Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γίναν από δυο χωριά, χωριάτες!

Στην πιο σφοδρή της επίθεση εναντίον του Παντελή Γρετζελιά προχώρησε πριν από λίγο η Δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, καθώς σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, όχι μόνο του "φορτώνει" τη γκάφα με το Ζαχαρία Χωρινό, αλλά του καταλογίζει άμεσες και απτές ευθύνες για σειρά δυσλειτουργιών του δήμου, με κορυφαία φυσικά τη ματαίωση της λήψης του δανείου. Κι ενώ η τοπική κοινωνία πίστευε ότι με κάποιον τρόπο οι δυο πλευρές της άλλοτε ενιαίας και κραταιάς "Νέας Προοπτικής" θα έφταναν ως τις επόμενες δημοτικές εκλογές, που θα γίνουν σε δυο χρόνια από τώρα, μετά τη
νέα σφοδρή σύγκρουση και τις σκηνές απείρου κάλλους που λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η θητεία του Σώματος θα τελειώσει με απλές αντιπαραθέσεις, ή αν το λόγο πλέον θα πάρει η δικαιοσύνη.
Η σύγκρουση Γαϊτανά- Γρετζελιά έχει ξεπεράσει κάθε όριο και φυσικά απαξιώνει τον συνδυασμό που κέρδισε τις τελευταίες εκλογές στην πόλη μας. Παράλληλα, η απουσία του Γιώργου Αποστολάκη γίνεται ολοένα και πιο έντονη... Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, με την οποία η δήμαρχος επιτίθεται στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ως εξής:

Μετά το φιάσκο της λαϊκής αγοράς, το «πραξικόπημα» της μη ψήφισης του Δανείου, την καθυστέρηση και την άρνηση ψήφισης του προϋπολογισμού, καθώς και τις αδικαιολόγητες παραιτήσεις τους από σημαντικές θέσεις της Διοίκησης, η παρέα «Γρεντζελιά», για μία ακόμη φορά απέδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έβαλε ως 1ο θέμα ημερήσιας διάταξης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αυθαίρετα και δίχως να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, αίτηση-υπόμνημα ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου, ενώ επιπροσθέτως προσκάλεσε και υπαλλήλους του Δήμου για να τοποθετηθούν επ’ αυτού.
Η Δημοτική Αρχή ουδέποτε έχει αρνηθεί και δε φοβάται να συζητήσει κανένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πόσο δε μάλλον τα συγκεκριμένα θέματα που έχει θέσει ο κ. Χωρινός κατά καιρούς, από τη στιγμή που ο ίδιος έχει λάβει γραπτώς απαντήσεις, οι οποίες δεσμεύουν τη Δημοτική Αρχή, όχι μόνο απέναντί του, αλλά και απέναντι σε όλους τους δημότες.
Τις απαντήσεις τις γνώριζαν όλοι και παρόλ’ αυτά ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ επιχείρησαν να σκηνοθετήσουν μια παράσταση, για να δώσουν τροφή στα πρωτοσέλιδα των τοπικών ΜΜΕ. 
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη, λόγω αιφνίδιου προβλήματος υγείας, παρέδωσε στον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Κουτσάκη, επιστολή η οποία εκφράζει τη θέση της Δημοτικής Αρχής και αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Το συγκεκριμένο θέμα, έρχεται – μη νομίμως- ως επερώτηση, δεδομένου ότι ο κ. Χωρινός υπέβαλλε αίτηση – υπόμνημα, χωρίς να το χαρακτηρίζει ως επερώτηση.
Επί όλων των θεμάτων που αναφέρονται στο Υπόμνημα, έχω ήδη απαντήσει, πλήρως, επαρκώς και αιτιολογημένως, τα δε στοιχεία που ζήτησε , τα έχω ήδη παραδώσει.
Αν η εκτίμηση του κ. Χωρινού, είναι διαφορετική, δύναται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Η πρόσκληση των υπαλλήλων του Δήμου, απευθείας από τον Πρόεδρο, είναι μη νόμιμη και έρχεται σε αντίθεση με τα όσα το άρθρο 69 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 ορίζει.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να προσκληθούν οι υπάλληλοι να είναι παρόντες στη συνεδρίαση,  είναι η  ύπαρξη προηγούμενης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση την οποία ο Πρόεδρος υποχρεούται να εκτελέσει».
Στα τεράστια καθημερινά προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, κυρίως λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης του ενιαίου Δήμου, της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης(2.000.000€) και της μείωσης του προσωπικού, προστίθενται οι τρικλοποδιές και οι καθυστερήσεις που δημιουργούν τεχνηέντως συγκεκριμένες ομάδες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Αυτές, οι πολιτικά «ανήθικες» συμπεριφορές, μπορεί να πλήττουν άμεσα τη Δημοτική Αρχή, αλλά έμμεσα όλους τους συμπολίτες μας.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αααααχχχχ! Για μια ακόμη φορά απέδειξες ρε Γρετζελιά το πόσο ύπουλος είσαι...! Κατέστρεψες την Φιλαδέλφεια ως δήμαρχος και προσπαθείς να κάνεις το ίδιο και πάλι! Ευελπιστούμε η Δήμαρχος και τα μέλη του συνδυασμού να σε αποπομπέψουν όσο είναι νωρίς και όχι μόνο εσένα, αλλά και τα (τσιράκια) σου που σε υποστηρίζουν!!!

      Διαγραφή