Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Νέος καύσωνας, μέχρι τη Δευτέρα

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ για τον επικείμενο καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα. Η ΕΜΥ ανέφερε ότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο από σήμερα και τις επόμενες ημέρες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 40 και
πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα:
• Σήμερα Πέμπτη 23/8 η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 33 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
• Αύριο Παρασκευή 24/8, το Σάββατο 25/8 και την Κυριακή 26/8 η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 36 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 37 με 38 βαθμούς.
• Τη Δευτέρα 27/8 στην ανατολική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 40 και πιθανόν τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου, πριν αρχίσει να υποχωρεί.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου