκε μετά από ένα μήνα, ημέρα Κυριακή. Μία μέρα που ούτε οι Γερμανοί κατακτητές έκαναν εκτελέσεις.
    Σταματήστε λοιπόν κε υποψήφιε βουλευτά της παράταξης που χρωστάει την ύπαρξή της στον Τσώρτσιλ να κουνάτε το δάχτυλο προς την αριστερά σε κάθε ευκαιρία που σας δίνετε. Γιατί αυτή τη φορά δεν θα έχει Βάρκιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σφυρί Δρεπάνι και Φωτιά1 Μαρτίου 2012 στις 2:54 μ.μ.

      Μ' αρέσει που έχεις επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    2. Είναι ό,τι σοβαρότερο μπορώ να σου πω. Ζεις στον κόσμο σου, πρόβλημά σου.

      Διαγραφή
  3. Σφυρί Δρεπάνι και Φωτιά1 Μαρτίου 2012 στις 3:22 μ.μ.

    Ευτυχώς που είσαι εσύ σοβαρός. Αλλά τι να περιμένω από έναν άνθρωπο που την Πρωτομαγιά του '84 φώναζε με ντουντούκα ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. Βλέπεις, δεν είσαι μόνο εσύ παλιός Φιλαδελφειώτης. Είμαι κι εγώ. Και θυμάμαι. Δεν έχω αλτσχάϊμερ. Φαίνεται θα ήσουν....... ακτιβιστής της δεξιάς κι εσύ, τότε. Σαν τον συνάδελφό σου τον Βορίδη.

    ΥΓ: Αντέχεις να το δημοσιεύσεις ή θα το φάει η μαρμάγκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από σκουλήκι, είσαι και ψευτρόνι. Δεν πειράζει...

      Διαγραφή
    2. Καλά εκτός του ότι δεν ξέρεις επί ποιου εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης, είσαι δηλαδή άσχετος με θέματα που εσύ ο ίδιος θέτεις, θα πω όχι σε σένα, αλλά σε όλους όσοι με διαβάζουν, ότι στην Πρωτομαγιά του 1984 πράγματι κάποιος φώναζε αυτό το σύνθημα (ήταν ο Μανωλάκος) και τότε Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ με ντουντούκα φώναζε το όνομά μου, για να πάρω το μικρόφωνο και να πέσουν οι τόνοι. Το αναφέρω μόνο και μόνο γιατί το έθεσες, με τόση δόση αληθείας, όση είχε και η αναφορά σου για τον Μπελογιάννη. Πάντως είσαι γνήσιος κομμουνιστής. Ταγμένος να σπιλώνεις και να λασπώνεις. Έτσι κάνατε με το Ζαχαριάδη, με τον Βελουχιώτη, έτσι κάνατε με τον Πλουμπίδη, έτσι κάνατε με το Σταματιάδη, σε μένα θα κολλήσεις;
      Αι να χαθείς, γυμνοσάλιαγκα...

      Διαγραφή
  4. Είναι τιμή μου που είμαι ΔΕΞΙΟΣ !!!1 Μαρτίου 2012 στις 3:40 μ.μ.

    Κάποτε, αν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρός και πολιτισμένος λαός, πρέπει να πέσουν οι μύθοι και να πούμε αλήθειες με το όνομά τους. Είναι πράγματι κωμικοτραγικό να υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται τις χούντες ανατολικού τύπου με τα γκουλαγκ. Ως εδώ και μη παρέκει με τους διεθνιστούληδες. Στο φινάλε, και οι δύο μαζί (ΚΚΕ και ΣΥΝ) δεν καλύπτεται πάνω από το 10 - 15% του εκλογικού σώματος. Από που λοιπόν ορμώμενοι προσπαθείτε να επιβληθείτε στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αλλά και διεθνώς που σας έχει γυρίσει την πλάτη; Είστε η πιο ιδιότυπη δικτατορία στην ελληνική πραγματικότητα. Όσο για τον Μπελογιάννη, καλό θα ήταν να κρίνονται τα πράγματα με βάση τις συνθήκες τις τότε. Λίγα χρόνια μετά τον εμφύλιο, που και πάλι οι κουμουνιστές ήθελαν να καταλάβουν την εξουσία με τα όπλα, όντας λιγότεροι, τι έπρεπε να κάνει η συντεταγμένη πολιτεία; Να πει περάστε; Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκρίνω την εκτέλεση Μπελογιάννη. Και δεν την εγκρίνω γιατί σας βοήθησε να κατασκευάσετε κατά την προσφιλή σας συνήθεια έναν ήρωα. Δεν είδα όμως να έχετε την ίδια ευαισθησία για τα εκατομμύρια θύματα του σταλινισμού στην πρώην ΕΣΣΔ και για τα εκατομμύρια εκτοπισθέντων στα γκούλαγκ. Βγάλτε επιτέρλους το σκασμό γιατί μας έχετε πρήξει τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!!! Όπου κυβέρνησε η Κομμουνιστική Αριστερά μόνο που...νες και ναρκωτικά εξήγαγε.

      Διαγραφή
    2. Η Συντεταγμενη πολιτεια ενηργησε οπως παντα ! Οι δοσιλογοι και οι κουκουλοφοροι φωναξαν τους Αγγλους αποικιοκρατες και παρεδωσαν παλι την χωρα! Οταν η συντεταγμενη πολιτεια ασφαλης βρισκονταν στην Μ.Ανατολη οι αληθινοι πατριωτες ησαν στο βουνο και αντιστεκονταν.Δυστυχως ο Σταλιν καθαρισε μονο την χωρα του απο τα αποβρασματα! Δεν ερχοταν και λιγο απο δω!

      Διαγραφή
  5. Ζυγισμένη η απάντησή σας κ. Διαμαντή. Όμως ο σύντροφος γιατί βιάζεται να το γιορτάσει 29 μέρες μπροστ; Ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε 30 Μαρτίου 1952 και πρωθυπουργός τότε ήταν ο Πλαστήρας. Άντε και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαμαντή κάπου μπερδεύτηκες όσον αφορά το άρθρο. Ο Τομπούλογλου δεν είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Ο λαός της πόλης εμπιστεύθηκε τις "τύχες του" στην κ. Γαϊτανά και την 20μελή ομάδα της.

    Και αυτό που έκανε εχθές ο Τομπούλογλου ήταν μεγάλη υπέρβαση και αμφιβάλω πολύ αν πρέπει να ξανακάνει κάτι αντίστοιχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Διαμαντη
    Την αποφαση του Κοντου γιατι δεν την σεβεσαι όπως αυτη του Μαλλιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς; Είπα ότι διαφωνώ. Φυσικά και τη σέβομαι, αλλά διαφωνώ και με τις δυο για τους λόγους που εξέθεσα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς

      Διαγραφή
  8. ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΕΞΕΤΑΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗΠΩΣ Ο "ΣΦΥΡΙ, ΔΡΕΠΑΝΙ , ΦΩΤΙΑ"(ΣΣ ΑΓΝΟΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ
    ΔΕΞΙΟΧΑΡΟΥΛΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, άλλη δουλειά δεν έχω, παρά να ασχολούμαι με τον κάθε ανεγκέφαλο.

      Διαγραφή
  9. Η πιό υπεύθυνη στάση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν της παράταξης "Καλημέρα Όμορφη Πόλη". Και μην βιαστεί κάποιος να πει πως αυτά τα γράφει ένας φίλος του Τομπούλογλου και ψηφοφόρος του συνδυασμού του, αλλά ένας ο οποίος στήριξε με νύχια και με δόντια τον αείμνηστο Γιώργο Αποστολάκη και φυσικά και την Ευτυχία ως διάδοχη κατάσταση, έστω κι αν δεν την θεώρησα την καταλληλότερη επιλογή μετά την τραγική απώλεια του φυσικού ηγέτη της Νέας Προοπτικής.
    Και εξηγούμαι:
    Με το να ψηφίσει το δάνειο και τον προυπολογισμό η "Καλημέρα" έδωσε μεγάλο βάρος στην αυτοτέλεια του Δήμου και την αποφυγή της επιτήρησης από την περιφέρεια. Αυτό καταγράφεται σαφώς στα θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έλειπε εσείς της... Προοπτικής να μην ευγνωμονείτε αυτούς που σε αντίθεση με κάθε έννοια αντιπολίτευσης, σέρνονται πίσω από την κληρονόμο Αποστολάκη που εμφανώς δεν καταλαβαίνει ούτε που βρίσκεται ούτε τι συμβαίνει! Μόνο να εισπράττει ξέρει κι αυτό της αρκεί...

      Διαγραφή
  10. Είμαι περίεργος πραγματικά να δώ τι θα λέγαν όλοι αυτοί που κάνουν τώρα αναφορά σε ουρές κτλ.εάν ο δήμος έφτανε στο απροχώρητο, γιατί είμαι σίγουρος οτι σε επόμενη συνεδρίαση κάποιοι θα συμμορφωθούν και θα βρεθεί λύση.Αλίμονο αν για τα παιχνίδια της πολιτικής έμενε ο δήμος ακυβέρνητο καράβι.
    Νομίζω οτι απλά κάποιοι είναι εμπαθείς, κοιτάζουντο δέντρο και χάνουν τ δάσος.Ο Τομπούλογλου έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να συνεχίσει ο δήμος να υφίσταται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...για να συνεχίσει ο δήμος να υφίσταται!!!"

      Καλό το ανέκδοτο και η ακριβής απομίμηση της πατέντας που είναι μοδάτη από το σύστημα. Στο πιο πάνω επίπεδο σώζουν... την χώρα για να συνεχίσει να υφίσταται, εδώ σώζουν... τον δήμο για να συνεχίσει να υφίσταται!
      Ακόμη δεν έχει πει κανείς παραμυθατζής πως με δραματική αύξηση του χρέους διασώζεται η χώρα και ο δήμος, ενώ καταβαραθρώνεται η κοινωνία η οποία επιστρέφει με ταχύτητα φωτός σε πρωτόγονες κοινωνικές συνθήκες!

      Διαγραφή
  11. και γιατί δεν ψήφιζε το πρώτο δάνειο ο Τομπούλογλου από τον Σεπτέμβριο να είχαμε σωθεί τότε? τι έγινε και τον επεισε η κυρία Αμπατζή στο σπίτι του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτή η κυρία μόνο γ.γ. δεν είναι! Όλες τις άλλες δουλειές τις κάνει εκτός από αυτήν για την οποία υποτίθεται πληρώνεται. Αν βέβαια κάποιος δεν έχει επάρκεια γνώσεων και επιχειρημάτων, εύλογα ξεπέφτει σε παρόμοιες συμπεριφορές παρασκηνίου. Όσο για το πως τον... έπεισε θα γίνει ορατό στην συνέχεια...

      Διαγραφή
  12. Αυτό που θα περίμενε οποιοσδήποτε στοιχειωδώς νοήμων πολίτης της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να το πράξει η "αριστερά" του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ("Λαϊκή Συσπείρωση" και "Δύναμη Πολιτών") το έπραξε η "Καλημέρα Όμορφη Πόλη".

    Ο Τομπούλογλου και οι δημοτικοί του σύμβουλοι προσπάθησαν με τη στάση τους να γλιτώσουν την πόλη από την αυστηρή επιτήρηση της περιφέρειας, δηλαδή του ΔΝΤ.

    Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αφ' ενός τρελλές περικοπές σε οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία του Δήμου αφ' ετέρου κίνδυνο για την εργασία δεκάδων εργαζομένων.

    Αλγεινή εντύπωση η κολοτούμπα του Κόντου ο οποίος φλερτάρει άνετα με την τέταρτη θέση στις επόμενες εκλογές.

    Για Γρετζελιά - Γαϊτανά κλπ. δεν θέλω να πω τίποτα. Υπομονή μέχρι τις δημοτικές εκλογές για να τελειώνει επιτέλους αυτή η φαρσοκωμωδία.

    Εν κατακλείδι, ο Τομπούλογλου αναδεικνύεται με τον καιρό σε μια πολύ καλή περίπτωση για δήμαρχος της πόλης, γιατί βάζει το συμφέρον αυτής πάνω από οποιοδήποτε κομματικό όφελος. Λίγοι θα είχαν τα κότσια να πάρουν αριστερή και ουσιωδώς αντιμνημονιακή θέση κόντρα στον πολιτικό χώρο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην φωνάζεις σύντροφε και χάσουμε το πουλαίν... όλοι ξέρουμε ότι ο Τομπούλογλου είχε βάλει τον Γλέζο να κατεβάσει την σημαία από την Ακρόπολη στην κατοχή και μέχρι σήμερα τον κάνει ότι θέλει. Όλοι έχουμε αντιληφθεί πως ο Χάρης είναι κρυπτοΚΚΕς περιφρουρημένος και υπονομεύει το σύστημα από τα μέσα... Και ακόμη πως την δράση τρέμει η τρόικα και το ΔΝΤ. Αλλά μην τον δίνεις έτσι στεγνά γιατί όλοι οι άλλοι είναι του συστήματος και μετά δεν έχουμε πρόσβαση στην εξουσία!
      σσσσσσσσσσσσσσς!

      Διαγραφή
    2. Από ειρωνεία βλέπω καλά πας Ανώνυμε 08.00. Ουσία όμως παραμένει ότι ο Τομπούλογλου πήγε κόντρα στον χώρο του και συμπεριφέρθηκε αντιμνημονιακά όταν όλοι οι άλλοι "αλλος για Χιο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη".

      Διαγραφή
    3. Αντιμνημονιακό είναι να ψηφίζεις δάνεια και προϋπολογισμούς στην γραμμή που έχει χαράξει η τρόικα και η κυβέρνηση της;! Αντιμνημονιακό είναι να διαπλέκονται τα δύο κόμματα και οι ντόπιοι εκφραστές τους στη νομή της εξουσίας;!
      Επειδή λοιπόν δεν θα κατάλαβες αυτά είναι μέχρι τα μπούνια μνημονιακές επιλογές!

      Διαγραφή