Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τι είπαν Μέρκελ και Σαμαράς μετά τη συνάντησή τους

Στη δυσκολία της  κατάστασης, που βιώνει η Ελλάδα και τη στήριξη της Γερμανίας στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αναφέρθηκε στην αρχή των δηλώσεών της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα  Μέρκελ.
"Πέντε χρόνια ύφεσης είναι μεγάλο διάστημα", σημείωσε, υπερτονίζοντας πως η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης, παραδοχή που την οδηγεί σε όλες τις συζητήσεις της, με αντικείμενο την οικονομική κρίση. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις
προσδοκίες, η τήρηση των οποίων θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του
συνόλου της Ευρωζώνης.
"Η κρίση χρέους έχει να κάνει με τις απώλειες εμπιστοσύνης όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ευρωζώνης. Φυσικά από την Ελλάδα αναμένουμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να ακολουθήσουν οι πράξεις τα λόγια. Και πληροφορήθηκα για μία πληθώρα κινήσεων που ήδη κάνει η κυβέρνηση", σημείωσε.
"Η Ελλάδα μπορέι να περιμένει από τη Γερμανία να  μην γίνονται βιαστικές κινήσεις και τώρα, περιμένουμε τις κρίσεις της Τρόικα. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον, συζητήσαμε τους τομείς στους οποίους θα  μπορούσαμε διμερώς να συνεργαστούμε είτε στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας είτε στο πλαίσιο θεσμών της ΕΕ", πρόσθεσε.
"Η Γερμανία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις στην υγεία και την Τοπική Αυτοδικοίκηση", είπε χαρακτηριστικά.
Σαμαράς: "Η Ελλάδα είναι περήφανος λαός, δεν θέλει να στηρίζεται σε δανεικά"
Τη δέσμευση της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της επανέλαβε ο κ. Σαμαράς.
"Για την ακρίβεια, αυτό συμβαίνει ήδη και έχω τη βεβαιότητα ότι και η έκθεση της Τρόικα θα δείξει, πως η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα θα φέρει σύντομα αποτελέσματα", σημείωσε.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι πράξεις έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από τα λόγια και ιδιαίτερα όταν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα.
"Είμαι βέβαιος, ότι το πρόγραμμά μας θα αποδώσει σύντομα", υπογράμμισε.
Εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε τρία μηνύματα, πρώτον, ότι η Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα, δεύτερον, ότι αυτή τη στιγμή εξαλείφονται δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό της χώρας και το έλλειμμα της ελληνικής αξιοπιστίας και τρίτον, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι για την ελληνική κυβέρνηση μείζονος σημασίας.
"Θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο, είμαστε περήφανος λαός και δεν μας αρέσει να εξαρτώμαστε  από δανεικά. Θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας και θα τα  καταφέρουμε", τόνισε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στους αναξιοποίητους φυσικούς πόρους, την δημόσια περιουσία και τους δυναμικούς και μορφωμένους πολίτες της Ελλάδας.
"Σήμερα κάναμε μόνο την αρχή για το νέο ξεκίνημα στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Προχωράμε σταθερά από το πρώτο βήμα", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου