Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Νέα απάντηση της δημάρχου- ζητεί εξηγήσεις από τον Τομπούλογλου- απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Μαίνεται ο πόλεμος των ανακοινώσεων ανάμεσα στη δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χάρη Τομπούλογλου. Στη σημερινή της ανακοίνωση, η δήμαρχος, αφού κατηγορεί τον Χ. Τομπούλογλου για έλλειψη ήθους -κάνει μάλιστα διαχωρισμό του αντιπολιτευτικού ήθους του επικεφαλής της "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" από το ήθος των μελών του συνδυασμού του!- του απευθύνει σειρά ερωτημάτων και ζητεί εξηγήσεις για
ποιους λόγους καταψήφισε το δημοτικό συμβούλιο θέματα, που έπρεπε να έχει ψηφίσει καθώς είναι αντικειμενικά ωφέλιμα. Τέλος η δήμαρχος απειλεί τον Χ. Τομπούλογλου ότι αν δεν ανακαλέσει δημοσίως τη θέση του ότι εκείνη εκμεταλλεύτηκε το θάνατο του Γιώργου Αποστολάκη, πιθανόν η κόντρα των δυο να συνεχιστεί στα δικαστήρια. Ολόκληρη η νέα παρέμβαση της δημάρχου έχει ως εξής:

Ο κ. Τομπούλογλου αποφάσισε εσπευσμένα να απαντήσει στη δήλωσή μου, με ένα ακόμα πιο ατυχές κείμενο, από ότι το προηγούμενο σχόλιο του, περί τακτικής «Πινοσέτ», γεγονός απογοητευτικό τόσο για τον ίδιο, αλλά και για τους δημότες που τίμησαν τον συνδυασμό του, με την ψήφο τους.
Επιδίδεται σε κινήσεις πανικού και απόγνωσης, με προσωπικές επιθέσεις προς το πρόσωπό μου, θυμίζοντας κάποιους που έκαναν τα ίδια ένα χρόνο πριν, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με το ύφος και με το ήθος του θεσμικού του ρόλου, αλλά ούτε αντιπροσωπεύουν το ήθος των μελών του συνδυασμού του.
Προσωπικά, δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Τομπούλογλου, σε αυτή την μικροπολιτική και ηθική κατρακύλα, διότι πιστεύω ότι οι δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας απαιτούν πρωτίστως ήθος, συνέπεια και ειλικρίνεια, από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των συμπολιτών μας.
Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, εμείς ως Δημοτική Αρχή, απευθυνόμαστε κάθε φορά προς τους δημότες, μέσω ανακοινώσεων και δελτίων τύπου, δίχως λαϊκισμούς, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα.
Καλώ λοιπόν, τον κ. Τομπούλογλου, να ενημερώσει τους συμπολίτες μας, για ποιο λόγο καταψήφισε τα κάτωθι σημαντικά ζητήματα που έφερε η Δημοτική Αρχή προς ψήφιση στα Δημοτικά Συμβούλια, δεδομένου ότι εξασφαλίζουν έσοδα, μειώνουν έξοδα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας, δίχως να επιβαρύνουν το προϋπολογισμό του Δήμου μας:
Α) Την έγκριση υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», που αφορά έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο και 2ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας.
ΚΟΣΤΟΣ: Καμία επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου, διότι είναι 100% χρηματοδοτούμενο, μέσω ΕΣΠΑ.
ΩΦΕΛΗ:
Καλύτερες συνθήκες μάθησης για τα παιδιά.
Εξοικονόμηση ενέργειας με αντίστοιχη μείωση των εξόδων του Δήμου.
Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ:  20η Συνεδρίαση 2011 Δ.Σ. // 18/10/2011
Β) Την έγκριση υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», που αφορά τη δημιουργία «Πράσινων Δωμάτων» στα κτίρια του ΚΗΦΗ και του Νέου Δημαρχείου Νέας Χαλκηδόνας. 
ΚΟΣΤΟΣ: Καμία επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου, διότι είναι 100% χρηματοδοτούμενο, μέσω ΕΣΠΑ.
ΩΦΕΛΗ:
·       Εξοικονόμηση ενέργειας με αντίστοιχη μείωση των εξόδων του Δήμου.
·   Βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ:  8η Συνεδρίαση 2012 Δ.Σ. 04/04/2012
Γ) Τη συνέχιση των 2 προγραμμάτων «Εξοικονομώ» που αφορά 2 προτάσεις παρεμβάσεων σε δημοτικά κτίρια για την εξοικονόμηση ενέργειας, 70% χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ
ΚΟΣΤΟΣ: 30% επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου και 70% χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ.
ΩΦΕΛΗ:
·       Εξοικονόμηση ενέργειας με αντίστοιχη μείωση των εξόδων του Δήμου.
·       Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημοτικό Φωτισμό, με αντίστοιχη μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας και κατ΄ επέκταση πιθανή μείωση των Δημοτικών Τελών.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ:  10η Συνεδρίαση 2012 Δ.Σ. 25/04/2012

Δ) Τις μελέτες για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας, που είναι απαραίτητες για την έναρξη εργασιών κατασκευής του.
ΚΟΣΤΟΣ: 20.000€, ενώ η κατασκευή του Βρεφονηπιακού δεν θα  επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου, διότι είναι 100% χρηματοδοτούμενο έργο, μέσω ΕΣΠΑ.
ΩΦΕΛΗ:
·       Δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας.
·       Εξυπηρέτηση περισσότερων Βρεφών.
·       Ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών των δημοτών.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ:  11η Συνεδρίαση 2012 Δ.Σ. 16/05/2012
Ε) Τη συμμετοχή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την υλοποίηση της πράξης: «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ – Κεντρικός Τομέας», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. (5μηνες προσλήψεις)
ΚΟΣΤΟΣ: Καμία επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου, διότι είναι 100% χρηματοδοτούμενο, από τον ΟΑΕΔ και από το ΕΚΤ.
ΩΦΕΛΗ:
·       Δημιουργία 160 νέων θέσεων εργασίας.
·       Διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, καθαρισμούς και μικρές παρεμβάσεις ρεμάτων.
·       Δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
·       Εργασίες συντήρησης δρόμων και πεζοδρομίων, παιδικών χαρών και πλατειών.
·       Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δημοτικών κτιρίων και εκκλησιών.
·       Φροντίδα γκαζόν, κλαδέματα-πότισμα των δενδρόφυτων περιοχών, αποκατάσταση πάρκων.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ:  12η Συνεδρίαση 2011 Δ.Σ. 06/07/2011
ΣΤ) Την υποβολή πρότασης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος για τη δημιουργία «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» και συγκεκριμένα τη δημιουργία δομής συσσιτίων.
ΚΟΣΤΟΣ: Καμία επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου, διότι είναι 100% Χρηματοδοτούμενο, μέσω ΕΣΠΑ.
ΩΦΕΛΗ:
·       Υπηρεσίες Σίτισης σε τουλάχιστον 100 Άστεγους και Άπορους δημότες και κατοίκους της πόλης μας.
·       7 νέες θέσεις εργασίας.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ:  10η Συνεδρίαση 2012 Δ.Σ. 25/04/2012
Τέλος, απαιτώ από τον κ. Τομπούλογλου όπως ανακαλέσει δημοσίως, την έκφραση περί εκμετάλλευσης του θανάτου του ανδρός μου, καθώς και τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, ειδάλλως θα προβώ στις ενέργειες εκείνες που ο νόμος ορίζει, προκειμένου να προασπίσω την προσωπικότητά μου, ως άτομο και το θεσμό που υπηρετώ, ως Δήμαρχος.



4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΠΟΡΩ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ!

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ....
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.... ΟΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟ.....ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ..... ΟΤΑΝ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ.....ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ (ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Η ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ?)..... ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ( ΣΤΟ ΤΗΜ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ) ΟΠΟΥ ΑΦΗΓΗΣΑΙ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.....ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΗΡΑ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ....ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΑΕΙΣ.......ΑΝ ΑΥΤΗ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΖΗΤΑΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ....... ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ......ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάντια λεγεται κι εμείς υποχρεωμένοι να την ζούμε...

      Διαγραφή
  2. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ,ΟΤΙ ΕΞΕΛΕΓΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!
    Α ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ!
    Β ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ,
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΑΡΚΕΣΤΕΡΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!
    ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!!
    ΜΗΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ;;ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ ΑΠΛΑ!...
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 2.20
      Α.ΕΞΕΛΕΓΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ!
      Β.ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 70 ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ!
      Γ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 400 ΨΗΦΩΝ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ BONUS ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!
      Δ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

      Διαγραφή