Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Σήμερα είναι τα γενέθλια του συνδυασμού "Καλημέρα Όμορφη Πόλη"

Από την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης, πριν από ακριβώς δυο χρόνια
Για τα δυο χρόνια του συνδυασμού Καλημέρα Όμορφη Πόλη, λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Σαν σήμερα τον Ιούνιο του 2010 η παράταξή μας «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» έκανε «ντεμπούτο» στα τοπικά μας πράγματα, παρουσιάζοντας την ιδρυτική της διακήρυξη. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο και όπως θα θυμούνται όσοι παρακολουθούν από πιο κοντά τα πράγματα οι πρώτες δημοσκοπήσεις κατέγραφαν την παράταξη του Χάρη Τομπούλογλου κάτω του 10%... και έτσι ήταν. Όμως μέσα σε λίγους μήνες η
ανεξάρτητη παράταξή μας, παρουσιάζοντας πολλά νέα πρόσωπα στο προσκήνιο της τοπικής μας κοινωνίας, κάνοντας πράξη το λαϊκό αίτημα για ανανέωση, αλλά και με μία πολύ καλά οργανωμένη προεκλογική εκστρατεία, κατάφερε να κάνει την μεγάλη έκπληξη απέναντι σε 2 εν ενεργεία νεοεκλεγμένους Δημάρχους, να ξεπεράσει το 24% και να διεκδικήσει τη νίκη στο Β΄ γύρο των εκλογών στα ίσια.
Η ιστορία κατά την 2η Κυριακή έγραψε 51,5% - 48,5%. Τα αίτια και οι ειδικές συνθήκες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστά σε όλους. Όπως είναι γνωστές σήμερα και οι συνέπειες αυτού του αποτελέσματος στην καθημερινότητά μας.
Σε λιγότερο από 2 χρόνια… Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει. Αντιθέτως υπάρχουν έριδες και εσωκομματικές διαμάχες που δεν αφορούν ούτε στο ελάχιστο τον πολίτη του Δήμου μας. Η Δήμαρχος είναι παρούσα-απούσα από την πόλη. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η είσπραξη του παχυλού μισθού της και το βόλεμα των πλουσιοπάροχα αμειβόμενων συμβούλων της.
Από την άλλη μεριά, ο «εγκέφαλος» που επέβαλε την κ. Γαϊτανά ως Δήμαρχο και καταδίκασε την πόλη στο σημερινό τέλμα – μιλάμε για τον πρώην Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας και νυν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελή Γρετζελιά – υπονομεύει με κάθε τρόπο τον Δήμο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της καταστροφικής τακτικής του.
Αυτά όμως που μας αφορούν όλους είναι η ελλιπής καθαριότητα στο σύνολο της πόλης μας, η ανυπαρξία έστω και υποτυπωδών έργων, η εγκατάλειψη του πράσινου και του Άλσους μας, η απώλεια εσόδων του Δήμου, τα μεγάλα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς και πολλά άλλα απλά και καθημερινά.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η «Καλημέρα», όπως αρέσει στους περισσότερους να μας αναφέρουν, υπερ-αξιοποιεί τη θέση της ως μείζονα ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ του Δήμου, αναδεικνύει προβλήματα, προτείνει λύσεις, καυτηριάζει τα, πολλά δυστυχώς, κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής, αλλά συνάμα στέκεται και στο πλευρό του πολίτη με θεσμικές παρεμβάσεις στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και με πολλές εθελοντικές δράσεις, πράγμα πρωτόγνωρο για παράταξη αντιπολίτευσης όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη μας.
          Στις κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος μας και εν όψει κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, παραμένουμε πραγματικά ανεξάρτητοι και κομματικά αδέσμευτοι. Είμαστε παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες και αλληλέγγυοι στο λαό που εδώ και δυόμιση χρόνια δέχεται μια ανηλεή επίθεση. Επισημαίνουμε τον κίνδυνο της έξαρσης των φαινομένων του ρατσισμού που δυστυχώς βρίσκουν υποστηρικτές και θιασώτες ανάμεσα στα στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που προσπαθούν να ξεχωρίσουν τους κατοίκους αυτής της προσφυγικής γειτονιάς της Αθήνας σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Τέτοια φαινόμενα θα μας βρουν κάθετα αντίθετους. Ο ρατσισμός και η φασιστική νοοτροπία δεν μπορούν να έχουν θέση στη Φιλαδέλφεια και στη Χαλκηδόνα.
Με λίγα λόγια, το όνομα της παράταξής μας μετουσιώνεται, με τις μικρές μας δυνάμεις, από ζητούμενο σε πράξη. Διότι η ΌΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ειδικά στη σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι το καθημερινό όνειρο όλων μας. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου