Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Παίρνει ενημερότητα, παίρνει και Κατίδη

Εντός της ημέρας επρόκειτο η ΑΕΚ να πάρει την πολυπόθητη φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει – έστω και με προσωρινή άδεια - στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Ανδρέας Δημητρέλος, συνοδευόμενος από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Παναγιώτη Βαλασόπουλο (που είχε πολύ σημαντική συμβολή), κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Εφορία για τον
διακανονισμό των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο και για το άρθρο 44.
Πλέον η Ένωση έχει τη δυνατότητα να εισπράξει κάποια χρήματα που τη δίνουν την ικανότητα να λύσει το πρόβλημα και να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια έχουν παρουσιαστεί όλο αυτό το διάστημα.
Ο κ. Δημητρέλος βρέθηκε και σήμερα στα γραφεία της ΦΑΕΕ, προκειμένου να καταβάλει το ποσό που συμφωνήθηκε (επί της ουσίας με αυτό η διοίκηση θα καλύψει τη ληξιπρόθεσμη δόση για το άρθρο 44). Νωρίτερα, όμως, μίλησε με τον ΟΠΑΠ και τη Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η ΑΕΚ θα εισπράξει τα χρήματα που δικαιούται.
Ακόμα, όμως, και αν υπάρξει κάποια κωλυσιεργία και δεν εξασφαλιστεί σήμερα η φορολογική ενημερότητα στην «Ενωση» δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ακόμα και αν η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δεν καταφέρει να πάρει τη φορολογική ενημερότητα, την Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί ο επίμαχος νόμος στη Βουλή και μπορεί να την εξασφαλίσει άδεια μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Δημητρέλος δήλωσε χθες στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Είμαι αισιόδοξος πως θα είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας».
Παράλληλα στην ΑΕΚ καλούνται να ξεπεράσουν αρκετές δυσκολίες ακόμα για να διατηρήσουν την ομάδα ζωντανή. Απαιτούνται χρήματα και γι' αυτόν τον λόγο στην ΠΑΕ κάνουν προσπάθεια ώστε να υπάρξουν το συντομότερο εξελίξεις με το επενδυτικό ενδιαφέρον που προέκυψε από τους Κιθ Χάρις και Δημήτρη Βιντιάδη.
Οι διοικούντες ολοκλήρωσαν τις ενέργειες που απαιτούνταν για να συμπληρωθούν οι φάκελοι με τα στοιχεία που θα παραδοθούν στους ενδιαφερόμενους. Αργά χθες αναμενόταν να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Δημητρέλου και Βιντιάδη, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα γίνει μεταξύ τους συνάντηση (ίσως και σήμερα), ώστε να παραδοθούν οι φάκελοι ή αυτό θα γινόταν με κάποιον άλλον τρόπο.

Αίσιο τέλος με Κατίδη
Η υπόθεση του νεαρού χαφ είχε ευτυχή κατάληξη για τους «κιτρινόμαυρους» και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου την Παρασκευή να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.
Συμφωνία και με την Χέρεθ για τον Κορδέρο, σε καλό δρόμο του Κατσικοκέρη.
Οι αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΑΕΚ, του Άλκη Φωτίου και του Γιώργου Κατίδη κατέληξαν σε συμφωνία και ο αρχηγός της Εθνικής Νέων είναι μια ανάσα από το να φορέσει τη φανέλα της «Ένωσης».
Μετά τη συμφωνία της ΑΕΚ με τον μάνατζερ Άλκη Φωτίου για το ποσοστό επί των δικαιωμάτων του παίκτη που θα κρατήσει κάθε πλευρά (55% ο Φωτίου, 45% η ομάδα) η μεταγραφή φάνηκε να «κολλάει» στην απαίτηση του μάνατζερ να μπει ρήτρα σε περίπτωση που έσπαγε πρόωρα το συμβόλαιο του παίκτη με την «Ένωση».
Η παρέμβαση ωστόσο της ΑΕΚ (η οποία προς στιγμή σκέφτηκε ακόμα και να καλύψει εκείνη τη ρήτρα των 100.000 ευρώ και να αποκτήσει μόνη της τον παίκτη) αποδείχθηκε καταλυτική και με δεδομένη τη συμφωνία που είχε πετύχει η ίδια με τον Κατίδη, η μετακίνηση του νεαρού χαφ μπορεί να θεωρείται πλέον βέβαιη.
Σ' αυτό συνηγορεί, εξάλλου, το γεγονός πως ο Κατίδης ταξίδεψε άμεσα στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρώσει την Παρασκευή τα τυπικά που απομένουν και να υπογράψει κατόπιν το συμβόλαιό του με την "Ένωση". Το ευχάριστο, δε, για τους φίλους της είναι πως ευτυχή κατάληξη φαίνεται πως θα έχουν και οι δυο άλλες μεταγραφικές υποθέσεις που έχει σε εξέλιξη: Αυτές των Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο και Νίκου Κατσικοκέρη.
Κι αυτό διότι για τον μεν Ισπανό έχει επιτευχθεί συμφωνία τόσο με τον ίδιο (στις 80.000 ευρώ ετησίως) όσο και με τη Χερέθ (έναντι 60.000 ευρώ) ενώ για τον Έλληνα επιθετικό οι διαπραγματεύσεις με τον Εργοτέλη δείχνουν να αφορούν πλέον την καταβολή του αντιτίμου με το οποίο θα γίνει η μεταγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου