Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ρίξτε τους τόνους γρήγορα, χανόμαστε!

Γράφει ο Οδυσσέας Κουρτέσης
Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 40 ημερών, βρεθήκαμε όλοι οι Έλληνες μπροστά στην κάλπη για να αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας μας. Και το αποτέλεσμα; Ασχολίαστο! Τούτο θα πω μονάχα, όσο σκληρό και αν ακουστεί: «Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει».
Και πάμε τώρα στα δικά μας.
Τα τοπικά.
Τα του Δήμου μας.
Παρακολουθώντας την
διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κ. Χ. Τομπουλογλου και της Δημάρχου Ευτ. Γαϊτανά, με εκατέρωθεν ανταλλαγή ανακοινώσεων-δελτίων τύπων που σε κάποιο βαθμό θα μπορούσαν να θεωρηθούν βαριές, προσβλητικές, αψυχολόγητες και υπερβολικές, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απορίες σαν δημότης.
Καταρχήν ο υπεύθυνος του επίσημου site του Δήμου μας, ας το ενημερώσει όσων αφορά το ποιοι είναι οι Αντιδήμαρχοι της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας τη σήμερον ημέρα.
Ξεκινώ λοιπόν, αναφέροντας πως θυσίασα πολύ ώρα ξεκοκαλίζοντας την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας, μα πουθενά δεν βρήκα το δελτίο τύπου της Δημοτικής αρχής για την εκδήλωση "Εορτασμός κοινού κλεισίματος προσκοπικής και οδηγικής χρονιάς", παρά μόνο την πρόσκληση στην εκδήλωση αυτή.
Αλήθεια γιατί το δελτίο αυτό, (που αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα της διαμάχης), δεν έχει αναρτηθεί; Εάν η μη αναφορά της παρουσίας των μελών της Αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ήταν όντως αποτέλεσμα σφάλματος από μέρους της Δημοτικής Αρχής, γιατί δεν έσπευσε με επόμενη ανακοίνωση της να το διορθώσει;
-"Άνθρωποι είμαστε-λάθη γίνονται"!
Μπορούσε να το διορθώσει και όλα «μέλι-γάλα», μα το άφησε έτσι...
Διαβάζοντας λοιπόν την απάντηση της Αξιότιμης Δημάρχου μας, στο σχόλιο του Χ. Τομπούλογλου περί «τακτικής Πινοσέτ», θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
1) Στην αναφορά της Δημάρχου για τις εθελοντικές αναπλάσεις από μέλη του συνδυασμού του κ. Τομπούλογλου, στις όποιες συμμετείχα και εγώ προσωπικά,διέκρινα μια διάθεση απαξίωσης της δράσης αυτής.
Απαξίωση που απορρέει από το σχόλιο:
-«Κάνε αυτό που αρέσει στον λαό και μη σε νοιάζει για τις ζημιές που θα προκαλέσεις, διότι θα τις διορθώσεις όταν θα βρεθείς εσύ στην εξουσία».
-«δίχως καμία άδεια ή τυπική τουλάχιστον ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου».
«Όχι» κυρία Δήμαρχε, δεν αναπλάσαμε την είσοδο του Δημαρχείου επειδή αρέσει στο λαό, ούτε για να γίνουμε ήρωες.
Το κάναμε γιατί θέλαμε, ασχοληθήκαμε και καταναλώσαμε προσωπικό χρόνο και κόπο και βρήκαμε χορηγούς για την δράση αυτή, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος μας από έξοδα για την ανάπλαση αυτή και να πετύχουμε παράλληλα ένα αποτέλεσμα το οποίο αισθητικά θα αρέσει στους δημότες της πόλης μας!
Δεν είχαμε επίσης σκοπό να προκαλέσουμε ζημιές.
Ήμασταν στη διάθεση σας για την αποκατάσταση της όποιας ζημιάς προκλήθηκε, προκειμένου να διορθωθεί!
«Ναι» κυρία Δήμαρχε, το κάναμε χωρίς άδεια αλλά δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε γιαυτό, διότι θα σας θυμίσω πως 5 λεπτά αφότου ξεκίνησε η ανάπλαση στο Δημαρχείο, εμφανίστηκε (τυχαία ή μη) στενός συνεργάτης σας στο Δημαρχείο.
Θεωρώ πως θα ενημερωθήκατε αμέσως για την κίνηση μας αυτή και εάν επιθυμούσατε θα μπορούσατε μέσω αυτού να μεταφέρετε την άρνηση σας στο να πραγματοποιήσουμε την ανάπλαση, κάτι που δεν κάνατε.
2) Μπορούμε να έχουμε τελικά μια απάντηση σχετικά με τους έμμισθους ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες σας;
Αναγνωρίζουμε πως όντως προσφέρουν στο Δήμο μας τις υπηρεσίες τους, μα στην δυσμενή οικονομική συγκυρία θα μπορούσατε να τους μειώσετε προς όφελος του Δήμου μας και να στηριχτείτε στις γνώσεις των μορφωμένων-εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων σας για να σας παράσχουν τις υπηρεσίες αυτές.
Άλλωστε, σε Δημοτικό Συμβούλιο είχατε πει πως θα μειωθούν σε 3, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.
Απάντηση θα λάβουμε για το θέμα αυτό;
Η αμοιβές αυτών των συνεργατών θα μπορούσε ίσως να δώσουν και μια πιθανή λύση στο θέμα των τροφείων στους Παιδικούς σταθμούς.
Και λέγοντας «Παιδικούς σταθμούς», θα ήθελα να αναφέρω και κάτι που μου προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. 

Στις 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. η ετήσια εορτή του 2ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου μας.
Βρέθηκα στην εκδήλωση αυτή εξαιτίας της φιλικής μου σχέσης με μια εκπαιδευτικό του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού, μα αν δεν με απατούν τα μάτια μου, δεν είδα ούτε έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής να δώσει το παρόν και να τιμήσει με την παρουσία του την εορτή αυτή. Αντίθετα, συνάντησα τους Δημοτικούς Συμβούλους της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Σπύρο Γραμμένο και Σωτήρη Κοσκολέτο καθώς και τον Τοπικό Σύμβουλο Θανάση Κοσσύφη.
Προσωπικά θεωρώ αδικαιολόγητη την απουσία της Δημοτικής Αρχής από μια τέτοια εκδήλωση.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιος ήταν ο λόγος της παντελής απουσίας της Διοίκησης από την συγκεκριμένη αυτή εκδήλωση.
-Προσωπικές υποχρεώσεις τους κράτησαν όλους μακριά από την εκδήλωση;
-Είχαν εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ λόγω καλοκαιριού και βρίσκονταν όλοι σε διακοπές;
-Απέφυγαν να τιμήσουν την εκδήλωση λόγω της γνωστής θέσης της Διοίκησης σε περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, περί επιβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και δεν μπορούσαν να προέβλεψαν την αντίδραση των γονέων, οπότε προτίμησαν να απέχουν εντελώς από την εκδήλωση;
Όποιος και αν ήταν ο λόγος, θα ήθελα πολύ να ακούσω μια απάντηση από μέρους της Διοίκησης. Εκτός και αν με απάτησαν τα ίδια μου τα μάτια και δεν πρόσεξα πως υπήρξε εκπροσώπηση από κάποιον. Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, δεσμεύομαι το συντομότερο δυνατόν, να επισκεφθώ τον οφθαλμίατρο μου!!!
Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου αντίθεση στο σχόλιο που γράφτηκε «περί εκμετάλλευσης του θανάτου του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη». Οποιαδήποτε αναφορά σε κάποιο πρόσωπο που δεν βρίσκεται πια κοντά μας, θα πρέπει να αποφεύγεται.
Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει ανάκληση της φράσης και θα πέσουν οι τόνοι γρήγορα.
Το εύχομαι δηλαδή.
Ας αφήσουμε τις διαμάχες στην άκρη και ας συνεργαστούμε για το καλό του τόπου και της χώρας μας!

 Ο αρθρογράφος είναι οικονομολόγος και στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου